Poolskålar: Tillverkade Av Komposit, Akryl Och PVC, Installation Och Dekoration, Sammansättning, Metall Och Betong, Monolitiska Och Prefabricerade

Innehållsförteckning:

Video: Poolskålar: Tillverkade Av Komposit, Akryl Och PVC, Installation Och Dekoration, Sammansättning, Metall Och Betong, Monolitiska Och Prefabricerade

Video: Poolskålar: Tillverkade Av Komposit, Akryl Och PVC, Installation Och Dekoration, Sammansättning, Metall Och Betong, Monolitiska Och Prefabricerade
Video: УСТАНОВКА ЖИРОУЛОВИТЕЛЯ 2024, Maj
Poolskålar: Tillverkade Av Komposit, Akryl Och PVC, Installation Och Dekoration, Sammansättning, Metall Och Betong, Monolitiska Och Prefabricerade
Poolskålar: Tillverkade Av Komposit, Akryl Och PVC, Installation Och Dekoration, Sammansättning, Metall Och Betong, Monolitiska Och Prefabricerade
Anonim

För närvarande anses privata pooler i landet eller i ett lanthus vara vanliga, och de kan byggas på kort tid. För att behållaren ska glädja alla familjemedlemmar är det dock nödvändigt att välja rätt skål, som ligger till grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Först och främst bör du överväga vilka typer av vattenbytessystem. Det kan de vara både överflöd och skimmer.

I överloppsbassängen når vattennivån ytterst . Det finns överflödestråg genom vilka överskott av vätska avlägsnas. Tanken är utrustad med ett automatiskt påfyllningssystem, vatten samlas upp i lagringstanken, varifrån den skickas för rengöring och uppvärmning, sedan flyttar den tillbaka in i skålen. Detta system är dyrare, men rengöringen är på en mycket hög nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skimmersystemet används för behållare med rät vinkel . Med hjälp av en cirkulationspump kommer vätskan in i skummaren och bottenavloppet, varifrån den går för filtrering. Rengöringen är ganska rå. Därefter värms och desinficeras vattnet, varefter det kommer in i skålen igen. I denna situation är det lämpligt att använda speciella dammsugare för att rengöra botten.

Dessutom kan poolskålarna delas in i monolitisk och prefabricerad . I det första fallet talar vi om en tank i ett stycke. Det anses vara mer tillförlitligt och installationen orsakar inga särskilda svårigheter.

Den prefabricerade versionen, som namnet antyder, består av flera separata delar, som är anslutna med specialutrustning, vilket kräver extra tid och ansträngning under installationsskedet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialen som används för att bygga en utomhuspool är varken bra eller dåliga. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, och är också avsedd för olika användningsförhållanden. Låt oss överväga de mest populära alternativen.

PVC

PVC -skålar kan kallas ett alternativ till en fullbyggd pool. Detta alternativ används ganska ofta i vattenparker, det används också i de angränsande områdena . Designen är inte särskilt hållbar, men samtidigt är den enkel och kräver inga allvarliga ekonomiska kostnader.

Materialet är filmresistent mot ultravioletta strålar . Det är ofta belagt med ett lager akryl för att ge en matt glans. Det anses vara en stor fördel att det inte behövs ytterligare vattentätning.

PVC tål dock inte skarpa kritiska temperaturförändringar, så sådana tankar kan endast användas under den varma årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansatt

Dessa material representerar höghållfast glasfiber … De är lätta och helt förseglade. Samtidigt är kompositskålar dock dyra, eftersom deras produktion är ganska svår.

Bland fördelarna kan det också noteras att i de flesta fall har kompositskålar ytterligare element i satsen . Det kan vara steg, plattformar och andra produkter. Och även materialet kan kallas mycket hållbart, eftersom flera lager av plast används i produktionen. Detta påverkar direkt varaktigheten.

Det ska noteras att sådana skålar kan inte skryta med ett brett spektrum av färger . De är övervägande blå eller vita. Men om du vill kan du beställa en viss färg.

Kompositskålar orsakar inga problem under installationsprocessen. De kan installeras både utomhus och inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Akryl poolskålar anses vara en ny sort. Under produktionsprocessen förstärks polyesterfibern med glasfiber, vilket är grunden för kompositionen. Materialet visar sig vara helt slätt och hållbart, dessutom är det flexibelt.

Sådana material väger inte för mycket, vilket gör dem enkla att installera och transportera. De är inte rädda för korrosion och andra obehagliga fenomen som är typiska för en fuktig miljö . Och även tanken tål temperatur extrema bra, därför kan den användas både i värmen och i frosten i form av en skridskobana. Akrylskålar är inte rädda för solljus och bleknar inte. Alla ovanstående egenskaper gör att de kan användas under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betong

Det är inte så lätt att bygga en betongkonstruktion på platsen. För detta vissa konstruktionskunskaper eller hjälp av proffs krävs . Dessutom visar sig processen vara ganska lång och kräver allvarliga ekonomiska kostnader. Den innehåller flera huvudstadier.

Först och främst bör du ta hand om designen . Det beror på honom hur framgångsrik den planerade byggnaden kommer att bli. Monteringsfel kan vara för dyrt, eftersom strukturens styrka därför beror på olika faktorer alla beräkningar bör verifieras så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betongpoolskålar, enligt användarrecensioner, är de mest hållbara och kan också användas under lång tid . En viktig roll i detta spelas av hur material av hög kvalitet användes och hur professionellt arbetet utfördes. Tankarnas form och storlek kan vara vad som helst, allt beror på ägarens preferenser. Det finns därför inga begränsningar i dekorationen designen kommer att se organisk ut i alla miljöer.

Sådana pooler kan utrustas med ytterligare produkter och tillbehör. De används ofta för medicinska ändamål. Därför anses detta alternativ vara det mest bekväma och framgångsrika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Vid design och konstruktion av simbassänger kan ett material som rostfritt stål inte ignoreras. Metallskålar kan användas under lång tid . Ytan ser väldigt original ut, och den är också trevlig att ta på.

Om vi jämför metallskålar med betongskålar, man kan inte låta bli att notera deras lättare vikt . Sådana tankar kan placeras inte bara i källaren eller på gatan, utan också på något av husets golv. Det bör dock komma ihåg att basen i detta fall kommer att vara gjord av betong, vilket ska vara så jämnt som möjligt.

Skålens väggar är gjorda av svetsade metallplåtar. Deras standardtjocklek är 2,5 mm, men detta är inte en förutsättning. Indikatorer kan ändras beroende på situationen.

Tjockleken på det stål som används för botten bör vara 1,5 mm. Oftast är den räfflad för att ha en halkskyddande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Djup och form

Indikatorerna för både djupet och poolens form är rent individuella. I det första fallet bör du fokusera på badarnas tillväxt och deras genomsnittliga ålder. TILL till exempel för barn under 5 år räcker det med en skål upp till 50 cm djup. Äldre barn, upp till 12-13 år, bör installera en pool upp till 80 cm djup. en vanlig pool och inte en hoppning ett, vars initiala djup bör vara från 2,3 m, beroende på tornets höjd.

Tänk inte att ju djupare skålen är, desto bekvämare blir poolen. Faktum är att en djupökning innebär en kostnadsökning, i vissa fall helt orimlig . Både konstruktion och underhåll kräver ekonomiska kostnader. Experter rekommenderar att poolen delas in i zoner med olika djup, varav vissa kan användas för simning och andra för att hoppa från ett torn.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller formen är de vanligaste runda, rektangulära och ovala pooler . Det sista alternativet anses vara det mest praktiska. Användare noterar att det är bekvämt att simma i det, och frånvaron av rät vinkel påverkar säkerheten. I sådana skålar cirkulerar vatten bättre och stagnerar inte i hörnen, och det finns också ett mer enhetligt tryck på väggarna.

Valet av form är dock också av ägaren. Det påverkas av poolens läge och ett antal andra nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Efter installationen av poolen blir efterbehandlingsalternativet en viktig fråga. Oftast, i denna riktning, används keramiska plattor, en speciell polyvinylkloridfilm eller mosaik . I vissa fall föredrar ägarna natursten, flytande gummi eller färg och lack.

PVC -filmen har 4 lager och en tjocklek på 1,5 mm. Den är förstärkt med polyesterfiber. Speciella stabilisatorer hjälper till att skydda den från blekning och sprickor när den utsätts för solljus. Akrylskiktet ger en effektiv glansig glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest populära efterbehandlingsmaterialet för huvudbyggandet av en pool är keramikplatta … Skålen har oftast en glaserad beläggning som ger glans, men antislipelement används för stegen. Experter noterar att stora plattor är mindre att föredra. Faktum är att det är mer mottagligt för deformation under påverkan av vatten.

Används ofta och behandling av skålen med specialfärg . Denna process är dock arbetskrävande och tidskrävande. Brott mot arbetsteknik kan leda till sorgliga konsekvenser.

Färgen och lacken våt beläggning glider inte, den tål temperaturfluktuationer och fysisk aktivitet väl . Det rekommenderas dock inte att använda det i utomhuspooler, eftersom det kommer att behöva förnyas årligen efter vintern. När det gäller täckta tankar ökas livslängden till 3-5 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer måste du först utvärdera produktens utseende. Den ska inte ha skav, flis eller andra defekter . Ytan ska se slät ut. Och du bör också bestämma material, storlek och form. Dessa indikatorer påverkas direkt av syftet.

När du köper en skål en viktig punkt är den optimala temperaturen för dess drift . Om vi pratar om en utomhuspool och vintrarna i driftområdet är ganska hårda, kommer en produkt med tillåten användning upp till -25 grader inte att fungera. Därför bör områdets klimat också beaktas.

Därefter bör du fråga om garantin … Vissa tillverkare anger ganska långa perioder, upp till 30-100 år. Endast stora och väletablerade företag kan lita på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur installerar jag en färdig skål?

För att installera den färdiga skålen måste du markera platsen. Därefter dras en grop av önskad storlek ut. Dess djup bör vara 50 cm högre än djupet på tanken . I botten hälls och komprimeras sand till ett djup av 20 cm, ovanpå vilket ett metallnät läggs och hälls med ett lager betong. Dessa arbeten tar bara bort det extra djupet.

Efter att lösningen stelnat bör behållaren isoleras . Geotekstiler och expanderad polystyren läggs på betong. Samma material appliceras på skålens väggar och packas med polyeten för isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha placerat skålen i gropen är det nödvändigt att utföra kommunikation . En speciell skyddshylsa används vanligtvis. Tomma hålrum fylls med betong.

Distanser bör placeras inuti tanken, formning bör göras och förstärkning ska läggas runt omkretsen. Betongen hälls i lager. För att göra detta är skålen 30 centimeter fylld med vatten och betong hälls till samma nivå. Efter stelning upprepas proceduren. Demontering av formen görs inte tidigare än på en dag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man rent?

Manuella och halvautomatiska metoder kan användas för att rengöra poolen. I det första fallet dräneras vatten från behållaren, i det andra är detta valfritt.

För manuell rengöring används speciella föreningar som inte ska komma i vattnet. Det är relevant för små skålar. Mekaniserad rengöring utförs med dammsugare under vattnet och kräver ytterligare vattenfiltrering efteråt. Du kan utföra proceduren själv om du har koncentrat och utrustning, eller om du kan kontakta en specialist.

Rekommenderad: