Grill (71 Foton): Vad är Det, En Grill För Huset, En Stationär Mini-enhet Rökare, En Rund Grill För Kött Och Korv, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Grill (71 Foton): Vad är Det, En Grill För Huset, En Stationär Mini-enhet Rökare, En Rund Grill För Kött Och Korv, Recensioner

Video: Grill (71 Foton): Vad är Det, En Grill För Huset, En Stationär Mini-enhet Rökare, En Rund Grill För Kött Och Korv, Recensioner
Video: Så testar du grillslangen - Förberedning av grill 2024, Maj
Grill (71 Foton): Vad är Det, En Grill För Huset, En Stationär Mini-enhet Rökare, En Rund Grill För Kött Och Korv, Recensioner
Grill (71 Foton): Vad är Det, En Grill För Huset, En Stationär Mini-enhet Rökare, En Rund Grill För Kött Och Korv, Recensioner
Anonim

Grillad mat kan klassas som hälsosam eftersom den inte använder olja. Därför kommer utrustningen för att skapa sådana rätter vara ett mycket lönsamt köp. Efter att ha förstått sorterna och egenskaperna hos grillenheten kan du enkelt välja rätt modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En grill är en anordning för att laga mat med värme. Förutom att använda kol för att uppnå önskad temperatur finns det andra sätt att utvinna värme - från el eller gas.

Det finns ett stort antal enheter med olika tekniker för att grilla mat . Olika modeller är utformade för utomhus- eller inomhusbruk. Några av dem är lätta att transportera, andra är stationära. Installationsändringar kan innefatta närvaro eller frånvaro av ett lock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Människor har länge blivit kär i aromatiskt kött, fisk eller grönsaker tillagade över kol. Det är dock inte alltid möjligt att komma ut i naturen. Med hjälp av modern teknik kan detta problem enkelt lösas.

Produkterna har också andra fördelar

  • Fördelarna med att äta sådana rätter är motiverade. När du lagar mat behöver du inte använda olja, till skillnad från stekning i en kastrull.
  • Beredningstekniken innebär att det bildas en skorpa, som behåller all juice med vitaminer och mikroelement inuti.
  • Matens fördelar kan bevaras när du lagar mat hemma. Moderna elektriska grillar med infraröd strålning gör att du kan förbereda den mest kosthållande och lättsmälta maten.
  • Grillinställningen hjälper till att diversifiera den dåliga kosten för personer med problemmage eller de som tittar på sin vikt. I detta fall ska maten tillagas utan stekt skorpa. Fisk och grönsaker tillagade på detta sätt är särskilt användbara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan anordning har emellertid sina nackdelar. Några av dem kan orsaka betydande skada på människokroppen.

  • Folie försummas ofta när man lagar kött utomhus. Detta kan dock leda till att skålen förstörs. Lågor som antänds i kol kan bränna mat, och droppande fett impregnerar köttet med skadliga cancerframkallande ämnen.
  • En stor andel näringsläkare tror att konstant användning av grillade köttprodukter är farlig för människors hälsa. Skorpan älskad av många på en köttbit kan leda till sorgliga konsekvenser för kroppen.
  • Ruttna grenar och stockar avger skadliga ämnen under förbränningen, därför är de inte lämpliga för att erhålla kol.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Användning av antändningsvätskor är också skadligt. Dessa ämnen förstör produktens smak och impregnerar den med kemikalier som finns i blandningen och blir mer skadliga vid bränning.
  • Att använda tidningspapper för att tända den kokta maten skadar. Tryckfärg innehåller bly, ett ämne som sätter sig i lungorna och ackumuleras i kroppen.
  • Att grilla mat från mikrovågsugnen har ingen fördel. Mikrovågor tränger in i maten och berövar den alla näringsämnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar med denna tillagningsmetod kan du fortsätta att välja en lämplig grillmodell.

Visningar

Den moderna marknaden presenterar ett brett utbud av olika grillmodeller som är lämpliga för hem och utomhus. De kan klassificeras efter hur värmen tillförs.

Elektriska grillar

Elektriska apparater är populära för hemmabruk. Elektriska modeller förbereder skålen utan fett när den rinner ut i det inbyggda facket. Fördelarna med en elektrisk grill inkluderar att den är rökfri. En multifunktionell grill är bekväm för värdinnan, som, förutom huvudfunktionen, gör det möjligt att värma, gryta och till och med baka bakverk med utbytbara tillbehör. Produkter framställs i dessa elektriska apparater med hjälp av värmeelement, vars effekt varierar från 0,7 till 2,2 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla elektriska modeller är indelade i kontakt och beröringsfri

  • Användarvänlighet hemma eller på små matställen kännetecknas av en bordsversion av enheten med en klämkontaktmekanism. Denna köksapparat består av två ytor som fälls ihop och trycket kan justeras efter eget tycke. Ytan på apparatens sidor kan vara slät eller räfflad. Det andra är svårare att rengöra, så det är bättre att välja kombinerade sorter. De positiva aspekterna inkluderar tyst drift och det faktum att de passar på köksbordet utan problem. Av nackdelarna är det värt att notera låg prestanda och hög strömförbrukning.
  • Den andra gruppen utesluter matkontakt med värmeelement. Produkten är placerad mellan värmeelementen, ovanför eller under dem. Fördelen med dessa modeller är möjligheten att förbereda flera portioner samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på sätt att placera mat, är kontaktlösa modeller indelade i flera typer

  • Spett. En elektrisk shashlikmaskin innebär att mat läggs på spett som roterar under drift och säkerställer enhetlig tillagning. I den elektriska BBQ -grillen, förutom kött, är det möjligt att förbereda korv för korv, korv, skaldjur samt att torka svamp, grönsaker och frukt.
  • I karusellformen av en elektrisk grill viks mat i avtagbara korgar som roterar längs en viss bana. Stekytan är stationär, men håller temperaturen längs hela rörelselinjen.
  • Den tidigare designen låg till grund för planetariska grillar. Endast i dessa modeller, utöver den allmänna rörelsen, roterar varje korg oberoende, vilket gör att du kan baka maten jämnare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En salamandergrill har vanligtvis värmeelement högst upp. Det kan antingen vara ett värmeelement eller ett kvarts- eller infrarött värmeelement. Enheter med den andra typen är dyrare, men de låter dig laga mat snabbare och inte öka rumstemperaturen. Det finns speciella matgaller i botten. Värmenivån justeras manuellt genom att höja eller sänka toppanelen eller matrisen.
  • Vapo -grillar är en innovation på marknaden, men har redan fått godkännande av krögare. En vattengrill liknar ett ångbad. För mat har grillen en speciell räfflad yta, och en behållare med vatten finns under den. Med hjälp av värmeelement omvandlas vatten till ånga, på vilket skålen tillagas. Sådana modeller tillåter att produkten inte övertorkas och bevarar sin ursprungliga vikt, medan näringsämnena förblir oskadade.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasgrillar

Sådana modeller är mycket populära på cateringställen på grund av den hastighet med vilken den önskade temperaturen uppnås. Gasapparater låter dig laga mat utan öppen eld, samtidigt som du behåller smaken och inte är mättad med rök.

Gasmodeller är utformade för matlagning och uppvärmning av ett stort antal rätter . Samtidigt kan värmetemperaturen enkelt justeras. Modellerna är utrustade med gasflaskor med säkerhetsventiler.

Vanligtvis är gasapparater inbyggda i köksuppsättningen, men bärbara modeller kan också hittas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lavastensgrillar

Sådana anordningar har vulkaniska stenar uppvärmda av ström eller gas, från vilka värme avges. Maten är jämnt stekt och smakar som kokt över öppen eld. Samtidigt förloras inte produktens fördelaktiga egenskaper, och det flytande fettet absorberas i stenarna. Nackdelarna med sådana modeller inkluderar utsänd rök och hög luftabsorption.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä- och kolgrillar

Dessa modeller är utformade för matlagning utomhus. På dacha kan du installera en stationär brazier med grill eller bärbar grill på hjul, och för en picknick är det bättre att välja en kompakt modell. Satsen innehåller vanligtvis en skål av gjutjärn eller stål för kol eller ved och ett galler.

Vissa modeller är utrustade med hyllor, hjul och andra små saker för enkel användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Gjutjärn används ofta för att göra en grill. Detta material behåller värmen väl, minskar bränsleförbrukningen och fördelar värmen jämnt. En gjutjärnsgrill kan emaljeras, vilket skyddar enheten från rost, men emaljen spricker med tiden, så det är mer praktiskt att välja en obestruken modell. Men de måste tvättas omedelbart, torkas av med en torr trasa och antändas. Av nackdelarna med gjutjärnsmodeller kan endast tung vikt noteras.

Lätt att transportera och billiga rostfria modeller . Stål kan också hålla värmen länge, är resistent mot yttre faktorer och är lätt att rengöra även efter ett tag. Stålgallret kan mörkna med tiden, men det är lätt att rengöra utan att påverka matens smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett pålitligt alternativ är modeller av sten eller eldfast tegel. De tål höga temperaturer bra och håller värmen.

När du installerar utomhusalternativ måste du komma ihåg att strukturer är känsliga för fukt. Därför bör du överväga en grund och en baldakin som skyddar grillen från dåligt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer dimensionerna på grillinstallationen är det nödvändigt att ta hänsyn till måtten på rummet där enheten ska användas. En mini elektrisk grill är lämplig för hemmet, vilket inte tar mycket plats. I restaurangbranschen kan en liten grill inte ge den rätta produktionen av rätter, så industrimodeller väljs. Om du planerar att transportera enheten bör du välja en hopfällbar liten kopia.

Dessutom är det värt att överväga antalet portioner som grillen kan laga på en gång . För 3-4 personer bör du välja ett 35x26x2 cm galler, och ett företag på 5-7 personer som behöver laga 3-3,5 kg kött kommer att behöva en modell med dimensioner på cirka 70x45x4 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Vanligtvis har alla typer av grillar en standard rektangulär form, du kan också hitta fyrkantiga modeller. Populariteten för dessa former förklaras av det faktum att, förutom gallret, är det bekvämt att placera spett på en sådan modell. Dessutom har de en rymlig yta för mat.

Den runda grillen har inga hörn, vilket gör den mer pålitlig och säkrare . Det har dock mindre utrymme för att placera mat. En äggformad eller sfärisk grill med lock som skapar ett stängt utrymme gör att du kan laga en maträtt snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Ofta påverkas valet av modell av tillbehören i satsen. Alla komponenter är indelade i de som är oumbärliga i tillagningsprocessen, och de som underlättar denna process. Specialtång hjälper till att försiktigt lägga ut maten på galler, ta bort den färdiga maträtten från den och vänd på kolen under stekningen. Den medföljande bakplåten gör att du kan laga de mest känsliga och små bitarna av grönsaker eller fisk, och den vulkaniska stenen gör att du enkelt kan få en rätt med den önskade stekningen.

Setet kan innehålla en förrätt för tändning av kol, en elektronisk termometer för mat, penslar, vantar och spadar. Vissa modeller är utrustade med antändningsmedel och speciella tändstickor, polymerkompositcylindrar för gasmodeller.

En rostborste och ett speciellt rengöringsmedel är en bra bonus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av grill beror direkt på var och för hur många personer den kommer att användas. För hushållsbruk skulle en stationär kontakt elektrisk grill vara det bästa alternativet. När du köper bör du föredra mer kraftfulla modeller som lagar snabbare mat. Ytan för matlagning ska vara non-stick så att olja inte behöver användas. Emaljbeläggningen kommer inte att hålla länge.

Kroppen på en bra elektrisk grill är gjord av metall . Billiga alternativ är gjorda av plast, som måste vara värmebeständiga. Ytterligare funktioner i form av fördröjd start eller automatisk avstängning, reglering och underhåll av temperaturen kan underlätta tillagningsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För den som gillar att ta sig ut i naturen är en vikbar vikversion av grillen lämplig, som har i kitet grillspett för grillning och grill. Sådana modeller är lätta och lätta att använda. Det är att föredra att välja kol- eller vedeldade modeller, eftersom denna typ av bränsle kan erhållas när som helst. Närvaron av ett tillbehör i form av en väska kommer att påskynda dina picknickförberedelser avsevärt.

För älskare av bad och sommarstugor är det bättre att välja fast stationär utrustning . Beroende på den ekonomiska förmågan kan du välja material och enhetens fullständighet. Det rekommenderas inte att installera en kolgrill nära ditt hem. Gasmodeller är bekvämt belägna nära sommarköket, och det är enkelt att installera alla typer av apparater i ett särskilt utpekat lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och kundrecensioner

Den ryska marknaden för grillinstallationer representeras i stor utsträckning av både inhemska och utländska tillverkare. Priset på enheten varierar kraftigt på grund av märket och modellernas fullständighet. En kort översikt över några av tillverkarna hjälper dig att göra ditt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Italiensk tillverkare av små hushållsapparater Ariete erbjuder prisvärda, men originella modeller för hemmet. Samtidigt är priset på modellerna betydligt lägre än för analoger med ett stort namn. Köpare noterar grillens kompakthet och användarvänlighet, utmärkt arbete med en ganska liten funktionalitet. Party Grill 733 -modellen kommer att bli en oumbärlig assistent i landet när det inte finns tid att elda till stekning.

Rysk-brittiskt företag Scarlett tillverkar varor i mellansegmentet, med hänsyn till behoven på den ryska marknaden. Många små hushållsapparater från detta märke kan rankas som de bästa budgetapparaterna. Grillmodellen SC-EG350M01, med ett grundpaket och bra kraft, klarar sin uppgift. Även om panelerna inte är avtagbara är grillen lätt att rengöra. Men droppbrickan kan tas bort och tvättas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkisk tillverkare Sinbo specialiserat sig på tillverkning av billig utrustning med små dimensioner. Den typiska SSM 2530-grillen är ett lättanvänt och billigt alternativ. Begränsad funktionalitet och användning av billiga material ger ett lågt pris, men påverkar också enhetens hållbarhet. Nackdelarna inkluderar det faktum att fettet från maten inte alltid rinner ut i behållaren. Vid visuell inspektion kan du också märka den låga byggkvaliteten, men detta påverkar inte grillens funktion.

Inhemsk tillverkare Skogvaktare specialiserat sig på produktion av produkter och tillbehör för grillar och grillar. Höga tillverkningsstandarder säkerställer att enheterna har rätt kvalitet. Grillar för grillning är särskilt populära. Till en hög kostnad jämfört med andra modeller väljer de flesta köpare detta märke för sin non-stick-beläggning, styrka och bra hållfasthet. Om kolgrillen på hjul säger användarna att färgen flagnar av snabbt, kroppen kan rosta och priset är uppenbarligen för dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärke Grön glade allmänt känd för ryska köpare för sina dacha -varor. Gröna Glade kolgrillar med rökhusfunktion har bara fått positiva användarrecensioner. Bekvämlighet för transport, användarvänlighet och underhåll, liksom den oöverträffade smaken av rätterna kombineras perfekt med den mer än överkomliga installationskostnaden.

För sanna finsmakare av grill och rökt kött, ett kanadensiskt företag Bradley rökare erbjuder elektrisk rökstuga. Senast presenterade företaget sina varor för ryssarna. Ett ganska högt pris döljer en professionell rökteknik utan mänskligt ingripande. Du behöver bara ställa in parametrarna och vänta. Nackdelarna inkluderar bara behovet av att köpa speciella briketter för grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Ibland vill du smaka rökigt kött, men vädret eller omständigheterna tillåter dig inte alltid att komma ut i naturen. I en sådan situation blir en brazier med ett galler till balkongen en riktig räddning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hushålls elektrisk kontaktgrill är det mest praktiska för en lägenhet . Användningen av en dubbelsidig apparat med värmeelement i de övre och nedre delarna gör att du kan laga rätten snabbare genom att steka den på båda sidor samtidigt. Om det behövs kan grillen expanderas och användas på två plan samtidigt, vilket gör att du kan laga mer mat på en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rymligt förortsområde gör det möjligt att visa fantasi till fullo och installera de mest ovanliga alternativen för en grill med en grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta reda på hur du gör den perfekta grillade biffen nedan.

Rekommenderad: