Hur ångar Man En Kvast För Ett Bad? Vilket Vatten Ska Kvasten Blötläggas I? Hur ångar Jag En Kvast I En Påse? Beredning Av Barrträd Och Andra Kvastar

Innehållsförteckning:

Video: Hur ångar Man En Kvast För Ett Bad? Vilket Vatten Ska Kvasten Blötläggas I? Hur ångar Jag En Kvast I En Påse? Beredning Av Barrträd Och Andra Kvastar

Video: Hur ångar Man En Kvast För Ett Bad? Vilket Vatten Ska Kvasten Blötläggas I? Hur ångar Jag En Kvast I En Påse? Beredning Av Barrträd Och Andra Kvastar
Video: Russian Banya Culture: Wood, Fire and Beatings 2024, Maj
Hur ångar Man En Kvast För Ett Bad? Vilket Vatten Ska Kvasten Blötläggas I? Hur ångar Jag En Kvast I En Påse? Beredning Av Barrträd Och Andra Kvastar
Hur ångar Man En Kvast För Ett Bad? Vilket Vatten Ska Kvasten Blötläggas I? Hur ångar Jag En Kvast I En Påse? Beredning Av Barrträd Och Andra Kvastar
Anonim

Badprocedurer med en kvast ger styrka åt en person, har en gynnsam effekt på immunsystemet och bidrar till kroppens hälsa. För att få maximal effekt måste du ånga detta parningstillbehör ordentligt. Processen är enkel, men proceduren har vissa nyanser. Om du gör misstag när du ångar kommer kvasten att förlora de flesta av sina helande egenskaper.

Bild
Bild

Generella regler

Badkvastar är olika - de är gjorda av kvistar av björk, enbär, ek, lind, barrträd. Det finns blandade produkter som kombinerar 2 eller flera typer av grenar. Dessa badtillbehör är färska och torkade. För ångning av varje produkttyp finns det flera allmänna regler som är viktiga att följa för att genomföra en effektiv och hälsosam massage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelseprocessen omfattar flera steg

  1. Extern undersökning, borttagning av nakna kvistar och skadade löv . Vid behov utförs omklädning så att den svaga kvasten inte faller isär i handen under arbetet.
  2. Sköljning under rinnande vatten . Sköljning är nödvändig för att tvätta bort damm och ta bort resterande smuts. Detta är det bästa sättet att förbereda lövverk och stjälkar för ytterligare ångning.
  3. Vid ångning är det viktigt att följa processen . Om du överexponerar en kvast i kokande vatten kan dess löv halta och stjälkarna blir slappa.

Dessutom kommer de flesta eteriska oljorna och andra läkande komponenter i detta fall att gå i varmt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte hälla vattnet ur ångbåten - det kan alltid användas . Denna vätska är en helande naturlig infusion som kan användas för att skölja håret eller kroppen. Det ger näring åt hårstrån och huden med näringsämnen.

Bild
Bild

Vilket vatten ska du suga i?

Badkvastar är dränkta i varm, varm eller kall vätska. Vattentemperaturen beror på vilken typ av badtillbehör som används. Till exempel, björk- eller ekprodukter måste blötläggas hemma i kallt vatten i 30 minuter innan du går till badhuset . Efter denna tid måste de vändas till andra sidan och vänta en halvtimme. Denna tid räcker för att de stela grenarna ska få ytterligare flexibilitet och elasticitet.

Om tillbehöret för ångrummet har spröda löv, rekommenderas det att ånga det i varmt vatten och sedan värma det över heta stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att blötlägga övertorkade tillbehör i kall vätska och sedan hålla dem över het ånga medan du försiktigt skakar lövverket för att förhindra att det fastnar.

Bild
Bild

För att ånga en barrkvast gäller andra regler . Sådana produkter bör användas endast färsktorkade kommer inte att fungera, eftersom de kommer att vara mycket taggiga och, när de torkas, kommer att förlora några av sina helande egenskaper.

Bild
Bild

Den största skillnaden mellan barrträd och lövfoder är behovet av att ånga dem i varmt vatten . För att göra detta måste du ta en ny kvast och brygga den i kokande vatten. Vätskans höga temperatur mjukar upp nålarna och förångar de aromatiska eteriska oljorna. För att förhindra att dessa ämnen flyktiggörs måste ångaren täckas med ett lock efter att produkten nedsänkts i en vätska.

Det tar minst en halvtimme att parkera paret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metoder för ångning av en kvast

Det finns flera metoder för att förbereda en kvast för par. Det ska noteras att Ångning av färska och torkade badtillbehör är annorlunda.

Bild
Bild

Färsk

Färska lövgrenar behöver inte förberedas. För att förbereda en kvast, skölj den under rinnande kallt vatten och håll den sedan i varmt vatten i 5 minuter. Ett vanligt misstag är att öka åldringstiden för färska grenar . I detta fall kommer lövverket delvis att sakna fördelaktiga egenskaper och arom.

Bild
Bild

Torkad

Torra kvastar är föremål för obligatorisk strippning. När de utsätts för varmt vatten blir deras löv mjuka och grenarna elastiska. Det finns flera sätt att förbereda torkade badtillbehör för användning.

  1. Låt produkten ligga i kallt vatten i cirka 20-30 minuter . Sedan ändras det kalla vattnet från ångaren till varmt (det rekommenderas inte att använda kokande vatten) med en temperatur på 50-60 grader. En kvast i 5 minuter kan användas enligt anvisningarna.
  2. Denna metod hjälper till att "förvandla" torra kvastar till färska . För dess genomförande tar det minst 15-20 timmar - under denna tid måste du blötlägga produkten i kallt vatten. I detta fall bör den vändas flera gånger från ena sidan till den andra. Det färdiga tillbehöret kommer praktiskt taget inte att skilja sig från en färsk, precis monterad kvast. Med denna tillagningsmetod krävs ingen extra exponering för varmt vatten.
  3. En metod som är relevant för plötsliga resor till ångbadet . Det tillgrips ofta i fall då tiden rinner ut. För att förbereda en torr lövkvast, häll kokande vatten över den, täck med ett lock eller ett handfat och låt stå i ånga i 5-10 minuter.
  4. Denna metod är relevant för framställning av övertorkade produkter . För ångning måste du växelvis bearbeta tillbehöret med kokande vatten och ånga som härrör från heta stenar.
  5. En metod där kvasten ångas i en påse . För att förbereda badtillbehör måste du skölja det med varmt och sedan varmt vatten cirka 5 timmar innan du går till ångbadet. Den återstående vätskan skakas av lövverket med skarpa rörelser, varefter grenarna läggs i en plastpåse i cirka en timme. Därefter tas produkten ut och hålls över den heta spisen. Det sista steget är att placera kvasten i en ångbåt med varmt vatten i ett par timmar. Den färdiga kvasten kan användas direkt eller lämnas i kallt vatten med handtaget nedåt.
Bild
Bild

När du väljer en metod måste du ta hänsyn till ledig tid för förberedelse, kvasttypen och dess skick.

Hur många gånger kan du ånga?

Många är intresserade av frågan om det är möjligt att använda samma kvast för ett bad flera gånger. Produkten kan behålla arom, medicinska terapeutiska egenskaper och utseende, med förbehåll för ångnings- och lagringsreglerna . Det spelar ingen roll vilka grenar som användes - björk, barrträd, ek, lind eller andra.

Bild
Bild

Lagringsförberedelser och torkningsregler:

  • efter parmanipulationer måste kvasten sköljas under en ström av varmt vatten och skaka av överflödig vätska;
  • varje gren av kvasten ska räta ut;
  • kvasten beredd på detta sätt hängs upp med handtaget uppe i ett torrt och varmt rum (till exempel i ett omklädningsrum), samtidigt som direkt solljus undviks.

Efter torkning måste produkten läggas i en bit naturlig bomull eller linnetyg och läggas i en plastpåse. Kvastar får inte torkas vid höga temperaturer, liksom i rum med hög luftfuktighet . Det är tillåtet att lägga kvasten i frysen eller ta ut den till vinden.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att maximera effekten av att besöka badhuset med en kvast bör du följa några råd om hur du torkar produkten, ångar den och använder den sedan

  1. Torka den uppsamlade kvasten under naturliga förhållanden vid en temperatur på 15-25 grader, undvik drag, direkt solljus och hög luftfuktighet. Det är bäst att hänga plagget torrt.
  2. Med förbehåll för lagringsreglerna är badtillbehörens hållbarhet minst 1 år. Mörkare av produkten indikerar dess fuktighet. Det är bäst att inte använda kvastar med mörka blad, mögel eller sönderfallande nålar på barrträd.
  3. Badkvastar kan användas upprepade gånger, men för varje efterföljande användning kommer de att förlora några av sina användbara egenskaper. Lövfällande produkter kan användas upp till 3 gånger, barrträd - högst 5.

En ordentligt förberedd och ångad kvast är fluffig och flexibel . Den kan leverera maximal volym eteriska oljor och fördelaktiga komponenter.

Rekommenderad: