Markiser I Polykarbonat För Sommarstugor (58 Bilder): Lanthus För Avkoppling I Poolen Och Grill, För Huset Och Andra Alternativ, Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Markiser I Polykarbonat För Sommarstugor (58 Bilder): Lanthus För Avkoppling I Poolen Och Grill, För Huset Och Andra Alternativ, Gör Det Själv

Video: Markiser I Polykarbonat För Sommarstugor (58 Bilder): Lanthus För Avkoppling I Poolen Och Grill, För Huset Och Andra Alternativ, Gör Det Själv
Video: Jaktstart och afterhunt! 2024, Maj
Markiser I Polykarbonat För Sommarstugor (58 Bilder): Lanthus För Avkoppling I Poolen Och Grill, För Huset Och Andra Alternativ, Gör Det Själv
Markiser I Polykarbonat För Sommarstugor (58 Bilder): Lanthus För Avkoppling I Poolen Och Grill, För Huset Och Andra Alternativ, Gör Det Själv
Anonim

En dacha är en plats där en stadsbor kommer att vila och andas frisk luft. Efter att ha arbetat i trädgården vill du inte alltid gå in i huset, men det skulle vara bra att sitta någonstans i ett öppet utrymme, men det skulle vara bra under skydd från den brännande solen. I det här fallet kommer en baldakin av polykarbonat att rädda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Polykarbonat har både en armé av fans och motståndare. Detta beror på att det, liksom alla andra material, har både fördelar och nackdelar vid användning.

Bild
Bild

Polykarbonat har många betydande fördelar

  • Polykarbonatstaket är lättast att installera.
  • Han är inte rädd för värmedroppar - kyla, han bleknar inte under solens strålar och böjer sig inte under regn och snö. Det behåller sina ursprungliga egenskaper och attraktiva utseende under lång tid.
  • Polykarbonat har egenskapen värmeisolering, men inte alla typer.
  • Den har förmågan att böja sig, så en baldakin av detta material kan ges vilken form som helst. Om du behöver ett lanthus med en ovanlig form, är det polykarbonat som hjälper till att skapa det.
  • Flamskyddsmedel.
  • Det finns inget behov av ytterligare ytbehandling med speciella föreningar mot uppkomsten av mögel och mögel.
  • Polykarbonatstrukturer är relativt lätta, särskilt ihåliga ark, som oftast används för att skapa markiser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar

  • Användningen av detta material är endast möjlig för konstruktion av ett stationärt skjul. Varje analys och ny kollektion på en annan plats - risken att skada plattorna, och de är ganska ömtåliga.
  • De mest "populära" typerna av polykarbonat för byggande av skjul har ofta ett ganska högt pris. Och om en struktur med ett stort område planeras, till exempel för en pool eller för ett sommarkök, blir materialförbrukningen stor, liksom byggkostnaderna.
  • Det är oönskat att bygga en baldakin av polykarbonat där det är planerat att placera en grillpanna eller tandoor, eftersom materialet expanderar kraftigt under påverkan av värme. För sådana platser är det bättre att välja en metallram (från rör eller profiler) och göra kapellet av kakel, skiffer eller wellpapp. Dessutom är det absolut nödvändigt att göra ett rökavgasrör. Om det inte finns något rör är det hög risk för förgiftning från kolmonoxid eller förbränningsprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Kapellet kan ligga intill en av husets väggar eller en fristående struktur. Dessutom kan den vara stationär, det vill säga fixa på en viss plats och mobil - den kan demonteras och sättas ihop igen i ett annat område. Vi pratar inte om det senare i förhållande till polykarbonat, eftersom det på grund av dess bräcklighet är olämpligt för frekvent insamling och analys.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om de syften för vilka bodar skapas, kan de delas in i de som är avsedda för poolen, för grillar, lusthus eller helt enkelt för att utrusta ett rekreationsområde. För lusthus används oftast böjda former - ett tält, en kupol, en halvcirkel . Böjda polykarbonatskivor sprider solljus, vilket gör det bra att vila i sådana strukturer i värmen på eftermiddagen, tidigt på morgonen och på kvällen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en poolkapell behöver du en glidstruktur (som ett växthus). Det täcker poolen helt från kant till kant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utrusta en terrass är det tillräckligt att skapa en väggtak med en sluttning . En liten lutning behövs så att nederbörd i form av regn och snö går in i jorden och inte ackumuleras på taket, vilket skapar en extra belastning på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att placera en grill under en baldakin, måste taket göras i form av en båge . Denna konfiguration ger ett bra skydd mot nederbörd och ger tillräckligt med utrymme för att undvika rök och stark matlukt. Bågen är också lämplig för att ordna ett sommarkök. Tvättstället kan placeras på ett av stöden eller, om skjulet ligger nära huset, på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

För att bygga en attraktiv baldakin måste du använda en polykarbonatduk. Det är bäst att köpa cellulärt polykarbonat, eftersom det väger lite, är brandsäkert och blockerar ultravioletta strålar väl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ihåligt ark är att föredra, eftersom det böjer sig bra, har egenskapen att behålla värme. Monolitiska ark är mer hållbara, men mindre budgetmässiga . Dessutom har de dålig värmeisolering. Färgen som plasten har är också viktig. Färgad är snyggare, men transparent har bättre bandbredd. Men om ett visst färgschema observeras i webbplatsens design, bör du inte bryta mot det. Barnpoolstaket kan mycket väl vara blått, gult eller grönt. I lusthus är det bättre att upprätthålla en balans mellan transparenta polykarbonat- och metallprofiler för att skapa måttligt diffus belysning, men samtidigt inte skugga platsen för mycket.

Den optimala plåttjockleken är 6 till 8 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är planerat att använda inte bara polykarbonatark i strukturen, utan också en metallprofil, bör det beaktas att ju mer metall i projektet, desto mindre ljus kommer den färdiga produkten att överföra. därför det är bättre att begränsa dig till ramen och lämna så mycket utrymme som möjligt för transparenta ark som skyddar mot ultraviolett strålning, men släpper igenom solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om kapellens form är planerad att vara rak, utan böjningar och ovanliga element, är det inte nödvändigt att använda metall; du kan ersätta den med profilerat eller limmat trä av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju tyngre strukturen desto mer solid måste basen vara . En båge eller en baldakin för en pool kräver inte bara en metallprofil, utan ett format rör. I vissa fall kan stålband behövas.

Bild
Bild

Byggnad

Du kan beställa tillverkning av en polykarbonatkåpa i en specialiserad organisation, eller så kan du göra det själv. Allt som krävs för detta är ett specialverktyg och lite erfarenhet av materialet. Tillverkningen av en baldakin börjar med designen, sedan rensas platsen på vilken den ska monteras, sedan följer själva installationen . När baldakinen är monterad kan du fortsätta till dess yttre och inre dekoration. Alla passar henne, styrt av sin egen smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Om det inte finns någon erfarenhet av att utarbeta projekt kan du vända dig till proffs för att få hjälp och bygga en baldakin på egen hand baserat på det utvecklade projektet.

Gångjärniga system är indelade i flera typer (de är ganska enkla, därför kan en person med viss övning göra dem själv)

Raka markiser i polykarbonat . Detta är den enklaste strukturen - den är lätt att designa och tillverka. Vinkeln mellan stöden och taket i en sådan baldakin är 90 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gavel gångjärnsstruktur . Som namnet antyder har en sådan struktur två sluttningar. För att klara det tar det lite mer tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkelformad (välvd) baldakin . I de flesta fall är det ganska stora strukturer - de är utformade för att skydda sommarköket, grillplatsen, poolen. Trots den stora volymen är det dock fullt möjligt att göra dem själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Böljande eller välvd kupol . Oftast används sådana mönster för att utrusta lusthus, de ser väldigt attraktiva ut. De kräver dock ett noga genomtänkt projekt med kompetenta beräkningar. I det här fallet kan du göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängning i flera nivåer . Det kan vara öppet eller stängt. En sådan struktur kan kombinera flera takläggningsalternativ. Endast erfarna hantverkare som har hanterat sådana gångjärnsstrukturer kan klara sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Det är mest bekvämt att montera baldakinen på färdiga väggar och fundament. Då krävs ingen speciell förberedelse. Om det inte finns någon grund kommer byggandet att vara den mest tidskrävande delen av jobbet.

Webbplatsen måste vara förberedd, märkt . Först måste du gräva hål i antal med antalet stöd. Djupet på varje är 0,5 m. Storleken är cirka 30x30 cm. Först hälls en kudde av krossad sten, sedan installeras stödet strikt vertikalt, sedan fylls gropen med cementmurbruk. Därefter måste du vänta 14 dagar tills lösningen stelnar helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Raminstallation

Polykarbonatplåtar monteras bäst på självgängande skruvar med gummibrickor. Gummi kommer att förhindra materialsprickor. Det som är bra med polykarbonat är att du kan göra en baldakin av valfri storlek från den. Men ramen måste vara stark och pålitlig; trä eller metall används för tillverkning.

Bild
Bild

Trädelar i kapellet måste behandlas med speciella föreningar mot ruttning och svamp, metalldelar - mot korrosion . Ramen kommer att ha fem stödstolpar, deras storlek är 9x9 cm. Om du behöver en liten baldakslutning bör det vara skillnad i höjd mellan främre och bakre stöd - cirka 40 cm.

Anslutningen av stolparna görs med hjälp av metallhörn . Efter att du har installerat spärren kan du ta itu med takmanteln. Självgängande polykarbonatark måste fästas på lådan. Hur exteriören och inredningen kommer att se ut - var och en bestämmer själv.

Bild
Bild

Tak

Polykarbonatark läggs upp med sidan som reflekterar ultraviolett strålning. Det är lätt att hitta - det har en märkt skyddande klistermärke på sig. Varje ände av banan stängs med en speciell tejp och ändprofil. Om strukturen inte är autonom, utan väggmonterad, görs anslutningen från sidan av husets vägg med speciella angränsande profiler.

Bild
Bild

Kompositplåtar fästs på ramen inte bara med takskruvar, utan också med speciella termoskivor . De skyddar strukturen från sprickbildning och utsätts inte för höga eller låga temperaturer.

Rekommenderad: