Skjulte Carporter (34 Bilder): Ritningar Av Carporter I Landet, Konstruktion Av En Baldakin Med Ett Metalltak Med Egna Händer, Typer

Innehållsförteckning:

Video: Skjulte Carporter (34 Bilder): Ritningar Av Carporter I Landet, Konstruktion Av En Baldakin Med Ett Metalltak Med Egna Händer, Typer

Video: Skjulte Carporter (34 Bilder): Ritningar Av Carporter I Landet, Konstruktion Av En Baldakin Med Ett Metalltak Med Egna Händer, Typer
Video: Hur gör snickaren - Stomresning 2024, April
Skjulte Carporter (34 Bilder): Ritningar Av Carporter I Landet, Konstruktion Av En Baldakin Med Ett Metalltak Med Egna Händer, Typer
Skjulte Carporter (34 Bilder): Ritningar Av Carporter I Landet, Konstruktion Av En Baldakin Med Ett Metalltak Med Egna Händer, Typer
Anonim

Nästan alla bilägare står inför parkeringsproblem. Det är bra när det finns en möjlighet att bygga en kapitalstruktur på din webbplats i form av ett garage. Om detta inte är möjligt kommer en baldakin till undsättning, som faktiskt är ett tak på stolpar. Det här alternativet är billigare, det är enkelt att göra det själv och material kan köpas i alla järnaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Boden carport är bara den perfekta lösningen för små områden. Den kan fästas på en fri vägg i huset och därigenom bevara ledigt utrymme så mycket som möjligt . I sådana markiser ersätter en del av ställen taket eller väggen i byggnaden. Om territoriet tillåter det kan du sätta det separat från huset.

Sådana förlängningar används oftast som en parkeringsplats för en bil, men ibland är de skapade för att lagra någon form av inventering, fungera som ett extra rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer det sådana markiser installeras under en eller flera säsonger, till exempel i landet . Kapellet skyddar bilen från dåligt väder och solljus, och om det inte behövs är det väldigt enkelt att demontera den, precis som alla säsongsstrukturer. I det här fallet används det billigaste taket och ett profilrör som kan demonteras på några minuter.

Bild
Bild

Visningar

Skjulbodar kan delas in i flera sorter.

Enligt konstruktionsmetoden finns det tre huvudtyper:

  • bifogad lutande skjul (intill huset);
  • fristående baldakin (fullfjädrad struktur med alla stödben);
  • stödkonsol (kan snabbt monteras och demonteras från specialmaterial).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av fästelement:

  • stödkåpan är installerad vertikalt eller i en viss vinkel i väggen, den kan vara av absolut valfri storlek, en mängd olika material kan användas för tillverkning, även tungmetall;
  • och en annan typ är en upphängd baldakin, den är tillverkad i relativt små storlekar, endast lätta material används för den, den är fixerad på väggen med galgar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering efter materialtyp:

  • metallkropp - den är monterad av högkvalitativa stålprofiler eller galvaniserade rör, den kännetecknas av styrka, hållbarhet, tillförlitlighet;
  • trä lutande tak - den är gjord av lameller, stänger förbehandlade med färg eller ett antiseptiskt medel; på grund av speciell bearbetning kommer träet inte att ruttna och deformeras;
  • blandad vy - av trä- och metallelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Erfarna hantverkare identifierar flera typer av takmaterial som är mest lämpade för att installera en kapell

Tak av polykarbonat det kommer att visa sig vara hållbart och motståndskraftigt mot extrema temperaturer. Materialet har god flexibilitet och elasticitet, vilket gör att du kan skapa önskad böjning av baldakinen. På grund av sin låga vikt tynger den inte byggnaden. Det är miljövänligt, hållbart, enkelt och lätt att hantera, skyddar väl mot ultraviolett strålning och är därför det mest populära bland bilister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wellpapp är också ett populärt material för denna byggnad. Den har höga tekniska egenskaper, fuktbeständig, mycket enkel att installera, inte tung alls och låter inte solen gå igenom. Även en oerfaren person kan arbeta med sådant material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallplattor , liksom wellpapp, är gjorda av galvaniserad, men den har redan förbättrade tekniska egenskaper. Metallplattan är korrosionsbeständig och har ett brett utbud av färger, som inte bara skyddar bilen från solljus och regn, utan också förskönar platsen. Det enda negativa är att sådant material inte används för konstruktion av en baldakin med platt tak, det behöver en lutning på minst 14 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takläggning med trä . En sådan baldakin kan verka mindre hållbar, men med rätt material kommer den att hålla inte mindre, till exempel, än polykarbonat. Det är miljövänligt, ger bra väderskydd, men kan svälla på grund av regn om det hanteras felaktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vanligt att göra stöd för baldakin av metall - runda eller fyrkantiga rör är lämpliga för detta . Många använder dock träbjälkar som stöd, vilket i princip också fungerar.

Bild
Bild

När du väljer ett material för en framtida baldakin bör du först och främst bestämma hur länge denna ram är monterad . Om du behöver ett "tillfälligt garage" är ett mer ekonomiskt, budgetalternativ av trä lämpligt, särskilt eftersom onödiga pallar eller låda kan användas. För en hållbar struktur bör du välja samma wellpapp eller polykarbonat.

Bild
Bild

Projekt

Innan du bygger en baldakin i landet måste du göra en detaljerad ritning och beräkna fästelementen och deras kostnad (det vill säga skapa ett projekt), detta hjälper till att skapa ett pålitligt skydd och spara pengar.

Vad ett sådant projekt inkluderar: antalet lagerstöd och storleken på alla komponenter i kapellet, ritningar av ramen, beräkning av vindmotstånd och snölast, en ungefärlig uppskattning

Bild
Bild

Eftersom det framtida skyddstaket kommer att utformas för en bil, bör vissa nyanser beaktas vid utformningen:

  • storleken på carporten bör vara större än själva bilens storlek, detta gör att du kan parkera och kliva ur bilen fritt;
  • ramen bör monteras så att solens strålar inte kommer in hela dagen;
  • det är viktigt att ge en bred och bekväm åtkomst till skjulet.

Men inte alla kan självständigt designa och göra nödvändiga beräkningar, i så fall kan du alltid bjuda in en specialist. Han hjälper till med kapellprojektet.

Bild
Bild

Byggnad

Efter att alla nödvändiga ritningar har gjorts och byggmaterial köpts går de direkt till själva konstruktionen.

Märkning utförs som bestämmer placeringen av racken . Därefter betongställs betongarna och måste jämnas med en nivå. Betongen får härda väl, i genomsnitt tar det 2-3 dagar.

Bild
Bild

Lådan svetsas eller skruvas på de befästa pelarna. Efter att hela svarven har installerats kan du täcka markisen med det valda takmaterialet.

Sammanfattningsvis installeras ett avlopp

Bild
Bild

Hela byggprocessen tar ungefär en vecka (detta inkluderar betongställningar) . Även en person som aldrig har gjort något liknande kan klara en så enkel uppgift. En självtillverkad baldakin kommer att glädja din familj och låta dig avsevärt spara pengar.

Bild
Bild

Vackra exempel

Väljer en skjul carport för en bil, många vill inte bara praktiska, men också originalitet. Du kan få idéer från Internet eller speciallitteratur, eller så kan du väcka dina idéer till liv.

Bild
Bild

Du kan belysa baldakinen med ytterligare lyktor eller hänga ljusa blomkrukor med blommor.

Bild
Bild

Om det är ett trätak, kan ställen eller enskilda element dekoreras med sniderier. Denna stil kommer att vara särskilt relevant i landet, det kommer att skapa utseendet på ett sött byhus.

Bild
Bild

Skjul med helt genomskinligt tak ser också spektakulära ut. För detta används transparent polykarbonat.

Bild
Bild

Och metallramar ser bra ut med ytterligare smide.

Bild
Bild

Oavsett kapellet, alla noterar dess praktiska. Det är ett billigt och högkvalitativt alternativ till ett garage.

Rekommenderad: