Skjutfönster För Verandan: Inglasning Av Terrassen Med Skjutstrukturer, Aluminiumfönster För Lusthus, Skjutramar

Innehållsförteckning:

Video: Skjutfönster För Verandan: Inglasning Av Terrassen Med Skjutstrukturer, Aluminiumfönster För Lusthus, Skjutramar

Video: Skjutfönster För Verandan: Inglasning Av Terrassen Med Skjutstrukturer, Aluminiumfönster För Lusthus, Skjutramar
Video: Glasa in din altan 2024, April
Skjutfönster För Verandan: Inglasning Av Terrassen Med Skjutstrukturer, Aluminiumfönster För Lusthus, Skjutramar
Skjutfönster För Verandan: Inglasning Av Terrassen Med Skjutstrukturer, Aluminiumfönster För Lusthus, Skjutramar
Anonim

Ett privat hus kan inte längre föreställas utan en mysig veranda. För att glasera det krävs betydande finansiella kostnader. Skjutfönster, som inte är sämre än liknande system när det gäller funktionalitet, hjälper till att spara på material.

Bild
Bild

Särdrag

Ett drag hos skjutsystem är ett brett glasfönster. På grund av detta kommer mer solljus in i rummet. Klarglas ersätter väggar utan prestanda och ger en vacker utsikt utanför. Dessutom är installationen av glidstrukturer mycket billigare än alternativ med en svängmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr, förutom soliga dagar, kan dåligt väder rasa utanför fönstret. Glidsystemets fönster måste vara redo för vindbelastning. Rullmekanismen får inte öppnas under påverkan av yttre faktorer.

Verandaen är ett inglasat öppet rum utan uppvärmning. För att undvika värmeförlust och drag under den kalla årstiden är det första steget att uppmärksamma materialets värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande konstruktioner har ett antal fördelar

  • Säkerhet. På grund av att panoramafönster förbinder verandan med det intilliggande territoriet är systemet utrustat med inbrottsskydd. Exempelvis kommer förortsfastigheter inte att behöva barer eller säkerhetssystem medan ägaren är borta.
  • Bekvämlighet. Skjutfönster, även med en enda glasenhet, har ljudisoleringsegenskaper, vilket garanterar en bekväm tidsfördriv.
  • Pålitlighet. Tillverkare försöker förbättra kvaliteten på sina produkter på grund av den höga konkurrensen på marknaden. Därför är det inte längre värt att oroa sig för överhängande haverier eller en kortvarig driftstid. Specialister ger 50 års garanti på användning av plastmaterial, medan aluminiumkonstruktioner kommer att hålla cirka 80 år.
  • Stil. Utformningen av profilen och glaset kan väljas oberoende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett glidsystem måste du också vara uppmärksam på glaset. Härdade och laminerade med tjocklek och heterogen struktur, alternativ kan öka rumstemperaturen med 3% i avsaknad av drag.

Bild
Bild

När du väljer ett glidsystem är det viktigt att utgå från dina egna behov. Det är nödvändigt att inte bara bestämma vilken tid på året under vilken verandan ska köras, utan också att vara uppmärksam på solens strålar. Tonning av glas är nödvändigt i direkt solljus - i detta fall måste fönstren vända åt öster eller väster, annars lämnas de genomskinliga.

Fönstertyper

Beroende på driftförhållandena är skjutfönstren för verandan uppdelade i kallt och varmt. De senare är populära i länder där vintrarna är ganska hårda. Efterfrågan på denna typ av glidstrukturer beror på det tätade materialet och närvaron av flerkammare dubbelglasfönster. Ramlösa alternativ kallas också den kalla typen av skjutfönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under den varma årstiden, om inglasningen av verandan krävs i landet, vilket inte är efterfrågat under perioder med låg temperatur, installeras ett kallt utseende av fönstren. De är vanligtvis gjorda av tunt glas (enruta glasenhet).

Bild
Bild

Klassificering efter profiltyp. De vanligaste strukturerna förblir plastramar, som inte bara är lämpliga för inglasning av en veranda-plastglidsystem är lämpliga både för balkonger i byggnader i flera våningar och för lusthus i öppen typ. Plast behåller perfekt värmen under den kalla årstiden, samtidigt som den inte skapar en växthuseffekt. I detta avseende spelar dubbelglasfönster en viktig roll.

  • Ett glas . Låg kostnad och praktisk användning har ökat efterfrågan på skjutfönster. Designen är inte sämre än analoger och skyddar perfekt från dåligt väder. Plastalternativ med en glasenhet är lätta att torka rent. Glidsystem av denna typ efterfrågas för sommarmarker.
  • Dubbelglas - en effektiv barriär mot snö och is. Skydd uppnås tack vare luftdynan. Verandan kräver praktiskt taget ingen ytterligare isolering. Strukturens motståndskraft mot ogynnsamma klimatförhållanden ökar, liksom systemets ljudisolering och täthet. Kostnaden för denna design ökar dock.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte bara fönster, utan även dörrar kan utrustas med plast. PVC utsätts inte för deformation och förstörelse under lång tid. En mängd olika beslag på byggmarknaden gör att du kan öppna fönster i flera lägen.

Modern teknik upphör aldrig att förvåna med ett brett utbud av alternativ på byggmarknaden

Konstruktioner utrustade med metallprofil . Skjutsystem i aluminium kommer att tilltala deras elegans. Den formbara metallen gör det möjligt att göra tunna ramar som rymmer glaset. Det är dock effektivt endast på kalla verandor på grund av dess höga värmeledningsförmåga. Aluminium korroderar inte. Lättmetall är endast lämplig för installation av vanligt glas (ej isolerglas).

Bild
Bild

Mjuka konstruktioner . Profiler av silikon och gummi börjar bli populär bland glasmaterial. Ramarna fästs på terrassernas stödbjälkar. Skydd mot regn och insekter tillhandahålls av en flexibel plastplatta. Det ovanliga systemet har fått efterfrågan och popularitet på grund av de lägsta priserna.

Bild
Bild

Polykarbonat inte lämpligt som material för långvarig användning, men det skyddar väl från nederbörd. Den största fördelen ligger i möjligheten till självinstallation av glidsystemet.

Bild
Bild

Ramlösa fönster är ömtåliga strukturer. De kräver noggrant underhåll och professionell installation. Det här alternativet är dyrt, men ger en vidsträckt bild av landskapsdesignen i lokalområdet.

Bild
Bild

Träramar inte har hög värmeisolering. Materialet ger dock kontinuerlig luftcirkulation utan att skapa en växthuseffekt på sommaren. Experter rekommenderar att man applicerar en speciell impregnering på trädet, som skyddar mot skadedjur och ruttnar vid hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Varje typ av ram har sina egna fördelar och nackdelar. Installationen av detta eller det där systemet beror på husets design, liksom på dess arkitektur.

Differentiering efter typ av mekanism. Designers är ofta redo att kombinera terrasser med det angränsande territoriet. Detsamma gäller för verandan, som smidigt övergår till gatan med hjälp av skjutbara fönster.

Mekanismen är indelad i flera typer

  • Parallell glidning . Systemet består av två fönster som öppnas i förhållande till varandra tack vare en rullmekanism (som en garderob). Det ger snabb öppning och stängning av strukturen. Dessutom är denna typ av konstruktion skyddad mot fukt och smuts.
  • Återglidning . Ramarna viks ovanpå varandra i ett sicksackmönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasmekanismen gör en harmonisk kombination för alla typer av interiörer och skyddar också perfekt mot dåligt väder. Det är trevligt att sitta i en mysig atmosfär och titta på regndropparna utanför fönstret.

Design

Det är inte ovanligt att platsägare väljer en triangulär eller halvcirkelformad stil framför den vanliga rektangulära terrassen. Denna typ av design betonar det minsta utrymme som krävs. I detta fall kommer ramlös glasning av glidsystemet att se särskilt fördelaktigt ut. Höghållfasta lyftkonstruktioner är dock lämpliga som det minst kostsamma alternativet. Dessutom kan plast- och trästrukturer bilda geometriska mönster tack vare falska bindningar. De delar upp profilen för terrassglidesystemet i flera delar. Flerfärgat glas kan sättas in i ramarna och därigenom förvandlas enkla panoramastrukturer till glasmålningar.

Bild
Bild

Skjutbara fönstermekanismer passar in i alla heminredningsstilar.

Tips

Hemmagjord installation av ett skjutsystem hjälper till att spara utrymme. I detta fall det är nödvändigt att noggrant följa installationsinstruktionerna för att undvika obehagliga konsekvenser i form av drag eller sprickor.

  • Med hjälp av speciella ankare är det första steget att fästa den övre profilen.
  • Efter det, enligt mätningar och beräkningar, är den nedre delen av ramen fixerad.
  • Fönstren installeras i ordning. Därefter monteras fästbeslagen.
Bild
Bild

Korrekt användning av glidsystemet garanterar en lång livslängd för materialen.

Experter rekommenderar att du regelbundet tar hand om fönstren, vilket bidrar till en optimal drift av hela strukturen

  • Då och då (en gång vartannat år) är det nödvändigt att demontera skärmen och genomföra en grundlig rengöring av alla delar av mekanismen med en dammsugare från ackumulerad smuts och damm.
  • Aluminiumprofilen är ofta försedd med en borsttätning, som måste rengöras en gång om året.
  • Låga temperaturer under hårda vintrar kan immobilisera en hemlagad produkt. Lyft-och-glid-mekanismer lider också. Detta betyder inte skada på strukturen, men brutal kraft kan förstöra mekanismen. För att förhindra konsekvenserna innan vintern börjar måste fästelementen smörjas med frostskyddsmedel.
  • Vid hård vind bör material från aluminium- och träprofiler väljas. Tillverkade ramar kommer att klara luftströmmar upp till 20 m / s.
Bild
Bild

Vid kallt väder kan du också använda varm luft från en hårtork.

Demontering av det gamla fönstersystemet sker i etapper . Denna fråga lämnas bäst till proffs. Innan nästa inglasning av verandan är det dock viktigt att kontrollera stödmaterialets skick. Det är nödvändigt att göra lämpliga mätningar, eftersom varje centimeter blir viktig under installationen. På sommaren kommer för mycket solljus in i rummet genom transparenta glasenheter, vilket ibland orsakar allvarliga besvär. Det är möjligt att gömma sig från middagsvärmen genom att färga eller installera energibesparande glasögon. De senare är belagda med ett tunt lager silveroxid, vilket gör det möjligt att använda "spegeleffekten".

Bild
Bild

Vackra exempel

Verandan är inte bara ett bra ställe att koppla av. Gästerna kommer att bli överväldigade av den rymliga korridoren på vägen till entrén, som är utrustad med ett glastak. Solljuset kommer in genom takfönstren och skapar naturligt ljus.

Bild
Bild

Portfönster är lämpliga för inglasning av en terrass eller veranda. Denna typ av glidningssystem kallas på grund av att väggarna helt byts ut mot glas. Portaler kan använda både parallell och återskjutbar mekanism.

Bild
Bild

Dessutom kan terrasser med fönster som vetter mot landskapsdesignen inglasas helt och fångar både taket och väggarna. Således tränger mer solljus in i rummet, vilket gör att ägarna kan sola eller arbeta i ett ljust rum.

Bild
Bild

Verandaens ramlösa glas kommer att se bra ut inte bara från utsidan. Installation av tvåglasfönster enligt denna princip ger en rymlig utsikt över närområdet.

Bild
Bild

En översikt över verandans skjutfönster väntar dig nedan.

Rekommenderad: