Snöskydd: Varför Används Det På Fälten Och Vad är Det? Funktioner För Att Utföra På Vintern. Sköldar Och Andra Anordningar För Snöskydd På Platsen Eller I Landet

Innehållsförteckning:

Video: Snöskydd: Varför Används Det På Fälten Och Vad är Det? Funktioner För Att Utföra På Vintern. Sköldar Och Andra Anordningar För Snöskydd På Platsen Eller I Landet

Video: Snöskydd: Varför Används Det På Fälten Och Vad är Det? Funktioner För Att Utföra På Vintern. Sköldar Och Andra Anordningar För Snöskydd På Platsen Eller I Landet
Video: Битва замков, Ролл для подписчиков №15 2024, April
Snöskydd: Varför Används Det På Fälten Och Vad är Det? Funktioner För Att Utföra På Vintern. Sköldar Och Andra Anordningar För Snöskydd På Platsen Eller I Landet
Snöskydd: Varför Används Det På Fälten Och Vad är Det? Funktioner För Att Utföra På Vintern. Sköldar Och Andra Anordningar För Snöskydd På Platsen Eller I Landet
Anonim

Många trädgårdsmästare och trädgårdsmästare använder sköldar och andra anordningar för snöhållning i sina tomter eller sommarstugor. Vad är snöskydd och hur används det? Svaren på dessa frågor kommer att vara användbara för dem som sysslar med jordbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är snöskydd?

Snöhållning - ett antal åtgärder för att reglera snösmältning, med vilken det är möjligt att hålla och samla tillräckligt med snö på åkrar, hushållstomter, i trädgårdar.

Detta hjälper växterna att överleva frostskador och säkerställer att jorden har fukt. Marken täckt med ett lager snö är minst utsatt för vinderosion, fukt på grund av detta snötäcke hjälper till att bära vindar, som kan vara ganska starka på våren.

Denna teknik är en av de bästa värmare på land , därför har snöskydd använts i stor utsträckning inom jordbruket under lång tid. Sommarboende använder i sin tur också ofta den här tekniken sedan dess smältvatten främjar bättre växttillväxt, de ser friska ut och blir sällan sjuka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du det?

För att få ett effektivt resultat är det nödvändigt att utföra ett förfarande som snöhållning på vintern. Låt oss överväga de positiva aspekterna av denna metod.

  • Ger värme … Vintern sådd täckt med snö är pålitligt skyddad mot frost och vittring.
  • Förse växter med fukt … Med vårens ankomst och en smidig temperaturförändring smälter snön gradvis, vilket gör att vatten kan tränga djupt in i jorden och nå rötterna, som ligger tillräckligt djupt.
  • Skyddar träd- och växtstammar från starka och kalla vindar , som kan frysa barken, liksom från solbränna.
  • Ökar växtbeständigheten mot frost … Om snöskiktet är, säg 10 cm, ökar var 1 cm växtens motståndskraft mot frost med 1 grad.

För att förstå fördelarna som kan uppnås med snörätning kan det noteras att från 1 kg snö erhålls ungefär samma mängd smältvatten.

Den innehåller användbara element som t.ex. fosfor och kväve . Så genom att ge dina växter sådan vattning ger du möjlighet för naturligt gödningsmedel att stärka dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smältvatten har en makalös fördel, allt näringsämnen och fukt levereras till växter vid bästa tidpunkt för detta . Assimilering och absorption sker naturligt. Huvudleverantören av spårämnen och i allmänhet växtnäring i början av växtsäsongen är smälta vatten.

Bild
Bild

Organisationsmetoder

För att säkerställa snöskydd är organisatoriskt arbete nödvändigt börja sent på hösten eller tidig vinter , den bästa tiden kommer att vara när snön redan faller, men det finns ingen allvarlig frost och frysning av jorden. Om det finns kullar eller backar på platsen, är det dessa platser som måste förses med snö. Eftersom med vårens ankomst, när snön börjar smälta, kommer den inte att absorberas i marken, utan helt enkelt rinna nerför backarna. Tänk på de mest effektiva och vanliga sätten att säkerställa snöhållning.

Vindrutor . De är sköldar gjorda av helt olika material och ibland från improviserade medel. Brädor med parametrar: bredd - 1-2 meter, höjd - 1-1, 5 meter. Oftast installeras de i ett rutmönster.

Bild
Bild

Grenar av barrträd . Platsen för att placera grangrenar är oftast rabatter, sängar av alla storlekar, buskar och trädstammar. Ett betydande plus med denna metod är att när området där grenarna på barrträd låg med snö har täckt med snö, kan de försiktigt dras ut och återanvändas på ett annat ställe.

Bild
Bild

Toppar, klippta grenar, majsstjälkar, solrosor eller andra stora växter . Allt detta måste läggas ut på samma sätt som grangrenarna, på platser där det är nödvändigt att behålla snö. Ibland planteras sådana växter runt tomtens omkrets och tar helt enkelt inte bort dem förrän på våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snöskaft . Efter ett kraftigt snöfall bildas snöbanker med en höjd av 30-50 cm. De kan tillverkas med medelstor utrustning i form av en bakomliggande traktor eller minitraktor, eller med en enkel handspade. På samma sätt kan du hålla snö runt träd och buskar och bilda en snöbacke som är ungefär en meter hög.

Bild
Bild

Polymernät eller snönät … Ett staket bildas av pelare i önskat område, och ett polymert nät sträcks mellan pelarna. Fördelen med denna design är att den enkelt kan överföras om det finns tillräckligt med snö på önskat område eller när vindriktningen ändras.

Bild
Bild

Wicker staket . En analog av ett rutnät, som oftast görs med dina egna händer från tjocka grenar, som används som pelare, och små grenar, vide vinstockar och tunna pinnar används för att väva duken. På samma sätt kan du göra sköldar för snöskydd.

Bild
Bild

På fälten

Varje tomt har sina egna särdrag som måste beaktas när man organiserar snöhållning. Ett fält som inte kan jämföras med en sommarstuga eller trädgård har sina egna detaljer.

På grund av det stora området och den öppna terrängen är snöskyddets uppgift att samla minst ett litet snölager.

Snöskyddsarbetet börjar redan på hösten, efter "kyla "(höstplöjning av fältet). Detta görs för att inte missa de snöiga dagarna och samla så mycket snö som möjligt i fältet.

Bild
Bild

Tänk på snöskydden, som oftast används på stora fält

Plattskuren jordodling . Det uppnås genom att lossa med kultivatorer. Efter en sådan behandling kvarstår jordlager med rester av växtstammar på fältets yta. Denna metod används främst i regioner där vinderosion råder.

Bild
Bild

Backstage ånga . Denna teknik innebär att man planterar backstage -växter som majs, senap, solros och andra. Planteringen av vingarna sker på sen vår eller sommar, och vintergrödor planteras redan över vingarna i ett kontinuerligt lager. Oftast används plantering av gardinväxter i områden med stark vind och torra somrar.

Bild
Bild

Bildandet av snöbanker . För att använda denna metod måste du söka hjälp från tung utrustning, som kallas "snöfall". Det är en vinklad, tvåplanig infästning som fästs på traktorn och plöjer snön för att bilda två snöryggar hela vägen. Detta ökar tiden för snösmältning och skapar ytterligare ett hinder för vinden.

Bild
Bild

Gemensamma landningar . Tillsammans med vintergrödor odlas smala rader med andra grödor. Denna metod för att hålla snö på fälten kräver dubbel sådd. Ytterligare växter planteras i slutet av sommaren, och vintergrödor är redan i normalperiod, men man måste vara försiktig så att ogräs inte växer och åkrarna odlas i enlighet därmed.

Bild
Bild

Plats på

I sommarstugan, i trädgården och i trädgården kan du också använda snötäthetsteknik som används av jordbruksproducenter på åkrarna. Att spela backstage buskar planteras runt omkretsen, där lågväxande bär växer . Med hjälp av en sådan plantering hålls snö på vintern, och på sommaren skyddas växterna mot solens strålar.

Du kan också tillgripa arrangemang av sköldar, material och strukturer … För att skapa dem är allt som finns till hands lämpligt: plywoodskivor, bältros, majsstammar, brädor, skiffer. Den rekommenderade höjden på brädorna är från 50 till 100 cm. På landet kan du också använda grangrenar.

Den rekommenderade höjden på brädorna är från 50 till 100 cm. På landet kan du också använda grangrenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snöhållning i trädgården skiljer sig i tidpunkten från sommarstugor och åkrar … Förberedelserna börjar i februari, när snön redan är ganska tjock. Denna regel bör i första hand beaktas för områden med sluttningar, så att det bördiga skiktet inte rör sig när snön smälter. För detta används majsstjälkar, växterna formas till trianglar och läggs över sluttningen.

I trädgården används alla samma metoder som beskrivits ovan . Men trädgårdsmästare förlitar sig mer på webbplatsens layout, och beroende på detta planterar de några växter. Jordgubbar och hallon planteras nära uthus, där snö fångas på ett naturligt sätt. Och på de platser som är öppna och utsatta för vindar planteras vinbärsbuskar.

Bild
Bild

Tips från experter

Experter rekommenderar att man använder åtgärder för att organisera snöhållning där de verkligen behövs. Gör observationer , se hur snön beter sig i ditt område. Samma inget behov av att ta till drastiska åtgärder , ett stort antal enheter i form av sköldar, grangrenar och alla slags nät kan tillverkas för hand.

Du kommer att lära dig hur du håller snö på webbplatsen från följande video.

Rekommenderad: