Grill Från Ett Fat (29 Bilder): Hur Man Gör En Grill Och Grillar Från En Fat Med En Volym På 60 Och 200 Liter Med Egna Händer, En Hemlagad Grill Och Dess Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Grill Från Ett Fat (29 Bilder): Hur Man Gör En Grill Och Grillar Från En Fat Med En Volym På 60 Och 200 Liter Med Egna Händer, En Hemlagad Grill Och Dess Dimensioner

Video: Grill Från Ett Fat (29 Bilder): Hur Man Gör En Grill Och Grillar Från En Fat Med En Volym På 60 Och 200 Liter Med Egna Händer, En Hemlagad Grill Och Dess Dimensioner
Video: Vedgrill och kolgrill Deluxplus och Frontal lyft 2024, April
Grill Från Ett Fat (29 Bilder): Hur Man Gör En Grill Och Grillar Från En Fat Med En Volym På 60 Och 200 Liter Med Egna Händer, En Hemlagad Grill Och Dess Dimensioner
Grill Från Ett Fat (29 Bilder): Hur Man Gör En Grill Och Grillar Från En Fat Med En Volym På 60 Och 200 Liter Med Egna Händer, En Hemlagad Grill Och Dess Dimensioner
Anonim

Vi som är glada ägare till en sommarstuga har nog mer än en gång funderat på att installera en grill. Det finns väldigt många mönster av grillmakare som du kan montera med egna händer. Vilken ska man välja? Som regel kombineras en brazier och en grillroster till en enda installation så att olika typer av produkter kan tillagas på en gång. Om ditt mål är att klara dig med en minimal budget och samtidigt få en bekväm och hållbar grill, var uppmärksam på kebabtillverkaren från fatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kanske blir vissa bara för lata för att pyssla med ett gammalt fat, när alla slags grillar av olika utföranden och till ett mycket överkomligt pris kan hittas till försäljning under lång tid. De riktiga ägarna ger dock aldrig upp, och jag vill hitta användning för alla onödiga och slitna saker, till exempel ett tomt metall fat. Sådana hemtrevliga människor har gyllene händer och vid synen på ett fat uppstår nog många idéer, hur och var allt detta kan anpassas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grill från ett fat har sina fördelar och nackdelar. Av fördelarna noterar vi:

  • möjligheten att laga mat inte bara grill, utan även andra rätter på grillen eller i metallrätter;
  • enkel rengöring och underhåll;
  • en stor mängd samtidigt tillagad mat (till exempel i en grill från en 200-liters fat);
  • säkerhet och användbarhet;
  • enkel installation;
  • överkomlig kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar:

  • möjligheten till korrosion (för att undvika detta, gör ett skyddande visir över brännaren);
  • snabb glödlampa, du måste vara försiktig och uppmärksam för att inte bränna dig.
  • omöjlighet för transport, eftersom strukturen inte är hopfällbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Välj först rätt plats för en stationär struktur. Det får inte finnas trä eller andra brandfarliga föremål i närheten av det. Det rekommenderas inte heller att placera grillen bredvid planteringar och rabatter, eftersom varm luft kan påverka deras växtlighet negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en hemlagad grill framför en butiksgrill är uppenbara: en sådan grill är statisk och solid. Du kan vara säker på att kebabtillverkaren inte kommer att falla omkull eller av misstag vända, vilket ofta händer med tunnbenade inköpta bröder. Du kan justera höjden på benen och ramen och göra den efter höjden på ditt hushåll, så att ingen behöver stå vid grillen i böjt läge. Och måtten på grillen överstiger betydligt minikonstruktionerna från butiken, vilket innebär att det kommer att finnas tillräckligt med grill för alla.

En hemlagad grill kan vara utan lock eller med en minidörr . Båda sorterna tillåter inte bara stekning av kött över öppen eld, utan även matlagning av grönsaker, fisk och fjäderfä på en grill. Och de förbättrade faten har också funktionen som en grill, för detta räcker det för att ge spottställningar i grilldesignen. Om så önskas kan du laga mat i metall- eller gjutjärnsfat över öppen eld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på tillverkningsprocessen

Vanligtvis används för installation av en metallgrill fat från bränslen och smörjmedel. Brännaren kan vara stor eller liten - 200 eller 60 liter i storlek. Grillens höjd är cirka 1 meter. För att installationen av strukturen ska kunna utföras så snabbt och enkelt som möjligt, gör en ritning av grillen med noggranna verifieringar av alla dimensioner. Det är värt att följa planen i etapper, då kan du spara mycket tid och glädja ditt hushåll och dina vänner med en utsökt grill så snabbt som möjligt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Konstruera först ramstrukturen så att den passar pipan, medan du tänker på stolparna för sidosektionen. För transport på plats kan hjul fästas på ramen. Placera pipan på ramen, med tanke på dräneringshålet högst upp i en vinkel på 30 grader. Ett avgasrör kan anslutas till det, om det behövs.
  • Rita ett rektangulärt hål på fatet - detta blir senare grillens lock. Den skärs ut med en kvarn, och sedan fästs dörrgångjärn på den så att locket kan öppnas och stängas. För ytterligare dragkraft, borra hål i sidorna av grillen. Det återstår att fästa handtaget och sätta skorstenen på avloppshålet. Och för möjligheten att grilla, installera ett rostfritt galler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller insidan av strukturen måste du göra stöd för spettarna. För att göra detta, skär 2 metallhörn längs pipans längd och skär 10 cm från varandra. Svetsa sedan dessa ämnen inifrån. Och för att få fatet att se estetiskt bättre ut målar du strukturen med en speciell värmebeständig färg från en sprutpistol. För att göra detta kan du använda pulvervärmefärger, organosilikonemaljer eller till och med "oförstörbar" färg för ljuddämpare, vilket dessutom är miljövänligt

För strukturens hållbarhet rekommenderar experter att applicera kompositionen i flera lager . Och på bara 24 timmar kan du använda din skapelse för grillning eller grillning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du gör en brazier med dina egna händer kommer du förmodligen att vara kreativ i processen och tänka på ytterligare funktioner och en unik design av en sådan struktur. Om du har tid och lust att komplicera grillen genom att lägga till en rökhusfunktion behöver du 2 fat. De är sammankopplade (en vertikalt, den andra horisontellt), och i den nedre delen finns ett fack med en dörr för förvaring av ved. Om du är osäker på din talang som svetsare eller helt enkelt inte vet hur du ska hantera en svetsmaskin, förtvivla inte. Du kan fixa alla anslutningar i grillen med bultar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och för att ge grillen ett "hem" -utseende och för ytterligare praktisk och bekvämlighet är det värt att installera alla slags hyllor på den, där du kan förvara rätter med marinerat kött eller tallrikar. Detta kommer att göra grillningen ännu mer bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finesser i att välja ved

Kanske är det få som vet hur viktigt det är att välja”rätt” ved till grillen. Smaken av en maträtt tillagad på kol beror ofta på detta. Ved tillagad av fruktträd kommer att vara ett utmärkt bränsle för en grill. Deras täta ved kan inte bara hålla elden länge utan också att ge en delikat och raffinerad doft till maten som lagas.

Använd inte barrved, särskilt gran . Faktum är att när man bränner avger barrträd av hartsartade ämnen som påverkar köttsmaken negativt. Asp rekommenderas inte heller - deras rök innehåller toxiner, så konsumtionen av en sådan kebab kan vara hälsofarlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av 6 hektar i landet tvingar helt enkelt ägarna att förvärva en sådan enhet för god vila som en grill. Med ekonomisk stabilitet kan du organisera en stor stationär tegelgrill med ett lusthus. Och om du vill spara pengar, var uppmärksam på utformningen av små grillar, som du enkelt kan göra med dina egna händer på bara en dag. En av dessa universella och oersättliga apparater för att ge är en grill som är gjord av ett metallrör som, under förutsättning av all tillverkningsteknik, kommer att tjäna dig troget i många år.

Rekommenderad: