Bänkar I Lusthuset (53 Bilder): Bänkar Av Trä Och Metall, Kantiga Med Eller Utan Rygg. Hur Man Gör En Bänk Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Höjd Och Andra Mått

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar I Lusthuset (53 Bilder): Bänkar Av Trä Och Metall, Kantiga Med Eller Utan Rygg. Hur Man Gör En Bänk Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Höjd Och Andra Mått

Video: Bänkar I Lusthuset (53 Bilder): Bänkar Av Trä Och Metall, Kantiga Med Eller Utan Rygg. Hur Man Gör En Bänk Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Höjd Och Andra Mått
Video: Lär dig bygga Ernsts trädgårdsbänk - Sommar med Ernst (TV4) 2024, April
Bänkar I Lusthuset (53 Bilder): Bänkar Av Trä Och Metall, Kantiga Med Eller Utan Rygg. Hur Man Gör En Bänk Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Höjd Och Andra Mått
Bänkar I Lusthuset (53 Bilder): Bänkar Av Trä Och Metall, Kantiga Med Eller Utan Rygg. Hur Man Gör En Bänk Med Egna Händer Enligt Ritningarna? Höjd Och Andra Mått
Anonim

I det vackraste och väldesignade lusthuset blir det ingen komfort utan bekväma bänkar. Vid första anblicken verkar allt vara enkelt - ett bord, en eller två bänkar. Men de måste väljas så att de idealiskt passar både lusthuset själv och varandra, samtidigt är attraktiva och hållbara, väl fixade. En mängd olika modeller av trädgårdsbänkar kan orsaka lätt panik bland markägare, men det är fullt möjligt att räkna ut det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först och främst ska produkten vara så säker som möjligt både i design och i fastsättningsmetoden. Materialet måste väljas av högsta kvalitet, det mest pålitliga och förses med ett certifikat. Gatustallar kan se väldigt olika ut, men de är alla betydligt starkare än heminredning.

Om vi pratar om platsen måste du ta hänsyn till hur många människor lusthuset är avsett för. För stora företag är bänkar som ligger längs väggens omkrets, eventuellt inbyggda i dem, lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana vikningsmodeller är mycket bekväma där varje centimeter räknas . - du kan samla alla fällbara säten på nolltid och frigöra utrymme för dans eller något annat.

Bild
Bild

Beskrivning av arter

Om vi pratar om hur bänkarna i lusthuset kan se ut, bör det noteras att det slutliga beslutet i denna fråga fattas av webbplatsens ägare. Ett lusthus är en struktur som bör kombineras i stil med resten av föremålen på platsen följaktligen bör möblerna i den inte heller kränka den övergripande harmonin.

Oavsett om en färdig produkt köps eller butiken är gjord för hand, bör du tänka igenom alla detaljer i installationen och designen.

Bild
Bild

Bänken kan vara rak eller kantig, halvcirkelformad eller ha någon snygg form

Bild
Bild

Om lusthuset är inrett i romantisk stil, kommer en butik med smidesjärnkrullar, känsliga och känsliga att göra. Du kan göra inte bara en bänk, utan ansluta den till lusthusets baldakin, stilisera en gunga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det gotiska lusthuset med spetsiga bågar kompletteras med ett säte med ryggstöd i samma stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag, för en person som har lite erfarenhet av trä eller metall, är det inga problem att göra någon form av bänk på egen hand . Även smidda föremål säljs separat och kan enkelt fästas på den färdiga produkten och dekorera den efter din egen smak.

Men tillverkning av komplexa strukturer, till exempel i art deco -stil eller snygga säten, vridna eller böjda, är det bättre att anförtro proffsen för att få en verkligt unik produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhusbänkar är inte bara av trä - Materialet kan vara metall, sten och till och med polykarbonat för vissa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rygglös

Den enklaste lösningen är en bänk utan rygg. Det är inte alltid bekvämt att sitta på en sådan bänk, men om du placerar den mot en av lusthusets väggar eller gör sitsen tillräckligt bred kan du sitta på den med stor komfort - inte bara sitta ner, utan till och med ligga ner. Frånvaron av ryggstöd betyder inte alltid att det inte finns några armstöd heller . Tvärtom kan du utrusta dem på ett sådant sätt att de också kan fungera som nackstöd, om det behövs.

Bild
Bild

Bänkarna kan vara massiva, tunga - av massivt trä eller till och med sten, eller de kan vara lätta, med smidda ben och ett säte av brädor. De senare är lätta att flytta om det behövs. När det gäller produktens längd bestäms den utifrån lusthusets storlek.

Bild
Bild

Med rygg

Detta är den vanligaste typen av bänk. De är bekväma, mångsidiga och ser bra ut både utomhus och i alla typer av lusthus . Ryggen kan vara gjord av samma material som sätet, till exempel plankor, breda eller smala, eller kanske från en annan, till exempel sätet är av trä, och ryggen är av metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkeln mellan sits och ryggstöd kan vara lika perfekt rak (90 grader) , och tråkigt, så att det är möjligt att luta sig ordentligt och sitta bekvämt på bänken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan utrusta ett hängande svängande golv, fixa bänkar på det, och sedan blir det möjligt att svänga med lusthuset.

Bild
Bild

Hopfällbar

För små lusthus är bänkar mycket bekväma, som enkelt kan tas bort. Dessa modeller är utformade som flygplansstolar, de är fixerade på väggen, och vid behov läggs de helt enkelt ut och sätter sig ner. Sätena kan klädas i tyg eller trä.

Bild
Bild

Vilka material är bänkar gjorda av?

Det finns tre huvudalternativ - trä, metall och sten. Men de mest populära är de kombinerade modellerna med ett säte av trä och en kropp av metall . Dessa är starka, hållbara och vackra produkter, lämpliga både på en stadsgata och på en trädgårdstomt.

Trä

Av monovarianterna, det vill säga bänkar av ett material, trä är de vanligaste. Nästan vem som helst kan göra en bänk av trä, särskilt eftersom det finns många modeller - från enkel till superkomplex, dekorerad med sniderier och figurerade element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är tillgängligt, billigt (särskilt jämfört med priser för metall eller sten), lätt att bearbeta . Det finns ingen anledning att köpa en enorm mängd material, eftersom 2-3 bra brädor räcker för en bänk. Du behöver inga specialverktyg för att göra en bänk av trä. Det räcker att varje sommarboende har - en såg och en hammare.

Trädet är miljövänligt, och detta är ett betydande plus. men du måste torka brädorna noggrant, samt behandla dem med speciella föreningar mot mögel och mögel, så att produkten kommer att hålla länge . Gjort rätt kommer det inte att finnas något renare material för att skapa trädgårdsmöbler.

Bild
Bild

Metall

Metallbänkar är starka och hållbara, men säten av detta material är inte alltid bekväma. Förutom, metall tenderar att bli väldigt varmt när det utsätts för solljus , så det är bättre att inte placera bänkar från det där det inte finns någon baldakin.

Om lusthuset har en finish med smidda element kan de kopieras i möblernas inredning . Det är inte nödvändigt att behärska kallsmide på egen hand, det är bara att gå till någon större byggmarknad och välja de delar du vill ha.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

Den största fördelen med stenbänkar är deras hållbarhet, den största nackdelen är kall. Stenen leder inte värme bra, så stolarna av den rekommenderas inte för varken barn eller vuxna . Det är väldigt lätt att kyla njurarna och bäckenorganen på en kall stenbänk. Även om stenprodukten befinner sig utomhus, värms den bara under direkt solljus och svalnar omedelbart så snart solen försvinner.

Därför, om du bestämmer dig för att använda en sten för tillverkning av bänkar, måste du ta hand om varma mjuka lock eller bygga säten av trä, som leder värme mycket bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade alternativ

De vanligaste kombinationerna är två - trä plus metall eller trä plus sten. Båda alternativen är starka, hållbara, vackra. Valet beror endast på ägaren av förortsområdet. Trä- och metallprodukter är lättare, mer rörliga, elegantare. Trä och sten - mer fast, massivt, mer massivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Vad blir bänken - ägaren av webbplatsen bestämmer. Det kan antingen vara en klassisk rektangulär modell med stabila ben, eller en romantisk bänk med höga räcken i smidesjärn ., eller en barockmodell med fjärilformad rygg, eller en abstrakt produkt av en snygg form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmodeller är praktiska att placera på dem i två eller tre. Fällbara bänkar sparar utrymme - när de inte behövs kan de enkelt monteras, och då blir det mycket ledigt utrymme i lusthuset. Även den enklaste butiken kan bli ett riktigt konstobjekt, du behöver bara måla den i en ovanlig färg eller applicera ett originalmönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Alla bänkar är olika - även en neofyt verkar förstå detta. De skiljer sig inte bara på grund av materialet från vilket de är gjorda. Det finns olika ändringar, sätt att fästa sätet och ryggstödet, modeller, storlekar, i slutet. Den enklaste bänken är en bred bräda fixerad horisontellt, men om du behöver en mer komplex produkt måste du designa den . Varken en nybörjare eller en professionell i att skapa möbler klarar sig inte utan ritningar för konstruktion och konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa ett projekt behöver du måtten på den framtida bänken . De beräknas inte bara baserat på storleken på lusthuset där produkten ska placeras, utan också med hänsyn till andra faktorer.

Till exempel, om ett lusthus för barn, bör bänkens höjd vara sådan att barnet kan klättra upp det utan ansträngning, dessutom krävs ett ryggstöd och armstöd så att barnet inte faller.

Bild
Bild

För vuxna ska bänken vara sådan att den är bekväm att sitta på . - benen ska inte dingla i luften, men samtidigt ska en person inte sitta "på golvet", han ska vara bekväm och lätt att ta sig ur sätet.

Bild
Bild

Sittets bredd är direkt relaterat till förekomsten av ett ryggstöd eller bordsstöd . Om det finns ett ryggstöd kan sitsen vara tillräckligt bred för att glida inåt och luta sig mot.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns något ryggstöd, kommer det breda sätet att spela ett grymt skämt med dem som sitter på det: på grund av behovet av att klättra djupare kommer benen inte att vila stadigt på marken, och ryggen får inte nödvändigt stöd. Att sitta på en sådan bänk blir obehagligt. Därför, när du utformar en bred bänk utan rygg, måste du göra den lite lägre - 4-5 cm än standardhöjden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att tycka om efterbehandling med smidda eller snidade detaljer på bänkens rygg eller armstöd, måste du ta hänsyn till dess slutliga bredd, det vill säga storleken som den kommer att förvärva med alla dekorelement. Bänken ska inte se ut i lusthuset på ett sådant sätt som om den pressades in i den med svårighet och inte se ytlig ut jämfört med rummets dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om en person inte har praktisk erfarenhet av att skapa denna typ av produkter är det bättre att börja med något enklare. Till exempel, gör en pallbänk eller en stor bred bokhylla.

Det är ganska enkelt och kräver inga speciella färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra en bänk för att ge ut av stabila trälådor som stöd och ett par breda brädor , slipad och täckt med speciella föreningar från sönderfall och mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller komplexa produkter, innan du börjar skapa dem, är det nödvändigt att noggrant studera teorin om frågan . och fyll på alla nödvändiga verktyg och material, samt tålamod och vilja att göra om bänken flera gånger.

Rekommenderad: