Myggavstötare: För Utomhus- Och Sommarstugor, Ljudavvisande Medel För Hem Och Fiske, Bärbara Utomhusenheter, Deras Val

Innehållsförteckning:

Video: Myggavstötare: För Utomhus- Och Sommarstugor, Ljudavvisande Medel För Hem Och Fiske, Bärbara Utomhusenheter, Deras Val

Video: Myggavstötare: För Utomhus- Och Sommarstugor, Ljudavvisande Medel För Hem Och Fiske, Bärbara Utomhusenheter, Deras Val
Video: The boy Who harnessed the wind 2019 Netfilx Series with English Subtitles 2024, April
Myggavstötare: För Utomhus- Och Sommarstugor, Ljudavvisande Medel För Hem Och Fiske, Bärbara Utomhusenheter, Deras Val
Myggavstötare: För Utomhus- Och Sommarstugor, Ljudavvisande Medel För Hem Och Fiske, Bärbara Utomhusenheter, Deras Val
Anonim

Många människor gillar inte sommar på grund av de blodsugande myggorna. Dessa insekter är särskilt aktiva i naturliga miljöer med hög luftfuktighet. De flyger in i hus, dachas och bilar och attackerar i naturen. Myggor biter inte bara, utan kan också sprida olika sjukdomar som är farliga för människor. För att avvisa insekter har många produkter skapats. De kan vara kemiska, naturliga, elektroniska. Sortimentet är brett, vilket gör det svårt att välja den optimala modellen. Låt oss ta reda på vilka verktyg och enheter tillverkare erbjuder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De flesta myggmedel, till skillnad från koldioxid och propan -exterminatorer, är säkra för människor, men effektiva både inomhus och utomhus. Valet av sådana enheter är brett - från salvor och sprayer till speciella ultraljudsapparater med ett långt intervall . Du kan välja både en billig lösning för användning i vardagen, samt en modern bärbar eller stationär enhet för älskare av utomhusaktiviteter och natur. Funktionsprincipen för varje repeller är enkel: på grund av olika verkningsmekanismer tvingar enheterna myggor att lämna området i det avstötande täckningsområdet.

Sådana anordningar har också nackdelar, och de är individuella för varje typ av medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer efter handlingsprincipen

Repeller klassificeras i flera grupper, beroende på driftsprincipen. Låt oss analysera deras funktioner, fördelar och nackdelar.

Kemisk

Dessa avstötningsmedel innehåller olika aktiva kemikalier som insekter är rädda för. Den vanligaste ingrediensen är dietyltoluamid . De mest populära formerna av kemiska avstötande medel är sprayer och aerosoler. De är praktiska och enkla att använda och kan enkelt sprutas på hud eller kläder. Aerosolsprutning utförs på grund av det höga trycket i burken och sprayen levereras av en mekanisk pump.

Sådana ämnen är oljiga och vattenhaltiga. De första skapar en ihållande barriär för insekter: det kommer inte att tvätta bort även om en person faller under ett kraftigt skyfall . De är svåra att tvätta bort med vatten, och när de appliceras på utsatta delar av kroppen bildar de en tunn film som hindrar huden från att andas. Vattenbaserade produkter är mindre effektiva, de avdunstar snabbare och slutar fungera. De lämnar inte fläckar på kläderna, låter huden andas och kan enkelt tvättas av med vatten utan tvål.

Bild
Bild

Olika krämer och lotioner är också populära. De är utformade för att gnidas in i huden. Fördelar med alla typer av kemikalier:

  • budgetkostnad;
  • prevalens - repellern kan köpas i nästan vilken järnaffär som helst;
  • bra effektivitet.

Sprayer, aerosoler, krämer och lotioner med kemiskt avstötande medel kan inte kallas absolut ofarliga produkter för människors hälsa.

De ska till exempel inte användas av personer under 12 år, gravida och ammande kvinnor, personer med astma, bronkit och allergiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig

Till salu hittar du naturliga sprayer, salvor, lotioner och andra produkter baserade på ett avstötningsmedel av naturligt ursprung . Dessa kan vara växtextrakt med en lukt som är obehaglig för insekter. Naturläkemedel är överkomliga, de är säkra för människors hälsa (med undantag för individuell intolerans mot komponenterna i kompositionen), de kan användas av vuxna, barn, gravida och ammande kvinnor. Nackdelarna inkluderar dålig effektivitet och snabb "vittring".

Det säkraste sättet för människor och natur att skrämma bort blodsugande insekter från ett hem är att plantera växter med en stark lukt runt omkretsen . Det kan vara basilika, pepparmynta, lavendel, citronmeliss, kattmynta, medicinsk salvia. Växter kan planteras under fönster för att hålla insekter utanför huset. Deras lukt skrämmer bort myggor, och de kommer inte närmare här 1,5-2 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronisk

Enheterna är indelade i 3 typer. Tänk på egenskaperna hos var och en av dem.

Elektromagnetisk

Dessa enheter påverkar nervsystemet hos insekter och gnagare. De arbetar med en låg frekvens, vilket skapar en ogynnsam atmosfär för myggor inom sitt intervall . Olika modeller av elektromagnetiska skrämmare har olika täckningsområden. Vågorna som släpps ut från enheten kan tränga in överallt och verka även på svåråtkomliga platser.

Myggor uppfattar ofta inte effekten av enheter direkt, men först efter 1-2 dagar . Under driften av enheten börjar skadedjur känna panik och rädsla, som orsakar magnetiska resonansimpulser och lämnar åtgärdsområdet.

Elektromagnetiska avstötningsmedel är effektiva både i bostads- och kontorslokaler och i industriella.

Bild
Bild
Bild
Bild

De har följande fördelar:

  • säkerhet för människor, eftersom de inte innehåller och inte avger kemiska komponenter som är hälsofarliga under arbetet;
  • möjligheten till kontinuerligt arbete;
  • mångsidighet - skrämmare kan användas för att påverka flygande och krypande insekter, gnagare;
  • stor verkningsradie.

Elektromagnetiska skrämmare påverkar inte prestanda för elektronik och hushållsapparater. De kan emellertid negativt påverka hälsan hos tama gnagare - detta måste beaktas om huset innehåller möss, råttor, hamstrar och andra husdjur.

Bild
Bild

Ultraljuds

Soniska avskräckande enheter avger korta vågor med en frekvens som överstiger 20000 Hz. Ett sådant ljud hörs inte för en person, men det påverkar skadedjurens nervsystem negativt, varför de lämnar rummet.

Fördelar med ultraljudsenheter:

  • säkerhet för människors hälsa;
  • tyst arbete;
  • möjligheten till kontinuerlig drift;
  • säkerhet för husdjur (undantag - gnagare).
Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljudsenheter har betydande nackdelar. Till exempel, utrustningen är endast effektiv inom 1 rum . Ljudet passerar inte genom väggarna, så du måste köpa en separat enhet för varje rum.

Ultrasoniska infraröda enheter kan vara ineffektiva i områden där det finns många textilier eller pappersartiklar. Till exempel, Klädda möbler kan absorbera ultraljud, vilket gör att utrustningens effektivitet kan minskas.

Det är inte nödvändigt att köpa en ultraljudsmaskin: du kan ladda ner ett speciellt program på din telefon som kommer att skrämma bort myggor genom att återge ljud med hög frekvens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Kombinerade avstötningsmedel kombinerar 2 typer av sändare: magnetiska och ultraljud. Dessa enheter är mångsidiga och kan användas i nästan alla rum. Alla fördelar och nackdelar med ultraljuds- och magnetresonansmodeller är inneboende i de kombinerade enheterna . De är säkra för hushållets hälsa och orsakar inte allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av elektriska repellenter. De är av följande typer.

Trådbundet . Dessa stationära enheter fungerar på ett 220 V elektriskt nätverk.

Bild
Bild

Bärbara modeller , som drivs av ett solbatteri, vanliga lillfinger- eller fingerbatterier, ett batteri.

Bild
Bild

Kombinerad . Sådana myggkontrollanordningar kan till exempel fungera på batterier och på ett 220 V elnät.

Bild
Bild

Repeller skiljer sig åt i design, storlek, ytterligare funktioner, effekt.

Populära modeller av elektroniska repellenter

För att göra valet av en avskräckande enhet enklare presenterar vi en översikt över flera populära modeller

EcoSniper LS-216 . Ficka ultraljud insektsmedel. Täckningsområdet är upp till 12 m2, enheten avger låga frekvenser i området från 5 till 7 kHz. Enheten är mobil och fungerar på batterier. Det kan fästas på bältet - ett speciellt fästelement finns för detta.

Bild
Bild

Elektronisk skadedjursbekämpare . En kraftfull och kompakt kombinerad enhet som kombinerar ultraljud och magnetisk resonansstrålning. Täckningsområdet är upp till 200 kvm. Enheten fungerar från elnätet, är konstruerad för temperaturer från -30 till +40 grader, så den kan användas både inomhus och utomhus.

Bild
Bild

Ecosniper ML-338R . Kompakt enhet i form av en nyckelring med en räckvidd på 3 m2. Kroppen är tillverkad av kraftig plast. Batteridriven, väger bara 40g.

Bild
Bild
Bild
Bild

“Tornado OK. 01 ". En ultraljudsinhemsk insektsbekämpare, som kan fungera både från det elektriska nätet och från 3 AA -batterier. Frekvensområdet är från 4000 till 40 000 Hz, och den maximala påverkningsytan är upp till 50 m2. Tack vare effektregulatorn kan du självständigt ställa in det optimala värdet för pulsfrekvensen.

Bild
Bild

Protektor Freetime (Hong Kong) . En enhet som visuellt ser ut som ett handledarmband. För bekvämare användning är enheten utrustad med en LED -indikator och ett speciellt fästelement, tack vare vilket avstötningsmedel kan fästas på kläder.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst är det värt att bestämma vilken typ av repeller som är. Om du planerar att köpa ett elektroniskt avstötningsmedel kan du titta på de kombinerade modellerna med 2 typer av sändare, eftersom de är mer effektiva. Det finns flera viktiga parametrar att tänka på.

  1. Slagradie . Varje modell har vissa tekniska egenskaper. En av de viktigaste är det största möjliga avstånd över vilket ljud eller magnetiska resonansvågor sprider sig. Indikatorn beror på vilket område repellern kan täcka.
  2. Energikälla . De flesta modellerna på marknaden fungerar på ett 220 V. Nätverk. Du kan välja mobilversion som kräver batterier för att fungera. Dyrare men funktionella enheter kombineras.
  3. Effektindikatorer . En svagt driven enhet fungerar långsamt: sådana enheter är inte särskilt effektiva.
  4. Miljökrav . Det finns modeller som bara kan användas vid positiva temperaturer: de fungerar inte i kylan. Du måste vara uppmärksam på denna parameter när du väljer en enhet för utomhusbruk.
  5. Mått . Det finns både små bärbara enheter och dyrare lösningar med flera generatorer på marknaden.
  6. Indikator lampor . De visar i vilket läge enheten fungerar. Tack vare bakgrundsbelysningen kan användaren se om enheten är aktiv eller inte. Funktionen gör det enklare att använda, eftersom avstötningsmedel inte avger ljudsignaler.
Bild
Bild

De flesta modeller av scarers har plasthus. Mycket mindre ofta till salu kan du hitta enheter i ett metallfodral. När du väljer måste du vara uppmärksam på plastens kvalitet. Om den är ömtålig och tunn, skadas den lätt av oavsiktlig påverkan eller om den tappas, även från en liten höjd.

För hemmet

För hemmabruk är stationära modeller som fungerar på elnätet att föredra - de är praktiska att använda, eftersom konsumenten inte behöver övervaka batteriets eller batteriernas laddningsnivå. För en liten lägenhet räcker det med en enhet med ett intervall på 15 till 30 m2 . Hushålls kombinerade modeller med två olika frekvenssändare är att föredra. De verkar på alla typer av blodsugande insekter och tvingar dem att lämna det skyddade utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge

För att skydda din trädgård från myggor rekommenderas att du vidtar omfattande åtgärder. Gör till exempel små sängar runt husets omkrets och på platsen och plantera örter, vars doft kommer att skrämma bort blodsugande insekter. För att skrämma bort myggor och muggar på gatan kan du plocka upp kraftfulla industriella enheter för stora områden med en radie på 60 m2 eller mer.

Du måste välja enheter som fungerar effektivt vid både positiva och negativa temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

I bilen

Den bästa skrämmaren i en bil är en liten enhet med en räckvidd på 5-10 m2. Bilenheter måste vara mobila, kompakta och pålitliga. Miniatyrenheten är universell: den kan användas inte bara i bilen, utan också när du går runt i staden . Den bästa lösningen är att välja en magnetisk resonans eller en kombinerad enhet. Köpet av en ultraljudsgivare måste överges, eftersom sådana enheter inte kommer att skrämma bort insekter när bilens fönster och dörrar är stängda.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fiske och jakt

I naturen, i den naturliga miljön, finns det mycket fler insekter än i staden, så jägare och fiskare måste ge ett omfattande skydd mot blodsugande myggor och mugg. Campingrepellern måste vara kompakt och hållbar. Det är lämpligt att föredra ljud- eller magnetresonansanordningar med en räckvidd på upp till 10 m2 . Du kan också välja ett kombinationsmedel, men det blir dyrare att köpa. För utomhusbruk är modeller som fungerar från ett solbatteri och från en laddningsbar strömkälla optimala. För att enheten ska fungera länge måste du välja en enhet med ett metallhölje. Vid fall eller stöt kommer det att skydda repellernas "stoppning" på ett tillförlitligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ge maximalt skydd mot myggbett kan du dessutom använda biologiska eller kemiska skyddsmetoder: sprayer, aerosoler, salvor . De flesta av dem skyddar i cirka 2-3 timmar, varefter effektiviteten minskar markant. Medel baserade på dietyltoluamid kan inte användas oftare än vad som står i instruktionerna: när det appliceras tränger giftet in i huden och dess överdrivna mängd kan påverka människors hälsa negativt.

Rekommenderad: