Bänkar Från En Bar (45 Bilder): Bänkar 100x100 Och 150x150, Med Rygg. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från En Fyllig Bänk Av WPC?

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar Från En Bar (45 Bilder): Bänkar 100x100 Och 150x150, Med Rygg. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från En Fyllig Bänk Av WPC?

Video: Bänkar Från En Bar (45 Bilder): Bänkar 100x100 Och 150x150, Med Rygg. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från En Fyllig Bänk Av WPC?
Video: Bänkar av timmerstockar 2024, April
Bänkar Från En Bar (45 Bilder): Bänkar 100x100 Och 150x150, Med Rygg. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från En Fyllig Bänk Av WPC?
Bänkar Från En Bar (45 Bilder): Bänkar 100x100 Och 150x150, Med Rygg. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från En Fyllig Bänk Av WPC?
Anonim

När det gäller styrka och estetik överträffar bänkar från en bar betydligt bättre produkter från brädor. Balken är ganska tung, så bänkar gjorda av den installeras ofta på gatan: i trädgården, på landet, bredvid lusthuset. Tänk på egenskaperna, fördelarna, nackdelarna och finesserna med att göra bänkar från en bar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Träbänkar är mycket populära bland ägare till stugor och sommarstugor. Produkter installeras också på offentliga platser för rekreation: till exempel i parker. Dessa bänkar är mycket populära av många skäl.

  • Virket har låg värmeledningsförmåga, det är miljövänligt. Materialet förblir varmt i kallt väder, värmer inte särskilt mycket från solens strålar.
  • Virket kännetecknas av ökat motståndskraft mot tunga laster. Bänken böjer sig inte från vikten.
  • Brädor är mindre hållbara än virke.
  • Eftersom träets kanter är mycket jämna ser produkter av sådant material väldigt estetiskt tilltalande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med en bänk av trä är dess betydande vikt, men den kan också räknas till fördelarna, eftersom en sådan bänk är mycket stabil . Det är dock inte lätt att överföra från en plats till en annan. Så att trädgårdsbänken i trä inte slutar se estetiskt tilltalande ut måste den regelbundet tas om hand. Du måste applicera ett antiseptiskt medel på ytorna två gånger om året så att de inte blir svarta. Det är också nödvändigt att täcka trädgårdsbänken med linolja eller lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid kallt väder rekommenderas att bänken tas bort till ladan. Om detta inte är möjligt bör du åtminstone bygga ett pålitligt filmskydd. Bänken börjar ruttna om du håller den fuktig ofta.

Olika sorter

Det finns en mängd bänkar från en bar: standard, design. De mest populära är standarddesigner, men man bör komma ihåg att riktiga mästerverk byggs på grundval av ett kreativt tillvägagångssätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationsmetod

Enligt installationsmetoden är träbänkar indelade i sådana

  • Stationär . De kan inte flyttas eller flyttas. Sådana strukturer är begravda i marken, betongade.
  • Bärbar . Benen på dessa bänkar är inte fästa på någonting. Även om bänken är väldigt tung kan den fortfarande flyttas någon annanstans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Det finns många former och mönster av bänkar. De är konventionellt indelade i följande.

  • Enkel . Sådana bänkar är gjorda utan rygg, de är inte gjorda för lång sittning. Sådana strukturer installeras där människor vanligtvis vill koppla av. En enkel bänk kan byggas av en 25 mm tjock bräda och en 50x50 mm stång.
  • Med rygg . Sådana bänkar låter människor vila länge och inta ställningar som är bekväma för kroppen.
  • Svår . Sådana butiker är inte bara avsedda för avkoppling, de dekorerar också territoriet. Du kan avbilda olika urtag på benen, dekorera bänken med snidade armstöd, en estetisk rygg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du ska skapa en butik måste du bestämma för vilket syfte du gör det. Så det blir lättare att bestämma vilken typ av struktur, dess höjd, bredd.

Verktyg och material

Virket i vårt fall är det viktigaste byggmaterialet för tillverkning av en bänk, det bör ägnas särskild uppmärksamhet. Med fokus på lasten som bänken är konstruerad för, bestäms de med typen av arbetsstycken. Det rekommenderas att välja massivt trä för bänkar: till exempel ek. Barrträ fungerar inte särskilt bra, eftersom harts frigörs aktivt från det. Följande träslag kan särskiljas.

  • Ett stycke oprofilerad solid bar - det enklaste och mest prisvärda materialet, men man bör komma ihåg att det inte har bearbetats. Den har naturlig fukt, sprickor och svamp kan dyka upp i den. Dessutom är en icke-profilerad balk i ett stycke ganska svår att lägga.
  • Profilerat virke i ett stycke bearbetas . Den har högkvalitativa ytor, motståndskraftiga mot fukt, en komplex tvärsnittsprofil.
  • Limmat profilerat virke skapa från separata ämnen, lameller, som är limmade på varandra. Detta material är mycket hållbart, det är behandlat med speciella impregneringar, som säkerställer stavarnas hållbarhet. Limt laminerat virke är ganska dyrt, men det kommer att säkerställa estetiken i strukturens utseende under lång tid.
  • Thermobeam . Inuti det finns speciella block som ökar byggmaterialets värmebesparande prestanda. En sådan stång behöver inte vara extra isolerad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra landbänken mer stabil kan du till exempel kombinera ett virke med askblock: det här är en typ av byggsten . Det är möjligt att använda skumblock. Vissa väljer WPC bänkbalkar, ett alternativ till vanligt trä. Träpolymerkompositen behöver inte döljas för regnet och rengöras för vintern; en sådan bänkstång kännetecknas av sin betydande motståndskraft mot olika atmosfäriska fenomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänken kan vara gjord inte av trä, utan av en plaststång. Sådant material bleknar praktiskt taget inte, tänds inte med tiden. Det är inte målat som trä. Måla på en träyta kan smälta, bli klibbig och börja fläcka allt som lutar mot den.

För att skapa en bänk kan du behöva följande:

  • en hammare;
  • mejsel;
  • fick syn på;
  • skruvmejsel;
  • plan;
  • borra.
Bild
Bild

Mått och ritningar

Innan du skapar en butik rekommenderas det att rita en ritning, det kommer att vara mycket bekvämare att bygga en struktur på den. Storleken bör bestämmas så att en person är bekväm på bänken. Avståndet från marken till sitselementet är cirka 45-50 cm: baserat på denna indikator väljs längden på stöden. Om bänken är installerad orörlig, stabil bör benen vara längre så att de kan fästas i marken.

Bild
Bild

För att göra det så bekvämt som möjligt kan du luta sätet något (upp till 20 grader) . Den optimala bredden är cirka 45 cm. Ryggstödets höjd är från 50 till 60 cm. I detta fall kan du också luta den i en liten vinkel eller lämna den rak. Om bänken är avsedd för många personer och är avsedd för ett stort antal sittplatser, rekommenderas det att välja ett material 100x100 mm, 150x150 mm. Det är möjligt att använda en rektangulär sektion: till exempel 150x100 mm. För barnbänkar används trästänger i en mindre sektion.

Bild
Bild

Hur gör man en enkel bänk?

Om bänken är stationär måste du gräva stöden i marken. Om den är bärbar bör den vara utrustad med fyra stöd för stabilitet. Vi rekommenderar att du installerar en bygel mellan de två stöden. Med hjälp av en lång stång bör motsatta stöd anslutas till varandra. Det blir en distans som hindrar bänken från att lossna. Sätet ska stödjas och säkras med bultar. Följande alternativ är möjliga: anslut flera element eller välj en ganska stor bräda som sittplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör-det-själv bänk med rygg

Det är ganska enkelt att skapa en bänk med rygg. Benen kan göras X-formade. Små och stora stänger kommer att behövas för varje stöd på sidorna. I en vinkel på 30 grader ansluter du dem med bokstaven "X". Den långa stången kommer liksom att fortsätta basen. En bygel ska ansluta motsatta stöd till varandra . I en vinkel ska den nedre delen av benen vara något avskurna så att de står så säkert som möjligt på ytan. De korsade stöden är anslutna med en stång på höjden på vilken sätet är fixerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brädorna ska bultas fast. I slutet ska bänken slipas och lackeras.

Produkt från de återstående staplarna

Några ägare av sommarstugor bygger en enkel bänk av resterna av ett virke som av någon anledning inte användes under byggnadsarbetet. Gör stabila stöd av block av olika längd: stapla bitarna i en stapel, som en pyramid . För att ansluta stödelementen, fäst en stång på sidan, skruva fast den på varje del av strukturen med självgängande skruvar. Placera det rektangulära sätet på stödelementen. Skruva fast de två benen på ryggstödet i lutande läge på en stor sida. I slutet ska bänken vara mantlad med en bräda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkt från askblock och timmer

En ovanlig bänk utan rygg kan byggas på några minuter. Butiken kommer att vara hopfällbar. Den kan användas som sovplats (om du lägger en madrass) eller för sittande. Benen kommer att vara ofullständiga cinder block med hål gjorda igenom. Hur många askblock som behövs beror på bänkens bredd . Det tar 8 block om sätet består av 4 barer, 6 block för 3 barer.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja staplarna längs sektionen så att de kan sättas in i de genomgående hålen på askblocken . Skär vid behov bort ändarna (om de inte passerar på något sätt). För att ge butiken estetik kan du måla kvarnen med en flerfärgad fasadvattenemulsion. För detta är ett färg- och lackmaterial i en ballong lämpligt. I upprätt läge placerar du de färgade blocken mittemot varandra. Placera ändarna på staplarna inuti fönstren. För att ge bänken mer stabilitet, kan du dra åt blocken på varje stöd med ett bälte.

Bild
Bild

Bänk runt trädet

I detta fall är sätena arrangerade i en cirkel. En bänk runt ett träd kan byggas i form av en fyrkant, kvadrat och andra former. Det kommer att krävas många ben om det finns många hörn, eftersom stödelement kommer att behövas för att installera sätet i alla hörn . Bänkarna är begravda i marken: det visar sig vara stillastående. Först fixas det erforderliga antalet ben där det behövs. Först och främst är sätets långa stänger fixerade, sedan går de vidare till små arbetsstycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana bänkar kan göras med ryggar, men oftast klarar de sig utan dem.

Hörnbänk

Hörnbänken kommer att se bra ut på landet, bredvid ett lanthus. Det är nödvändigt att skapa en L-formad ram från en stapel, sedan måste du dela ramen inuti i fyrkantiga delar med hjälp av hoppare. De kommer att göra strukturen mer hållbar. Sedan ska benen från stängerna fästas på ramen. Ett litet bord kan placeras vid korsningen mellan de två bänkarna i hörnet . För att höja bordets ovansida måste du höja rutan i hörnet. Du kan bara sätta stavarna horisontellt, men det är bättre att installera ställ från små rester och ansluta dem ovanpå med hjälp av träelement. I bordets nisch kan du placera en låda. Slutligen planka sätena på bänkarna. Flerskiktad plywood kan användas för att skapa bänkskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

När du inreder en butik kan du använda all din fantasi. Ett populärt alternativ är olika mönster och mönster på ytan, denna designmetod är särskilt väl lämpad för en barnbänk. Träåldringsteknik är också mycket populär. Du kan lätt gå på ytan med en motorsågskedja, en metallborste, försiktigt bränna bänken med en blåslampa . Du kan också klippa mönster på brädet och fästa det på baksidan av bänken.

Rekommenderad: