Gör-det-själv-öppen Spis På Landet (54 Bilder): Att Välja En Plats För En Härd I En Sommarstuga, Idéer För En Eld I Trädgården. Hur Man Gör En Utomhusskål Enligt Måttritningar?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-öppen Spis På Landet (54 Bilder): Att Välja En Plats För En Härd I En Sommarstuga, Idéer För En Eld I Trädgården. Hur Man Gör En Utomhusskål Enligt Måttritningar?

Video: Gör-det-själv-öppen Spis På Landet (54 Bilder): Att Välja En Plats För En Härd I En Sommarstuga, Idéer För En Eld I Trädgården. Hur Man Gör En Utomhusskål Enligt Måttritningar?
Video: Tillbaka till dåtiden | Möt Byggmax kunder 2014 2024, April
Gör-det-själv-öppen Spis På Landet (54 Bilder): Att Välja En Plats För En Härd I En Sommarstuga, Idéer För En Eld I Trädgården. Hur Man Gör En Utomhusskål Enligt Måttritningar?
Gör-det-själv-öppen Spis På Landet (54 Bilder): Att Välja En Plats För En Härd I En Sommarstuga, Idéer För En Eld I Trädgården. Hur Man Gör En Utomhusskål Enligt Måttritningar?
Anonim

Eld lockar alltid ögonen, det ger ett gott humör, värmer. Med mycket liten ansträngning, liksom fantasi, kan du göra en öppen spis på din egen webbplats på egen hand, särskilt eftersom det i framtiden utan tvekan kommer att vara den främsta höjdpunkten i rekreationsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsval och förberedelse

Först och främst måste du bestämma dig för en plats för en framtida brand. Till att börja med bör du studera bra allt ledigt utrymme på sommarstugan. Säkerhet kommer först. Den valda platsen bör vara på ett avstånd av minst 8-10 meter från alla strukturer, från grönområden-på 5-7 meter. Det är också viktigt att vara uppmärksam på avståndet från huset - om elden är borta från byggnaden kommer röken från elden inte att komma in.

Platsen ska vara platt med god ventilation (blåst av vinden), först är den framtida platsen komprimerad, täckt med spillror

Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor utrustar ett sådant rekreationsområde i trädgården, bort från träd eller i trädgården mot bakgrund av ljus basilika och doftande mynta. Det är svårt att föreställa sig en bättre plats för grillning.

Oavsett hur mycket du vill bryta en plats för en eld nära ett vackert dekorativt lusthus, bör denna idé överges, risken för brand är för stor . Om du verkligen vill titta på en gatubrand medan du sitter i en bekväm berså, borde du helt enkelt bygga den av eldfast sten eller tegel, det vill säga utan användning av trädelar, med det nuvarande överflödet av byggmaterial kommer detta inte att vara ett problem.

Om det finns trämöbler (stolar, bänkar) runt elden, glöm inte bort ett säkert avstånd. Många använder ovanliga stenblock istället för stolar, men det är bättre att komplettera dem med varma mattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Härd tillverkningsalternativ

Det är inte nödvändigt att vända sig till en erfaren kaminmaskin, det är fullt möjligt att bestämma själv, särskilt om du har färdiga idéer. Och hur överraskande det än låter, är ritning och steg-för-steg-instruktioner inte alltid nödvändiga när du skapar en plats för en eldstad. I princip, för ett så enkelt arbete, används ibland inte ens cement, det vill säga det är verkligen väldigt enkelt att göra det med egna händer från improviserade medel.

Baserat på den plats som redan valts, bör du bestämma formen (rund eller rektangulär) och storleken på eldstaden . Vanligtvis beror dessa parametrar på personlig smak och platsens storlek, men experter rekommenderar inte att diametern överstiger två meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera alternativ för att bilda en öppen gata härd i landet:

  • den kan begravas så djupt att den blir jämn med marken.
  • begrava delvis med små upphöjda väggar;
  • sätta på en tidigare skapad plattform.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en begravd härd behöver du bara göra en fördjupning i marken och foder med eldfast material inuti. Om du vill kan du täcka området runt härden med fina stenskott.

En tegel härd är också relevant . Vanligtvis läggs det ut i en cirkel, och stockarna tänds antingen strax innanför härden eller läggs ut på ett förinstallerat galler. Om du har tid och lust kan du fylla formen med betong och sedan dekorera härdens framsida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av bärbara alternativ är också särskilt bra . Valet är stort: på ben i olika höjder, smidda, gjorda på beställning eller oberoende av skrotmaterial (gamla fat eller andra stora behållare). En sådan härd är bra eftersom den kan användas när som helst på året; inga ytterligare steg och kostnader krävs för att installera den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betong

Denna eldstaden har formen av en kvadrat eller en cirkel. För att göra härden rund kan du använda gamla metallfat av olika storlekar (du måste klippa av flera ringar av en viss storlek från dem, vilket faktiskt kommer att fungera som en form för den framtida härden). Efter att betongen har stelnat ska formen helt enkelt skäras av. För att skapa en betongskål i form av en kvadrat, använd onödiga trimmer av brädor eller tät plywood, den förberedda formen är fixerad med pinnar och fylld med betong.

För att göra allt rätt måste du stå emot tiden för betongunderlaget att härda, annars kommer det att visa sig vara sprucket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av tegel och sten

  1. En härd av sten och tegel är mycket effektiv och praktisk, men färdiga block används oftast för murverk.
  2. För att göra detta, lägg block runt eldstaden. Om cirkelns storlek behöver justeras något måste du klippa blocken (till exempel med en stensåg).
  3. Nästa steg blir markering, du måste markera en cirkel på marken med en spade, medan du drar dig tillbaka 3-5 cm utanför omkretsen.
  4. Enligt de färdiga markeringarna ska ett dike grävas (inte särskilt djupt, högst 30-40 cm). Det måste fyllas med grus.
  5. Block kan redan placeras på det komprimerade gruset, regelbundet måste du kontrollera med en nivå hur jämnt murverket är, om det behövs kan du lägga grus eller skära ner själva blocket lite. Du måste fortsätta arbeta tills hela väggen är borttagen.
  6. Fixera alla block väl med cementmortel; ovanpå det färdiga arbetet kan du göra inredning av natursten, lägga ut i form av en mosaik eller skapa mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att bygga en härd av block eller tegel är naturligtvis svårare än att till exempel hitta på samma från ett fat, men det varar mycket längre, det räcker att spendera pengar en gång, och problemet med en varm och mysig plats i landet kommer att lösas för alltid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer kan du göra?

I princip kan en härd tillverkas av valfritt material, nästan allt kommer att användas

Fat härd är ett nästan idealiskt budgetalternativ. Alla har ett fat i sin dacha, du kan gräva det helt i marken efter att ha bearbetat kanterna och härden är klar att användas. Du kan bara gömma en del av behållaren under marken och dekorera resten av den utskjutande delen vackert eller måla med värmebeständig färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel lösning skulle också vara att använda en fälg . Naturligtvis är det svårt att applicera det för en stor hög eld, men om området inte tillåter, som man säger, att ströva omkring, så är detta utan tvekan vägen ut. Fördelarna är uppenbara: billigt, praktiskt, ovanligt. Du kan lägga till några smidda föremål för att skapa en viss stil, och härden från en enkel kant blir till en unik sak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Också nyligen stor blomkrukor i armerad betong , sådana blomsterflickor brukar dekorera städernas gator. De är mycket bekväma, kräver absolut inga ytterligare installationssteg och är varierade i form och storlek (du kan också välja för trädgården eller tomten).

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallhärdar ser också ovanliga ut . Du kan göra en så enkel struktur med en svetsmaskin. Sådana härdar ser väldigt imponerande och färgglada ut, en gammal begagnad ballong kommer att användas (den skärs av, jag lägger till ett par delar i form av handtag eller krokar) eller onödiga metallplåtar som kan svetsas, till exempel i formen av en högkotte med hyllor för ved.

Lite fantasi - och de vanligaste sakerna kan förvandlas till riktiga mästerverk till glädje för familj och vänner.

Bild
Bild

Rekommendationer

Naturligtvis vill varje ägare av hans webbplats ha en unik och unik design. En snygg härd är inte bara attraktiv i utseende, utan glädjer också med sin praktiska. Men för att det ska fungera länge bör flera regler komma ihåg.

  • Om möjligt kan du göra den så kallade stormdräneringen, detta kommer att skydda strukturen från översvämningar.
  • När man väljer ett framtida material för härden bör man ta hänsyn till dess hållbarhet, hur stark och hållbar den är. I princip räknar många inte med långvarig användning och är redo att byta material åtminstone varje år och därigenom uppdatera och ändra stilen på sin webbplats. Om alternativet med en årlig ersättning inte är något för dig och du vill göra det en gång i århundraden, så är det fortfarande bättre att ta hjälp av en erfaren specialist, han hjälper dig att välja en vacker och kreativ lösning.
  • Om du planerar inte bara de vanliga sammankomsterna med en kopp te nära elden, utan också aktiv matlagning på elden, bör du fylla på galler. Det är bättre att välja tunga smidda, de kan läggas till strukturen under skapandet (under läggning) eller använda ett bärbart galler med ben.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på landskapsdesign

En korrekt och vackert gjord härd är en dekoration av platsen. Dessutom ersätter den grillen perfekt, och den kan också användas för uppvärmning på svala höstnätter, när du fortfarande inte vill sitta i huset alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Härden kan passa mycket bra i alla landskapsdesigner

När dacha är opretentiös och det inte finns pengar för designer saker, då kan du till exempel göra en härd som en alpin bild eller ett vattenfall. Om så önskas kan ett sådant alternativ faktiskt skapas inom en timme och utan användning av cement. För att göra detta bör eldfast tegel läggas ut i tre rader i en cirkel med ett mellanrum på en halv tegelsten (schackbrädesprincip). Och sedan läggs tegelstenar på ena sidan, redan utan luckor, i en kon. Ser jättebra ut

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om platsen är designad i alpstil, kommer en stor, massiv lägereldplats med trämöbler eller stubbar i fjärran att komplettera stilen perfekt

Bild
Bild
Bild
Bild

För att underhålla hela platsen i skandinavisk stil rekommenderar proffs att hålla sig till grå och svarta färger när man väljer en sten eller plattor för en härd, det är också lämpligt att välja en fyrkantig form och behålla tydliga konturer hela tiden

Bild
Bild
Bild
Bild

När minimalismens princip finns i trädgården, bör du inte överbelasta utrymmet med massiva byggnader i härden. Här kommer en bärbar version till nytta, till exempel en metallskål målad i svart, och bredvid den kan du sätta bänkar eller stolar i samma tema

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av högteknologisk stil kom designers på idén att bädda in härdar i väggarna och till och med installera dem i pooler, fontäner, bänkar, etc. man

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många alternativ för att komplettera din tomt med en ovanlig och kreativ plats för gemensam rekreation . Med hjälp av till synes vanliga saker kan du överraska och glädja dina nära och kära. En sådan unik och samtidigt enkel sak kommer utan tvekan att återför alla till ett glatt och uppriktigt samtal, kommer att ge en varm atmosfär, lämplig för en familjemiddag i friska luften, en fungerande företagsfest, som definitivt kommer att komma ihåg av absolut alla kollegor.

Rekommenderad: