Gasgrill (42 Bilder): Weber -modeller, En Bärbar Version Med Marmorbeläggning För En Lägenhet, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gasgrill (42 Bilder): Weber -modeller, En Bärbar Version Med Marmorbeläggning För En Lägenhet, Recensioner

Video: Gasgrill (42 Bilder): Weber -modeller, En Bärbar Version Med Marmorbeläggning För En Lägenhet, Recensioner
Video: Char-Broil Infrared Grill 15 Months later 2024, Maj
Gasgrill (42 Bilder): Weber -modeller, En Bärbar Version Med Marmorbeläggning För En Lägenhet, Recensioner
Gasgrill (42 Bilder): Weber -modeller, En Bärbar Version Med Marmorbeläggning För En Lägenhet, Recensioner
Anonim

De flesta utomhusresenärer är inte alls nöjda med möjligheten att leta ved eller bära kol med sig, vilket tar mycket plats i bagageutrymmet när de vill äta en grill. I detta fall kan en gasgrill vara ett verkligt fynd, vilket är lämpligt för att förbereda de mest saftiga, läckra och aromatiska rätterna.

Bild
Bild

Särdrag

I sitt utseende liknar en gasgrill ett köksskåp på vilket ett metallgaller är placerat. Bakväggen fungerar som lock och skyddar väggarna från stänkande hett fett. Gasgrillen drivs av gas. Den matas in i stekpannan med en gasolflaska, som placeras direkt under grillen. En brännare är dold på ytan, genom vilken grillen värms upp.

Gasmekanismens verkningsmekanism liknar den hos kaminer . Därför är brännaren alltid redo att användas. Det enda kravet är en propan- eller butantank. När enheten slås på börjar gas tillföras från cylindern till de inbyggda brännarna, där bränslet bränns och yttre värme släpps ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speciella flamavvisare är installerade ovanför brännarna. De bidrar till en jämn fördelning av värme över den funktionella ytan. I detta fall regleras temperaturnivån, som i kaminerna, av brännaren. Uppvärmningen är mycket snabb, så hastigheten på att steka mat är ganska hög.

Utbudet av modeller är varierat, men de grundläggande designdetaljerna är identiska för alla modeller . Kroppen är vanligtvis gjord av rostfritt stål, därför rengörs den snabbt och motstår rost. Arbetsytan är gjord av ett gjutjärnsgaller, under vilket det finns fettsamlare och flamavvisare. Gascylindern är placerad inuti piedestalerna (direkt under funktionsytan).

Kontrollpanelen gör det möjligt att effektivt reglera graden av gastillförsel, liksom temperaturen på driftbrännarna. Grillen aktiveras genom att helt enkelt växla handtaget. För tillfället utlöses tändningsmekanismen. Efter ett par ögonblick kan du börja förbereda skålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare alternativ (montering av en spett, byte av ett gjutjärnsgaller med en räfflad plåt) kan bero på modell och tillverkare av grillen.

Fördelar och nackdelar

Gasgrillar har vunnit acceptans från konsumenter runt om i världen. Detta är inte förvånande, eftersom kvaliteten på de rätter som tillagas på dem inte på något sätt är sämre än en kol- eller vedeldad grill. Landsmodeller som drivs av gas gör att du kan laga kött med en gyllene skorpa, som samtidigt förblir saftig och öm på insidan. Tillagningstiden för grillade rätter med alla ändringar är ungefär densamma. Tiden som krävs för att få strukturen att fungera i gasmodeller är mycket kortare. De är bättre än elektriska kolprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med en gasgrill finns det flera som är särskilt viktiga

  • Omedelbar uppvärmning av installationen . För bästa resultat tar det 10 minuter att förbereda frityrgrytan.
  • Kontroll av värmenivå . Temperaturen förblir konstant under hela användningsperioden. I det här fallet kan användaren öka eller minska den efter eget gottfinnande.
  • Mångsidighet . Gasgrillen används för att förbereda en mängd olika rätter (kött, grönsaker, fisk). Den kan användas för att göra soppa och koka te.
  • Smak . Eftersom stekprocessen sker på arbetsytan är det inte så stor skillnad på vad som exakt används för att värma själva ytan.
  • Lätt att städa . Detta är en särskilt stor fördel med gasmodeller. De behöver inte ta bort kol och aska. För att rengöra eldstaden räcker det att höja temperaturen i 10-15 minuter (för att bränna allt fett) och sedan skrapa bort resterna med en stålborste.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med gasgrillar. Detta är ett högt pris att betala. Sådana modeller är mycket dyrare än kol. Dessutom avger en gasgrill i sig inte en röksmak.

Bild
Bild

Ytterligare hårdvara måste köpas för att uppnå denna lukt.

Olika sorter

Det finns många typer av grillar: camping, infraröd, mobil, kompakt, kontakt och andra.

Men alla kan delas in i tre typer

  • Inbäddad . De tillhör professionell köksutrustning, därför används de ofta av ägare till stora herrgårdar, liksom på restauranger. De arbetar från huvudgasförsörjningen.
  • Bärbar . Modeller på en vagn med två hjul, innehåller en behållare för att fästa en cylinder, ofta dessutom utrustad på sidorna med lådor och hyllor.
  • Turist . Mini grillar för att ta en picknick. Prestanda är inte bra, men de väger också lite.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasgrilltillverkare erbjuder ett brett utbud av produkter. Produkter kan vara utomhus och stationära (hem), placerade hemma, i en lägenhet, i ett lantligt hus eller balkong. Dessa strukturer är stationära och bärbara. Grillar har en brännare eller 3 eller fler. Alla är utrustade med en kontrollknapp. Bärbara modeller är kompakta i storlek. De behåller dock all den stationära modellens funktionalitet.

En separat typ av gasgrillar är lavamodeller . De gör att du kan laga mat utan fett. Dessa modeller inkluderar ett galler med en bricka, ett värmeelement och vulkaniska stenar (lavaelement). Denna struktur gör att värmen kan fördelas jämnt. I detta fall absorberas allt droppande fett i stenarna, dofterna av rätter tillagade i sin tur blandas inte. Alla näringsämnen behålls i sin helhet.

Dessa grillar ska endast användas utomhus, skyddade från kontakt med vatten.

Bild
Bild

Grillar kan delas in i kontakt- och kontaktlösa modeller. Kontaktmodeller är klämmodifieringar. De består av en topp och en botten. Topplattan kan sänkas ned och pressas fast mot maten. Fördelarna med modellerna är små dimensioner, låg ljudnivå. Mat tillagas utan användning av överflödigt fett och oljor.

Nackdelarna inkluderar antalet portioner . Det går verkligen att laga mer än två åt gången. Beröringsfria modeller gör att du kan laga mat utan att direkt utsätta produkten för en värmekälla. Arbetsstycket kan placeras ovanför eller under det termiska elementet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningstyper

Gasgrillar skiljer sig åt i typ av täckning. Det finns 3 sorter.

Bild
Bild

Non-stick

Den är baserad på användning av miljövänliga keramiska komponenter. Det är en hållbar beläggning som är resistent mot mekanisk påfrestning och repor. Den tål temperaturer upp till 400 grader.

Innehåller inte polytetrafluoretylen och perfluoroktansyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor

Slitstark dubbelmarmorerad finish. Non-stick-komponenter gör att du kan hålla värmen länge. Tillverkad av miljövänliga material.

Vid uppvärmning avger det inte skadliga och giftiga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfritt stål

För en sådan beläggning används rostfritt stål av hög kvalitet. Det korroderar inte, värms upp snabbt, håller värmen väl. Innehåller inte ämnen som är farliga för liv och hälsa. Den rostfria beläggningen med en non-stick-komponent är hållbar, slitstark och miljövänlig.

Tål värme upp till 400 grader

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Många företag runt om i världen bedriver produktion av grillar. Finska företag är representerade i betyget för de ledande grilltillverkarna, konsumenter ger bra recensioner på produkter från kinesiska företag. Produkter från flera tillverkare är mest efterfrågade.

Bild
Bild

Broil king

Ett kanadensiskt företag som har grillat i över 30 år. Sortimentlistan över produkter från denna tillverkare innehåller en mängd olika modeller (från resebärbara alternativ till multifunktionella modifieringar för cateringföretag).

Typiska egenskaper hos braziers:

  • ett överflöd av innovativ teknik;
  • förmågan att lysa upp i regn och vind;
  • möjlighet att avdunsta fettdroppar;
  • skydd av brännare från föroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är Broil King det enda företaget i världen som ger tio års garanti på sina produkter.

Napoleon

Ett annat kanadensiskt företag som framgångsrikt behärskade tillverkningen av braziers för 40 år sedan. Ett särdrag hos Napoleon -grillen är keramiska brännare som tål temperaturer upp till 800 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

BeefEater

En tillverkare från Australien som har fått många prestigefyllda världspriser för sin exceptionella design och högteknologiska produkter. Grillar från denna tillverkare utmärks av ökad värmesäkerhet på grund av en speciell tändteknik. Det finns ingen öppen eld här; gasbrännare värmer metallplattorna ovanför dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Weber

Företag USA, det var här som den välbekanta kycklinggrillen skapades. Sortimentlistan med produkter innehåller praktiska och multifunktionella gasmodeller, utrustade med skärbord, sidobrännare och spyd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cobb

Sydafrikansk tillverkare som har etablerat sig som skaparen av miniatyrmodeller med hög funktionalitet. Vikten av denna grill är högst 4,5 kg. Designen kombinerar en grill, ugn, samt ett rökhus och en dubbelpanna. Produkten värms inte upp, så du kan installera den var som helst. Detta är en produkt för resor och långa resor i ett litet företag.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att få rätt grill måste du svara på ett antal frågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maträtt

Grillytan kan vara räfflad eller helt slät. Den första används för tillagning av kött. Den andra ska användas för hamburgare, liksom grönsaker och fisk.

Bild
Bild

Antal brännare

En grill med två eller flera brännare gör att du kan laga flera rätter samtidigt. Om du planerar att regelbundet träffa ett stort företag bör du föredra just sådana modeller.

Om du bara behöver grilla för att göra en biff ett par gånger under sommaren räcker det med en brännare.

Bild
Bild

Placering och vård tips

De enklaste grillmodellerna kan grilla kött. Mer sofistikerade erbjuder alternativ för att använda ugnen som ett rökhus och har även motoriserade grillspett för kött och fjäderfä.

Det finns flera faktorer att fokusera på

  • Brännare måste vara tillverkade av rostfritt stål, mässing eller gjutjärn, och locken måste vara av massivt stål belagt med speciell porslinsemalj.
  • Strukturen måste vara stabil. Prova att trycka lätt på grillen. Om produkten svajar och skramlar bör du inte köpa en sådan modell.
  • Locket ska öppnas snabbt och smidigt utan ansträngning, men bör inte falla av från ett lätt tryck.
  • Gallren ska vara gjorda av gjutjärn, eller helst gjutjärn. Helst är de belagda med ett porslinspulver.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan rengöra sådana produkter först när porslinet har svalnat, eftersom det är lätt att förstöra det när det är varmt. Hjulen ska vara släta och stabila.

Rekommenderad: