Smidesjärnsgrillar Med Tak (33 Bilder): Produkter Som "smider" Med Baldakin, Ritningar Av Alternativ För Att Ge

Innehållsförteckning:

Video: Smidesjärnsgrillar Med Tak (33 Bilder): Produkter Som "smider" Med Baldakin, Ritningar Av Alternativ För Att Ge

Video: Smidesjärnsgrillar Med Tak (33 Bilder): Produkter Som
Video: DIY Metal Scroll Bender 2024, April
Smidesjärnsgrillar Med Tak (33 Bilder): Produkter Som "smider" Med Baldakin, Ritningar Av Alternativ För Att Ge
Smidesjärnsgrillar Med Tak (33 Bilder): Produkter Som "smider" Med Baldakin, Ritningar Av Alternativ För Att Ge
Anonim

Utomhusaktiviteter är fantastiska. I väntan på helgen i ett hus eller på landet, ta hand om familjen och vännernas komfort, i synnerhet en trevlig måltid. Vad kan vara bättre än en utsökt, med en lätt doft av röken från en kebab eller saftig grill. För att förbereda sådana läckra måltider behöver du en brazier. Den bästa lösningen vore att köpa en smidd grill med tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att laga grill eller grillat kött är en hel ceremoni. Den viktigaste rollen i denna process spelas av grillen. Det skapar en atmosfär av mysighet och värme, och ger också högkvalitativ rostning av rätter.

De ursprungliga smidesjärnsgrillarna med tak är mycket efterfrågade . Sådana anordningar tillåter inte bara att njuta av utsökt mat i frisk luft, utan passar också perfekt in i en förortsinredning. Smidda strukturer tillhör mellanklass och är ganska överkomliga för de flesta konsumenter.

Bild
Bild

Alla material som används för smide tål höga temperaturer och är resistenta mot deformation.

Vanligen använd:

  • gjutjärn;
  • tjockt rostfritt stål;
  • legeringar med hög hållfasthet.

En smidesjärnsgrill med tak är det bästa alternativet för avkoppling i landet. Taket skyddar maten som lagas från eventuellt dåligt väder. Naturligtvis kommer det inte att rädda dig från ett kraftigt skyfall, men med ett lindrigt regn kommer sådant skydd att vara mycket användbart. Så du kan laga en doftande grill, trots naturens små nycklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana konstruktioner är inte bara avsedda för stekning av kött . På en sådan grill kan du laga grönsaker, olika flingor och ett stort antal andra olika rätter. I det här fallet behöver du inte ytterligare enheter, vilket är mycket bekvämt. Ett utmärkt val för finsmakare av fina rätter är en brazier med en gryta eller en grillugn. Det mest känsliga grillade köttet, grytan, steken och naturligtvis pilaf i en sådan enhet är helt enkelt utsökt. Det är värt att notera att smidda grillar är helt säkra för tillagning av alla typer av produkter.

De dekorativa elementen ger strukturerna en visuell lätthet och nåd, vilket utan tvekan livar matlagningsutrymmet. Till salu hittar du produkter som kombinerar gjutning, matlagning och smide. Vissa modeller är färgade med toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Smidesjärngrillar skiljer sig från varandra i design och dimensioner. Baserat på dina preferenser kan du också välja valfritt alternativ från olika typer av modeller.

Braziers säljs:

  • stationär;
  • bärbar;
  • mobil (på hjul);
  • med en spis;
  • för grillning och grillning;
  • med en gryta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Om du väljer en brazier med tak måste du uteslutande överväga alternativ från betrodda tillverkare. En frityrgryta av tvivelaktig kvalitet kommer inte bara att förstöra din trädgårdsinredning, utan kan också påverka kvaliteten på maten du lagar avsevärt.

Strukturen måste vara helsvetsad . Grillens väggar bör vara minst 4-8 mm tjocka. Detta skyddar materialet från deformation vid glödande och säkerställer en jämn fördelning av värme.

Modellen kan vara stor och massiv. Sådana alternativ ser väldigt solida ut, de är lämpliga för stora förortsområden. En enklare och mer miniatyrmodell är lämplig för att ge.

Små portabla strukturer kan enkelt flyttas till valfri plats, vilket också är mycket bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper är det viktigt att bestämma var och när du ska använda den smidda grillen. Från detta kommer det att vara nödvändigt att bygga på när du väljer storlek på strukturen och dess form.

Taket fyller inte bara en praktisk funktion, det är ett dekorativt element i strukturen. Alternativt kan du välja en lyxmodell med gjutjärn eller stål. Talangfulla hantverkare ger produkterna ett mycket sofistikerat utseende och tar dem till ett mästerverk. En sådan smidd brännare med en baldakin kommer att glädja varje estet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Priset på produkterna är dock också en viktig faktor. Om du har en budget, välj bland enklare modeller utan krusiduller. Lyxiga produkter med gjutning är mycket dyrare, men effekten och känslan av din egen respektabilitet får du.

Om ekonomin tillåter det kan du köpa inte bara en grillpanna, utan en vara som kan kallas en "nödvändig lyx ". Gränsen för perfektion kan vara en skräddarsydd modell som uppfyller alla dina fantasier. Efter att ha kommit överens om alla teckningar kan du få en produkt dekorerad med genombrutna reliefer, blommor, blommiga ornament, bilder av djur eller fåglar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -tillverkning

Handsmide är en riktig konst. Mästerverk föds i mästarnas händer. Men om du bestämmer dig för att överraska dina släktingar och kamrater inte bara med kvaliteten på läckra rätter, utan också med dina talanger i hantverket, kan du göra en brazier själv.

Innan du sätter igång, lyssna på råd från erfarna hantverkare

  • Det är ganska svårt att skapa en smidd struktur som helhet (arbetet kan ta minst en månad).
  • Om du bestämmer dig för att smida och svetsa ett fodral från grunden, bör du noga överväga varje element innan du påbörjar arbetet.
  • Du kan också ta en färdig ram med värmelåda som grund. I det här fallet behöver du bara kombinera alla smidda komponenter till en komposition. Den förberedda metallstrukturen måste kompletteras med ett galler, en kollåda, ett stativ och ett tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

I varje valt fall måste tillverkaren uppnå inte bara estetisk skönhet, utan också enhetens funktionalitet, eftersom den först och främst måste uppfylla sitt avsedda syfte - stekning av kött och andra produkter.

De mest lämpliga materialen för smide är mjukt stål, armeringsjärn och trådstång. Separat tillverkade konstruktionsdelar svetsas med elektrisk svetsning. Med lämpliga färdigheter och talanger kan du skapa en pålitlig, värmebeständig struktur med ett vackert öppet mönster.

Bild
Bild

När du väljer (eller tillverkar) en design är det värt att överväga några faktorer som påverkar bekvämligheten och praktiken hos den enhet som används

  • En smidd brazier med tak görs med hänsyn till konsumentens tillväxt.
  • Sidornas höjd bör nå kockens midja.
  • Produktens längd är i genomsnitt 1 meter.
  • Bredden står i proportion till spettens längd (kan köpas i satsen).
  • För en förskjutning av tyngdpunkten och större stabilitet placeras vedhyllan i den nedre delen.
  • Axlar sätts in i mycket höga strukturer för bättre stabilitet.
  • Normalt har en brazier fyra ben, men i vissa fall görs tre stöd.
  • För enkelhets skull att ta bort bränt kol görs ändväggen avtagbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstnärliga bilder

Smides- och gjutprocessen producerar fantastiska produkter. I händerna på skickliga hantverkare blir en enkel grill till ett riktigt mästerverk. Som ni vet finns det ingen gräns för fantasi. Du kan köpa eller skapa en brazier inte bara i någon stil (klassicism, minimalism, modern, barock, etc.), utan också i vilken bild som helst. För sanna konstälskare som inte upplever ekonomiska begränsningar skapas mästerverk i form av: en piratkista, vagn, fartyg, ånglok, kanon och andra föremål.

Du kan inte stanna vid valet av en intressant grilldesign och fortsätta processen med att förbättra din webbplats . Du kan tända grillen, utrusta ett skrivbord med en vattenförsörjning bredvid. Ytan runt enheten kan läggas vackert med keramiska plattor (den värms inte upp vid höga temperaturer och spricker inte). Dekorativa möbler hjälper också till att utrusta utrymmet bredvid brännaren och göra det till en bekväm plats att koppla av på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Att ta hand om en smidd grill med tak är väldigt enkelt. Låt strukturen svalna helt, häll ut utbrända kol och aska. Torka av frityrgrytans utsida med en fuktig trasa.

Om grillen är gjord av rostfritt stål kan du torka av den med en mild tvållösning eller tvättmedel. Det är också önskvärt att behandla strukturen med ett korrosionsskyddande medel.

Om du följer dessa enkla regler kommer ditt köp att tjäna dig i många år och bli en trogen assistent i kulinariska prestationer.

Rekommenderad: