Keramisk Grill: Rysk Tillverkad äggmodell, Kamado Joe Och Big Green Egg, Primo Kolgrill

Innehållsförteckning:

Video: Keramisk Grill: Rysk Tillverkad äggmodell, Kamado Joe Och Big Green Egg, Primo Kolgrill

Video: Keramisk Grill: Rysk Tillverkad äggmodell, Kamado Joe Och Big Green Egg, Primo Kolgrill
Video: Топ 5 угольных грилей Камадо (Камадо Джо против Big Green Egg против Примо против Вебера) 2024, Maj
Keramisk Grill: Rysk Tillverkad äggmodell, Kamado Joe Och Big Green Egg, Primo Kolgrill
Keramisk Grill: Rysk Tillverkad äggmodell, Kamado Joe Och Big Green Egg, Primo Kolgrill
Anonim

Den keramiska grillen i Ryssland blir bara populär, även om de flesta ägare av privata hus i andra länder, i synnerhet i Amerika, har en liknande enhet. Grillad mat kan inte jämföras med någon annan mat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Den keramiska grillen är tillverkad av ett speciellt material. Varje tillverkare använder sin egen keramiska komposition, som ofta är unik och till och med hemlig.

Tack vare detta har grillar följande uppsättning funktioner:

  • motståndskraft mot korrosion;
  • bra värmehållande;
  • bevarande av fukt, vilket gör att du kan behålla saftigheten av tillagad mat;
  • mångsidighet i valet av rätter: bakning av bröd, soppa, stek, stekning av kött, grönsaker och skaldjur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den keramiska grillen kombinerar funktionerna hos flera enheter samtidigt.

Matlagning på keramiska grillar utförs på tre sätt samtidigt:

  • på ett uppvärmt galler;
  • på grund av konvektion, rätter är saftiga, hälsosamma och kost;
  • OM strålning som kommer från brinnande kol.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att komma igång måste du göra några enkla manipulationer. De skiljer sig lite beroende på den valda modellen.

I de flesta fall börjar keramikgrillar på samma sätt:

  • kol hälls i ugnen;
  • det är bekvämt att använda fasta tändare för att tända bränsle;
  • locket stängs och luckorna öppnas;
  • vänta cirka 20 minuter och börja laga mat;
  • spjäll används för att reglera temperaturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Keramiska grillar har först nyligen introducerats i världen, men deras sortiment är redan rikt och varierat. Du måste förstå lite om denna uppdelning för att urvalsprocessen ska gå smidigt.

Träkolkeramikgrill - det är väldigt bekvämt och praktiskt. En sådan anordning har ett antal fördelar, varav några är unika. Till exempel kan du tillaga rökt mat, kan användas långt ifrån civilisation, ersätter tandoor och ugn och ger enhetlig stekning under en kort tid. Nackdelen gäller processen att rengöra från aska och brända matrester. Du kan plocka upp specialved som brinner nästan utan rester, välja en högkvalitativ grill och en dyr beläggning och därmed rädda dig själv från bränd mat. Men du måste fortfarande vänta på att grillen värms upp. Detta tar i genomsnitt 20 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk grill lätt att använda, eftersom det inte kräver bränsleberedning, antändning och ytterligare rengöring från aska. Det är dock inte möjligt att använda det utomhus, eftersom det kommer att kräva strömförsörjning för att fungera. Om enheten enbart kommer att användas hemma kan du välja det elektriska alternativet.

Detta är inte ett gatualternativ, du kan naturligtvis använda det utanför huset, men ändå är det mer lämpligt för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gas används även i keramikgrillar. Sådana enheter är inte alltid praktiska. De kan inte kallas kompakta, eftersom de kräver en gascylinder för att fungera. Han behöver periodisk tankning, vilket inte ger komfort för användaren. Men tiden för att förbereda sig för matlagning är extremt kort. Det tar bara några minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stort grönt ägg - det här är mycket populära grillar som framgångsrikt erövrar den ryska marknaden. "Ägget" valdes som form av en anledning. Denna design har unika designfunktioner som gör matlagningsprocessen perfekt. Eldens energi och värmen som kommer från väggarna omger den lagda maten på alla sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är de keramiska grillarna på marknaden. Från det rika sortimentet kan du enkelt göra ett val som uppfyller dina krav och önskemål.

Översikt över tillverkare och populära modeller

Vi studerade recensionerna i detalj, bekantade oss med produkter från många tillverkare, valde intressanta modeller och rensade bort märken som du inte borde uppmärksamma alls. Allt detta gjordes för att göra ditt val enkelt och begripligt.

Stort grönt ägg är en av de mest kända och populära grillarna. Äggform, högkvalitativt material, unika designfunktioner, bra funktionalitet är hemligheterna med utsökta rätter. Denna grill används även av den framstående kocken Johnny Boer, som äger tre Michelin -stjärnor.

Bild
Bild

Ursprungligen från Tyskland är grillar Monolit … Här kommer oklanderlig kvalitet först. Inte konstigt att tillverkaren ger 10 års garanti på sina grillar. Utrustningen kännetecknas av en perfekt design, intuitiv användning, enkelt underhåll och ett brett utbud av möjligheter.

Fördelarna kompenserar den höga kostnaden.

Bild
Bild

Grillar Primo kan ofta ses på stekhus i USA och europeiska länder. Om ett företag väljs av proffs betyder det mycket och är den bästa annonsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kamado Joe är ett amerikanskt märke som har grillat i många år. Stor och liten, mångsidig och professionell, klassisk och original - det finns modeller för alla smaker.

Företaget använder enkla standarder, men visar ändå oöverträffad kvalitet som gäller för varje process.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de rysktillverkade grillarna kan man peka ut företaget " Teza-keramik " … Denna tillverkare tillverkar många typer av keramiska produkter, inklusive grillar. Sådan utrustning kännetecknas av hög kvalitet, anständig prestanda, överkomlig kostnad i jämförelse med mer kända utländska motsvarigheter. Grillen är klar att användas på bara 15 minuter, väggarna håller den önskade temperaturen väl, vilket inte överförs till den externa kretsen. Kort sagt, ett värdigt alternativ till dyra utländska märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kina är naturligtvis också en tillverkare av keramiska grillar. Många kinesiska tillverkare har behärskat tillverkningen av dessa enheter, till exempel Auplex Kamado eller Florabest. Omedelbart slående är den låga kostnaden, vilket är minst halva priset på amerikanska eller tyska grillar. Det verkar misstänkt och till och med skrämmande. Men i själva verket är Auplex Kamado -produkter av förvånansvärt hög kvalitet och tillförlitlighet. Även om hon inte kan hantera professionell användning kan du säkert välja kinesiska grillar från Auplex Kamado för ditt hem. När det gäller Florabest och andra tillverkare från Kina rekommenderar vi inte att ta risker. Det finns lite information om dem, det finns ännu färre recensioner och kostnaden är för liten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Låt oss nu sammanfatta allt som sagts ovan och föra informationen till en lista med tips som du måste följa när du väljer en keramisk grill.

  • Storleken avgör produktens kostnad, dess vikt, dimensioner och kolförbrukning. Du måste välja rätt storlek utifrån dina behov. Varje tillverkare erbjuder ett stort utbud av sin utrustning. Det finns ugnar för serveringsanläggningar, och det finns miniatyrgrillar för picknickar och designade för flera portioner.
  • Funktionalitet innebär möjligheten att ersätta flera enheter med en enhet samtidigt. Till exempel kan många grillar inte bara steka mat utan också baka, gryta, röka och sjuda mat. Det är väldigt bekvämt, men du måste betala mycket för sådan funktionalitet. Dessutom är många grillar utrustade med ett antal användbara enheter och mekanismer. Sådana användbara tillägg inkluderar en termometer på locket, en låsmekanism, ett askerengöringssystem och ett varningssystem. I vissa modeller kan höjden på grillen ändras.
Bild
Bild
  • En keramisk grill kan inte vara billig eftersom själva materialet är dyrt. Om du erbjuds en misstänkt billig modell bör du tänka på dess kvalitet och hållbarhet.
  • Du ska inte ge upp tillbehör, några av dem är nödvändiga. Till exempel hjul för bekväm och säker transport. Med spetten kan du laga hela fjäderfä eller smågrisar. Skyddskåpor är viktiga för grillar som kommer att vara permanent utomhus. Dessutom finns det många tillbehör tillgängliga för användning under tillagningen. Spatler, galler, handskar - allt detta är nödvändigt för bekväm och säker matlagning. Det finns ingen anledning att köpa allt, men du kan helt enkelt inte klara dig utan några tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den typ av bränsle som ska användas under driften av grillen måste tänkas på i förväg. Vi har redan övervägt denna fråga. Elektriska strukturer kan bara användas hemma, gasmodeller är bekväma, men stora i storlek. Kolalternativ kan användas lika hemma som utomhus. Maten visar sig vara särskilt aromatisk

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning och skötsel

Varje grill, även av högsta kvalitet och mest pålitliga, behöver ordentlig skötsel och korrekt drift.

Vårt råd låter dig bevara utseendet på utrustningen och dess funktionalitet fullt ut under en lång tid

  • Användningen av ett skyddshölje för grillar som ständigt är utomhus är ett måste. Fall är inte så dyra att spara pengar på sitt köp.
  • Avlägsnande av icke brännbara bränslerester bör utföras regelbundet. Pokern slår prydligt askan från väggarna och gallrar. Den faller genom gallret in i ett speciellt fack, som tas bort, rengöras och installeras om.
  • En mer omfattande grillrengöring bör göras ungefär två gånger om året. För att göra detta måste du ta bort ringen av värmebeständigt material och eldstaden. Ask finns mellan botten och inre element, som tas bort. För att rengöra interiören används en plastborste, och du kan också använda en dammsugare.
Bild
Bild
  • Kontroll av bältets täthet och placering bör utföras flera gånger om året, beroende på användningsfrekvens.
  • Mögel kan bildas när grillen är ledig länge och det finns fukt inuti. Vissa modeller har en självrengörande funktion. Använd i alla fall inte blek- eller rengöringsprodukter.
  • Gångjärnen på locket måste också förhindras. De kan lossna och lossna med tiden. I detta fall stängs locket spontant och öppnas tätt. Gångjärnen måste dras åt och smörjas.
  • De keramiska komponenterna rengörs först efter att de har svalnat helt. Bränd mat tas bort med en pensel.
  • Ett torrt rum väljs för förvaring av keramiska delar. Och de kan inte användas för matlagning på en vanlig spis, smord med vegetabiliska oljor eller nedsänkt i vatten.

Rekommenderad: