Barns Skjutbädd Ikea: Storlekarna På Metallmodellerna "Leksvik" Och "Minnen" För Barn, Recensioner Och Monteringsanvisningar

Innehållsförteckning:

Video: Barns Skjutbädd Ikea: Storlekarna På Metallmodellerna "Leksvik" Och "Minnen" För Barn, Recensioner Och Monteringsanvisningar

Video: Barns Skjutbädd Ikea: Storlekarna På Metallmodellerna
Video: COOL Metal bunk beds twin over full 2024, Maj
Barns Skjutbädd Ikea: Storlekarna På Metallmodellerna "Leksvik" Och "Minnen" För Barn, Recensioner Och Monteringsanvisningar
Barns Skjutbädd Ikea: Storlekarna På Metallmodellerna "Leksvik" Och "Minnen" För Barn, Recensioner Och Monteringsanvisningar
Anonim

En plats för en bekväm vila och god sömn är viktig inte bara för vuxna, utan också för barn, särskilt eftersom deras ryggrad fortfarande bildas. Men de har sin egen särart: de växer, så sängen behövs mer och mer med åldern. Under barnets tillväxt kan du ändra upp till tre modeller, vilket inte är helt ekonomiskt, och det är inte så snabbt att välja möbler i önskad design. Därför kommer glidmekanismer helt enkelt att vara de bästa alternativen för praktiska och tidskrävande föräldrar.

Bild
Bild

Särdrag

Huvudskillnaden mellan skjutbara sängar är en mekanism som låter dig välja längden för barnets höjd. Sådana möbler finns i olika stilar, färger, det finns både trä- och metallalternativ. Botten är vanligtvis solid eller lamell.

När du väljer en utdragbar säng kommer du att märka att de är av två typer

  • Från 0 till 10 år . Till en början ser sovplatsen ut som en bebis: den har skenor och en byrå med ett skötbord. Storleken är 120x60 cm, men när barnet börjar växa sjunker botten på spjälsängen, stängslen tas bort helt eller delvis. Det tredje alternativet för att öka utrymmet är fallet när en byrå med ett skötbord demonteras, och sedan blir botten av byrån en med sängens botten. Storleken i denna demonterade form når 160x70 cm.
  • Från 3 till 15 år . Ursprungligen är längden från 130 cm, och vid glidning når den upp till 210 cm, bredden är 90 cm. Sådana sängar har ett patenterat glidsystem, ofta lådor från botten eller byråer ingår i paketet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En klar fördel är att köpa en spjälsäng under lång tid, och detta är mycket ekonomiskt lönsamt, eftersom byte av säng under hela barnets tillväxtperiod naturligtvis inte är avsett med korrekt och noggrann drift.

Många tillverkare utrustar sådana sängar med ytterligare byråer eller lådor, vilket är bekvämt och avsevärt sparar utrymme.

Eftersom alla möbler och inredningsartiklar väljs i samma stil, sparar ett enda urval av sängar också tid, för att välja eller beställa en säng i en viss stil är inte en snabb affär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidmodeller utsätts för mer stress än vanliga sängar, så de är gjorda av mer hållbart material och med mer tillförlitliga beslag.

Men det finns också nackdelar: eftersom det är barnsängen som utsätts för större stress (hoppa på sängen) kan glidmekanismen gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

För närvarande finns det flera typer av skjutbäddar från olika serier på den officiella webbplatsen och i butikerna.

  • Minnen . Modellen är raffinerad och elegant, med tunna lameller och små vågiga skiljeväggar med strålar på sidorna på sänggavlarna och fotbrädorna. Sängen finns i svart och vitt och har en glidande metallram med en pigmenterad epoxipulverbeläggning. Setet innehåller en botten gjord av remsor, vars sammansättning är bokträ med björkfaner. Den minsta längden är 135 cm och den största är 206 cm, bredden är 85 cm, den största lasten är inte mer än 100 kg.
  • " Sundvik ". Denna modell har också en glidmekanism. Sängbotten är gjord av massiv furu täckt med akryllack. Båda ryggstöden är av massiv fiberplatta. En rackbotten ingår också. Modellen presenteras i två färger: vit och gråbrun. Den minsta längden är 137 cm, den största är 207 cm, höjden är 80 cm, bredden är 91 cm, lasten bör inte överstiga 100 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lexwick . En klassisk modell, vars bas är gjord av massiv furu, täckt med en färglös akryllack, som inte avbryter den naturliga färgen. Setet innehåller en lamellbotten av naturligt trä: bok och björk. Minsta längd - 138 cm, max - 208 cm, bredd - 90 cm. Lämplig för personer som älskar träets naturlighet och närvaro i interiören.
  • " Busunge ". Modell med en hög sänggavel i ett stycke med rundade hörn. Finns i två färger: vit och ljusrosa. Perfekt för flickrum. Lamellbotten i uppsättningen består av massiv furu, och själva sängen är gjord av fiberboard, bikakefyllmedel av återvunnet papper och plast. Minsta längd - 138 cm, maximalt - 208 cm, bredd - 90 cm, sänggavelhöjd - 100 cm, maximal belastning - 100 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Här, i stil med sängen, kan du hämta andra möbler från dessa serier och barnsängkläder.

Hur väljer man?

När du väljer en av Ikea -sängmodellerna bör du vara uppmärksam på att de är för barn från 3 år, eftersom det i barndomen är nödvändigt att installera skiljeväggar på barnsängar så att barnet inte faller ut.

En bra aspekt är också att alla modeller har en lamellbotten, och inte en solid . Detta kommer att förbättra ventilationen av madrassen avsevärt, vilket är viktigt särskilt för små barn eller under den varma årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om barnet är för aktivt, är det bättre att välja modellen där kroppen och ryggarna är gjorda av fast material, och inte från spånskiva med invändig pappersfyllning, som är mindre hållbara.

Men valet av sängdesign är redan rent individuellt, eftersom färgen och formen kan vara helt annorlunda för föräldrar och barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur samlar jag in och fungerar?

Alla modeller på tillverkarens webbplats och komplett med sängar har detaljerade instruktioner med illustrationer för montering och drift. Det finns en separat möbelmontering och installationstjänst som kan ordnas i butiken. Webbplatsen innehåller också en video som visar hur man använder glidmekanismen.

För självmontering behöver du dessutom en Phillips och platta skruvmejslar och en hammare, allt annat finns i paketet med sängen. Det är bättre att samla alla delar på en mjuk yta, som på hala och hårda ytor, om vissa delar glider ur händerna kan det bildas flis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först skruvas de inskruvade pluggarna in i de redan borrade hålen, som visas i figurerna i instruktionerna, sedan sätts bussningarna in, sedan sätts banden för pluggarna in och kroppsdelarna fästs. När ryggstöden och glidmekanismen redan är monterade, fästs ytterligare staket, lamellbotten och ben på dem.

Vid rengöring bör sängen och lamellbotten torkas med en trasa som kan fuktas med tvättmedel . Lätta fläckar kan tas bort med en svamp fuktad med vatten och tvålvatten. Om fläcken är svårare kan du försöka ta bort den med ett tunt sandpapper på träbäddar.

Recensioner

Enligt kundfeedback passar Ikea -sängar perfekt in i barnrummen, är kompakta och pålitliga, tål tung belastning om barnet är mycket aktivt och gillar att hoppa.

Föräldrar som har flera barn i olika åldrar noterar att skjutbäddar är ett bra alternativ för design, eftersom sängarna är desamma och längden kan redan varieras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minnen-modellen ser kall ut på grund av sin metallram, men den kan dekoreras med kransar eller knutna leksaker.

Många användare pratar också om enkel montering och detaljerade instruktioner, eftersom alla delar är genomtänkta och lätta att montera. Och naturligtvis besparingar, som är viktiga för alla familjer, eftersom skjutbäddarna inte behöver bytas: de kommer att hålla länge när de växer med barnet.

Rekommenderad: