Eucalyptuskvastar: Hur ångar Du Dem För Ett Bad? Hur Använder Man Dem På Rätt Sätt? Fördel Och Skada. Silver Och Blå Eukalyptuskvastar

Innehållsförteckning:

Video: Eucalyptuskvastar: Hur ångar Du Dem För Ett Bad? Hur Använder Man Dem På Rätt Sätt? Fördel Och Skada. Silver Och Blå Eukalyptuskvastar

Video: Eucalyptuskvastar: Hur ångar Du Dem För Ett Bad? Hur Använder Man Dem På Rätt Sätt? Fördel Och Skada. Silver Och Blå Eukalyptuskvastar
Video: 10 Amazing Eucalyptus Oil Benefits You Need to Know 2024, Maj
Eucalyptuskvastar: Hur ångar Du Dem För Ett Bad? Hur Använder Man Dem På Rätt Sätt? Fördel Och Skada. Silver Och Blå Eukalyptuskvastar
Eucalyptuskvastar: Hur ångar Du Dem För Ett Bad? Hur Använder Man Dem På Rätt Sätt? Fördel Och Skada. Silver Och Blå Eukalyptuskvastar
Anonim

Eucalyptuskvastar - en utmärkt lösning för att förbättra kroppen, men få människor vet hur man använder dem korrekt, hur man ångar dem för ett bad. Du bör också lära dig mer om fördelarna med denna växt, eftersom de värdefulla eteriska oljorna i bladen bokstavligen kan göra underverk. För att vara övertygad om detta är det bara tillräckligt välj rätt kvastar från silver och blå eukalyptus, och förbered dem sedan för att besöka ångbadet enligt alla regler . Man bör dock inte glömma den skada som eukalyptus kan orsaka människokroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

Att välja rätt bastutillbehör kompliceras ofta av de många olika erbjudandena. Eukalyptuskvast är ofta sämre i popularitet än sina ek- och björkmotstycken, men överträffar dem i vissa avseenden. Dess fördelar är helt obestridliga och ligger i följande faktorer.

  • Fördelaktig effekt på andningsorganen . Läkande ångor från eukalyptus hjälper till att bekämpa nästäppa, hjälper till att eliminera symtomen på förkylning. När de hostar värmer de upp lungorna, fungerar som en naturlig inhalator, vilket hjälper till att hantera de negativa effekterna av en kvarvarande förkylning mycket snabbare.
  • Lindring av smärta i muskler och leder … Eucalyptuskvast har en lätt uppvärmning och massageeffekt, har en fördelaktig effekt på återhämtningen av muskler efter intensiv träning eller tävlingsbelastning. Vid ledsjukdomar hjälper ett sådant tillbehör till ångrummet att uppnå en intensiv uppvärmningseffekt, lindrar obehag och påskyndar blodcirkulationen. Som en del av en uppsättning procedurer hjälper sådana åtgärder till att lindra förvärring av reumatism, artrit, artros.
  • Ta bort trötthet, stress, nervös belastning … Eukalyptus eterisk olja har en avslappnande effekt, hjälper till att bli av med vardagliga bekymmer, bli av med dem. Ämnen som härrör från nedsänkning i kvastens heta vatten gör ett besök i ångrummet till en riktig session med aromaterapi och avkoppling.
  • Förbättrar hudens skick . Eukalyptus ger ungdom och hälsa, eliminerar dermatit och andra inflammationer, förbättrar vävnadens ton och elasticitet. Det kan användas för att bekämpa hudåldring och för tidigt åldrande. Vid regelbunden användning hjälper en sådan massage att förbättra kroppens allmänna tillstånd och kommer att ha en liten lymfatisk dräneringseffekt.
Bild
Bild

Men samtidigt är användningen av eukalyptuskvastar i badet kontraindicerad för personer med följande sjukdomar:

  • mentala störningar;
  • allvarliga hudsjukdomar och skador;
  • individuell intolerans;
  • kardiovaskulär patologi.

Dessutom är användningen av en sådan kvast oacceptabel under graviditeten och förekomsten av maligna tumörer.

Bild
Bild

Nackdelen med en eukalyptuskvast är dess bräcklighet . Som ett resultat är massageeffekten i detta fall inte för intensiv - det kommer inte att räcka för älskare av aktiva badprocedurer med en kvast. Eukalyptusträd växer därför inte i centrala Ryssland nästan alla råvaror importeras, vilket kräver en noggrann inspektion av tillbehöret före användning … Kvastar är ofta inte av särskilt hög kvalitet.

Bild
Bild

Vad är dem?

För tillverkning av badtillbehör används endast ett fåtal typer av eukalyptus. Den viktigaste är stavformad , som är den mest utbredda och populära. Den har en långsträckt bladform, en mörkgrön färg och en svag doft.

Silver eukalyptus är mycket mer värdefullt. Det kännetecknas av ett högt innehåll av eteriska oljor - växten används i läkemedelsindustrin. Bladen på den silverfärgade eukalyptusen är rundade, bredare och har en stålgrå färg. Växten utstrålar en stark karakteristisk doft.

Sådana kvastar är mycket dyrare än vanliga kvastar och värderas högt av älskare av ett bad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ångar jag ordentligt?

Det finns flera sätt att ånga eukalyptuskvastar när du besöker ett bad. Den enklaste av dem kräver inte lång förberedelse . Du behöver bara fylla på en kvast i förväg, häll varmt vatten i skålen eller bassängen, placera delen av kvasten täckt med löv där. Ångningsprocessen tar 5-10 minuter. Därefter överförs kvasten till kallt vatten. Därefter upprepas proceduren, ändrar vätskans temperatur 2-3 gånger.

Efter sådan exponering är badtillbehöret klart att användas. Vattnet som eukalyptuskvasten befann sig i får också helande egenskaper . Stänker du den på spisen får du en underbar inandningseffekt. Och också användbart skölj med vatten mättat med värdefulla eteriska oljor - det desinficerar och mjukar upp huden, förbättrar hårets skick.

Bild
Bild

När du planerar ett besök i badhuset i förväg kan kvasten ångas på ett annat sätt

  1. Häll varmt vatten i ett djupt bassäng.
  2. Sänk ner en eukalyptuskvast i en behållare, låt stå i 30-40 minuter.
  3. Töm vattnet när den angivna tiden har gått.

Kvasten är klar att använda, men du ska inte lämna den på länge. Den resulterande buljongen används för tvätt eller tillsätts till värmaren.

Eucalyptuskvast kan användas tillsammans med ek och björk … Som ett resultat blir procedurens massageeffekt högre.

Dessutom kommer eukalyptusgrenar att vara mycket längre än om de används ensamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Den bästa användningen av en eukalyptuskvast för ett bad är en massageeffekt på huden … Det är här som alla dess funktioner och fördelar avslöjas maximalt. Du kan använda tunna kvistar av denna växt för det första besöket i ångrummet med barn. Eukalyptuskvast är bra eftersom den inte skadar även den mest känsliga huden. Om bladen är tillräckligt stora kan du injicera ånga med dem.

Kommer att vara ganska användbart och uttrycka inandning med hjälp av eukalyptus . För att göra detta är det tillräckligt att kort applicera en väldampad kvast i ansiktet och sedan andas.

Denna procedur hjälper till att underlätta andningen och lindrar nästäppa.

Bild
Bild

Bland de allmänna tipsen för att använda eukalyptuskvastar finns det flera viktiga

  1. Det rekommenderas att tvätta och skölja bladen med varmt rent vatten före användning. Detta kommer att befria dem från smuts, damm, allergener som kan komma upp till ytan under torkning och lagring.
  2. Överdriven bladförfall bör inte tillåtas. De bör förbli fasta även efter ångning.
  3. Det rekommenderas inte att hälla ut vatten efter eukalyptuskvastar. Det används aktivt för kosmetiska ändamål, fryst i isbitar, används som avkok för att skölja hår.
  4. Om det finns en färsk (inte torkad) produkt är ångkokning inte nödvändig. Det räcker att skölja kvasten med rent varmt vatten för att tvätta bort smuts.
  5. Eukalyptuskvastar för bad - återanvändbara. De kan återanvändas, eftersom bladens läkande egenskaper bevaras länge på grund av deras speciella naturliga beläggning.
  6. När du besöker ångbadet rekommenderas det att utföra lätta klapprörelser med en kvast på kroppen. På så sätt blåses varm luft upp. Hela ångproceduren tar inte mer än 5 minuter. Plötsliga och våldsamma rörelser bör undvikas.
Bild
Bild

Vid självinsamling och torkning av råvaror för kvastar, eukalyptusgrenar klipps av, placeras på en mörk, tillräckligt varm och välventilerad plats. Det är bäst att följa proceduren sommar när det inte regnar. Om det inte finns plats att hänga kan du välja alternativet för torkning på bordsskivan och regelbundet vända produkterna så att de inte ruttnar. Knyt grenarna i par med lätt gasväv eller bandage.

Vid lagring av färdiga produkter är det nödvändigt förvara på en sval och torr plats, hantera dem så noggrant som möjligt . Det rekommenderas att vika dem i 4 delar (även i par). Detta undviker skada på ömtåliga råvaror och ger dem bästa möjliga bevarande.

Rekommenderad: