Spånskiva Pall (23 Bilder): Hur Man Gör En Pall Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått? Funktioner Av Hemlagad Avföring

Innehållsförteckning:

Video: Spånskiva Pall (23 Bilder): Hur Man Gör En Pall Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått? Funktioner Av Hemlagad Avföring

Video: Spånskiva Pall (23 Bilder): Hur Man Gör En Pall Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått? Funktioner Av Hemlagad Avföring
Video: Hur du renoverar en AWAB pall alternativt Lindqvist Motala kökspall, DIY 2024, April
Spånskiva Pall (23 Bilder): Hur Man Gör En Pall Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått? Funktioner Av Hemlagad Avföring
Spånskiva Pall (23 Bilder): Hur Man Gör En Pall Med Egna Händer Enligt Ritningar Med Mått? Funktioner Av Hemlagad Avföring
Anonim

En pall är en enkel men mycket populär möbeldesign som finns i nästan alla hem. Det finns väldigt många sorter av dessa varor som säljs i butiker, men det är fullt möjligt att göra dem själv hemma. I denna artikel kommer vi att analysera i detalj hur man korrekt gör en pall av tillgängligt spånskivmaterial.

Bild
Bild

Funktioner av hemlagad avföring

De flesta moderna pallmodeller är gjorda av populära och billiga spånskivor. Det är ett prisvärt material som ofta används vid tillverkning av en mängd olika möbeldesigner. Spånskiva "känns" bra att vara inne i rummet . Under sådana förhållanden genomgår sådana strukturer inte deformation eller naturlig förstörelse, sväller inte.

Bild
Bild

Det räcker bara en gång att titta på en pall av spånskiva för att förstå att det inte finns något oöverkomligt komplicerat i tillverkningen. Alla kan enkelt klara av sådant arbete. Det viktigaste är att ha tålamod och alla nödvändiga verktyg. Det senare kan vara både professionellt och icke-professionellt. Innan du påbörjar allt arbete bör du ta reda på vad som är huvuddragen i olika typer av spånskivor. Låt oss bekanta oss med dem i detalj.

Det finns konventionella spånskivor . De kännetecknas av imponerande densitet, goda böjhållfasthetsegenskaper. Om du ska göra en pall för att sedan placera den i köket, rekommenderas det att hitta ett fuktresistent material av hög kvalitet som inte kommer att försämras under sådana förhållanden. Vid tillverkning av vanlig spånskiva läggs speciella tillsatser till spånmassan, vilket gör den mer slitstark och fuktbeständig.

Bild
Bild

Det finns också laminerat spånskivmaterial . Spånskiva används ofta i möbelproduktion och finns bokstavligen på "varje hörn". Laminerade brädor kännetecknas av det faktum att de är utrustade med en skyddande toppbeläggning (dekorativt och skyddande lager), vilket avsevärt ökar de tekniska och operativa egenskaperna hos det angivna materialet. Spånskiva finns i ett brett utbud av färger - du kan välja det perfekta alternativet för en inredning utformad i valfritt färgschema.

Bild
Bild

När du planerar att göra en pall på egen hand är det viktigt att ta hänsyn till särdragen i valet av det ideala materialet. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

  • En viktig tjocklek på spånskivor . Till salu hittar du exemplar med en tjocklek av 8, 9, 10, 16, 18, 19 mm. Experter rekommenderar att man använder material med parametrarna 16 och 18 mm för tillverkning av möbelkonstruktioner.
  • Det är nödvändigt att ta hänsyn till materialets yttre egenskaper: dess färg och struktur . Pallen ska harmoniskt passa in i miljön och uppfylla den i alla avseenden.
  • Graden av bearbetning av kanterna är också viktig, liksom plattornas miljövänlighet . Alla snitt på elementen måste stickas väl så att spånskivan inte avger farliga och skadliga ämnen (kompositionen innehåller formaldehydhartser som frigörs vid höga temperaturer).
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Med bra och pålitliga verktyg blir det mycket lättare att göra en pall av spånskiva, och det tar inte mycket tid. Tänk på en lista över enheter som du behöver för att utföra alla arbetsfaser:

  • sticksåg (både standardmanual och bekvämare - elektrisk);
  • Linjal och penna;
  • bygga hårtork (användbart för ändsnitt);
  • borr eller skruvmejsel;
  • speciella möbelhäftapparater;
  • borra (det rekommenderas att förbereda med svett);
  • självgängande skruvar eller euroskruvar;
  • PVA -lim;
  • ett ark sandpapper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt material måste förberedas: själva spånskivan (eller spånskivan), och med det klädselstyg eller läder, möbelfyllmedel (skumgummi eller syntetisk vinterisator är lämplig). Med alla listade komponenter kan du gå direkt till processen att tillverka möbelstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

Som nämnts ovan är det inget särskilt svårt att göra en billig men attraktiv spånskivpall med egna händer. Det viktigaste är att först göra detaljerade ritningar och ange alla dimensioner av den framtida strukturen på dem. Med en sådan”handlingsplan” i handen blir det mycket lättare och bekvämare att arbeta, för när som helst kan du kontrollera om du gör allt rätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialberedning och sågning

Det första steget i den oberoende tillverkningen av en spånskivpall blir förberedelse och sågning av det specificerade materialet som imiterar ett träd. Olika hantverkare använder olika verktyg för detta, men en elektrisk sticksåg anses vara mer bekväm och praktisk - det är lättare att arbeta med den. Det är lämpligt att använda ett verktyg med korta tänder. Sticksågen ska fungera med högsta hastighet - bara på detta sätt blir alla snitt rena och jämna.

Bild
Bild

Med en mall (en detaljerad ritning med alla detaljer) till hands för den framtida pallen kan du fortsätta att skapa den . Ett papper eller kartongämne måste fästas på träskivorna, inringat med en penna. Således blir det lättare för dig att klippa alla delar med hög kvalitet och noggrannhet. Alla små oegentligheter som återstår efter skärning bör avlägsnas med sandpapper eller sandpapper.

Bild
Bild

Skärstängerna måste slipas noggrant och prövas på varandra . Slipning är särskilt viktigt om små hushåll kommer att använda hemlagade möbler i framtiden. Efter att ha förberett alla nödvändiga detaljer för den framtida designen kommer det att vara möjligt att gå vidare till det sista steget före montering - att borra alla nödvändiga hål. Se till att alla är på samma nivå

Bild
Bild

hopsättning

När alla delar har skurits ut och förberetts kan du gå vidare till pallen direkt. Innan du börjar montera möbelstrukturen är det nödvändigt att bearbeta alla skurna kanter med en speciell tejp. Det bör väljas i enlighet med färgen på själva materialet. Band med kontrasterande färger är också lämpliga.

Bild
Bild

Tejpen måste appliceras på kanterna på benen och sätena och sedan limmas med ett hett strykjärn. Den senare bör appliceras snabbt med korta rörelser. Tryck ner den uppvärmda tejpen med en ren trasa. Limmet på baksidan av den applicerade beläggningen fastnar nästan omedelbart - det kommer inte att värmas upp eller svalna på länge.

Bild
Bild

Alla pallens delar måste monteras med självgängande skruvar och bekräftelser. Vissa mästare limar först alla delar och fäster dem sedan med självgängande skruvar - det är lättare. Sittplatsen för den avförda pallen kan göras mjuk genom att vända sig till installationen av skumgummi och klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorera

Pallen kommer att se mer attraktiv ut när den är utrustad med vaddering och klädsel. Klädseln på sådana möbler kan vara oljeduk, vävd eller konstläder. Varje mästare väljer själv det bästa alternativet. Skumgummi används ofta som fyllning.

Bild
Bild

Användbara tips

Om du bestämmer dig för att göra din egen pall av spånskiva, du bör kolla in några användbara tips och tricks från erfarna hantverkare.

  • Spånskivor behöver inte vara nya. Du kan ta delar från gamla, onödiga möbler.
  • När du gör en ritning av en pall är det nödvändigt att upprätthålla en balans mellan dess topp och botten, annars blir möblerna inte stabila.
  • För att arbeta med en sticksåg måste du ta på en speciell lans med små tänder.
  • Klädseln är pallens dekoration; det är inte nödvändigt att tillgripa den. Ofta tar detta förfarande lång tid, men utan detta tillägg kan möbler se för enkla ut.
  • När du skär ut och justerar alla detaljer i möbelstrukturen från spånskiva måste du vara försiktig och noggrann. Ta dig tid att undvika att skada avföringen eller materialets yta.
  • Försumma inte utformningen av mallar, diagram och ritningar av den framtida designen. Med dessa komponenter blir allt arbete mycket snabbare och enklare.

Rekommenderad: