DIY Kvast: Hur Man Gör Av Plastflaskor? En Steg-för-steg-teknik För Att Göra En Mekanisk Modell. Hemmagjord Kvast Gjord Av Björkgrenar

Innehållsförteckning:

Video: DIY Kvast: Hur Man Gör Av Plastflaskor? En Steg-för-steg-teknik För Att Göra En Mekanisk Modell. Hemmagjord Kvast Gjord Av Björkgrenar

Video: DIY Kvast: Hur Man Gör Av Plastflaskor? En Steg-för-steg-teknik För Att Göra En Mekanisk Modell. Hemmagjord Kvast Gjord Av Björkgrenar
Video: Hur du kan göra egna hyllkonsoler av bälten, inredning/pyssel med bälte, DIY 2024, Maj
DIY Kvast: Hur Man Gör Av Plastflaskor? En Steg-för-steg-teknik För Att Göra En Mekanisk Modell. Hemmagjord Kvast Gjord Av Björkgrenar
DIY Kvast: Hur Man Gör Av Plastflaskor? En Steg-för-steg-teknik För Att Göra En Mekanisk Modell. Hemmagjord Kvast Gjord Av Björkgrenar
Anonim

Idag finns det inte en enda person som inte har plastflaskor hemma. För många människor, särskilt kreativa människor, har de blivit utgångspunkten för att skapa vackra hantverk. Människor med en ekonomisk rad gick ännu längre. De kom på hur man använder plasten på ett bra sätt. Den mest populära idén var en plastflaska kvast. Det tar inte mer än två timmar att skapa det med egna händer från en hantverkare. Komponenter för användbar inventering kan hittas på några minuter, och alla kan montera en kvast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg

Innan arbetet påbörjas måste du förbereda tillbehör för en hemgjord kvast och verktyg.

Du behöver följande:

  • plastflaskor (från 1,5 till 3 liter);
  • trähandtag;
  • stark tråd;
  • spikar eller skruvar;
  • kniv;
  • syl;
  • hammare eller skruvmejsel;
  • sax.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flaskor kan ha vilken kapacitet som helst, förutom 5 liters äggplanter . Innan du börjar arbeta bör du vara uppmärksam på deras tillstånd. De ska inte vara skrynkliga, ha några utbuktningar eller fördjupningar. Det är bättre att välja vanliga plattflaskor. Det bör noteras att flaskans väggtjocklek kan vara olika. Till exempel kommer pubar att bli tjockare, och från under mineralvatten eller limonad - mjukare och tunnare. Behållarens volym påverkar också materialets densitet - stora flaskor har tjockare väggar.

Antalet flaskor i en panicle kan vara från 7 till 18 bitar. Ju fler det finns, desto högre prestandaegenskaper har det hemgjorda verktyget. Du kan använda en mängd olika färger på flaskor för att få din kvast att se attraktiv ut. Du får ett originalverktyg som inte finns i butiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en kvast

Låt oss överväga steg för steg hur man gör en kvast från 18 flaskor

  • Flaskor måste förberedas: skölj, ta bort etiketter och låt torka. Vi tar bara 17 flaskor till jobbet, vi lägger en åt sidan för tillfället.
  • Skär av botten på de valda plastflaskorna. Sedan skär vi dem med en vass kniv (du kan använda en präst) på längden i remsor 0,5 cm breda. Vi leder handen från botten uppåt. Vi skär det inte till slutet, lämna cirka 6 cm till behållarens hals.
  • Du måste arbeta mycket noggrant, eftersom plasten är mjuk, verktyget kan glida av när som helst och du skadar din hand.
  • Du bör få 17 snittämnen. Sedan skar vi av nacken på sexton av dem. En återstår med hela den övre delen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På en behållare med en hel hals lägger vi på de resulterande snittämnena, där de övre och nedre delarna skärs av.
  • Vändningen kom till en hel flaska. Vi skär av den övre delen av den, kliver tillbaka från halsen cirka 15 cm. Den nedre delen är inte användbar för oss, den kan sedan användas för andra ändamål. Vi lägger det resulterande ämnet på basen av den framtida kvasten som redan är gjord av 17 flaskor.
  • Med hjälp av en syl måste du sticka igenom alla flaskor och trä igenom en bit tråd, vars ändar sedan vrids tätt.

Nu arbetar vi med handtaget. Det måste vispas så att det kan trängas genom flaskhalsen. Klistra in det. Skaftet ska sitta tätt. Med hjälp av en hammare och spikar fixar vi handtaget med flaskhalsen. Du kan använda en skruvmejsel och skruvar. Kvasten är redo att gå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en kvastborste

Det finns ett annat sätt att göra ett hemgjord verktyg. Den är gjord av plastspiraler.

Botten och toppen av flaskorna skärs av . Halsarna måste lämnas, de kommer fortfarande att vara till nytta. Botten kan slängas eller så kan du komma på ett annat syfte för dem. Låt oss nu gå ner till det viktigaste arbetet - att klippa spiralen. Vi använder en sax eller en kniv. Spiralens bredd ska vara 0,5 cm. Arbetet är mödosamt, eftersom det kräver uppmärksamhet och uthållighet. Det är nödvändigt att observera spiralens bredd när du arbetar med varje flaska.

För att påskynda denna process kan du göra en skärare. Du behöver ett träkloss på ca 20 cm långt och 4x4 cm i storlek. Med en hacksåg skärs ett snitt med ett djup på 6 cm i mitten. Detta är skärpunkten som arbetsstycket sätts in i. Om du gör snittet mindre, kommer flaskan inte att hålla, och med ett djupare snitt kommer ytterligare ansträngning att krävas vid skärning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi drar oss tillbaka 0,5 cm från slitsens nedre kant. Ett horisontellt spår görs vinkelrätt mot det första spåret, med ett djup av 1, 8 cm. En kniv kommer att sättas in här. Vi sätter in det i spåret och fixar det med skruvar.

Vi gör ett snitt på det cylindriska ämnet och markerar tejpens början . Snittets längd är 10 cm, bredden är 0,5 cm. Nu sätter vi in början i skäret, precis under kniven. Håll den (skäraren) med vänster hand och dra i remsans ände. Arbetsstycket börjar rotera och en tejp ska synas under kniven. Det viktigaste är att agera lugnt, utan morrande. Det har experimentellt bevisats att från en plastflaska med en volym på 2,5 liter erhålls 17 meter tejp, från 1,5 liter - 11 meter.

Kvasten ska ha hårda stavar, och den resulterande spiralen har mjuk plast. Därför måste du säkra tejpen. Detta görs med hjälp av värme: en brännare, ett ljus, en låga på en gasspis, en blåslampa. Håll tejpen i händerna, du måste hålla den jämnt över elden. Vid korrekt uppvärmning kommer materialet att räta ut och krypa på längden. Som ett resultat bör du få raka ämnen. De måste skäras i 20 cm stavar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är det tur att göra paniklar . Du behöver flaskhalsar, som måste klippas av från den återstående övre delen och limas ihop i två bitar. Klippning görs bäst mekaniskt, eftersom tjockleken i halsen är tät - en kniv eller sax klarar inte. En elektrisk sticksåg fungerar bäst. För att göra kanten slät kan du arbeta på kanten med en fil eller sandpapper.

Resultatet ska bli en bussning. För limning är det bäst att använda Moment -lim, men du kan också använda allt annat lim som inte har inskriptionen "Rekommenderas inte för PET". Var noga med att vänta tills limmet stelnar och ärmarna blir en bit. Nu sätter vi in de resulterande stavarna i var och en av dem mycket tätt. För att fixa resultatet, häll lim i varje resulterande kvastämne tills det stelnar helt. Alla stavar måste vara ordentligt fixerade. Förresten, istället för lim kan du använda ett rörtätningsmedel.

Nu behöver du en bas för den framtida borstkvasten. Detta kan vara botten på en pensel eller mopp. Du kan göra det själv. En stång upp till 30 cm lång, ca 5 cm bred och 2 cm tjock skärs från brädet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi fäster locken på basen med självgängande skruvar i läget "upp och ner ". Ett litet mellanrum på upp till 5 mm måste lämnas mellan dem. Skruvar du in pluggarna i en rad får du en tunn kvast. Om det är en sicksack, kommer arbetsområdet för verktyget att fördubblas. Det betyder att hon kan hämnas bättre.

Sedan skruvar vi in de resulterande minipaniklarna i dessa lock. När hela strukturen är monterad får du en kvastborste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Verktyget kan användas året runt. Erfarenheten har visat att en sådan kvast lätt klarar sig även med packad snö, vilket är svårt att ta bort med en spade. Det är ett oumbärligt verktyg i kampen mot torrt lövverk, skräp och smuts. Kvasten rengör asfalt och betongytor med lätthet. Med sina egenskaper är den inte på något sätt sämre än industriella motsvarigheter - fabriksplastar . Dess livslängd kan nå flera år. Men det viktigaste är att det är ekonomiskt, eftersom det är tillverkat av avfallsmaterial. Det är bäst att förvara en hemmagjord kvast i horisontellt läge för att undvika att stavarna böjs eller luta stavarna upp mot väggen.

Du kan hitta många recensioner från hantverkare som tillverkade sådan utrustning med egna händer. Vissa kritiserar sådana hantverk, medan andra berömmer. Hur som helst, idén om en kvast gjord av plastflaskor blev snabbt populär bland folket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många andra sätt att göra din egen kvaststick . De är gjorda av björkgrenar och garn, från en buske, från ett träd. I något av dessa fall fungerar naturmaterial som en detalj. Det uppskattas att användning av en plastkvast ersätter 100 björkkvastar! Det visar sig att genom att göra en kvast med våra egna händer av plastflaskor sparar vi naturen. Och själva plasten, i form av sopor, orsakar enorm skada på miljön. Därför blir det bättre för alla om produktens ohållbara utseende blir ett användbart verktyg för att sopa gården och gatan.

För information om hur man gör en kvast av plastflaskor med egna händer, se nästa video.

Rekommenderad: