Kapell över Terrassen (41 Bilder): Smidesjärn, Metall- Och Glasskydd För Verandan, Vikning, Rullning Och Tygtak Till Huset

Innehållsförteckning:

Video: Kapell över Terrassen (41 Bilder): Smidesjärn, Metall- Och Glasskydd För Verandan, Vikning, Rullning Och Tygtak Till Huset

Video: Kapell över Terrassen (41 Bilder): Smidesjärn, Metall- Och Glasskydd För Verandan, Vikning, Rullning Och Tygtak Till Huset
Video: BC Blacksmith Wrought Iron Sculptures on Granville Island 2024, Maj
Kapell över Terrassen (41 Bilder): Smidesjärn, Metall- Och Glasskydd För Verandan, Vikning, Rullning Och Tygtak Till Huset
Kapell över Terrassen (41 Bilder): Smidesjärn, Metall- Och Glasskydd För Verandan, Vikning, Rullning Och Tygtak Till Huset
Anonim

I färd med att bygga eller ordna sitt eget hem funderar många på att skapa en terrass. För att göra din vistelse på den så bekväm och behaglig som möjligt när som helst på året och under alla klimatförhållanden bör du också ta hand om att installera en baldakin över terrassen. Idag kommer vi i vårt material att prata mer detaljerat om funktionerna och typerna av sådana markiser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En baldakin över en terrass eller veranda i ett land, privat eller hus på landet utför ett antal funktionella uppgifter. Först och främst inkluderar dessa:

  • skydda terrassen från oönskat solljus (detta gäller särskilt i förhållande till barer, dansgolv);
  • skydd av fordon från överhettning i direkt solljus;
  • skapa en bekväm sittgrupp i skuggan.
Bild
Bild

Således kan vi dra slutsatsen att taket över terrassen är en mångsidig och multifunktionell byggnad.

Material (redigera)

Idag på marknaden kan du hitta en mängd olika typer av uteplatsskydd. Så, smidda, metall, glas, tyg, transparent, aluminium och några andra sorter är populära. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metall är ett ganska vanligt material som ofta används för att skapa terrassmarkiser. De viktigaste positiva egenskaperna hos sådana strukturer inkluderar det faktum att de tjänar under lång tid . Du kan skapa en sådan baldakin både med hjälp av specialister och med dina egna händer (till exempel med metallrör). För självkonstruktion av en sådan baldakin måste du dock ha svetsarens färdigheter.

Bild
Bild

Dessutom bör man komma ihåg att metalltak kan korrodera (därför rekommenderas de inte att installeras i områden som kännetecknas av hög luftfuktighet och ofta regn). Det är också viktigt att notera att det idag är vanligt att skapa inte bara metalltak, utan att kombinera detta material med andra (till exempel med polykarbonat ).

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Glas är ett av de mest populära kapellmaterialen. Vart i för tillverkning av sådana strukturer används vanligtvis inte vanligt glas, som kännetecknas av en hög grad av skörhet, men mer hållbara och pålitliga materialtyper . Samtidigt bör man komma ihåg att ett sådant förbättrat glas är ganska dyrt, därför är terrassbodar av sådant material inte överkomliga för varje person (i detta avseende bör den sociala och ekonomiska situationen i samhället tas beaktas) …

Bild
Bild

Förutom den höga kostnaden bör en ytterligare betydande nackdel med en sådan baldakin noteras, nämligen den stora vikten. I detta avseende måste baldakens stöd vara särskilt starka.

Å andra sidan, förutom de negativa egenskaperna, kan man också lyfta fram de befintliga fördelarna, tack vare vilka glaskronan är populär bland konsumenterna.

Bild
Bild

Låt oss överväga dem mer detaljerat

  • Genomskinlighet . Tack vare denna egenskap förblir terrassen ganska ljus, men samtidigt upplever du inte de negativa effekterna av solljus på människokroppen: du överhettas inte, det finns inga brännskador på huden.
  • Stabilitet . Som nämnts ovan kännetecknas det glas som används för tillverkning av markiser av ökade motståndshastigheter. Så det deformeras inte under påverkan av ultravioletta strålar och visar också motståndskraft mot mekaniska skador (till exempel repor) och aggressiva kemiska föreningar.
  • Modern design . Glasskydd är populära också på grund av sitt estetiskt tilltalande utseende, vilket motsvarar alla moderna designtrender.
Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

För att skapa markiser används tyg ganska sällan, majoriteten av konsumenterna föredrar mer tillförlitliga material (särskilt när det gäller kapitalbyggnad). Å andra sidan är tygstaket perfekt för mobila terrasser.

Bild
Bild

Tygmarkiser skyddar terrassen väl mot nederbörd och strålande sol . Dessutom kan de samlas i en rulle och rätas ut endast om det behövs (dessutom kan kapellet läggas antingen manuellt eller genom att installera ett specialdesignat automatiserat system).

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

En brädtak är en gör-det-själv-design. I det här fallet kan du använda alla brädor till ditt förfogande.

Bild
Bild

En populär typ av träskydd är den så kallade pergolan ., som strukturellt är ett tak, vikt av brädor placerade parallellt med varandra.

Man bör komma ihåg att en sådan struktur inte kommer att skydda terrassen från nederbörd. Å andra sidan har en sådan baldakin ett attraktivt och ovanligt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

På grund av den stora populariteten, breda distributionen och efterfrågan på terrassmarkiser bland ett stort antal konsumenter, idag tillverkare erbjuder ett brett utbud av liknande mönster.

Fällbar / hopfällbar baldakin . En sådan hopfällbar struktur är perfekt för de människor som inte är redo för huvudbyggnaden av en baldakin. De viktigaste fördelarna med detta alternativ inkluderar det faktum att det (om så önskas) kan överföras från en plats till en annan eller till och med tas med på en resa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande / glidande . Till skillnad från kapellet som beskrivs ovan kan denna struktur inte flyttas. Men själva baldakinen (dess övre del) kan du flytta och skjuta isär - så om du vill kan du sola på den öppna terrassen eller njuta av skuggan och svalheten under en familjelunch i friska luften på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rullad . Valsade markiser kan rullas ihop (därav namnet på denna typ av markiser). Enligt dess utformning liknar en sådan baldakin en glidande / glidande version.

Bild
Bild

Tack vare ett brett utbud av mönster kan varje användare själv välja en sådan modell som bäst passar hans individuella behov och önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Om du bestämmer dig för att göra en baldakin för terrassen med egna händer, för att bygga en struktur snabbt och effektivt, bör du följa råd och rekommendationer från experter. Beroende på dina önskemål och färdigheter kan du använda sten, tegel, trä som material för stolpar och baldakiner. Det mest populära i detta avseende är emellertid polykarbonat.

Bild
Bild

Först och främst måste du förbereda lämplig verktygssats:

  • metallrör (du kan också använda hörn);
  • polykarbonatark;
  • svetsanordning;
  • slipmaskin för skärning;
  • borra;
  • självgängande skruvar och ankarbultar.
Bild
Bild

I nästa steg behöver du göra en plan, ett projekt och en ritning . I detta fall måste du först noggrant utföra alla mätningar. Kom ihåg att det slutliga resultatet av ditt arbete beror på hur exakt du gör projektet.

Bild
Bild

Sedan kan du gå vidare till konstruktionen . Så till en början är det nödvändigt att skära ut alla delar från polykarbonatark, som sedan kommer att fungera som en baldakin. Vidare (beroende på den plan du gjorde tidigare) måste polykarbonatarken anslutas till rör eller hörn (innan du kombinerar strukturen måste du fixa rören eller hörnen på sina ställen). När allt förarbete är klart kan du fortsätta med den slutliga installationen av kapellet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av konstruktionen, glöm inte att göra dekoration och design av strukturen . Så för detta kan du använda konstgjorda eller levande växter, konstföremål, målningar, skulpturer, textilier eller andra valfria element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Låt oss ta en titt på några vackra exempel på terrassmarkiser. Du kan använda dem som riktlinjer och kopiera dem helt hemma eller ta dessa foton som inspirationskälla.

På den här bilden kan du se terrasstaket av trä . Samtidigt är det inrett i minimalistisk stil: det finns inga onödiga dekorativa element, och även ett lugnt färgschema bibehålls. Ägarna till huset satte upp en gunga på terrassen och lämnade också mycket ledigt utrymme.

Bild
Bild

Denna baldakin kombinerar flera material samtidigt , vilket gör det särskilt attraktivt ur estetisk synvinkel. En matplats är organiserad på själva terrassen, och den befintliga strukturen skapar en bekväm skugga.

Bild
Bild

Utseendemässigt ser denna terrass väldigt modern och attraktiv ut . Den skyddande strukturen är flerskiktad. Man bör komma ihåg att det inte är integrerat, därför kommer det inte att skydda människor på terrassen från nederbörd. Dessutom, vid regn, måste du ta bort alla möbler på terrassen så att de inte försämras av fukt.

Bild
Bild

Inom denna baldakin kombineras 2 material: trä och glas . Denna kombination är ganska populär eftersom den ser attraktiv och modern ut. Det bör också noteras närvaron av dekorativa växtelement - blommor i krukor.

Bild
Bild

Denna konstruktion hindrar endast en del av terrassen , tack vare vilket ägarna till huset har möjlighet att stanna både under taket och i solen.

Rekommenderad: