Hur ångar Man En Björkkvast För Ett Bad? Hur Brygger Eller Suger En Torr Björkkvast I Vatten För Första Gången? Tips Och Tricks

Innehållsförteckning:

Video: Hur ångar Man En Björkkvast För Ett Bad? Hur Brygger Eller Suger En Torr Björkkvast I Vatten För Första Gången? Tips Och Tricks

Video: Hur ångar Man En Björkkvast För Ett Bad? Hur Brygger Eller Suger En Torr Björkkvast I Vatten För Första Gången? Tips Och Tricks
Video: Влог.Паримся в бане.Бьюти- день со мной.Женские штучки.Уход за телом и волосами.Как стать красивой 2024, Maj
Hur ångar Man En Björkkvast För Ett Bad? Hur Brygger Eller Suger En Torr Björkkvast I Vatten För Första Gången? Tips Och Tricks
Hur ångar Man En Björkkvast För Ett Bad? Hur Brygger Eller Suger En Torr Björkkvast I Vatten För Första Gången? Tips Och Tricks
Anonim

Kärlek till det ryska badet förklaras av det faktum att du kan tvätta i det och lindra trötthet och stress. Men vilken typ av bad kan vara utan en kvast, särskilt en björk? Massage med det ger ovärderliga fördelar för kroppen. Och kombinationen av varm luft, ånga och dofter av löv, som man trodde på gamla dagar, kan bota alla sjukdomar. Det viktigaste är att veta hur man ångar upp det korrekt.

Bild
Bild

Vad är beredningen av en kvast för?

Att gå till ångbadet är också en hel vetenskap. Du måste grundligt förbereda dig för det. Välj lämplig utrustning och huvudattributet för badet - en kvast. Vanligtvis köps det torrt och ångas sedan. Syftet med denna procedur är att ge grenarna och lövverket friskhet, flexibilitet och arom.

Användningen av en björkkvast är särskilt indicerad för patienter med bronkial astma och storrökare. De ämnen som utsöndras av bladen bidrar till expansionen av bronkierna, vilket leder till att slem lättare passerar och luftvägarna rensas.

Förfarandet rekommenderas också för arbetare inom farliga industrier och för personer med sjukdomar i njurarna och muskuloskeletala systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sina positiva egenskaper är en björkkvast ett utmärkt botemedel för att förebygga ett stort antal sjukdomar. Eteriska oljor, vitaminer och tanniner som utsöndras av lövverk och bark har följande positiva egenskaper:

  • öka tonen och stärka immunsystemet;
  • huden efter badprocedurer blir sammetslen och elastisk;
  • ta bort gifter och gifter från kroppen;
  • påskynda läkning av nötning och sår;
  • rengöra lungorna och underlätta andningssystemets arbete;
  • aktivera metaboliska processer och påskynda blodcirkulationen;
  • hjälpa till att bekämpa celluliter;
  • lindra smärta i leder och muskler;
  • stärka hårsäckarna och eliminera mjäll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och viktigast av allt, massage med en kvast slappnar av, lugnar och jublar. Men trots de enorma fördelarna för kroppen finns det kontraindikationer för dess användning. Detta är:

  • hjärtsjukdom;
  • graviditet och amning;
  • epilepsi;
  • luftvägssjukdomar;
  • diabetes;
  • skador på huden;
  • cirkulationsstörningar;
  • rehabiliteringsperioden efter hjärtinfarkt och stroke.
Bild
Bild
Bild
Bild

Personer med dessa begränsningar måste undvika att inte bara använda huvudbadtillbehöret utan också gå till ångbadet.

Ångande metoder

Det finns flera metoder för att förbereda en björkkvast

Kontrasterande . Dess väsen ligger i det faktum att det först måste blötläggas i kallt vatten, sedan i varmt (40-45 C?). Efter 5 minuter tillsätts kokande vatten till bassängen och behållaren stängs med ett lock. Detta gör att kvasten kan stå i 10 minuter innan den är klar för användning. Denna temperaturskillnad gör att björkgrenarna ser nästan fräscha och doftande ut. Erfarna badvakter rekommenderar att du håller kvasten över spisen före användning. Så han kommer att absorbera ånga.

Bild
Bild

Härdning … Denna process är mycket längre än den föregående. Det tar 10-15 timmar. Kvasten ska blötläggas i kallt vatten och lämnas där över natten. Under denna tid kommer bladen och grenarna att absorbera fukt och bli fräscha och doftande. Därefter ska badtillbehöret skakas och lindas i en bomullstrasa, placeras på den nedre hyllan i ångrummet i ytterligare en halvtimme.

Bild
Bild

Sparsam . Metoden består i att förvara björkkvistar i en våt bomullstrasa under en dag i ett bad. Trä och lövverk tar upp så mycket fukt som de behöver. Före direkt användning måste kvasten skållas med kokande vatten, skakas och torkas över en ugn med stenar i några sekunder. Vattnet blir därmed till ånga, och doften av färska blad fyller ångrummet.

Bild
Bild

Expressmetod … På ett annat sätt kallas det också chock. Detta är det enklaste och vanligaste sättet. På grund av sin hastighet och lätthet används den mycket oftare än andra. Du måste brygga kokande vatten, häll det i ett bassäng, lägg en kvast där och stäng det med ett lock eller annat handfat. Efter att vattentemperaturen är acceptabel för huden kan kvasten tas bort, skakas och torkas över en spis.

Bild
Bild

Ultra snabb … Kärnan i metoden är att björkgrenar först måste bryggas i vatten och sedan förvaras på en spis. Nog 30-40 sekunder. Under denna tid förvandlas vattnet till hård ånga, vilket mjukar upp kvistar och lövverk.

Bild
Bild

Varje ångmetod har sina fördelar. Deras huvudsakliga mål är att återställa grenens flexibilitet och friskhet och doft av björkblad.

Regler

Trots det stora antalet sätt det finns vissa normer för detta förfarande.

  • Innan ångningen ska kvasten vara skölj med kallt vatten för att ta bort damm .
  • För att stavarna ska bli elastiska och bladen färska måste ångningen genomföras för första gången. alltid i kallt vatten .
  • Efter blötläggning vänds gänget med grenar och placeras med sticklingarna nedåt . Så vatten tränger in i själva träet, och det är väl impregnerat med vätska.

Men att ånga en björkkvast korrekt är inte det enda villkoret. Det måste också förberedas ordentligt.

Grenar samlas bort från transportvägar under första halvåret juni (helst före 20 juni). Det är nödvändigt att lövverket redan har blommat och örhängen har ännu inte dykt upp. Du måste klippa grenar på en solig torr dag före kl. Den perfekta skördetiden är morgonen efter att dagg faller.

Bild
Bild
Bild
Bild

De samlade armarna av grenar läggs ut på en horisontell yta i ett välventilerat rum. För att de ska torka ordentligt måste de vändas dagligen . Så de ska ligga i skuggan i ungefär en vecka.

Då bildas en björkkvast. Kvistarna samlas i en bukett på ett sådant sätt att tjockare grenar blir kvar i mitten. Om så önskas kan du lägga flera stammar av malurt, eukalyptus eller vinbär i mitten. Därefter dras armen ihop och knyts med ett rep eller garn, och platsen under handtaget rensas för knutar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ligamenten ska få en fläktformad symmetrisk form på båda sidor staplas de ovanpå varandra. Allt detta tar ungefär en och en halv vecka. Färdiga kvastar ska bestå av tunna kvistar som är cirka 5 cm långa. Den optimala båttjockleken är 5-6 cm . Efter torkning bör bladen förbli platta och gröna, utan fläckar och blomning.

Felaktig förberedelse av huvudbadtillbehöret hotar dess korta livslängd. Blad kan flyga runt, och stavarna bryts vid den första kontakten med kokande vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Faktum är att förutom att strikt följa teknik, det finns många nyanser som erfarna badare tar hänsyn till:

  • första gången du använder badattributet är det bättre att använda bara i ett försiktigt läge;
  • för att få in en kvast i ångrummet är det önskvärt håll först i omklädningsrummet så att det värms upp;
  • ånga inte nyskuren eller nyligen skördade stavar , bladen i detta fall kommer att laga mat, bli klibbiga och tunga, ångrummet kommer inte att fyllas med en lätt doft av lövverk, men en obehaglig lukt av hö;
  • färsk kvast räcker skölj bara i varmt vatten;
  • vattnet som återstår efter blötläggning av björkgrenar innehåller fytoncider och näringsämnen . Därför rekommenderas att skölja håret med denna vätska. Det tonar huden, stärker rötterna, ger håret glans och arom.
Bild
Bild

En korrekt förberedd kvast bör inte falla av efter första användningen . Helst ska det räcka 3-4 gånger. För detta, även efter badprocedurer, behöver han lite vård. Nämligen: det måste sköljas i varmt vatten, skakas bort överflödig vätska och hängas i ett varmt, torrt rum efter att ha rätat kvistarna.

Vanligtvis torkas ett badtillbehör i samma ångbad med dörren öppen. Efter torkning ska den förpackas i en trasa (bomull eller linne) eller papper. I extrema fall kan du använda en plastpåse.

Rekommenderad: