Landväxthus "2DUM": 4 Och 6 Meter, Strukturer För Film Och Monteringsanvisningar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Landväxthus "2DUM": 4 Och 6 Meter, Strukturer För Film Och Monteringsanvisningar, Recensioner

Video: Landväxthus
Video: Petrol Pump Construction Complete Information |Fuel Station Under Construction in Pakistan. 2024, Maj
Landväxthus "2DUM": 4 Och 6 Meter, Strukturer För Film Och Monteringsanvisningar, Recensioner
Landväxthus "2DUM": 4 Och 6 Meter, Strukturer För Film Och Monteringsanvisningar, Recensioner
Anonim

Landsväxthus "2DUM" är välkända för bönder, ägare av privata tomter och trädgårdsmästare. Produktionen av dessa produkter hanteras av det inhemska företaget Volya, som har levererat sina högkvalitativa produkter till den ryska marknaden i över 20 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om företag

Volia -företaget är ett av de första som påbörjade tillverkningen av växthus och växthus i polykarbonat och har under årens lopp fulländat deras design. Med hjälp av sin egen utveckling, med hänsyn till konsumenternas önskemål och kommentarer, samt noggrann övervakning av moderna trender, lyckades företagets specialister skapa ljusa och hållbara strukturer som uppfyller kraven i ett hårt klimat och gör att du kan odla en rik skörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska specifikationer

Sommarstuga växthus "2DUM" är en struktur bestående av en stark välvd ram täckt med cellulärt polykarbonat. Produktens ram är gjord av en galvaniserad stålprofil med en sektion på 44x15 mm, vilket garanterar växthusets stabilitet och fasthet även utan användning av en grund. Strukturen har en standardhållfasthetsklass och är konstruerad för en viktbelastning på 90 till 120 kg / m² . Växthuset är utrustat med ventiler och dörrar på ändsidorna, och kan om så önskas "förlängas" i längd eller utrustas med ett sidofönster.

Alla produkter från Volya-företaget omfattas av ett års garanti, men med korrekt installation och noggrann drift kan strukturen fungera i mer än ett dussin år.

Bild
Bild

Växthus finns i olika storlekar. Den numeriska längden anges i modellnamnet. Till exempel har produkten "2DUM 4" en längd på fyra meter, "2DUM 6" - sex meter, "2DUM 8" - åtta meter. Standardhöjden på modellerna är 2 meter. Den sammanlagda vikten av det förpackade växthuset varierar från 60 till 120 kg och beror på produktens storlek. Satsen innehåller 4 paket med följande dimensioner:

  • förpackning med raka element - 125x10x5 cm;
  • förpackning med välvda detaljer - 125x22x10 cm;
  • paket med raka ändelement - 100x10x5 cm;
  • packning av klämmor och tillbehör - 70x15x10 cm.

Det största elementet är ett polykarbonatark. Standardmaterialtjockleken är 4 mm, längd - 6 m, bredd - 2,1 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hög konsumentefterfrågan och popularitet hos 2DUM -växthus beror på ett antal positiva egenskaper hos deras design:

  • Frånvaron av behovet av vintermontering gör att du kan få en tillräckligt uppvärmd jord på våren, vilket gör det möjligt att spara tid och börja plantera växter tidigare än i den hopfällbara modellen.
  • Cellulärt polykarbonat har utmärkt solstrålning, hög hållfasthet och värmebeständighet. Materialet tål perfekt exponering för negativa temperaturer, spricker inte eller spricker.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förekomsten av en egen tätningskontur säkerställer värmebehållning och förhindrar att kalla massor tränger in i växthuset under frostperioden och på natten. Närvaron av speciella spännanordningar gör att du kan stänga ventilerna och dörrarna tätt, vilket helt eliminerar värmeförlusten i rummet.
  • Självjustering av strukturen i höjd är möjlig på grund av tillägget av välvda ramelement. Förlängning av växthus kommer inte heller att orsaka några svårigheter: för detta är det tillräckligt att köpa ytterligare förlängningsinsatser och "bygga upp" strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Galvanisering av ramdelar skyddar metallen på ett tillförlitligt sätt mot fukt och garanterar säkerheten för delar mot korrosion.
  • Närvaron av detaljerade instruktioner gör att du kan montera växthuset själv utan användning av ytterligare verktyg och inblandning av specialister. Men det bör noteras att installationen av en struktur är en ganska komplicerad process och kräver omsorg och noggrannhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Transport av strukturen kommer inte heller att orsaka svårigheter. Alla delar är kompaktpackade i väskor och kan tas ut i bagageutrymmet på en vanlig bil.
  • Växthusinstallation kräver inte bildandet av en grund. Konstruktionens stabilitet uppnås genom att gräva T-stolpar i marken.
  • Bågarna är försedda med hål för installation av automatiska fönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landväxthus "2DUM" har flera nackdelar:

  • Installationens varaktighet, vilket tar flera dagar.
  • Behovet av strikt följning av reglerna för läggning av polykarbonat. Vid ojämn placering av materialet på ramen kan fukt ansamlas i beläggningscellerna, följt av utseendet av is på vintern. Detta hotar att äventyra materialets integritet på grund av expansion av vatten under frysning, och kan orsaka omöjlighet till ytterligare användning av växthuset.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Behovet av att utrusta strukturen för vintern med speciella stöd som stöder ramen vid kraftiga snöfall.
  • Risk för snabb uppkomst av rost på den underjordiska delen av ramen. Detta gäller särskilt för fuktig och vattentät mark, liksom för en nära förekomst av grundvatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Montering av växthus bör utföras i strikt överensstämmelse med sekvensen av steg som föreskrivs i instruktionerna. Delarna fästs med muttrar och bultar. Att fylla grunden för konstruktionen av "2DUM" är inte en förutsättning, men när man installerar strukturen på ett område med instabil jordtyp och riklig nederbörd är det fortfarande nödvändigt att bilda en grund. Annars kommer ramen att leda över tiden, vilket kommer att innebära en kränkning av hela växthusets integritet. Fundamentet kan vara av betong, trä, sten eller tegel.

Om det inte är nödvändigt att bygga en grund, bör de T-formade baserna helt enkelt grävas till ett djup av 80 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att starta installationen med layouten för alla element på marken, enligt serienumren som är tryckta på dem. Därefter kan du börja montera bågarna, installera änddelarna, ansluta dem och justera dem vertikalt. Efter installationen av bågarna bör du fixa stödelementen på dem och sedan fortsätta med installationen av ventiler och dörrar. Nästa steg bör vara att lägga den elastiska tätningen på bågarna, fixera polykarbonatarken med självgängande skruvar och termiska brickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att uppnå en stabil och hållbar struktur endast är möjlig under förutsättning att installationsreglerna följs och en tydlig arbetsordning. Ett stort antal fäst- och anslutningselement, liksom ramdelar, fönster och dörrar kan orsaka vissa svårigheter med ouppmärksam installation och bli ett behov av att utföra installationen igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Efterlevnad av enkla regler och att följa rekommendationerna från erfarna sommarboende hjälper till att förlänga växthusets livslängd och göra underhållet mindre arbetskrävande:

  • Innan du börjar gräva ramelementen i marken bör du behandla dem med en korrosionsskyddande förening eller bitumenlösning.
  • Under vinterperioden bör ett säkerhetsstöd installeras under varje båge, vilket hjälper ramen att klara en stor snölast.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att förhindra att det uppstår luckor mellan de övre och sidopolykarbonatarken, vars bildning är möjlig när materialet expanderar från uppvärmning, bör ytterligare remsor läggas längs omkretsen. Bredden på sådana polykarbonatband ska vara 10 cm. Detta kommer att vara tillräckligt för att säkerställa strukturens integritet.
  • Att installera ramen på ett stålhörn hjälper till att göra växthusets bas mer tillförlitlig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Växthus för dacha "2DUM" bör rengöras regelbundet från insidan och utsidan. För att göra detta, använd tvålvatten och en mjuk trasa. Användning av slipande produkter rekommenderas inte på grund av risken för repor och ytterligare grumlighet i polykarbonatet.

Förlusten av transparens kommer att ha en negativ effekt på penetration av solljus och växthusets utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

På vintern ska ytan regelbundet rengöras från snö och is får inte bildas. Om detta inte görs, under påverkan av snötäckets stora vikt, kan arket böjas och deformeras, och isen kommer helt enkelt att bryta det. Det rekommenderas att ständigt ventilera växthuset under sommarperioden. Detta bör göras med hjälp av ventiler, eftersom öppning av dörrarna kan leda till en kraftig förändring av den inre temperaturen, vilket kommer att påverka utvecklingen av växter negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Konsumenter talar mycket bra om 2DUM växthus. Modellernas hållbarhet och tillförlitlighet, det praktiska ändarrangemanget för ventilerna och möjligheten att binda växter med bågar noteras. Till skillnad från växthus under filmen kräver polykarbonatstrukturer inte demontering efter sommarsäsongen och regelbundet byte av täckmaterial. Nackdelarna inkluderar komplexiteten i monteringen: vissa köpare karakteriserar strukturen som "Lego" för vuxna och klagar över att växthuset måste monteras i 3-7 dagar.

Bild
Bild

Landväxthus "2DUM" har inte tappat sin popularitet på många år. Strukturerna löser framgångsrikt problemet med att få en rik skörd i regioner med ett hårt kontinentalt klimat. Detta gäller särskilt Ryssland, varav de flesta ligger i den kalla zonen och områden med riskabelt jordbruk.

Rekommenderad: