Funktion För Poolreparation: PVC -tejp För Poolreparation I Vatten, Hur Man Förseglar Den Med En Speciell Tejp Med Egna Händer? Reparationssats För Motflöde

Innehållsförteckning:

Video: Funktion För Poolreparation: PVC -tejp För Poolreparation I Vatten, Hur Man Förseglar Den Med En Speciell Tejp Med Egna Händer? Reparationssats För Motflöde

Video: Funktion För Poolreparation: PVC -tejp För Poolreparation I Vatten, Hur Man Förseglar Den Med En Speciell Tejp Med Egna Händer? Reparationssats För Motflöde
Video: Pool leak repair without draining your pool DIY 2024, Maj
Funktion För Poolreparation: PVC -tejp För Poolreparation I Vatten, Hur Man Förseglar Den Med En Speciell Tejp Med Egna Händer? Reparationssats För Motflöde
Funktion För Poolreparation: PVC -tejp För Poolreparation I Vatten, Hur Man Förseglar Den Med En Speciell Tejp Med Egna Händer? Reparationssats För Motflöde
Anonim

Om inte poolskalets integritet kränks, bli inte upprörd. Om det finns en läcka är detta inte en mening. Det kan repareras tillfälligt och permanent, och även under vatten.

Bild
Bild

Hur förbereder man sig för arbetet?

Reparationer planeras - vanligtvis i slutet eller före början av en ny simsäsong, och oväntade, när en läcka påträffas i poolskålen eller om det finns ett akut behov av att reparera poolutrustningen. Om störningarna är av ökad komplexitet, då det vore bättre att vända sig till specialister för vilka detta är den huvudsakliga typen av aktivitet och de känner till varje detalj om sådana problem . Men det finns också enkla sammanbrott som du kan eliminera själv. …

Dessa inkluderar eliminering av små läckor i behållarens bassäng, samt byte av bakgrundsbelysningslampor och vattenreningsfilter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om platsen inte har en betongpool, men en uppblåsbar eller ram, är det alltid lämpligt att ha ett reparationssats på gården som hjälper till att eliminera små problem mycket snabbt och effektivt. Det kan köpas omedelbart i samma butik där du köpte själva tanken eller elementen för behållaren. De mest nödvändiga sakerna för en snabb reparation:

  • tejp eller gips;
  • tejp limmad i vatten;
  • en uppsättning självhäftande lappar;
  • vattentätt lim;
  • lösning för avfettning av ytor (aceton, lösningsmedel, etc.)
  • reservlampor och filter;
  • tätningsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte spara på en sådan uppsättning, kom ihåg att eländaren betalar två gånger . Tänk på att detta kit endast är lämpligt för brådskande, kortsiktiga reparationer. För en bättre lösning på problemet vid en stationär pool, bör du bjuda in proffs, och en uppblåsbar kan tas till en verkstad och vulkaniseras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Poolskålsreparation

Du kan göra ett enkelt arbete med dina egna händer för att eliminera den okontrollerade minskningen av vatten. Pooler gjorda av olika material kräver olika tillvägagångssätt. Tänk på de viktigaste typerna av material som används vid konstruktion av inhemska reservoarer och sätt att eliminera läckor.

Bild
Bild

Betong

Ganska ofta är förortshemdammar gjorda av betong. Det är ett billigt och mycket använt material för stationära pooler. Om du har bestämt att vattnet lämnar poolen genom ett oavsiktligt hål och inte avdunstar naturligt från värmen, måste du tömma tanken för feldetektering.

Arbetstekniken är ganska enkel

  1. Först behöver du inspektera skålen noggrant för sprickor eller skalning av den vattenavvisande beläggningen . Vanligtvis används keramiska plattor eller andra syntetiska material för beklädnad.
  2. Bestäm visuellt platsen för delaminering eller svullnad av vattentätningsmaterialet . Mest troligt kommer läckan att vara vid denna tidpunkt.
  3. Sedan tar vi bort beläggningen med fokus på skadans storlek och eliminera läckan med vattentäta blandningar.

Efter att det skadade fragmentet har putsats är det nödvändigt att applicera vattentätning och installera de motstående materialen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasfiber

Glasfiber är ett ganska populärt och pålitligt material som simbassänger är gjorda av. Den är enkel att använda och har en lång livslängd - minst 20 år . Vid reparation av tankar av detta material kan några knep tillämpas. Om ett litet hål hittas som ger ett minimalt utflöde av vatten kan du helt enkelt täcka det med ett vattentätt tätningsmedel. Det är ingen idé att korrigera sådana skador.

Om sprickan är anständig kommer tätningsmedlet inte längre att klara det och du måste limma det. Detta kräver ett reparationssats som innehåller vinylplåster och lim. Det är bättre att använda den komposition som rekommenderas av pooltillverkaren, som en sista utväg kommer "Moment" att göra. Om tanken är placerad ovanför marken måste du limma lapparna på båda sidor - detta ökar tillförlitligheten för lappen. Om reservoaren är begravd finns det ingen väg ut, och du måste eliminera läckan på ena sidan.

För reparationer måste du pumpa ut vatten, eftersom limning i vatten är en kortvarig lösning. Sedan måste du torka och avfetta platsen där läckan eliminerades, sprida lim och applicera plåster.

Man bör komma ihåg att plåstren måste vara under tryck i minst 12 timmar, och helst en dag för en mer tillförlitlig vidhäftning av ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -film

Om själva poolen är gjord av ett annat material, men PVC -film används som täckning, att reparera en vindby är också väldigt enkelt:

  • vi pumpar ut vattnet, tar bort skräpet och tar bort en bit skadad film;
  • klipp ut plåstret till skadans storlek och sätt den på plats;
  • vi lödar kontaktpunkterna med en speciell hårtork och behandlar den med ett tätningsmedel;
  • vänta tills det torkar och fyll på behållaren.

Om poolen är uppblåsbar och tillverkad av PVC är det ganska enkelt att eliminera läckan. För att täta ett hål måste du först hitta det. Om tanken är liten, sänker vi den i en annan behållare med vatten och observerar från vilken punkt luftbubblorna kommer att gå, markera platsen med en markör. Men om behållaren är stor, måste du använda tvålskum för att hitta läckor . Slå skummet, pumpa upp poolen och använd en pensel för att applicera det på tankens yta över hela området.

Vi markerar alla platser där skummet bubblar - det betyder att nedbrytningen sker vid dessa punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som en tillfällig åtgärd kan du använda vattentät tejp eller tejp, men detta är inte tillförlitligt . För att täta hålet en gång för alla behöver du mjuka gummiplåster, lim, avfettningsvätska och sandpapper. Runda eller ovala lappar fungerar bäst. Användningen av rutor är inte alltid effektiv, eftersom hörnen under vattentryck kan röra sig bort och reparationen går ner i avloppet.

Proceduren här är nästan densamma som vid reparation av en glasfiberpool. Det enda är att bindningspunkterna måste rengöras med sandpapper. Sedan avfettar vi, applicerar lim och applicerar gummiplåster.

Limningsplatsen kan klämmas fast i en skruvstång eller läggas under lasten under lång tid (12-24 timmar).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma det faktum att vatten kan också minska genom olika tillbehör: motströmmar, filter, pumpar etc . För reparation av poolutrustning behöver du bara köpa originalreservdelar. Repliker varar inte länge och kommer att medföra ytterligare problem.

Förmodligen, för att eliminera defekter i utrustningen måste du kontakta en specialist - detta sparar tid och nerver.

Den enda svårigheten är den ekonomiska frågan, eftersom arbetskraft och reparationssatser inte är billiga.

Bild
Bild

Förebyggande av funktionsstörningar

För att inte hantera eliminering av läckor måste du övervaka utrustningens skick i poolen och utföra några enkla regler.

  1. Uppblåsbara pooler placeras bäst i skuggan . Om de står i solen, lämna dem inte där länge, eftersom de kan försämras med stark uppvärmning.
  2. Vid installation och rengöring av poolen använd inte verktyg med vassa kanter .
  3. Välj en plats för en reservoar så att så att träd och buskar ligger på ett säkert avstånd från den .
  4. Tanken måste installeras på ett plant område .

Det är lämpligt att husdjur inte faller i poolen, eftersom de kan skada den med klor och tänder.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du reparerar en rampool nedan.

Rekommenderad: