Poolskummare: Vad är De? Skillnader Mellan Monterade Och Flytande Skummare. Steg-för-steg Installationsanvisningar

Innehållsförteckning:

Video: Poolskummare: Vad är De? Skillnader Mellan Monterade Och Flytande Skummare. Steg-för-steg Installationsanvisningar

Video: Poolskummare: Vad är De? Skillnader Mellan Monterade Och Flytande Skummare. Steg-för-steg Installationsanvisningar
Video: Pool - Koppla pumprum Aqvis 2024, Maj
Poolskummare: Vad är De? Skillnader Mellan Monterade Och Flytande Skummare. Steg-för-steg Installationsanvisningar
Poolskummare: Vad är De? Skillnader Mellan Monterade Och Flytande Skummare. Steg-för-steg Installationsanvisningar
Anonim

Skräp kan förvandla simning till en mardröm, varför framåtblickande ägare föredrar att ta hand om att köpa skummare till en utomhus- eller inomhuspool i förväg. Steg-för-steg-instruktioner för att installera en sådan enhet bifogas av tillverkaren, med dess hjälp kan du enkelt klara uppgiften. Hur man förstår vad det är, varför det behövs, vad är de viktigaste skillnaderna mellan monterade och flytande skummare - på jakt efter svar på dessa frågor är det värt att överväga denna användbara enhet mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är en skimmer?

Poolvattenrening är en allvarlig, svår uppgift, men det är just en sådan åtgärd som gör att du kan hålla badvätskan i optimalt skick utan någon särskild kostnad. Med hjälp av en skimmer kan du samla skräp från ytan: insekter, löv, grenar, hår som faller ner i skålen . Det är särskilt viktigt att använda sådan utrustning för öppna, utomhuskonstruktioner - uppblåsbara och ramkonstruktioner, där det inte är möjligt att uppnå en tillräckligt hög vattenrenhet när man använder en markis.

Stora partiklar av skräp finns kvar i filtret . Vidare matas det renade vattnet tillbaka till systemet genom cirkulationsslangen, värms upp och kommer in i poolskålen. Konventionella skummare har inte ytterligare enheter för att injicera vätskeflöde. Den rör sig inuti tanken under påverkan av luftströmmar, varför enheten i öppna pooler är installerad på den fria sidan.

I avsaknad av naturlig rörelse av vattenmassor installeras fler skummare eller en speciell dammsugare är ansluten till dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla poolvattenreningssystem kan delas in i två kategorier: överflöd och nedsänkbar (eller inbyggd). Var och en av dem har sina egna fördelar. Du kan förstå hur en skimmer skiljer sig från en överflödesenhet med en enkel jämförelse. Det kommer att visa hur olika principen för rengöringssystemet kan vara.

Overflow är ett filtreringssystem av stationär typ som används i inomhuspooler . Den består av en bricka och vattenintagselement som ligger längs tankens omkrets. Med en ökning av vätskenivån (vanligtvis vid badning av människor) kommer vattens ytskikt in i överflödet, renas och filtreras.

Bild
Bild

Skimmare har också sina egna egenskaper. Många pekar på sina uppenbara fördelar.

  1. Flerstegs tillvägagångssätt för rengöringsprocessen. Filtreringskvaliteten är märkbart högre än för andra typer av sådan utrustning.
  2. Möjlighet till självmontering. I de flesta fall kan jobbet slutföras på mindre än 1 timme.
  3. Bekvämlighetsgrad. 1 skimmer är installerad på en yta på 25 kvm. m. Antalet enheter ökar i proportion till behållarens storlek.
  4. Enkel förvaring. För vintern läggs skummare helt enkelt för förvaring tillsammans med poolen där de stod.
  5. Kontinuerlig och högkvalitativ samling av stort skräp utan mänskligt ingripande. Du behöver inte rengöra skålen manuellt med ett nät.
  6. Möjlighet till enkel bokmärkning av kemi. Enheten ger möjligheter till en framgångsrik och effektiv dosering av kemikalier.
  7. Interaktion med en dammsugare. Det kan användas för att förbättra kvaliteten på filtreringen, för att injicera ytterligare vattenflöde.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan överflödessystem inte servas eller underhållas oberoende. De behöver professionell rengöring, periodisk avlägsnande av ackumulerad smuts inuti. När det gäller en skimmer finns det inga sådana problem. Den tar bort upp till 70% av alla identifierade föroreningar och ger möjligheter till en betydande minskning av biologisk kontaminering i poolskålen.

Typer och deras struktur

Skimmern har en ganska enkel anordning och funktionsprincip. I grund och botten är det ett mekaniskt filtreringssystem med en plast- eller metalltank, ansluten med en rörledning, genom vilken vatten cirkulerar och strömmar tillbaka in i skålen.

Det finns ett fönster i sidoväggen i strukturen, där ett flytande spjäll är installerat. Det är genom det som vatten kommer in i tankens insida. Spjället stratifierar vätskan som passerar genom det, separerar det igensatta från det rena, hindrar det från att blanda, enligt principen om en hålslev.

Bild
Bild

Alla skummare kan kategoriseras efter deras konstruktionsmaterial . Det vanligaste alternativet är plast , den är tillverkad av PVC eller polyuretan, liksom andra kemiskt neutrala polymerer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan alla skummare kategoriseras efter deras speciella design.

Gångjärn

De är utformade för användning i ram och uppblåsbara pooler och uppfyller helt användarnas förväntningar. Dessa enheter är kompakta och har den enklaste designen . De är konstruerade för en relativt liten förskjutning, kan användas där det inte finns någon möjlighet till en stationär fastsättning av tillbehöret i poolens väggar, till exempel om det inte läggs under konstruktionen. Insidan av strukturen ser ut som en tratt med ett nät som fångar upp smuts som kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis är gångjärnsskummare en lättviktsstruktur i plast som sitter på vattenytan. Under sin drift drar skummaren in och passerar vatten genom sidofönstret, sedan genom filtreringssystemet och återgår sedan till systemet för uppvärmning med efterföljande urladdning i behållaren.

De största fördelarna med sådana skummare är hög hastighet och enkel montering, enkel underhåll. Nivån på filtrering av föroreningar är också ganska hög. Men det finns också svårigheter: utrustningen av den monterade typen har ett begränsat intervall, utöver vilket nivån på vattenrenhet reduceras avsevärt.

Sådana produkter är upphängda i omedelbar närhet av cirkulationspumpen och väljer den sida till vilken luftflödena rör sig. Så enhetens genomströmning ökar avsevärt. Inomhus eller stängd från vinden är det bättre att installera ytterligare munstycken som ansvarar för vattenrörelsen.

Bild
Bild

Inbäddad

En variant av skimmerdesignen, som måste förinbyggas i poolskålen. Det är en metall- eller plasttank placerad inuti en tank i väggen, ansluten till ett VVS -system. Skimmare av denna typ är inbyggda i skedet av skålens betongbotten; vatten tillförs inuti genom en speciell svängande flik . Med den extra anslutningen av en vattendammsugare ökar effektiviteten vid användning av reningsverket markant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att skummare i stationära badtunnor ofta spelar rollen som ett dräneringshål, vilket säkerställer evakuering av tankens innehåll i avloppssystemet. Alla inbyggda modeller kan delas in efter den typ av bas som de är avsedda för. Det finns skummare:

  • för betongpooler;
  • för skålar färdiga med folie;
  • under de kaklade väggarna.

När de installeras i en stationär reservoar placeras skummare så att de nödvändigtvis är mitt emot munstyckena och mottar en riktad rörelse av luftmassor i deras riktning. Inbyggda strukturer har ett automatiskt överflöde som gör att du kan dumpa överflödigt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande

Dessa modeller tillhör kategorin universal, används inte bara i simbassänger utan också i konstgjorda dammar för att skapa ett optimalt mikroklimat i vattenmiljön. Dessa produkter har en inbyggd pump som gör att du kan hantera uppgifterna mer effektivt . Placerad på vattenytan klarar enheten enkelt att behålla skålens renhet, är inte rädd för mekanisk skada och bearbetar framgångsrikt sin del av området.

Huvudsyftet med den flytande skumaren är att rengöra behållare med instabila vattennivåer. Det kräver en strikt horisontell position - den inbyggda flottören ger den nödvändiga korrigeringen. Beroende på bredden på vattenintaget kan en enhet tjäna en yta på 25-35 kvm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med automatisk påfyllning

Denna typ av skimmer tillhör multifunktionella enheter som inte bara kan hålla skålen ren. Den inbyggda mekaniska vattennivåregulatorn har en flottördesign . Det behöver inte strömförsörjning, komplicerad installation. Så snart autofyllenheten får en signal om ett kritiskt fall i vätskenivån, startar pumpen, de inställda värdena återställs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer skummare är det viktigt att vara uppmärksam på hur lämpliga de är för användning i specifika typer av pooler

  1. Skålens mått . Oavsett typ av konstruktion, stationär eller tillfällig placering kan en skimmer tjäna högst 25 kvadratmeter yta.
  2. Beläggningstyp . Det är främst viktigt för inbäddade system, eftersom det bestämmer graden av strukturens komprimering av miljön. Trycket i betong skiljer sig mycket från det som genereras av ramstrukturen. Dessutom används olika typer av enheter under plattorna, för filmbeläggningen. Det är värt att noggrant granska dokumentationen innan du köper.
  3. Tillverkningsmaterial . Plastskummare, även om de är billiga, anses inte vara det bästa valet för utomhuspooler - ytan blir gul med tiden, ändrar färg under påverkan av UV -strålar. När det gäller modellerna i rostfritt stål har de sina egna egenskaper. Dessa typer är tyngre och mer massiva, de är dyrare och vad gäller kvaliteten på rengöringen skiljer de sig inte från sina billigare motsvarigheter. Endast livslängden ändras - för plast överstiger den inte 10 år.
  4. Skålens väggtjocklek . Det beror direkt på vad skimmeruttaget exakt ska vara. Detta är också viktigt för att fästa fästen på väggarna i rampooler. Om parametrarna för de färdiga fästelementen inte är lämpliga måste du köpa en ny produkt eller ändra den från säljaren.
  5. Tillverkningsland . De minst pålitliga, enligt konsumenterna, förtjänar representanter för Kina och Turkiet - deras produkter är de minst starka och hållbara. Det är värt att uppmärksamma produkter som tillverkas av kända varumärken: Intex, Bestway, MTH, Procopi, Kripsol.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installations- och anslutningsregler

Korrekt installation av skummare är avgörande för att de ska fungera korrekt. Steg-för-steg-instruktioner för att installera en stationär enhet i en betonglösning med ett rördiagram hjälper dig att utföra alla steg korrekt.

  1. Installation av inbäddade produkter . Dessa inkluderar inte bara skummare, utan också bottenavlopp, väggmunstycken. De monteras i skedet att hälla en betongskål. Både plast- och metallprodukter är lämpliga för dessa ändamål.
  2. Den optimala nivån av skimmerläge väljs . Denna indikator anges i enhetens egenskaper, i instruktionerna för den.
  3. En uppsättning verktyg förbereds . Du behöver en stansare, en nivå, en skruvmejsel.
  4. Antalet skummare beräknas . Proportionerna är desamma - 1 filter per 25 kvm.
  5. Vid fyllningsstadiet görs plywood eller metallband under tankarna . De placeras i den så att ett lika stort avstånd kvarstår mellan de enskilda elementen.
  6. Skimmer är installerade och anslutna till poolens vattenförsörjnings- och cirkulationssystem.

Enheter med en icke-stationär installation, beroende på design, är fixerade på brädet eller placerade fritt, rör sig längs vattenytan och samlar skräp. Deras installation består huvudsakligen av att ansluta enheten till ett vattencirkulationssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

För att skummaren ska fungera korrekt, Det är absolut nödvändigt att ägna maximal uppmärksamhet åt att följa rekommendationerna för dess funktion.

  1. Välj rätt typ av skimmer . I avsaknad av flöde kommer fritt flytande modeller att föredra framför stationära. I pooler av fast typ är det bättre att använda inbyggda enheter.
  2. Beräkna det exakta antalet vattenfiltreringstankar . Om du sparar pengar blir kvaliteten på rengöring av sopor och biologisk kontaminering otillräcklig.
  3. Tänk på tjockleken på poolväggarna . Det bestämmer måtten på enhetens hals.
  4. Följ alla installationsrekommendationer , ingår i tillverkarens instruktioner. När du installerar inteckningar bör du lita på proffsen, annars fungerar skumaren kanske inte tillräckligt effektivt.
  5. Byt filter och patroner regelbundet , mekaniskt tomma korgar i skummare från skräp om det behövs. Det bör tilläggas att denna typ av utrustning ofta används för att dosera ämnen som är nödvändiga för att undertrycka tillväxten av patogen mikroflora.
  6. Kontrollera vattentätningen av inbyggda skummare . Gummipackningar kan behöva bytas ut med tiden och tätningsmedlet kan försämras.
  7. Det är absolut nödvändigt att placera skummarna korrekt . De ska vara strikt horisontella; om fallet är snett minskar utrustningens effektivitet märkbart.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa dessa regler kan du säkerställa en lång och problemfri drift av utrustning för rengöring av pooler, förhindra kontamination av skålen.

Rekommenderad: