Växthus För Sommarstugor (66 Bilder): Lantliga Växthus "Lotus" Och Växthus Gjorda Av Film, Valet Av Sommarboende, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Växthus För Sommarstugor (66 Bilder): Lantliga Växthus "Lotus" Och Växthus Gjorda Av Film, Valet Av Sommarboende, Kundrecensioner

Video: Växthus För Sommarstugor (66 Bilder): Lantliga Växthus
Video: LUXURY GLAMPING DOME! | Full Airbnb Geodesic Dome Tour! 2024, April
Växthus För Sommarstugor (66 Bilder): Lantliga Växthus "Lotus" Och Växthus Gjorda Av Film, Valet Av Sommarboende, Kundrecensioner
Växthus För Sommarstugor (66 Bilder): Lantliga Växthus "Lotus" Och Växthus Gjorda Av Film, Valet Av Sommarboende, Kundrecensioner
Anonim

Odling av odlade växter tvingar människor att tillhandahålla de nödvändiga förutsättningarna för dem. Det är inte alltid möjligt att göra detta utomhus. Men för att ett växthus och ett växthus verkligen ska skydda grönsaker och blommor från negativa väderpåverkan måste du välja dem korrekt.

Bild
Bild

Visningar

Växthus och växthus är inte synonyma. Ett riktigt växthus är dyrare än ett växthus, det är mycket svårare och dyrare att bygga. Vi måste välja materialen så noggrant som möjligt, eftersom strukturens livslängd beror på det beslut som fattats. Och växthus är nästan alltid tillfälliga till sin natur; det fungerar inte att driva dem under vintermånaderna, eftersom uppvärmning inte kan organiseras.

Bild
Bild

När vi talar om konstruktionernas egenskaper bör flera faktorer noteras:

  • Växthuset är monterat på en strikt definierad plats. Växthuset kan flyttas till en eller annan punkt varje år.
  • Ett växthus är större än ett enkelt växthus och har en annan bas. Ramen måste vara stark och solid (en förberedd grund).
  • Växthusets övre del för ett sommarboende bör göras så tillförlitlig och högkvalitativ som möjligt, eftersom långsiktigt arbete förväntas.
  • Växthusbyggande är alltid dyrare än växthusutrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man utrustar en sommarstuga med ett växthus kan man inte annat än ta hänsyn till särdragen hos dess specifika typer.

Bild
Bild

Gradering utförs både på ramen och på täckmaterialet. Ramens struktur kan vara följande:

  • med vertikalt riktade väggar;
  • med ett lutande arrangemang av väggar;
  • med en lutning;
  • i form av en båge;
  • med två backar;
  • med vindtakstyp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller beläggningen finns det bara tre möjliga ämnen - glas, polykarbonat och plastfolie. Växthus är i grunden grunda gropar, som är fyllda med jord eller en konstgjord blandning av jord och täckta med en ram ovanpå.

Den mest ekonomiska typen av växthus är en begravd byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men en sådan struktur kan inte läggas på lera eller lera bara så. Du kommer definitivt att behöva ta hand om dränering och bortskaffande av vatten enligt följande.

Den skandinaviska typen av begravda växthus är bildade av enkla plastlådor (de som rymmer flaskor matvätskor). Ett vanligt välvt växthus hjälper till att spara pengar, vars problem bara är ett - det snabba slitage på plastfilmen. Därför är det lämpligt att använda de mest tillgängliga materialkvaliteterna. Enstaka sluttningar behövs främst för odling av rotfrukter. De är gjorda med tre väggar som löper längs utsidan av trädgårdsbädden. Förbättrade sorter är utrustade med fasta väggar och glasade ramar (alternativt kan du sträcka en film i dem).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gavel struktur - det här är parade ramar ritade med en film eller glasade strukturer som är anslutna med baldakiner. Beroende på kundens beslut görs sidoväggarna stationära eller täcks med en film i form av en triangel. Förbättring av värmeisolering uppnås genom överlappning av lederna med polyetenremsor. Om bekvämligheten kommer först, bör du välja bärbara växthus. Det enda problemet med dem kan vara det extra lagringsutrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

För att täcka växthus och växthus kan du välja vilket material som verkar bekvämt. Polykarbonatbyggnader är fyllda med diffust ljus inifrån, håller lufttemperaturen bra och är mycket hållbara. Ännu mer ljus passerar genom glaset, men det är tungt och skört. Det är mest praktiskt att utrusta bärbara (prefabricerade) modifieringar av växthus med plastfolie, det låter dig radikalt förenkla arbetet. Oavsett konstruktionsmaterial är lösningar med självöppnande ventiler till stor nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att vädret inte bara kan vara dåligt utan också förändras.

Plötsliga temperaturförändringar kan bromsa växternas tillväxt eller till och med förstöra dem helt.

Bild
Bild

Både kyla och värme kan ha denna effekt. Tack vare modern teknik behöver du inte spåra alla förändringar själv. Automatisk öppning av ventilerna tillhandahålls av både mekaniska och elektriska enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska anordningar kännetecknas av:

  • utmärkt svar på temperaturförändringar;
  • möjligheten att ställa in ett timerläge;
  • anslutning till källor till elektrisk energi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista omständigheten är oerhört viktig. I många fall kan en plötslig avstängning av maskinen förstöra hela grödan. Det är därför det är önskvärt att ha ett extra energiblock, och inte bara det huvudsakliga. När det gäller mekaniska ventiler kan de tillverkas i horisontell eller vertikal design, och det skulle vara mer korrekt att kalla dem termomekaniska. Bimetallkomplex fungerar på grund av ojämlik expansion av metaller när temperaturen ändras.

Bild
Bild

Mekaniken har både fördelar och nackdelar:

  • energioberoende;
  • eliminering av onödig lukt;
  • möjligheten att ventilera ett stort växthus med två ventiler;
  • installationens komplexitet;
  • högt pris;
  • långsam reaktion på förändrade förhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Konstruktionen av växthus och växthus av film har sina egna egenskaper. Plankor, metallbeslag, PVC -rör kan användas som ram. Anslutningen uppnås med stålhörn, självgängande skruvar. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till att filmmaterialen i byggandet av växthus och växthus är långt ifrån homogena. Traditionell polyetenmaterial rulltyp kan ha en bredd på 120 till 300 cm.

Experter rekommenderar att du köper en film som inte är tjockare än 100-150 mikron.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tjockare kan arbeta längre, men det kommer inte längre att kunna användas nästa år. För små växthus kan en sådan lösning anses vara den bästa. Förstärkta alternativ - i huvudsak samma polyeten, bara mer tät och hållbar, med en mobil ram. För att odla grönsaker inomhus måste du välja produkter med en densitet på 0, 12 - 0, 2 kg per 1 kvm. m.

Glasfiber det används extremt sällan, mycket mer praktiskt, enligt driftserfarenhet, specialbehandlad polyeten och polypropen. En dyrare, men också mer effektiv underart är ett "andningsbart" täckmaterial, som har ett speciellt hål i mitten. PVC är att föredra på platser där den mest intensiva belysningen krävs. Det blockerar inträdet av skadliga delar av spektrumbrunnen. Men man kan inte låta bli att ta hänsyn till att detta material är dyrt och inte tål allvarliga frost bra (men utan dem fungerar det från 5 år).

Genom att tillsätta speciella tillsatser får täckfilmen olika egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa komponenter förhindrar destruktiv aktivitet av ljus, medan andra förhindrar att droppande kondens uppstår. Det finns också ämnen som blockerar överskottsvärme och dammansamling. Fosfor spelar en särskild roll, varav några absorberar ultravioletta strålar, medan andra reflekterar infraröd strålning. För att ha flera funktioner samtidigt är filmen gjord i flera lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom polyeten används sällan eten-vinylacetat-sampolymerer som:

  • tjäna över 7 år;
  • tolererar kalla temperaturer upp till -80 grader;
  • släpp in 92% av ljuset;
  • tolererar perfekt rivning och nötning;
  • kan överleva vindstötar upp till 18 m / s.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bara en nackdel - en betydande kostnad. Polyamidfilm är mycket bra i optiska termer, den håller värmen stabilt, men så fort den blir våt kommer beläggningen att svälla och töjas. En sådan film kommer inte att pågå mer än två säsonger. Tre-lager luftbubbla har polyeten på utsidan, och ett bubbelskikt skapas i kärnan. Färgning hjälper till att identifiera de exakta egenskaperna hos ett material.

Så det är bäst att använda den svarta sorten som en täckfilm. Blått och blått material är utmärkt för att motstå kondens, men sönderfaller i jorden på 3-4 månader. Rosa filmer med tre lager släpper in ganska mycket ljus och är mekaniskt starka, håller i 5-6 år. Den svartvita typen är avsedd att förebygga solbränna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Oavsett vilket material som används måste också växthusets eller växthusets storlek utvärderas. Om de visar sig vara för små eller för stora blir resultatet detsamma - allvarliga förluster, obehag och olägenhet. Huvudregeln här är att fokusera på storleken på det område där strukturen kommer att ligga. En lika viktig punkt är växthusets överensstämmelse med ägarnas behov. Att odla en enorm gröda för en liten familj är helt opraktiskt.

Det är oönskat att helt tilldela trädgårdstomter under ett växthus eller växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämna alltid en plats för att plantera växter på det öppna fältet. När en design väljs för kommersiella ändamål (växande växter till salu) blir den uppskattade omsättningen det viktigaste kriteriet här. Det är i alla fall oönskat att köpa eller bygga mycket små växthus, för med tillräckligt utrymme ackumuleras värme bättre på våren och mindre skada från värme på sommaren. Nyckelparametern är bredd, alla erfarna sommarboende vet att det är svårare att ta hand om växter i ett trångt utrymme.

Bild
Bild

Den idealiska växthusbredden är 220-250 cm (för två sängar), eller 350 cm (när det finns tre sängar inuti med ett par gångar mellan dem) . Om vi tar hänsyn till dörrarnas bredd är minsta storlek från 2,4 m. När det är tänkt att använda skottkärror eller vagnar är det vettigt att göra dörrar från 90 cm eller mer. I varianten med ett par gångar och ett centralt placerat ställ används strukturer med en bredd på 370-400 cm. När det gäller höjden ska den vara sådan att plantorna har tillräckligt med utrymme för utveckling; längden väljs fritt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Konsumenterna kan välja ett växthus i olika former:

  • halvklotform;
  • rektangulär;
  • pyramidalt;
  • droppformad;
  • trapetsformad;
  • oval;
  • triangulär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ovala formen anses vara den bästa bland byggare, eftersom det förenklar arbetet kraftigt. Det enda problemet är att i avsaknad av strikt vertikala väggar är det omöjligt att odla växter direkt vid kanten av strukturen. A-formade artiklar föredras eftersom de kan beläggas med relativt styva täckmaterial, inte bara filmer. Stela strukturer blir mer och mer efterfrågade med åren, men problemet är att bara proffs kan bygga dem ordentligt. Därför ökar den totala byggkostnaden markant.

Bild
Bild

Urvalstips

Det är verkligen användbart att fokusera på egenskaperna hos material och former, på tillverkarnas rykte och till och med kundrecensioner. Men allt detta kommer att ge ett positivt resultat bara i ett fall - när konsumenterna tydligt förstår vad de exakt kommer att växa. Fröplantor kräver vissa förhållanden, medan lövgröna kräver andra. För tomater och gurkor är ett lämpligt mikroklimat diametralt motsatt, och det fungerar inte att hålla dem ihop. Och även för varje sort är det nödvändigt att välja den optimala odlingsregimen.

För zucchini måste du använda både film- och polykarbonatväxthus (hotbeds).

Bild
Bild
Bild
Bild

Under vintermånaderna kan endast konstruktioner installerade på en solid grund drivas. Täckmaterialet i detta fall är glas. Enligt majoriteten av sommarboende och experter är höjden inte alltför signifikant. Men det är strikt nödvändigt att utrusta växthuset med ventiler.

Bild
Bild

Tillverkare

Ett växthus för alla typer av grödor kan göras för hand. Men produkter som designats av utbildade ingenjörer visar sig vara mycket säkrare och mer perfekta. Företagsprojekt " Lotus " har länge blivit populärt bland sommarboende och trädgårdsmästare. Ett slående exempel på deras konkurrenters produkter är modellen " Will Premium " … Storleken på strukturen är 89x80x210 cm.

Bild
Bild

För tillverkning av ramen användes ett zinkbelagt rör med en sektion på 20x20 mm. Produkten har 24 månaders garanti och kräver ingen grundkonstruktion när du använder den. Det huvudsakliga konstruktionsmaterialet är polykarbonat. För att släppa in luft eller vattna plantorna behöver du bara öppna locket. Växthuset är väldigt brett, men tack vare möjligheten att öppna väggarna är det ganska enkelt att använda det.

Volia har samlat betydande erfarenhet av produktion av växthus och har egna industrianläggningar, ett modernt verkstadscentrum.

Bild
Bild

Mycket bra resultat uppnås med ett växthus " Liten droppe ". Vid tillverkningen används endast modern teknik och polykarbonat på hög nivå, liksom en förstärkt ram som fritt kan överföra betydande belastningar. Även en snöig vinter med stark vind kommer inte att förstöra en sådan produkt.

Strukturens form återspeglas till fullo i dess namn. I produktionen används noggrant utvalda korrosionsskyddsmedel, vilket gör det möjligt att öka produktens drifttid. "Droplets" är baserade på rektangulära rörformade profiler, deras tvärsnitt är 2x2 eller 2x4 cm. Designerna har tillhandahållit både förlängning av strukturen och uppdelningen av dess inre volym i fack. Det finns ventiler i ändarna, vilket förbättrar arbetsflödet många gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa alternativen

Klassificeringen av växthus och växthus i polykarbonat gör att du äntligen kan göra ett välgrundat val.

Den obestridda ledaren inom tillförlitlighet är modellen " Gåva " från Dubna -företaget "Volia". Den är utrustad med ett infällbart tak; och även om användare lämnar den på plats finns det ingen risk att förstöras av snö.

Men Cherepovetskaya " Fästning " sticker ut för sin ovanliga form. Det är inte alltid möjligt att hitta ett växthus med raka vertikala väggar och ett välvd tak på marknaden. Att döma av recensionerna, en sådan produkt är mycket bekvämt för ett strumpeband av växter.

I produktionsprocessen används en kvadratisk profil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Noggrant utvalda golv och parade bågstolar tål tryck på upp till 170 kg per kvadrat. m.

Den tredje välförtjänta platsen är " Novator 5 " - den här designen är bekväm och håller länge, den är utrustad med ett avtagbart tak och är väl ventilerat på grund av förlängningen av facken. Den enda sektionen väger bara 8 kg. Högar kan fästas på profilklackarna. Det bör beaktas att detta växthus är olämpligt på vintern, och för montering kommer det att vara nödvändigt att skära det cellulära polykarbonatet i många små delar. Anslutning av fästelement orsakar ibland vissa besvär för användarna.

Rekommenderad: