Kapell På En Spjälsäng (57 Foton): Idéer För En Baldakin över En Rund Flickas Säng, Vad är Det För, Välj En Ram, Hur Man Ställer Ett Stativ

Innehållsförteckning:

Video: Kapell På En Spjälsäng (57 Foton): Idéer För En Baldakin över En Rund Flickas Säng, Vad är Det För, Välj En Ram, Hur Man Ställer Ett Stativ

Video: Kapell På En Spjälsäng (57 Foton): Idéer För En Baldakin över En Rund Flickas Säng, Vad är Det För, Välj En Ram, Hur Man Ställer Ett Stativ
Video: Så bygger du en sänggavel - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Kapell På En Spjälsäng (57 Foton): Idéer För En Baldakin över En Rund Flickas Säng, Vad är Det För, Välj En Ram, Hur Man Ställer Ett Stativ
Kapell På En Spjälsäng (57 Foton): Idéer För En Baldakin över En Rund Flickas Säng, Vad är Det För, Välj En Ram, Hur Man Ställer Ett Stativ
Anonim

För varje förälder är att ta hand om och skapa bekväma förhållanden för sitt barn de främsta uppgifterna i processen att uppfostra ett barn. Förutom de grundläggande föremålen och attributen som är nödvändiga i ett barns tillväxt och utveckling, finns det tillbehör som kombinerar fördelarna för barnet och den dekorativa komponenten i interiören. Dessa saker inkluderar baldakiner för en spjälsäng.

Bild
Bild

Vad behövs det för?

Det är ingen hemlighet att god vila är livsviktigt för människokroppen och särskilt för barnet, eftersom det under denna period sker viktiga processer hos spädbarn som bestämmer dess bildning på emotionell, fysisk och social nivå. Dessutom kommer bara hälsosam sömn att hjälpa barnet att återfå styrka för att fortsätta bekanta sig med omvärlden och utvecklas fullt ut. Det är därför det är viktigt att ordna ett rekreationsområde korrekt i ett barns rum med hjälp av korrekt placerade accenter när du ordnar en spjälsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen föredrar fler och fler föräldrar, när de inreder ett barnrum för både nyfödda och äldre pojkar och flickor, den gamla versionen av att placera en baldakin ovanför sängen eller vaggan. Historien om ett sådant arrangemang av en sovplats går tillbaka till perioderna under kungar och monarkers regeringstid, där gardinen användes i stor utsträckning i vuxen- och barns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana idéer förföljde huvudmålet - att skapa de mest bekväma förhållandena i sängen genom ett attraktivt stängsel från yttre stimuli som finns överallt i alla hem. Idag har design och material för baldakiner för barnrum genomgått vissa förändringar, men ett liknande tillbehör finns i nästan varje vagga i huset.

Det finns många åsikter om funktionerna hos baldakiner över barnsängar . Enligt vissa recensioner är det här ett rent dekorativt föremål med brist på praktiska funktioner, i ljuset av vilket det kan tyckas att förvärv av en baldakin bara är slöseri med pengar. Men efter att ha studerat kapellens relevans och funktion mer noggrant kan du vara övertygad om det motsatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bekräfta det faktum att baldakinen är en användbar och viktig gardin, är det nödvändigt att markera ett antal uppgifter som den tillåter att lösa

  • Kapellet fungerar som ett tillförlitligt skydd för barnet under sömnen från penetration av solljus och elektriskt ljus. Tack vare detta kommer barnets sömnmönster inte att störas även på dagtid och när belysningen i rummet är tänd.
  • Genom att täcka babysängen är det möjligt att minska penetration av damm och andra föroreningar i barnet i vaggan. De flesta mikropartiklarna kommer att lägga sig på tyget, så baldakinerna måste rengöras regelbundet.
  • Kapellet blir ett tillförlitligt skydd för barnet från olika insekter som kan tränga in genom de öppna fönstren in i rummet. Detta kommer att undvika störd sömn, dessutom eliminera risken för allergiska reaktioner på deras bett.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Täta tygskydd skyddar barnet i sängen från drag, så under sömnen kan du ventilera rummet och säkerställa god luftcirkulation, vilket har en gynnsam effekt på sömnkvaliteten och barnets hälsa.
  • Kapellet kommer att bli ett pålitligt skydd mot nyfikna ögon, vilket kommer att säkerställa en lugn vistelse av barnet i sängen och hjälpa honom att somna.
  • Med hjälp av baldakinen över sängen kan du ge ditt barn ett avskilt hörn, vilket ger barnet psykologisk komfort och skydd under viloperioden.
  • Enligt barnläkare har arrangemanget av ett barns säng med en baldakin en positiv effekt på bildandet och utvecklingen av barnets personlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför kan vi, med en sammanfattning av ovanstående, med säkerhet säga att barns baldakiner inte bara är begränsade till den inre funktionen. De kombinerar olika skyddande uppgifter, vars genomförande har en gynnsam effekt på barnet.

Fördelar och nackdelar

Baserat på det avsedda syftet med baldakinerna, du kan lyfta fram de positiva aspekterna av att använda detta tillbehör i barnrummet.

  • Eftersom moderna lägenheter är ganska ofta utrustade i form av en studio, kommer att placera en barnsäng med en baldakin hjälpa till att zonera utrymmet för barnet, stänga av det från främmande ljud och ljus.
  • För äldre barn kan baldakiner över sängen fungera som ett tematiskt tillskott till inredningen, eftersom barnrummen ofta är utrustade baserade på sagor eller tecknade serier.
  • Dessutom kan en tät baldakin delvis förhindra spridning av kyla från väggen, vilket är viktigt för hörnrum, istället för en sådan levnad från det förflutna som en matta eller tapet på väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men som alla tillbehör har baldakinen nackdelar:

  • eftersom det fungerar som en barriär för att damm kommer in, samlar det på ytan, måste tyget tvättas regelbundet;
  • produkter tillverkade av naturliga tyger med en individuell design kommer att ha en hög kostnad;
  • baldakinen minskar visuellt rummets yta och takhöjden;
  • barn använder ganska ofta en baldakin för att leka, vilket kan leda till traumatiska situationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanstående nackdelar kan enkelt jämnas ut om du väljer produkter med ett enkelt fixeringsalternativ ovanför sängen, så att om det finns smuts kan du snabbt ta bort och rengöra baldakinen. För att spara pengar kan du göra en baldakin själv. Som ett resultat visas en unik produkt i barnrummet som du kan dekorera vilken säng som helst i form - rund, rektangulär eller till och med våningssäng.

Bild
Bild

Olika sorter

Det moderna produktvalet kommer att tillgodose alla förfrågningar från föräldrar och designers, produktsortimentet klassificeras baserat på barnets ålder, hans kön och även priskategorin.

Huvudindelningen av produkter sker dock enligt tre huvudkriterier:

  • alternativet att placera och fästa baldakinen över kajen;
  • produktlängd;
  • material som används för släpp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typ, bredd och längd, liksom typen av baldakin, väljs för dekorationsstilen i barnrummet, eftersom en sådan produkt måste vara i 100% harmoni med huvudinredningen i rummet och sängkläder.

Montering och fastsättning av baldakinen kan göras på flera sätt

  • Det första alternativet handlar om att placera produkten i mitten . Oftast sätts en baldakin på detta sätt, som är utformat för att maximera höljet till vaggan, vilket är viktigt för nyfödda. För att fixa en sådan modell används ett speciellt stöd i form av en lång hållare.
  • Det finns modeller som ligger i sängens huvud . Sådana baldakiner köps oftast för den äldre åldersgruppen, för barn från 5 år. De stänger bara en del av sängen vid sängen, där barnets huvud är placerat, vilket gör det möjligt att endast delvis isolera den sovande bebisen från resten av utrymmet, samtidigt som den skyddas, men inte begränsar utsikten.
  • En annan typ är baldakiner, som måste hakas runt sängens omkrets . Denna design anses vara den svåraste, eftersom det krävs en ram med ställ i hörnen av kajen för att fixa produkten. Alternativets komplexitet motiveras dock av kapellets funktionalitet, eftersom kapellets läge kan justeras från alla fyra sidor, om så önskas, så att något är öppet att välja mellan, eller vice versa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Längden kan också vara olika, midi -alternativ är fortfarande de mest relevanta. Sådana satser längs den nedre gränsen slutar i nivå med madrassen. Denna längd låter dig gömma barnet så mycket som möjligt från olika distraktioner, och taket kommer inte i kontakt med golvet.

Förkortade modeller är mindre funktionella, därför används de oftast som ett extra dekorativt element i ett barnrum. Sådana baldakiner säljs i uppsättningar för spjälsängar för äldre barn, eftersom de inte är användbara för en nyfödd vagga. När det gäller den långa baldakinen är det dessa modeller som är idealiska för spädbarn, eftersom de klarar uppgiften att skydda barnet från irriterande faktorer maximalt.

Bild
Bild

Maxi sänggardiner dämpar ljuset och skyddar mot insekter och myggor , men när det gäller drift kan de vara obekväma, eftersom botten av baldakinen kan trassla ihop sig i hjulen om vaggan för den nyfödda är mobil. För stationära modeller bör problem med långa baldakiner inte uppstå under användning, det viktigaste är att placera och fixera ramen korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Med tanke på det stora utbudet av tyger kan bäddsoffor i babysängar tillverkas av en mängd olika textilier. Produkter kan vara täta eller lätta och transparenta, varje alternativ hittar sina egna beundrare. Som praktiken och föräldrarnas feedback visar är det första alternativet mer användbart, särskilt om vaggan är placerad i förälderns sovrum eller belysningen i barnkammaren är ganska mättad. Dessutom kommer tätt tyg att vara en utmärkt lösning för en baldakin i plantskolor, där kall luft behålls. Lätta alternativ ger ett barns inre en känsla av viktlöshet, men fungerar också som ett utmärkt skydd mot damm och insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkriteriet för att välja, utöver utseende och interiörmatchning, är behovet av att köpa produkter uteslutande från naturliga tyger, annars blir även de mest viktlösa syntetmaterialen ett hinder för fri luftcirkulation. Oftast är baldakiner för en plantskola gjorda av bomull och siden, men alternativ från linne och chintz är också ganska efterfrågade. Den största fördelen med lätta modeller är enkel drapering, vilket i slutändan gör att du kan skapa mycket vackra vågveck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på det praktiska, med hänsyn till att huvuddelen av dammet kommer att lägga sig på materialet, kan du välja gardiner av tyll eller organza, även vita. Dessa tyger är mycket enkla att rengöra och torka nästan omedelbart. De behöver inte strykas utan kan hängas upp direkt efter tvätt, vilket gör det lättare för mamma. Men man bör komma ihåg att dessa material är tunna, så de kan inte ge tillräckligt skydd mot ljus och ljud. Tapet och sammet kommer att skapa en verkligt lyxig miljö i barnkammaren, dessutom har sådana tyger goda ljudisolerande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av färger gör att du kan välja en baldakin för alla interiörer. För nyfödda är det att föredra att välja ljusa nyanser; applikationer och prydnader bör tillfälligt överges, eftersom olika ljusa element kommer att distrahera barnet, vilket orsakar trötthet och stör sömn. Under uppväxten kan baldakinen ersättas med en mer färgstark, eller olika dekorativa tillägg kan fästas på den befintliga i enlighet med barnets kön, ålder och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sätter man på det korrekt?

Efter att ha köpt eller gjort en baldakin på en spjälsäng på egen hand är en viktig fråga att fästa produkten.

Tillverkare skiljer flera alternativ för att placera baldakiner:

  • fastsättning på golvet;
  • fästning på sängsidan, men det är viktigt att ta hänsyn till dess bredd;
  • takfäste;
  • montering av ramen på väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Långa baldakiner, liksom produkter av tunga tyger, kräver ett pålitligt och hållbart fästarrangemang. Sådana modeller är vanligtvis monterade på en speciell hållare i taket. Lättare tyger placeras på baren nära spjälsängen. De produkter som installeras med hjälp av ytterligare element i taket eller väggen kommer att vara stationära, därför kommer de inte att vara lämpliga för mobila vaggar.

Bild
Bild

Nu, i samlingarna av barnmöbelproducenter, kan du hitta uppsättningar med baldakiner, som säljs tillsammans med en spjälsäng eller vagga, vilket gör att du enkelt kan lösa problemet med att fixa och placera baldakinen.

Vackra exempel i inredningen

Tack vare det stora antalet dekorativa tillbehör kan barnkammaren förvandlas till ett verkligt konstverk, och taket hjälper till att komplettera inredningen med fokus på vaggan. Under de första åren av livet bör en baby, oavsett kön, ge den mest bekväma sovplatsen, detta hjälper en baldakin av tätt tyg av en ljus nyans, placerad ovanför spjälsängen. Smidiga tygvågor skapar en lugn och lugnande atmosfär i vaggan, samt ger en liten skymning, vilket hjälper barnet att slappna av helt.

Bild
Bild

Små prinsessor vill att magin inte ska sluta ens i spjälsängen, så att dekorera sängen med en färgglad och ljus baldakin med volanger, rosetter och band kommer att göra det möjligt för tjejen att drömma om ett sagoslott och bra karaktärer från hennes favorit -tecknade serier innan du går och lägger dig.

Bild
Bild

Flerskiktade baldakiner med bilden av stjärnorna och månaden kommer att vara intressant för pojkar. I en sådan miljö kommer en ung resenär i sina fantasier att kunna utforska avlägsna planeter och deras invånare, gradvis sjunka i sömn, och med hjälp av flera lager tyg kommer föräldrar att kunna göra bebisens vila mer bekväm.

Rekommenderad: