Gasgrill: Grill Och Grill, Campingaz Rotario Bärbar Kebabmaskin, DIY-konstruktion, Gasdriven Konstruktion För Hem Och Sommarstugor

Innehållsförteckning:

Video: Gasgrill: Grill Och Grill, Campingaz Rotario Bärbar Kebabmaskin, DIY-konstruktion, Gasdriven Konstruktion För Hem Och Sommarstugor

Video: Gasgrill: Grill Och Grill, Campingaz Rotario Bärbar Kebabmaskin, DIY-konstruktion, Gasdriven Konstruktion För Hem Och Sommarstugor
Video: Γύρος Αερίου 4 Καυστήρες Archway 4 Burner Doner Kebab Grill 2024, Maj
Gasgrill: Grill Och Grill, Campingaz Rotario Bärbar Kebabmaskin, DIY-konstruktion, Gasdriven Konstruktion För Hem Och Sommarstugor
Gasgrill: Grill Och Grill, Campingaz Rotario Bärbar Kebabmaskin, DIY-konstruktion, Gasdriven Konstruktion För Hem Och Sommarstugor
Anonim

Alla tycker om friluftsliv med grill och grillad kyckling. För att organisera det behöver du en brazier. I de flesta fall arbetar dessa strukturer med trä eller kol. Nyligen kan du allt oftare hitta en variant som körs på gas. Många kommer att uppskatta fördelarna med denna innovation.

Bild
Bild

Fördelar

Trots att gasgrillar har dykt upp relativt nyligen har de vunnit popularitet bland ägare till personliga tomter och hus på landet.

Dessa grillar har ett stort antal fördelar:

  • kvaliteten på att steka kött är på högsta nivå, men det luktar inte rök och eld, vilket för vissa kan vara ett minus;
  • i mat tillagad på en gasgrill, en minsta mängd skadliga ämnen;
  • du kan justera temperaturen under stekning;
  • det tar lite tid att värma upp grillen till optimal temperatur;
  • under tillagningsprocessen bildas inte sot och rök;
  • du kan göra en sådan grill med dina egna händer;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • installationen av strukturen kräver ingen specialistrådgivning;
  • det är bekvämt att använda en gasgrill när som helst på året;
  • det är möjligt att använda det hemma;
  • enheten skadar inte ekologin och miljön;
  • det kommer inte att finnas några svårigheter med driften av grillen;
  • enkelhet och enkelhet i service och vård.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att grillen inte ska vara krångel är det nödvändigt att följa flera regler för användning av apparaten. Efter varje användning är det mycket viktigt att omedelbart rengöra enheten från sot och fett.

Det är viktigt att övervaka utrustningens hälsa. Det är nödvändigt att installera brännaren från lässidan. Om du uppfyller alla krav under drift kan du njuta av enheten i många år.

Bild
Bild

Visningar

Alla konstruktioner av gasgrillar kan delas in i flera typer, beroende på storlek och syfte. Inbyggda modeller används i stor utsträckning på restauranger och kaféer, men deras användning hemma är inte uteslutet. Dessa enheter klassificeras som professionell utrustning. Inbyggda strukturer är anslutna till det centrala gasförsörjningssystemet. En särdrag är deras höga prestanda.

Den vanligaste och populära är den bärbara gasgrillen . För den mest praktiska rörelsen installeras strukturen på en speciell vagn. Denna enhet är utrustad med en lämplig plats för en gasflaska. På sidorna finns hyllor och en låda för olika hjälpverktyg, som tång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turistgrillar har de mest kompakta måtten. På grund av sin lilla storlek och blygsamma vikt transporteras de enkelt till en picknick eller på en resa. Det är värt att notera att prestandan för denna typ av gasgrillar är mycket mindre än för analoger. Därför är en sådan enhet endast lämplig för ett litet företag, högst 6-8 personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering av moderna strukturer

Enligt graden av rörlighet kan en gasgrill vara stationär, mobil eller hopfällbar.

  1. Stationära strukturer . Installationen utförs på den plats där driften av grillen avses. Konstruktionens ben är säkert betongade i marken för att förhindra att enheten välter. För enklare underhåll av enheten bör frityrgrytan göras avtagbar.
  2. Mobila alternativ . Monteringen av denna produkt utförs omedelbart, alla delar är säkert fixerade. Grillen flyttas manuellt eller med en vagn. Installationen av en bärbar grill utförs efter behov.
  3. En hopfällbar struktur gjord av en gasspis . Sådana modeller är kompakta, avsedda för matlagning på picknick, utanför hemmet. En sådan brazier består av flera separata fragment, som på grund av sin lilla storlek kan placeras i bagageutrymmet på vilken bil som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Utformningen av en gör-det-själv-grill är ganska enkel. Metallådan är grunden. Det är bättre att använda gjutjärn för tillverkningen. Ben sitter fast på lådan. I botten av lådan, i mitten, finns en brännare; ett galler är fäst på en höjd av 10 cm från det. Gas tillförs brännaren genom en slang från en speciell cylinder.

Dessutom krävs en speciell metallvärmeplatta .för att säkerställa att grillen fungerar normalt vid låga lufttemperaturer. Lådans bredd ska matcha standardstorleken på den utfällbara grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella gasgrillar skiljer sig åt i storlek. Utformningen av sådan utrustning innehåller en låda med anständiga dimensioner, utformad för framställning av ett stort antal produkter. En gasflaska med stor volym är ansluten till lådan. Denna utrustning används på restauranger och kaféer, som är specialiserade på att förbereda grill och grillat kött. Konstruktionens längd varierar från en till tre meter, bredden är cirka 80 cm.

Tillverkare erbjuder speciella kompakta gasanordningar för hemmabruk . Dessa minigrillar är utrustade med fällbara ben för enkel transport. Satsen innehåller en speciell gaspatron. Enheten ger kontinuerlig drift av grillen i två och en halv timme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om det finns tydliga fördelar, har enheten en stor nackdel - höga kostnader. Det är billigare att göra en brazier med egna händer, följa alla krav och följa råd från erfarna specialister.

Tillverkares översikt

Bland de många marknadserbjudandena kan man peka ut ledarna inom produktion av gasgrillar.

BeefEater (Australien) . Företagets grillar erbjuder en säker uppvärmningsmetod: gasbrännare värmer metallplattor. Ett ekonomiskt och hållbart alternativ.

Bild
Bild

Weber (USA) . Företaget erbjuder både små och enkla bärbara grillgrillar, samt grillar med 3-6 brännare, skärbord, ytterligare brännare för tillagning av sidrätter, elektriska spyttar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cobb (Sydafrika) . Ovanliga kompakta grillar. Detta alternativ väger bara 4,5 kg, ser ut som en medelstor kastrull. Har funktioner som grill, rökeri, ugn, ångkokare och spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Campingaz Rotario (Frankrike) . Märkets produkter är lätta att använda. Kebabtillverkaren är kompakt, men ganska kraftfull. Mycket eftertraktad av utomhusgrillentusiaster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bygger man det själv?

I moderna butiker kan du enkelt köpa vilken modell som helst av en gasgrill. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av olika modeller, storlekar och former. Att göra en sådan design med egna händer kommer dock betydligt att spara familjens budget. Det är viktigt att i skapandet kan du skaffa dig ny kunskap och färdigheter.

Först måste du förbereda en plats . Området för installation av grillen ska vara plant. Som grundmaterial kan du använda vanliga beläggningsplattor, sand eller fint grus.

Om valet föll på ett av de två sista alternativen måste sajten tampas noggrant. Detta är av säkerhetsskäl. Om strukturen välter kommer sådana försiktighetsåtgärder att undvika antändning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att förbereda en speciell plats i rummet för installation av en gasgrill kräver särskild uppmärksamhet och efterlevnad av alla säkerhetsåtgärder. Golvet och väggarna i rummet måste täckas med speciella, flamsäkra material. För dessa ändamål är keramiska plattor, platt skiffer eller plåt perfekt. Du kan installera speciella skiljeväggar med luftbetong eller annat lämpligt material. Själva grillen ska placeras på ett säkert avstånd från brandfarliga föremål.

Nästa steg är att välja material för konstruktionen . Om du har en gammal gasspis kan du använda dess topplatta eller ugn som bas. Detta kommer att förenkla processen med att göra en grill. När materialet väljs måste du utarbeta ett diagram och beräkna den nödvändiga mängden råvaror för tillverkning av en grill. Först efter att allt förberedande arbete är klart kan du börja bygga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du borra ett litet hål i botten av plattan. Detta hjälper till att samla allt fett som frigörs under tillagningen. Sedan måste du limma ett speciellt rör till det resulterande hålet. Ett flexibelt rör bör fästas på det. Denna armatur hjälper till att hålla insidan och undersidan ren.

Därefter är det nödvändigt att förbereda basen i form av en ram för stekningskammaren . För att göra detta är det tillräckligt att svetsa ihop flera metallhörn. Konstruktionens övre ram måste ha en viss storlek för att kunna installera kaminen och sidorna på kaminen så exakt som möjligt.

Den optimala höjden på grillbenen är cirka 70 cm. En speciell bas för gasflaskan kommer att placeras i strukturen på en höjd av 10 cm från marken. För att göra detta måste du svetsa beslagen till grillens ben på önskad nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

När den tidigare uppgiften är klar kan du börja göra grillens sidor och botten. Den lämpligaste sidhöjden är ca 20 cm. De förberedda delarna måste svetsas ihop. Därefter sätts botten av strukturen in mellan sidorna och försiktigt säkras genom svetsning.

I botten måste små hål borras, de ska gå var 7: e cm. I det här fallet är det nödvändigt att se till att hålen inte är placerade ovanför brännarna. På sidornas övre kant ska snitt göras i form av en triangel. Det är viktigt att tillhandahålla speciella luckor för brandjusteringsknapparna.

Locket till grillen måste skäras av stålplåt. Böj kanterna på arbetsstycket. Ett handtag är fäst på locket. Ett speciellt eldfast material används för dess efterbehandling. Locket ska ge spår för spett och ett gallerhandtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den färdiga strukturen bör behandlas med speciella korrosionsskyddande medel och målas med färg. Valet av det senare materialet bör hanteras mycket noggrant. För att täcka strukturen är det bästa alternativet att använda speciella eldfasta produkter.

Bygg och installera

När färgen är torr kan du börja montera produkten och omedelbart testa den i funktion. Du måste börja montera med installationen av ramen, som är jämn och fixerad. Gasspisen utan topppanel monteras på ramen och säkras med speciella fästelement. Brännaren är fixerad över gasspisen. Efter det är det absolut nödvändigt att kontrollera grillens stabilitet.

Gasflaskan placeras på en speciellt förberedd bas , ansluts till grillplattan. Efter det kan du slå på gasen och steka dina favoritkebab eller kött.

Bild
Bild
Bild
Bild

En modern gasgrill för ett sommarresidens är en pålitlig och praktisk design . Varje modell av den övervägda grillen är ganska lätt att underhålla och kräver inte stora ansträngningar för att underhålla ytan. Det räcker bara efter varje användning att rengöra strukturen noggrant från sot. Det är absolut nödvändigt att kontrollera alla anslutningar för läckage före varje start av grillen.

Iakttagande av enkla regler under användning av stekanordningen gör att du kan njuta av strukturen, liksom välsmakande och aromatiska kebab när som helst på året, under många år.

Rekommenderad: