Kopparsulfat För Poolen: är Det Skadligt Eller Inte? Dosering: Hur Mycket Kan Du Lägga Till För Vattenrening? Villkor

Innehållsförteckning:

Video: Kopparsulfat För Poolen: är Det Skadligt Eller Inte? Dosering: Hur Mycket Kan Du Lägga Till För Vattenrening? Villkor

Video: Kopparsulfat För Poolen: är Det Skadligt Eller Inte? Dosering: Hur Mycket Kan Du Lägga Till För Vattenrening? Villkor
Video: What Swimming Pool Companies dont want you to know. Copper Sulfate. 2024, Maj
Kopparsulfat För Poolen: är Det Skadligt Eller Inte? Dosering: Hur Mycket Kan Du Lägga Till För Vattenrening? Villkor
Kopparsulfat För Poolen: är Det Skadligt Eller Inte? Dosering: Hur Mycket Kan Du Lägga Till För Vattenrening? Villkor
Anonim

På sommaren är det alltid bra att ta ett uppfriskande dopp i poolen, men för att hålla det rent måste du använda ytterligare desinfektionsmedel. Ett av dessa läkemedel är kopparsulfat. För familjemedlemmars säkerhet är det dock nödvändigt att läsa instruktionerna. Hur man spädar produkten korrekt, i vilken dosering som ska användas, kommer vi att överväga i artikeln.

Bild
Bild

Är det skadligt eller inte?

Ett sådant botemedel som kopparsulfat är känt för alla erfarna trädgårdsmästare. Den har en blå, attraktiv nyans. Levereras till försäljning i pulverform. Den är smaklös och innehåller cirka 24% koppar.

När det kommer i vatten löser sig pulvret helt . Det har många användningsområden, inklusive konstruktion och industri.

Bild
Bild

Detta är en bra mineralförbandning, ett antiseptiskt medel som används i medicin.

Vid förgiftning rekommenderas till och med att använda sin svaga lösning (0,1%), som spolar magen perfekt. Detta bevisar det även en liten mängd gift kan vara fördelaktigt.

Bild
Bild

Kopparsulfat för poolen är ett av de mest effektiva läkemedlen , som gör att du kan bli av med snabbt blommande vatten. Vätskan renas i ett steg, medan det praktiskt taget inte skadar människor om dosen inte överskrids.

Eftersom detta är ett kemiskt medel är det naturligtvis skadligt i sig, den negativa effekten ökar om dosen överskrids med minst några gram. Kroppen klarar kopparsulfatförgiftning under lång tid, ibland kan dess överskott i vatten till och med leda till döden . Det är därför det är så viktigt att strikt kontrollera andelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är kopparsulfat som gör att du kan hantera de problem som uppstår under driften av poolen. Dess användning har en positiv effekt på vattnets sammansättning:

  • det finns ingen blomning;
  • vattnet förblir transparent under en lång tid;
  • kopparsulfat dödar svampen.

Det är känt att detta ämne används som ett medel för behandling av växter från skadedjur och sjukdomar. Av denna anledning uppstår ofta frågan om det kommer att skada en person om det används för att desinficera vatten.

Bild
Bild

Det är omöjligt att undvika att vatten tränger in i kroppen, särskilt när det gäller barn.

De gillar inte bara att simma, utan också att dyka, plaska med vatten, så vattnet kommer på ett eller annat sätt in i munnen.

Bild
Bild

Dosering

Redan några dagar efter installationen av poolen blir det tydligt hur en obehaglig grön beläggning bildas på väggarna. Dessa är de så kallade elementära algerna. I en obehaglig lukt dyker upp på platsen med blomning, behållarens attraktivitet går förlorad och lusten att simma försvinner.

Bild
Bild

I detta fall hjälper kopparsulfat till att bekämpa mikroorganismer. Det rekommenderas att använda det en gång varannan vecka, inte oftare . För att ta bort plack kan du använda en pensel som en extra assistent.

Bild
Bild

Kopparsulfat i en säker andel bör hällas i 1000 liter vatten för endast 0,9 g. Det är denna lösning som anses vara säker för mänskligt bruk. Du kan lägga till det med salt, det, som en extra aktivator, låter dig hålla vattnet rent längre.

Denna desinfektion är mycket effektiv när den tillsätts till vatten . Lösningen ska hällas i en utstötningsblandare, som ligger på vattentillförselledningen som leder till behållaren.

Bild
Bild

Applikationsfunktioner

Som med alla andra kemikalier är användningen av kopparsulfat associerad med vissa regler. Behandlingen är effektiv om poolen rengörs med ett ämne med ett giltigt utgångsdatum.

En utgången produkt kommer inte att ha en hög desinfektionseffekt.

Bild
Bild

Ibland tillsätts torv till vattnet tillsammans med kopparsulfat: det lindas först i en liten tygpåse och sänks ner i poolvattnet. Så det håller sig rent längre och slem bildas inte på väggarna, medan svampar inte förökar sig i vattnet.

Det är värt att komma ihåg det även om medlet desinficerar, dödar det inte bakterier och virus … Om du behöver bli av med dem är det bättre att använda ett specialiserat läkemedel.

Bild
Bild

På marknaden kan du hitta desinfektionsmedel, som tillsammans med andra komponenter inkluderar kopparsulfat. I det här fallet är det värt att fråga om det är registrerat, om det har klarat säkerhetskontrollen. Varje sådan beredning bör ha detaljerade bruksanvisningar som anger andelen.

Som redan nämnts kan du använda en lösning med bordsalt, sedan för 1000 liter vatten, utöver 0,9 g vitriol, tillsätt 2,7 g salt.

Bild
Bild

Algicider anses vara ett bra alternativ till det beskrivna verktyget. Dessa är kemikalier som specifikt används för att ta bort alger från poolen.

Sammansättningen av sådana preparat innehåller koppar- och ammoniumföreningar. De klarar sig lika bra med vattenblomning som kopparsulfat, men är också säkrare.

Bild
Bild

När frågan uppstår om priset väljer de flesta användare det enklaste alternativet för sig själva och väljer kopparsulfat, eftersom det alltid är hemma. Kostnaden i butiken är bara 25 rubel per paket som väger 100 g. Väteperoxid kan användas, men för en medelstor pool krävs minst 2 liter för att uppnå önskad effekt.

Bild
Bild

Tillsammans kompletterar båda läkemedlen varandra perfekt. Kopparsulfat dödar sjukdomsframkallande organismer, och peroxid neutraliserar svett, epitelpartiklar och tillsammans desinficerar de perfekt vatten.

Det är dock värt att komma ihåg att både peroxid och kopparsulfat kan vara hudallergi, så om några tecken på en sådan reaktion uppstår bör du välja ett annat, säkert medel.

Bild
Bild

Recensioner

Enligt recensioner av många användare av ramar och andra pooler är det beskrivna verktyget ganska effektivt för att bekämpa vattenblomning. Om det används korrekt, utan att överskrida dosen, är det säkert för människor. Tack vare kopparsulfat förblir vattnet rent och säkert för bad under lång tid.

Många använder en lösning med bordsalt mycket effektivt. Det tar bort de vanligaste problemen, inklusive grumligt vatten och mögel på väggarna.

Det finns också några negativa recensioner . De orsakas oftast av felaktig användning av kopparsulfat. Du kan lätt bli förgiftad om du överskrider dosen. I sällsynta fall uppstår en allergisk reaktion mot kopparsulfat.

Användningen av det beskrivna verktyget beror på dess billighet. Men i butiken kan du alltid hitta ett lika effektivt och säkrare läkemedel, som är att föredra att använda om barn simmar i poolen. Naturligtvis kostar en sådan produkt flera gånger mer, men dess säkerhet kan knappast överskattas när det gäller ett barn.

Rekommenderad: