Grillkåpa (63 Bilder): Gör-det-själv-shashlikmaskinskydd, Trägrillområde, Ritningar Och Konstruktion Med Bruksblock, Metall- Och Polykarbonatmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Grillkåpa (63 Bilder): Gör-det-själv-shashlikmaskinskydd, Trägrillområde, Ritningar Och Konstruktion Med Bruksblock, Metall- Och Polykarbonatmodeller

Video: Grillkåpa (63 Bilder): Gör-det-själv-shashlikmaskinskydd, Trägrillområde, Ritningar Och Konstruktion Med Bruksblock, Metall- Och Polykarbonatmodeller
Video: Вкуснейший Маринад для Шашлыка / Топ 10 Секретов Мягкого и Сочного Мяса! 2024, Maj
Grillkåpa (63 Bilder): Gör-det-själv-shashlikmaskinskydd, Trägrillområde, Ritningar Och Konstruktion Med Bruksblock, Metall- Och Polykarbonatmodeller
Grillkåpa (63 Bilder): Gör-det-själv-shashlikmaskinskydd, Trägrillområde, Ritningar Och Konstruktion Med Bruksblock, Metall- Och Polykarbonatmodeller
Anonim

Camping med grill är en populär folktradition. Och alla har en grill: bärbar eller stationär. Närvaron av en baldakin över grillen skyddar mot den brännande solen och gömmer sig för plötsligt regn. Om du bygger en baldakin enligt reglerna kommer den att dekorera landskapsdesignen och bli en mysig viloplats för hela familjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Kapellens struktur kan vara liten, belägen direkt ovanför grillen, eller hög, på stöd som täcker rekreationsområdet och matlagningsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En grillbod är vanligtvis byggd separat, men i ett område som utsätts för frekventa vindar kopplar vissa den till ett hus, ett nytt block eller andra byggnader, vilket är förbjudet av säkerhetsskäl. I sådana områden är det bättre att bygga en eller flera väggar nära grillspisen, vilket kommer att lösa problemet med vinden och göra taket mer bekvämt. Takhöjden på en sådan byggnad bör vara minst två meter, materialet för stöden är valt brandsäkert . Trästänger impregneras med en speciell skyddslösning och installeras så långt som möjligt från öppen eld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tak över huvudet medan du kopplar av med grillen skyddar dig från klimatöverraskningar. Och om baldakinen är original och placeras nära skuggiga träd, vilar på en sådan plats blir trevlig och oförglömlig.

Ram: exekveringsalternativ

Det är inte nödvändigt att bygga bodar, de kan köpas för sommarstugor och privata gods redan i färdig form. Detta kommer att spara tid och ansträngning, men kanske inte matchar webbplatsens design, personliga preferenser och smak. De som bestämmer sig för att göra en baldakin på egen hand bör bestämma vilken struktur som behövs: en kompakt sådan, som ligger ovanför själva grillen, eller gjord i form av ett lusthus, en terrass. Vilken som helst av strukturerna måste förstärkas, annars sjunker strukturen och ger en lutning . Vanligtvis används i sådana fall en pelargrund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du sätter upp ramen måste du välja en lämplig plats, var uppmärksam på vindrosen och ordna strukturen så att vinden inte blåser ut elden och rök inte kommer in i huset.

Även en kompakt version av baldakinen bör ha ett tak som sticker ut en halv meter från alla sidor av grillen. Standardstorleken på en hög byggnad är 4x4 meter. Valet av material för konstruktion påverkas inte bara av harmonisk återförening med omgivningen, utan också av ekonomisk förmåga.

Det finns tre typer av ramar för markiser.

Trä

För timmerstöd används stockar, balkar och direkt trädstammar. Tallvirke utan svarta ränder är väl lämpad. Deras närvaro indikerar ett extrakt av harts, vilket gör träet hygroskopiskt och utsatt för sönderfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trästänger är lätta att hantera, installera, kräver inga specialverktyg och mycket erfarenhet . Markiserna ser fina ut och passar alla terräng, särskilt de med vegetation.

Men trädet är inte idealiskt för strukturer byggda nära öppen eld. Dessutom är det benäget för ruttnande, svampangrepp och kan bli mat för gnagare och insekter. Sådana problem kan hanteras med hjälp av moderna effektiva impregneringar, vilket gör träet mer brandsäkert och hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallställ för en stor baldakin är ganska acceptabla, och ett tak av sådant material kommer att värmas upp i solen. Järnstöd kan kombineras med alla typer av tak.

För små metallkonstruktioner görs en ram och ett tak över grillen. Racken är förstärkta på tre sidor med tvärgående skiljeväggar som passerar på brazierens platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallen är brandsäker och hållbar, ganska budgetmässig om du gör jobbet själv. Grillar med markiser kan serveras i flera generationer. Men materialet har också sina nackdelar:

Det blir väldigt varmt i solen, ger ljud från regn och vind

Det måste behandlas mot korrosion och ett skyddande lager appliceras

För installation behöver du en svetsmaskin, specialverktyg

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten

Stenbodar inkluderar kapitalstrukturer gjorda av betong, tegel eller sten. De ser dyra och vackra ut. I framtiden, i området med spisen eller grillen, kan en till tre väggar sättas upp för att skydda den öppna elden från vinden.

Stenkronan är pålitlig och hållbar, den är inte rädd för eld, ultraviolett strålning, nederbörd, sönderfall, korrosion, gnagare och insekter . Materialet behöver inte efterbehandling, framtida reparationer och ytterligare vård. Nackdelen med denna design är det höga priset och komplexiteten i konstruktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggning: fördelar och nackdelar

Ett antal krav ställs på baldakinen över grillen: hållbarhet, styrka, brandmotstånd, skydd mot sol och regn, vackert utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnadens form och material bör kombineras med resten av byggnaderna på platsen och inte föra disharmoni in i landskapsdesignen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja ett välvd tak, en- eller gavel, kupolformad, höft, det viktigaste är att det finns en lutning, och nederbörd dröjer inte kvar. Takkonstruktionen beror på ekonomiska möjligheter.

Olika typer av material används för taket:

trä

metall

polykarbonat

professionellt golv

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är ett miljövänligt material, det är trevligt att vara under ett sådant tak i sommarvärmen, det ger en stabil naturlig nyans, vilket inte kan sägas om metall eller syntetiskt tak. Trä har ett överkomligt pris, det representeras på marknaden av ett brett sortiment , den kan köpas med ämnen i önskad storlek, vilket underlättar konstruktionen av en baldakin. Trä är lätt att bearbeta och monteras med andra material. Kapellet med ett trätak smälter in i platsens naturliga landskap.

Nackdelarna inkluderar instabilitet mot den yttre miljön och det faktum att trä inte är "vänligt" med eld. För att göra det motståndskraftigt mot klimatpåverkan och relativ brandmotstånd impregneras träet med speciella lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metalltaket kan svetsas till grillen som en liten baldakin direkt ovanför arbetsområdet. Smidda produkter i denna design är mycket vackra. Det andra alternativet är en struktur gjord i form av en terrass (tak på stöd). Under ett sådant tak kan du sätta ett bord eller ordna en eldstad. Järnstrukturer är värmebeständiga, starka och hållbara.

Men metallen har också sina nackdelar: den väger mycket, är för bullrigt i regnet och blir väldigt varmt i solen. I värmen kommer det inte att vara bekvämt att vara under ett sådant tak, därför är det bättre att använda metall i kompakta strukturer för att installera en baldakin direkt ovanför grillen. Det är svårare att montera en järnkåpa än en trä; du behöver specialverktyg: en svetsmaskin, en borr, en skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat

Vackert och bekvämt polymertakmaterial är mycket populärt bland befolkningen, har många positiva egenskaper:

  • Det är pålitligt, hållbart, ruttnar inte, rostar inte.
  • Motståndskraftig mot alla klimatförhållanden.
  • Det är enkelt att installera.
  • Polykarbonat är tillräckligt flexibelt, plast, det är möjligt att skapa välvda tak och strukturer av ovanliga former av det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är lätt.
  • Materialets transparenta struktur möjliggör bra naturligt ljus under taket.
  • Polykarbonat är relativt billigt.
  • Har ett rikt färgintervall.
  • Det är hållbart, med ett skyddande lager, det kan hålla upp till 50 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett material för en baldakin bör du ta hänsyn till belysningen av platsen där strukturen kommer att stå. Lätt, transparent polykarbonat överför mycket UV -ljus. Om du behöver skugga är det bättre att välja mörkt matt utseende.

Wellpapp

Däck- eller metallprofiler används för att skapa staket, takbeläggningar. Om den redan har hittat sin applikation på webbplatsen är det bättre att göra en baldakin av samma material. Dess fördelar är uppenbara:

  • lättviktig;
  • motståndskraft mot atmosfärisk nederbörd;
  • varaktighet;
  • enkel installation och bearbetning;
  • styrka;
  • brandbeständighet, avdunstar inte giftiga ämnen vid uppvärmning;
  • möjligheten att kombinera med andra material;
  • stort urval av färger;
  • beläggning med en speciell polymer som skyddar mot korrosion, kemisk attack, utbrändhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar förmågan att värma upp i solen, vilket inte kommer att vara det bästa alternativet för de södra regionerna. Dessutom överför det inte ljus och böjer sig inte som polykarbonat.

Vi gör det själva: vad ska vi tänka på?

Efter att ha bestämt dig för att bygga en baldakin med dina egna händer, bör du börja med att välja en lämplig plats på din personliga tomt. Det vackra landskapet, den goda vindriktningen, avståndet från hemmet, närvaron av en bekväm skugga och närheten till vatten beaktas.

Enligt brandsäkerhetsregler måste en struktur med öppen eld stå på sex meters avstånd från huset . Om du tar hänsyn till den bekväma komponenten är det bättre att bygga ett skjul på en plats där du enkelt och snabbt kan leverera mat, vatten, rätter.

Efter att ha bestämt dig för byggplatsen bör du göra konstruktionsteckningar, välja material och göra markeringar på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje baldakin, även en kompakt, kräver konstruktion av en grund. För att skapa det grävs hål på fyra sidor med en diameter på en halv meter och ett djup på 50-70 cm. Sedan bör du lägga hålens hålrum i ett och ett halvt tegel, förstärka och installera stöd. Häll pelarna med beredd betongbruk. Konstruktionens tydlighet kontrolleras av byggnadsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden kan hällas med formning (senare tas den bort). Du kan installera ett asbest- eller metallrör på en krossad kudde och hälla betong. Alternativen för grundläggande förstärkning av stöden beror på själva racken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den cementerade strukturen måste torka helt. Detta tar olika lång tid beroende på säsong och väder. Minsta tidsram är tre dagar.

Arbetet med ramen, beroende på stativens material, sker på olika sätt:

  1. Metall kräver svetsning.
  2. Trädet kan enkelt monteras själv.
  3. Tegel och sten läggs med cement.

I nästa steg är tvärbalkar fästa på toppen av ställen runt omkretsen, som kommer att ligga till grund för spärren, deras material väljs i förväg. Brädor är monterade på tvärbalkarna, avståndet mellan vilket inte bör vara mer än en meter, annars kan taket inte tåla snöangrepp på vintern. Spärren är mantlade med en låda på vilken det valda takmaterialet (trä, polykarbonat, wellpapp) läggs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skorstenen kan byggas av tenn, börja tas bort från en halv meters avstånd från grillen och avslutas med en höjd över taket. Ovanför röret är det nödvändigt att skydda mot nederbörd från tenn.

Den inbyggda baldakinen kan användas inte bara för en stationär ugn. En bärbar grill som tas från ladan för en picknick behöver också en bra plats. Det är trevligt om det här stället blir en baldakin som skyddar från den stekande solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Du kan använda ett antal färdiga exempel för att bygga din egen baldakin:

  • När träboden ligger på en pittoresk plats på platsen, kommer det att bli en mysig sittgrupp, kombinerat med köket.
  • Kompakt smidd baldakin med grill.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brazier på terrassen under en fristående baldakin. Strukturen är gjord av metall.
  • En baldakin spis med ett tak med två våningar i pagodstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rekreationsområde utrustat med ett lusthus. Metall valdes som byggmaterial.
  • Rekreationsområde och grillplats, täckt med metallplattor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En utsökt smidesjärnstak, i kombination med polykarbonat, ligger på en fantastiskt vacker plats.
  • Ugn med grill och tegelvägg under metalltak.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sommarkök under en baldakin, belägen vid byggnadens vägg.
  • Bärbar baldakin för en mobil grill.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett självtillverkat tak för grillplatsen med baldakin.
  • Strukturen ovanför spisen är gjord av naturmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rastplats och grill. Taket är på tegelstöd.
  • Stor träbaserad baldakin täckt med metallplattor. Det passar bra med sandsten, som används för att dekorera köket, och med trämöbler.
  • En vacker viloplats av sten och tegel. Taket är ovanför köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sommarsemester med grill är trevliga i alla miljöer, men bara en baldakin kan skapa hemkomfort och en speciell atmosfär.

Rekommenderad: