Poolbrädor: Vad är De Och Varför Används De? Varianter Av Design Och Material. Hur Installeras Och Används Rätt?

Innehållsförteckning:

Video: Poolbrädor: Vad är De Och Varför Används De? Varianter Av Design Och Material. Hur Installeras Och Används Rätt?

Video: Poolbrädor: Vad är De Och Varför Används De? Varianter Av Design Och Material. Hur Installeras Och Används Rätt?
Video: [Android] Основы Material Design 2024, Maj
Poolbrädor: Vad är De Och Varför Används De? Varianter Av Design Och Material. Hur Installeras Och Används Rätt?
Poolbrädor: Vad är De Och Varför Används De? Varianter Av Design Och Material. Hur Installeras Och Används Rätt?
Anonim

Vid varmt väder hjälper poolen på landet dig att svalka och stärka. Många ägare av hemreservoarer utrustar dem dessutom med springbrädor för dykning i vattnet. Denna enhet hjälper till att diversifiera resten och behålla hushållets fysiska kondition. Bara vila vid en konstgjord reservoar och simning blir tråkigt med tiden, och närvaron av en språngbräda kommer att ge en oförglömlig upplevelse och lägga till variation i avkoppling.

Vad är en språngbräda och vad är den till för?

Detta är en struktur vars huvudsakliga syfte är att ge hopp i vattenytan. Den är installerad på tankens sida på 1 till 3 meters höjd.

Närvaron av en språngbräda gör att du kan utöka poolens funktion avsevärt, för nu kan du, förutom simning, också göra akrobatiska hopp.

Själva springbrädan ser ut som en fjädrande bräda fixerad ovanför vattenytan . För säkerheten för dem som hoppar från den bör dess huvudsakliga del placeras ovanför vattenytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Springbrädor är indelade i 2 kategorier: sport och fritid. De förra installeras i stora stationära pooler och används för träning och tävling. Den andra kategorin används för rekreation och underhållning hemma.

Jumping Jump består av flera komponenter

  1. Elastisk bräda … Den kan vara böjd eller rak, på vissa modeller kan brädans längd variera.
  2. Bas … Denna del utsätts för betydande belastningar under hoppning. Därför måste den vara mycket säkert fastsatt. Detta kan antingen vara en fristående struktur speciellt gjord för detta ändamål eller en betongbas vid tankens kant.
  3. Räcken - ett skyddselement som är utformat för simmare när de klättrar på språngbrädan.
  4. Glidmekanism . Dess syfte är att justera längden på själva brädet. De är huvudsakligen utrustade med de enheterna för att hoppa i vattnet, där sport hålls, och hemma är det en sällsynthet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Numera är det vanligaste materialet av vilket dykbrädor är gjorda - stål, polyester och glasfiber.

  • Stål används när hög produkttillförlitlighet och en garanterad lång livslängd krävs från springbrädan.
  • Polyesters främsta egenskap är flexibilitet. Detta hjälper simmaren att göra hoppet så högt som möjligt.
  • Glasfiber förkroppsligar de bästa egenskaperna hos stål och polyester, men är mindre vanligt.

Överst på hoppbrädan av något material måste vara belagd med en halkskyddande beläggning. Det kommer att förbättra säkerheten under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monterings- och driftsregler

För att springbrädan ska fungera är det viktigt att välja och installera strukturen korrekt. När du väljer en språngbräda bör du vara uppmärksam på flera viktiga punkter.

  1. Enhetens höjd över vattennivån . Denna parameter beror direkt på det andra djupet. Ju högre enheten, desto djupare ska poolen vara vid språngbrädan på den plats där du kommer att plaska ner. Till exempel, om din hoppremsa är på en halv meters höjd, bör avståndet från vattenytan till botten vara minst 2,2 m. Det finns ett speciellt bord där förhållandet mellan höjd och djup anges.
  2. Tillverkarens val . Efter att ha specificerat parametrarna är det nödvändigt att bestämma materialet och utseendet på springbrädan. Baserat på detta kan du välja vilket märke du vill bo på.
  3. Finansiera … Kostnaden för springbrädan spelar en viktig roll. Det finns flera alternativ att överväga. Det är värt att göra en lista med krav för språngbrädan, och baserat på detta, filtrera redan varianterna av modeller. Naturligtvis kommer väletablerade märken att kosta mer. Och även när du köper kan du be konsulter om råd.
  4. För att springbrädan ska fungera så länge som möjligt, glöm inte en sådan parameter som lastkapacitet . Det är nödvändigt att köpa med en "marginal". Den viktigaste faktorn är materialet från vilket enheten är tillverkad och närvaron av en högkvalitativ antislipbeläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter köpet kommer nästa steg - installation . När du installerar en dykbräda vid poolen är säkerheten huvudfaktorn. Det finns vissa regler för detta. Om den installeras felaktigt finns det risk för skada.

Springbrädor vid reservoarer i lanthus bör placeras så att solen inte bländar simmare. Artificiellt ljus bör finnas på kvällen.

Bild
Bild

Hoppbrädor kan installeras på olika platser i poolen, så allt måste inspekteras och mätas innan installationen. Det är nödvändigt att hålla avståndet till tankens sidovägg från 5 m och från 1, 25 m - mellan behållarens sida och platsen för hoppning. Glöm inte de nödvändiga minst 10 m, vilket är obligatoriskt mellan brädans ände och motsatta väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I inget fall ska vi glömma: springbrädan kan bara monteras i de vattendrag där rätt djup finns. Om alla regler följs och springbrädan är korrekt installerad, kommer den att hålla i cirka 10 år. Men ändå måste den hela tiden övervakas och underhållas i gott skick.

Under drift måste du vara uppmärksam på de främmande ljud som springbrädan ger . Detta kan tyda på att enskilda delar av enheten misslyckas eller att skivan friktion mot sidan. I detta fall måste de defekta delarna bytas ut eller smörjas med specialolja om de är i gott skick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och du måste också övervaka själva brädan, tvätta den regelbundet och rengöra den en gång i månaden med tvättmedel. Inspektera enheten för mögel och röta . Ha alltid ett reservkit på lager för att byta ut en sliten komponent om det behövs.

Rekommenderad: