Dekorativ öppen Spis (53 Bilder): Hur Man Gör En Elektrisk Dummy Med Egna Händer, Nyårseld För Ett Hus Enligt Ritningar, En Hemlagad Version Av Skum

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativ öppen Spis (53 Bilder): Hur Man Gör En Elektrisk Dummy Med Egna Händer, Nyårseld För Ett Hus Enligt Ritningar, En Hemlagad Version Av Skum

Video: Dekorativ öppen Spis (53 Bilder): Hur Man Gör En Elektrisk Dummy Med Egna Händer, Nyårseld För Ett Hus Enligt Ritningar, En Hemlagad Version Av Skum
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Kamin 2024, April
Dekorativ öppen Spis (53 Bilder): Hur Man Gör En Elektrisk Dummy Med Egna Händer, Nyårseld För Ett Hus Enligt Ritningar, En Hemlagad Version Av Skum
Dekorativ öppen Spis (53 Bilder): Hur Man Gör En Elektrisk Dummy Med Egna Händer, Nyårseld För Ett Hus Enligt Ritningar, En Hemlagad Version Av Skum
Anonim

Sedan antiken förknippar människor eldens eld med fred och komfort. Det finns inga värmeproblem i en modern lägenhet med centralvärme. Men många strävar efter att etablera åtminstone en imitation av en riktig öppen spis, för tack vare en sådan härd kommer ett attraktionscentrum för alla familjemedlemmar att dyka upp i huset.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Dekorativa eldstäder har ett antal fördelar.

  • Till skillnad från riktiga, orsakar konstgjorda motsvarigheter inte problem när det gäller deras funktion: du behöver inte rengöra aska och ta bort sot, du behöver inte övervaka skorstenen så att den inte täpps till.
  • Brandrisken minimeras, eftersom vissa eldstäder är kompletta rekvisita och inte kräver någon uppmärksamhet i detta avseende. Andra är moderna mönster som är säkra i sin design, eftersom den falska eldstaden inte har någon skorsten, behöver du inte oroa dig för eventuella problem med kolmonoxid.
  • För att installera en dekorativ öppen spis behöver du inte planera och utrusta en plats för det i rummet, med hänsyn till installationen av en skorsten och andra nödvändiga element.
  • Falshkamin kan ordnas om från ett rum till ett annat eller till och med tas bort till exempel hus på landet.
  • Du behöver inte fylla på bränsle och förvara det någonstans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det säregna med en sådan struktur är att den spelar en estetisk funktion ., även om det också kan spela rollen som en värmare. En dekorativ öppen spis, om så önskas, kan köpas i butiken. Utåt kommer det att vara svårt att skilja det från nuet. Lågtungor, karakteristisk sprakning av stockar - allt detta imiteras framgångsrikt av moderna modeller, även om detta nöje är ganska dyrt. Men om det inte finns några extra pengar eller en önskan att spendera dem, kan du göra en konstgjord härd själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Falska hem eldstäder kan delas in i typer enligt flera parametrar. Till exempel kan de skilja sig åt i graden av deras realism. I denna klassificering utmärks flera typer av eldstäder.

  • Trovärdig . Sådana eldstäder skiljer sig inte mycket från fullvärdiga härdar. De har allt som är inneboende i en naturlig "bror", förutom skorstenen - det här är en portal och mantlar, och till och med en imitation av en låga. Bland butikskopiorna är de en av de dyraste designerna. Men du kan göra en helt realistisk kopia med dina egna händer om du har tillräckligt med skicklighet och skicklighet i att arbeta med lämpligt material.
  • Villkorlig . De ser mycket mindre ut som en riktig härd, även om de ser bra ut. De har en portal med en nisch, men i verkligheten kan de bara vara en tänkt avsats på väggen. Du kan lägga äkta ved eller rekvisita som liknar dem i en nisch. Genom att belysa med ljus, lysdioder eller glödlampor blir det till och med möjligt att skapa utseendet på ett eldspel.
  • Symbolisk . Detta är en konventionell bild av en öppen spis i form av en bild eller ett collage av brädor och gips.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på plats finns det också flera typer av dekorativa eldstäder

  • Väggmonterad - det här är det mest populära alternativet, mer än andra som liknar en öppen ugn. En karakteristisk avsats skapas på väggen som bildar en portal med en mantel. Oftast sätter de ved i en nisch och skapar en falsk låga.
  • Inbyggd . Det kan vara en elektrisk härd, som är en ram med en display placerad i den eller en enhet med effekten av en levande låga. I grunden är det en modern inbyggd elektronisk enhet i form av en LCD-skärm med en foto- och videoram, som återger vissa inspelningar. Om du blir uttråkad av en sådan öppen spis kan du enkelt göra det till ett akvarium genom att ladda upp en video med rätt tema.
  • Vinkel - det här är samma dekorativa härd som väggen, bara en plats är tilldelad för det i hörnet av rummet. Denna placering av härden är fördelaktig genom att den låter dig spara ledigt utrymme i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan dekorativa eldstäder delas upp enligt principen för deras arbete

  • Elektrisk . För första gången användes sådana enheter i England för mer än femtio år sedan. Idag används denna typ av elvärmare ganska ofta. Denna enhet är lätt att installera, skapar inte rök och simulerar vackert eld med den karakteristiska sprickningen av stockar.
  • Gas . För konstruktion av en sådan härd behövs bra ventilation, själva spisen går på propan-butan. Brännaren är gjord i form av stockar, flamans styrka kan justeras. I denna mening skiljer sig anordningens funktionsprincip inte mycket från den som föreskrivs i en konventionell gasugn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en sådan öppen spis kan ett litet rum verkligen värmas upp. Man bör komma ihåg att installationen måste samordnas med gastjänsten när man köper en enhet. Dessutom kan en sådan öppen spis inte användas i lägenheter ovanför tionde våningen.

Bio eldstäder . De är bland de ganska nya uppfinningarna, och därför är priset för dem ganska högt. Dessa härdar ger en känsla av värme från en riktig låga, de arbetar med etanol. Kan tillverkas av sten, metall eller glas. De anses vara helt säkra enheter, skapa inte ett barn. Därför kräver deras installation inte ett system med ett rör och andra attribut för en riktig eldstad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt deras uppvärmningsförmåga är dekorativa eldstäder av två typer

  • Med värmare . En uppvärmningsanordning kan byggas in i strukturen, vilket gör det möjligt att arbeta en konstgjord härd utan uppvärmning eller med den, beroende på en persons önskan.
  • Ingen värmare . Inbyggda eldstäder tillhör denna kategori. De fungerar som en tv och visar lågor enbart för skönhet. En öppen spis i vår tid kan kallas vilken härd som helst, åtminstone något påminner om ett hembygge. En falsk öppen spis med ljus hör också till kategorin dekorativa eldstäder och kan skapa en unik festlig eller intim atmosfär, till exempel i vardagsrummet.

Vilket alternativ som än väljs är det viktigt att en sådan design inte motsäger den inre stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Moderna falska härdar kan variera. Till exempel har en klassisk öppen spis element som en portal och en nisch. Stockar, kol, ljus placeras i eldstaden i denna struktur. Det finns varianter av denna design utan portal. Kategorin av sådana modeller kan till exempel omfatta glasprover.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det finns inga förutbestämda storlekar på dekorativa eldstäder, såvida vi inte pratar om specifika produkter som erbjuds i butiken. Ofta beror allt på i vilket rum en sådan kommer att installeras och hur ambitiös ägaren till dessa smycken är. Moderna material låter dig genomföra alla system.

Någon behöver en stor härd, men någon behöver ett minialternativ . Detta kan till exempel vara en eldstad med ett djup på endast 15-20 cm, vilket är tillräckligt för att placera en sammansättning av dekorativa ljus där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En falsk härd kan tillverkas av olika material.

  • Med hjälp av en sten . De dyraste dekorativa strukturerna när det gäller utseende erhålls från natursten, och granit, marmor, malakit och andra liknande material används oftast för dekoration. Du kan också använda en konstgjord sten.
  • Från gips . Det tillhör ett av de mest tillgängliga materialen. Konstruktion av sådant material kommer att vara det enklaste. För genomförandet av tanken på att implementera en dekorativ öppen spis kan det finnas tillräckligt med lager kvar efter nästa reparation.
  • Med hjälp av en tegelsten . Tack vare detta material kan en helt realistisk modell av en klassisk härd göras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Från glas . Eldstaden i glaset ser ovanlig och snygg ut, och den ser inte skrymmande ut. Ljusbrytning i glasytan gör flammans spel fascinerande. Det är inte lätt att skapa en sådan öppen spis på egen hand - det är bättre att lita på en professionell.
  • Med hjälp av polyuretan . Sådant material gör det möjligt att skapa en imitation av en riktig härd utan stora ekonomiska kostnader. Portaler med de mest bisarra formerna och färgerna erhålls från gips. Detta material kännetecknas av slagfasthet, värmebeständighet, enkel installation och hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med gips . Detta är ett ganska starkt och billigt material, från vilket det inte är svårt att göra en portal av någon form. Den leder inte ström, och därför kan du säkert skapa en ram för en elektrisk eldstad från den. Gips är anmärkningsvärt för sitt brandmotstånd, så att det inte är rädd för grannskapet även med en riktig brand. Det är ingen slump att dekorativa eldstäder av gips används flitigt i moderna interiörer.
  • Frigolit . En frigolitskamin är en billig lösning på problemet med att dekorera inredningen i en lägenhet. Med lite uppfinningsrikedom, noggrannhet och tålamod kan du få en helt värdig version av utförandet av en vilseledande härd. Du kan sätta in en skärm i skumramen, simulera bränning av stockar med hjälp av lysdioder eller installera ljus i en sådan eldstad.

Förutom sådana vanliga material kan vid första anblicken helt oväntade exemplar gå in i affärer: även en låda under hushållsapparater kan fungera som byggmaterial. Plywood, laminerade tallrikar och andra saker på gården kan också bli grunden för en dekorativ öppen spis, om det bara finns tillräckligt med fantasi för att använda dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Det finns många designalternativ för en dekorativ öppen spis. Beroende på dess funktionella funktioner kan en mängd olika material användas för att dekorera själva portalen - det här är färg, stuckatur, dekorativt gips och kakel, för att inte tala om både konstgjord och natursten.

Dekorativa ljus eller kandelabrar kan installeras på mantelhyllan , vilket kommer att vara ett bra komplement till levande eller artificiell eld. De härliga statyetterna från samlingen, till exempel med katter eller hundar, kommer också att hitta sin plats här.

Själva falska härden är bättre utformad i form av en utställning, där leksaker, böcker, inramade fotografier och till och med en klocka kan placeras på förberedda hyllor. Om så önskas kan du till och med placera en bar i en sådan öppen spis: lägg flaskorna i en nisch och glittrande glas på mantelbrickan.

Om du installerar en spegel ovanför mantelhålet kommer detta att göra utrymmet i rummet större.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Öppenhetens överensstämmelse med interiörens allmänna stil är en av de viktigaste komponenterna i dess konstruktion. Detta bör vägledas av både när du väljer en färdig härd i en butik och när du installerar en struktur på plats.

När du gör en dekorativ öppen spis på egen hand i en klassisk inredning är det att föredra att skapa en fyrkantig portal. För att den ska matcha stilen i den allmänna inställningen är det bättre att dekorera den med stuckaturer, basreliefer. Smycken i form av stenar som liknar ädelstenar kommer också att passa bra här. Klädseln ska vara marmor eller tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder olika modeller av eldstäder , som är gjorda i modern stil, klassiker, bioniska, rustika, i rysk stil. För ett lantligt eller rustikt rum är en härd gjord i grova material lämplig. För dekoration kan sandsten eller skalsten användas. Överdriven dekorationer kommer att vara på sin plats här.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en inredning i modern stil är det bäst att installera en öppen spis skapad med reflekterande material.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en högteknologisk stil är en design med skarpa hörn av spegelelement lämplig. Denna stil kommer att matchas av eldens minimalistiska former. Bäst om det går på biobränslen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den bioniska stilen innefattar referenser till naturen. I detta fall är blendehärden bäst utformad i släta linjer med en karakteristisk flytande inredning. Naturliga färger och former, liksom etniska anteckningar kommer att vara mycket lämpliga här.

När du väljer ett lämpligt alternativ måste du naturligtvis vägledas av andra parametrar, till exempel ta hänsyn till eldstadens principer, dess vikt, eftersom vissa dekorativa härdar kan vara för tunga, vilket inte alltid är acceptabelt.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Att skapa en dekorativ öppen spis för ditt hem är verklig kreativitet. För att genomföra planen för byggandet av en sådan dummy med dina egna händer räcker det inte bara med en fantasiflygning - här måste du lita på ett specifikt diagram och ritningar, guidade av vilka du kommer att kunna undvika irriterande misstag.

Steg-för-steg-instruktioner för att skapa en falshkamin från gipspapp

  • Det är nödvändigt att förbereda verktyg och material. Du behöver gips, lameller eller metallprofiler för ramen. Även för arbete behöver du en kniv, måttband, skruvar, en byggnadsnivå, en cirkelsåg, en skruvmejsel, kitt, samt färg, film och några andra material som bättre används enligt byggarens plan.
  • Härdens läge bör väljas och en skiss av strukturen ska skisseras, med hänsyn till denna faktor.
  • Sedan måste du markera guiderna på väggen.
  • Fäst de bakre stöden på väggen och börja sedan montera resten av ramen och den framtida eldstaden.
  • Mantlade den formade ramen med förskuren gipsskiva.
  • Spackla sömmarna.
  • Dekorera eldstaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ofta inte så svårt att bygga en eldstad, eftersom det är mycket svårare att på ett tillförlitligt sätt avbilda en dekorativ eld. Det enklaste sättet är att installera en skärm som visar flamspel, men bara tekniskt, och inte för pengar.

Garland insvept på stockar är ett billigare alternativ . Hon drar knappast eldstungor, men det kan bli väldigt elegant. Detta är en bra lösning bara för en kamin av gipsskivor. Speglar är väl installerade i den. Om du sätter vackra ljus i en nisch, kommer elden som reflekteras från speglarna att skapa komfort i rummet.

Ett annat sätt är att placera en liten bordslampa i en hemlagad öppen spis, dölja tråden så att det är bekvämt att slå på och av den. Eldstaden kan täckas med en genomskinlig gul eller orange film.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i det inre av rum

Eldstaden, färdig med grov sten, skapar atmosfären i ett medeltida slott i huset.

Bild
Bild

Som ett attribut för nyårshelgen har kaminen inget pris. Dekorerad med kransar, ger den en unik känsla av familjemys som alla strävar efter.

Bild
Bild

En ljus spis är en elegant och enkel lösning för att skapa ett mysigt hörn i rummet. Tillsammans med TV: n ovanför kan den locka alla invånare i bostaden.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig att göra en dekorativ öppen spis med egna händer i följande video.

Rekommenderad: