Växthus "Tulpan" Med öppningssidor (45 Foton): Hur Man Bygger Ett Minihus Med Glidande Tak, Instruktioner Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Växthus "Tulpan" Med öppningssidor (45 Foton): Hur Man Bygger Ett Minihus Med Glidande Tak, Instruktioner Och Recensioner

Video: Växthus
Video: Växthus i trä 6.6kvm 2024, Maj
Växthus "Tulpan" Med öppningssidor (45 Foton): Hur Man Bygger Ett Minihus Med Glidande Tak, Instruktioner Och Recensioner
Växthus "Tulpan" Med öppningssidor (45 Foton): Hur Man Bygger Ett Minihus Med Glidande Tak, Instruktioner Och Recensioner
Anonim

Trädgårdsmästare och trädgårdsmästare är mycket partiska när de väljer ett växthus. Många parametrar uppskattas - från priset till platsen som besattes på webbplatsen. Alla har sina egna kriterier: någon behöver en riklig skörd och användarvänlighet, kanske till nackdel för utseendet, för någon tvärtom är den övergripande sammansättningen av uthus i landet, inklusive växthus, viktig. Växthus "BotanikTM Tulpan" är ett nytt ord på växthusmarknaden, men det har redan vunnit ett stort antal beundrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

I Ryssland produceras ett ganska stort antal typer av växthus, som var och en hittar sin egen konsument.

Vi erbjuder en mängd olika modeller:

  • glas, polyeten och polykarbonat;
  • ram från helsvetsade stålrör och liknande - från hopfällbara; ramen är gjord av plast, trä eller metall;
  • utrustad med ventiler (de flesta modeller), öppning ("Delta") eller skjutdörrar ("Tulpan", "Botanist");
  • med avtagbar ("Cabriolet"), glidning till ändarna ("Matryoshka"), glidande ("botaniker") eller öppnande tak ("Clever").
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller växthuset Tulip är det en produkt från AGS-Service LLC, patenterad i Ryska federationen och Republiken Vitryssland. Denna typ tillhör 2017 års nyheter, det vill säga en helt "fräsch" design. Precis som alla andra saker har växthuset Tulip både fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

De otvivelaktiga fördelarna inkluderar flera egenskaper

  • Ingen snölast. Växthusets tak kan enkelt flyttas under den kalla årstiden, vilket förhindrar allvarliga skador.
  • Eftersom snön faller direkt in i växthuset kommer den att täcka jorden och förhindra att den fryser. Detta kommer i sin tur att bevara markens gynnsamma mikroflora, vilket kommer att ha en positiv effekt på grödornas tillväxt och utveckling under våren och sommaren.
  • Användningen av denna typ av växthus bidrar till skapandet av ett naturligt mikroklimat för växter, vilket leder till en ökad avkastning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Säkerställ ordentlig ventilation tack vare de skjutbara takramarna.
  • Möjlighet till naturlig vattning. Om takflikarna skjuts isär kommer naturlig bevattning att ske under regnet.
  • Polykarbonat anses vara ett av de mest hållbara och användarvänliga materialen.
  • Lätt att använda på grund av designfunktioner. Vid noggrann användning kommer livslängden att vara mer än 10 år.
Bild
Bild

Denna typ av växthus har också sina nackdelar

  • Den snabba förlusten av utseende av polykarbonat och dess slitage i jämförelse med glashusväxter, liksom kostsam ersättning av skadade områden.
  • Anhängare av traditionella växthusdesigner godkänner inte att byta ut ventilerna med skjutbara sidoväggar och flytta dem till dörren.
  • Det finns också en olägenhet att polykarbonat inte ingår i växthuset och måste beställas separat. Vissa sommarboende är tvärtom glada över detta, eftersom du kan välja densiteten av polykarbonat efter eget tycke. Tillverkare förklarar behovet av ett separat inköp av polykarbonat genom att det idag inte finns något företagsrepresentation i Ryssland, och leveranser från Vitryssland är dyra och opålitliga när det gäller risken för materiella skador.
  • Den viktigaste nackdelen med denna typ är priset, som varierar från 25 000 rubel. upp till 46 000 rubel, vilket kan vara en ganska påtaglig summa för de flesta trädgårdsmästare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför tulpan med växthuset Delta, som vid första anblicken har en liknande typ av enhet, kan vi skilja den största skillnaden: i den första versionen rör sig taket och sidoväggarna, och i den andra stiger de. Följaktligen, för "Delta" och andra liknande strukturer, behövs ytterligare utrymme när dess dörrar är öppna. Detta krävs inte för tulpanen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Dimensioner

Växthus "Tulip" kan installeras på alla sommarstugor, eftersom dess storleksintervall inkluderar modeller med en längd av 4, 6, 8 och 10 m. Bredden och höjden på varje är densamma - 3 respektive 2,1 m. Ett mini-växthus med en längd av 4 m hittar sin plats även i den minsta sommarstugan, och på grund av att taket och klaffarna rör sig och inte öppnas utåt, kan det placeras alldeles bredvid sängarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Växthuset är tillverkat av profilförzinkade rör av rostfritt stål 40x20 mm i storlek, anslutna med svetsning. Det bör noteras att rörets tjocklek är större än i liknande hopfällbara strukturer (20x20 mm), vilket gör ramen mer hållbar och stabil. Detta underlättas av den "smarta" 4-bultsfästen, som tillverkaren själv beskriver som "starkare än svetsning". Ramen är sträckt polykarbonat med en tjocklek av 4 till 6 mm, med en densitet på minst 0,65 kg / m3 (detta är tillverkarens villkor).

Växthuset "Tulpan" med öppningssidor och topp är endast tillverkat av ett helsvetsat rör , vilket ökar dess styrka och styvhet jämfört med liknande hopfällbara strukturer. Det glidande och glidande taket är också polykarbonat, det kan antingen skjutas något åt sidan för ventilation, eller helt öppnas för vintern eller under regnet för naturlig bevattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Rampaketet innehåller allt du behöver för att montera växthuset (skruvar, bultar, hårdvara), med undantag av polykarbonat, som köps separat. Beroende på tjockleken på polykarbonatet, välj en ändprofil. I varje ände av växthuset finns 2 dörrar, som alla har ett fönster.

Tillverkaren har utvecklat speciella guider som hjälper till att säkert fixa och hålla skärmen och taket i det läge som ägaren ställt in. Denna profil är också resistent mot ultravioletta strålar och kan inte förstöras på grund av deras inflytande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Crab -systemet (en annan innovation från tillverkaren) fördelar de externa lasterna jämnt över hela ytan. Detta beror på fästelementen som förbinder bågarna och tvärstängerna, varför polykarbonatet fäster hårt vid både bågarna och stängerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

För att montera ett växthus behöver du följande uppsättning verktyg:

  • skruvmejsel med tvärhuvuden och sexkant 8 mm;
  • skiftnyckel 10 mm;
  • konstruktionskniv, vars blad är utsträckt;
  • roulett;
  • nivå.
Bild
Bild

Det rekommenderas att arbeta i bomullshandskar med en polymerbeläggning . Trots att fundamentet inte är en förutsättning för att bygga och installera Tulpan, rekommenderar tillverkaren att bygga den. Det kan vara tejp, monolitiskt eller virke.

Om grunden av någon anledning är omöjlig, innehåller satsen klackar som är utformade för att installera växthuset direkt i marken. Installationsbasen måste dock vara jämn för att undvika att växthuset snedställs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsanvisningar finns på tillverkarens webbplats. Det är ganska detaljerat och tydligt. På grund av att ramens bågar är helsvetsade och alla tillbehör ingår, är det ganska enkelt att installera växthuset. Några av delarna levereras monterade, så det föreslås i själva verket att inte montera, utan att sätta ihop det igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Trots att "Tulpan" kan placeras var som helst på platsen, eftersom växthuset inte kräver extra utrymme under öppnandet av fönsterluckorna, finns det ett antal rekommendationer.

Genom att observera dem kan du välja det bästa stället att installera ett växthus

  • Området där strukturen ska stå måste vara soligt och lugnt. Detta hjälper växthuset att värma upp.
  • Det rekommenderas inte att installera ett växthus nära träd. För det första kan löv smula sönder från dem, och om trädet bär frukt, då frukterna. För det andra kommer en tät krona att blockera solen för växthusgrödor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Marken måste vara jämn och fast så att strukturen inte vrider sig.
  • För att underlätta skörden och transportera grödan är det bättre att placera växthuset antingen bredvid skjulet eller huset, så att du kan bära hinkar eller lådor med grönsaker eller frukt i närheten. Det bör inte heller vara långt från vattenförsörjningssystemet.
  • Det ska vara bekvämt att närma sig växthuset, så det rekommenderas inte att lägga det alldeles intill trädgårdsbädden, du måste lämna vägen, åtminstone smal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lika viktigt att omedelbart bestämma vad växthuset ska användas för odling . Om grödan är planerad att användas för personligt bruk, bör du inte investera för mycket i köpet. Om det finns en idé i framtiden att bygga ett företag på trädgårdsodlingar är det värt att överväga möjligheten att förvärva en mer rymlig och imponerande (inklusive kostnad) design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom "Tulip" är ett växthus, polykarbonat som köps separat, är det bättre att inte spara pengar och beställa det mest täta och högkvalitativa materialet. Både styrkan i den framtida strukturen och dess livslängd beror på detta.

Bild
Bild

Recensioner

Konsumenter talar i allmänhet positivt om Tulip och noterar både enkel montering och användarvänlighet. Dessutom uppskattas möjligheten att flytta taket för vintern och inte rengöra snön från det mycket av sommarboende, särskilt de som berövas möjligheten att regelbundet resa till landet på vintern. När det trycks tillbaka utsätts inte taket för snömassans tryck, därför förblir strukturen intakt.

Den starka ramen och den enkla monteringen och möjligheten att lufta helt eller delvis, beroende på vädret, noteras också. Möjligheten att skjuta taket och sidoväggarna är bekvämt för både växter och trädgårdsmästare, som bekvämt kan skörda utan att tappa i den täppta luften i växthuset.

Bild
Bild

Bland bristerna markerar köpare den höga kostnaden och behovet av att beställa polykarbonat separat, eftersom det inte levereras med växthuset. Dessutom räknade inte alla konsumenter ut hur man sträck polykarbonat, och om montering av ramen inte orsakar några speciella svårigheter (den levereras halvmonterad), för att få växthuset till sin slutliga form kräver det ofta hjälp av proffs som har behandlat sådana typer av verk tidigare.

Rekommenderad: