Stationär Brännare (37 Bilder): Hur Man Gör En Grill För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Den Optimala Bredden Av Gjutjärnsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Stationär Brännare (37 Bilder): Hur Man Gör En Grill För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Den Optimala Bredden Av Gjutjärnsalternativ

Video: Stationär Brännare (37 Bilder): Hur Man Gör En Grill För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Den Optimala Bredden Av Gjutjärnsalternativ
Video: Hur man snabbast tänder en grill! 2024, Maj
Stationär Brännare (37 Bilder): Hur Man Gör En Grill För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Den Optimala Bredden Av Gjutjärnsalternativ
Stationär Brännare (37 Bilder): Hur Man Gör En Grill För Ett Sommarboende Med Egna Händer, Den Optimala Bredden Av Gjutjärnsalternativ
Anonim

Inte en enda modern dacha är komplett utan grill. Grupper av vänner samlas runt honom. Alla vill prova bakade, hälsosamma och välsmakande rätter. Hemmamästaren är ganska kapabel att leverera en stationär brännare på egen hand. Du behöver bara välja materialet från vilket brännaren ska tillverkas och studera instruktionerna för att installera det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning av en stationär metallgrill

  • Du måste ta ett järnark och markera det med krita. Layouten ska motsvara ritplanen.
  • Skär ut botten och sidorna på den framtida grillen med hjälp av en sticksåg, en bågfil för metall eller en kvarn.
  • I botten av varje vägg längs hela omkretsen måste du borra samma hål. Detta är nödvändigt för att luften ska strömma bättre och kolen blossar upp snabbare. Botten bör också perforeras med en vinkelslip för bättre luftcirkulation.
  • I grillens väggar gör du urtag med en kvarn för att lägga spett. De ska vara symmetriska med hålen på motsatt sida. Avståndet mellan dem måste vara detsamma.
  • Montera grillens sidor och botten och svetsa i form av en rektangulär låda. Detta är huvuddelen av brazier. De sömmar som bildas efter svetsning måste rengöras. Gör det med en kvarn. Efter det blir de släta och snygga.
  • Benen på grillen är gjorda av en förstärkningsstång eller stålhörn, som är svetsade i strukturens hörn. Om du har möjlighet och lust kan du få benen att skruva loss. För att göra detta, till botten, till varje hörn, måste du svetsa en mutter och göra en tråd på armeringsstången. Diametrarna på muttrarna och kopplingarna måste matcha helt. I slutet av säsongen kan benen skruvas loss och tas bort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En gjutjärnsgrill kommer att se bäst ut utomhus. Det kan enkelt göras för hand, men dess optimala tjocklek måste väljas.

Efterbehandling med grill

Användning av färger är oacceptabelt, eftersom de vid höga temperaturer kommer att brista, skala, lukta obehagligt. Det finns risk för att farliga kemiska föreningar absorberas av köttet.

För närvarande har tillverkare av färger och lacker skapat speciella beläggningar för grillar, som är helt säkra. De skadar inte grillade grönsaker och kötträtter. Men det finns alltid en risk för skada på beläggningen, eftersom värmen inuti strukturen har en mycket hög temperatur. Därför är det bättre att använda värmebeständiga beläggningar för efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av värmebeständiga beläggningar:

  • Emalj baserad på organiska kiselföreningar. Den tål temperaturer upp till + 600 ° C.
  • Pulveriserad värmebeständig färg är idealisk för estetiskt tilltalande grillar, men de är mycket svåra att använda och applicera.
  • Du kan elda brännaren själv hemma. Den beredda lådan med produkten bearbetas med svavelsyra (5% lösning), kokas i lutlösning och kokas sedan i två timmar i natriumlösning. Efter alla dessa ganska komplicerade manipulationer erhålls en non-stick-beläggning på grillen, vilket förhindrar korrosion.

Denna metod kan inte kallas helt säker, eftersom kemisk syra och alkali används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teglbrännare

För att skapa en sådan struktur måste du först rita en ritning, välja en plats och beräkna hur mycket byggmaterial som kommer att krävas.

Valet av plats är det viktigaste steget . I teorin kan du installera en brazier inuti strukturen, men av säkerhetsskäl är det bättre att ta den utanför huset. Det är nödvändigt att ta hänsyn till platsens landskap, husets stil, så att grillen passar perfekt. Valet av plats bestämmer de tekniska egenskaperna hos strukturen, dess storlek, form och förekomsten av ytterligare lådor för kol. Allt detta ska registreras på ritningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kriterier för val av webbplats

  • Slät yta. Det är bättre att bygga en struktur i ett förberett område täckt med brandsäkra tegelstenar. Området ligger vanligtvis nära terrassen, till exempel i ett fritidsområde.
  • Vindrosen måste beaktas så att röken inte går mot människor eller grannar. Det bästa sättet är att få röken att gå upp.
  • Det är bättre att placera en brazier nära ett hus eller viloplats.

Det finns ingen anledning att ladda platsen med byggnader. En grill, bänk och lusthus kommer att räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stationär tegelgrill är inte bara en rektangulär låda . Det måste finnas en skorsten i den. Grillhyllor kan placeras inuti den. Vissa typer av grillar inkluderar en ugn, rökhus. Sådana multifunktionella produkter hjälper dig att förbereda ett varierat antal rätter. Du kan sätta ett handfat och leda vattenledningarna till eldstaden.

Det händer ofta att med tiden börjar olika element läggas till i en enkel tegelstruktur: fack för förvaring av spett, fat, kol. Alla komponenter har inte en gemensam stil. För att allt ska se perfekt ut och fungera bra måste du omedelbart tänka igenom alla element på ritningsstadiet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material:

  • cementbruk;
  • kalk;
  • armeringsnät och armeringsstavar;
  • sand och tråd;
  • metallhörn;
  • brandresistent tegel;
  • rostfri plåt för att skydda skorstenen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg:

  • metallspatel;
  • plocka;
  • hink;
  • skyffel;
  • lod och nivå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är opraktiskt att använda en speciell spissten för att ordna grunden och sätta upp väggar. Röd tegel kommer att göra jobbet alldeles utmärkt. Förbränningskammaren bör skyddas med en metalllåda. Detta förlänger tegelns livslängd. Bänkskivan kan vara tillverkad av keramiska plattor.

Murbruk av olika slag används för gjutning av grunden och för murverk . Murbruk är mer flexibelt och brandbeständigt. Det finns specialblandningar på byggvarumarknaden som inte är rädda för höga temperaturer.

Först förbereds en grund, för vilken de gräver en gräv ungefär en halv meter, fyller den med spillror och murar och lägger en formning. Förbered en cementblandning (1: 3) och fyll den med ett armeringsnät. Detta görs i lager, järnet ska inte ligga i botten. Under förhållanden med en grund grävning och plana väggar kan formen utelämnas. Ovanifrån är allt täckt med takmaterial eller en tjock film.

Tiden för fullständig stelning av grunden är cirka två veckor. Efter det kan du börja lägga tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Murverk

För att förbereda det behöver du följande material: cement, kalk och sand. Tillsätt vatten till den torra blandningen, bring till önskad densitet och blanda noggrant.

Bild
Bild

Grillkonstruktion

  • Sockeln kan tillverkas i en mängd olika stilar. Den första raden med tegel rekommenderas att läggas torr. Fireclay -tegel har en hög vattenabsorptionshastighet, så den måste fuktas före arbete. Detta undviker oförutsedda situationer. Läggningen ska utföras tydligt enligt den utvecklade skissen.
  • Utformningen av den framtida grillen måste vara stabil. För att göra detta måste du börja lägga den andra raden med tegel från hörnen och gradvis fylla partitionerna med den. Teglet placeras i ett rutmönster.
  • Det är lämpligt att veta hur man lägger varje tegelrad. Då blir det lättare att föreställa sig grillens foder. Varje ägare bestämmer själv vilken bredd och längd hans struktur kommer att ha.
  • Byggnivån och lodlinjen är de första assistenterna vid kontroll av strukturens plan. De hjälper till att undvika snedvridning. Använd verktyg var tredje rad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det svåraste och mest avgörande stadiet är läggningen av eldstaden. Vid basen måste du placera armering och metallhörn mellan två motsatta sidor.
  • Kaminen är beställd av metall med hög densitet. För att förbättra dess prestanda rekommenderas att du lämnar ett par hål fritt från murblandningen. Luft kommer att passera genom dem, och elden kommer att blossa upp mer. Om du ordnar tegelstenarna på olika nivåer kan du ordna en plats för ett metallgaller.
  • Därefter uppförs väggar och en rökuppsamlare, som kommer att ackumulera rökgaser och leda dem in i skorstenen. Röret vilar på stödpelare och avsmalnar uppåt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sista etappen

När allt arbete med att bygga en stationär grill av tegel är helt klar kan du börja använda den.

Det finns några fler tips för dess utseende:

  • du kan göra ytterligare fack för förvaring av saker;
  • förädla utseendet genom att applicera dekorativa trim;
  • skydda mot nederbörd genom att bygga ett tak som kan tillverkas av olika material.
  • kombinera takets design med huset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet är ett stationärt lusthus med grill . Det kan vara antingen metall eller tegel. Ugnsröret kommer ut genom taket. Lusthuset är universellt. På ena sidan kan du ta emot gäster, på den andra kan du laga mat.

Det bör komma ihåg att du måste ta hand om en plats för förvaring av ved i förväg. För detta är en vägg utrustad på vilken eldstadstillbehör kommer att hänga och ved kommer att ligga. Det är nödvändigt att utrusta en arbetsplats för matlagning och placering av köksredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brazier är en fantastisk plats, nära vilken stora grupper av vänner och släktingar kommer att samlas . Ju bättre utrustad den är, desto mer njutning kan du få av att laga kött, fisk eller grönsaker. Detta är en komplex struktur, vars konstruktion måste tas på allvar. Tänk på många faktorer och förhållanden. Brazier kommer inte bara att dekorera din webbplats, men kommer att glädja dig och dina vänner.

Rekommenderad: