Markismarkiser: Glidande Tält För Sommarstugor Av Akryl Och Annat Tyg, Lantliga Modeller För Poolen

Innehållsförteckning:

Video: Markismarkiser: Glidande Tält För Sommarstugor Av Akryl Och Annat Tyg, Lantliga Modeller För Poolen

Video: Markismarkiser: Glidande Tält För Sommarstugor Av Akryl Och Annat Tyg, Lantliga Modeller För Poolen
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Markismarkiser: Glidande Tält För Sommarstugor Av Akryl Och Annat Tyg, Lantliga Modeller För Poolen
Markismarkiser: Glidande Tält För Sommarstugor Av Akryl Och Annat Tyg, Lantliga Modeller För Poolen
Anonim

När vädret börjar njuta av solen och varma dagar rusar många från stadens liv och rörelse till naturens vida. Vissa går till dacha, andra går på en picknick i skogens snår, och andra går för att erövra bergstoppar. Men, trots skillnaden på viloplatser, är det viktigt att tänka på förhand var och hur man bäst gömmer sig från solen. Och om tidigare massiva, obekväma transportparaplyer användes för dessa ändamål, har de idag ersatts av markiser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Markiser - det mest populära och prisvärda sättet att skydda människor och deras tillhörigheter från effekterna av brännande solstrålar, nederbörd i form av regn och hagel.

Under det senaste förflutna, när mode för bodar dök upp, installerade många sommarboende stationära strukturer av sten, trä och metall på sina tomter. Efter en tid förlorade den takade strukturen sitt utseende och ägaren var tvungen att göra ytterligare investeringar för återuppbyggnad. Och relativt nyligen har samhället en efterfrågan på mobila skjul som kan tas med på en resa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag har jägare, fiskare, bergs- och skogsturister skjul täckta med en tygmarkis .… Med dem kan du gå till stranden eller på en lång vandring. Om ägaren inte har en resa planerad kan markisskyddet sättas ut i landet. Om det behövs kan strukturen flyttas till en annan plats på webbplatsen.

På den moderna marknaden finns det stort utbud av markiser utgående från den enklaste bit av tätt tyg, sträckt över trädgrenar och slutar med en hopfällbar struktur med helt stängda väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För installation i landet är det bäst att välja markis lusthus . Detta är en hopfällbar design med en stark ram och tygväggar. Det här är modellerna som erbjuds konsumenterna av onlinebutikschefer och direktköpskonsulter.

Men betala inte omedelbart kostnaden för en struktur som ser ut som den. Det är nödvändigt att ta reda på egenskaperna och parametrarna för den föreslagna baldakinen och därigenom förstå om produkten uppfyller kraven för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Hittills har tillverkare utvecklats ett stort antal modifieringar av markisskydd som var och en har vissa fördelar och möjligen har vissa nackdelar.

Paraply

Detta är en glidande design som är bekant för samhället, som ofta finns på sommarmarkerna på kaféer och restauranger. Den största fördelen med paraplyer är snabb montering och demontering av produkten .… Med en sådan markis är ljusa solstrålar och lätt regn inte skrämmande. Tack vare det stora utbudet av paletten för stretchmarkiser och ytterligare tillbehör kan paraplyet bli en integrerad del av sommarstugans landskapsdesign. Den enda nackdelen med den presenterade produkten är oförmågan att fly från kraftigt regn, hagel, vind och insekter.

Bild
Bild

Öppen modell

Ramen för den presenterade typen av markisskydd är gjord av plaströr. Taket presenteras i form av lätta metallhögar, på vilka tygskyddet sträcks.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd modell

Denna typ av konstruktion är i form av ett lusthus med täckt tak och väggar . Takmaterialet är tillverkat av tätt tyg. Väggarna kan i sin tur vara transparenta eller ljusa. Vissa modeller har fönsterinsatser på väggarna med myggnät för att hålla insekter borta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstol

Ganska intressant modell, mer som en gunga … Taket på taket är tillverkat av tätt tyg, men dess dimensioner kan inte skydda en person från dåligt väder. Själva gungstolen är designad för 3 personer, därför är det opraktiskt att ta med sig den på en resa.

Bild
Bild

Markis

Det bästa alternativet till stationära lusthus i sommarstugor. Designen är en rektangel som lutar åt sidan . Lutningsvinkeln kan vara liten eller betydande - den här parametern beror på önskemålen från ägaren av kapellet. Markisens "markis" kan placeras som ett fristående lusthus, eller så kan du fästa takfoten på byggnadens fasad.

Bild
Bild

Tält

Den presenterade typen av baldakin kännetecknas av en mer komplex ramstruktur . Takmaterialet täcker produktens skelett till marken och bildar ett tak och täta väggar. En sådan baldakin kan sättas på en sommarstuga, och vid behov ta den med dig på en vandring. Det som är anmärkningsvärt är att tältets storlek gör att inte bara ett sällskap av människor kan gömma sig från vädret, utan också en hel bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garage

Det presenterade fällbara taket ser utåt ut som ett garage som alla känner till. Endast istället för tegelväggar och ett metalltak är strukturen täckt med tätt tyg. Måtten på denna typ av tak är mycket imponerande . En SUV kan enkelt passa in i strukturen. Det är anmärkningsvärt att ankomstplatsen vid tältet är utrustad med en sänkbar gardin, och du behöver inte oroa dig om kraftigt regn eller hagel plötsligt börjar. Ett tätt markis på 4 sidor täcker järnhästen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av markiser kan köpas i butiken eller tillverkas för hand . Men köp av en färdig konstruktion kräver vissa kostnader, och självsömnad av gatuskydd kommer att ta mycket tid och ansträngning.

Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av markiser tillverkare använd en mängd olika tyger . Konsumentpreferens ges dock fortfarande till naturmaterial.

Presenning

Hållbart tyg innehållande bomull, linne och jute . Dess rika färgpalett låter dig välja det bästa alternativet för placering i din sommarstuga. Tja, för jakt eller fiske, bör du välja ett kamouflagemönster.

Enligt de tekniska parametrarna kännetecknas detta material av sin styrka och hållbarhet. Tack vare impregnering med en silikonförening får den vattenavvisande egenskaper. Men efter ett tag slutar presenningen att klara vatten, för att återställa dess vattentäthet kommer det att vara nödvändigt att bearbeta materialet med en paraffinmassa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Duk

För tillverkning av detta material används hampa, linne, bomull eller jute . Det är omöjligt att bryta dess täta struktur genom att dra i händerna, bara med ett skarpt föremål. Silikonimpregneringen på duken gör materialet vattenavvisande och kopparbehandlingen skyddar tyget från sönderfall.

Naturligtvis är naturligt tyg hållbart och miljövänligt, men det skyddar inte från kylan och är tungt. I detta fall anses syntetiska material vara mer praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Grunden för akryltyget är polyakrylnitril, vilket ger materialet egenskaper som fuktbeständighet och brandbeständighet . Akryl försämras inte från exponering för höga och låga temperaturer. Dess enda nackdel är att elasticiteten försvinner med tiden.

Bild
Bild

Pvc

Detta material består av polyesterfilament belagda med plast, vilket ökar materialets elastiska egenskaper . Det går inte att riva för hand, det är svårt att skära det. Den enda nackdelen är elektrifiering.

Bild
Bild

Oxford

Utvalda tyg materialet är tillverkat av nylon och polyester … Oxford är lätt, brandsäkert och vattentätt. Nackdelen är tygets exponering för solens ljusa strålar.

Bild
Bild

Cordura

Tjockt tyg av nylontrådar kännetecknas av en hög hållbarhet . Detta material är tåligt, vattentätt. Nackdelarna inkluderar intolerans mot starkt solljus och lång torktid efter regn.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Vid val av markisskydd måste flera viktiga parametrar beaktas, nämligen: strukturell styrka och enkel installation . Du bör inte köpa modeller utrustade med komplexa mekanismer. Annars måste du istället för en picknick montera baldakinen och demontera samma mängd i en halv dag.

Det bästa alternativet för en baldakin för ett sommarboende är en hopfällbar rörformad struktur. Det kan användas som ett lusthus för avkoppling eller som ett tält vid poolen. I båda fallen skyddar strukturerna människor från solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett antal parametrar för vilka du ska välja en kvalitetsbaldakin

Material . För användning på sommaren bör du vara uppmärksam på syntetmarkiser. Kraftiga markiser är lämpliga för vår och höst.

Bild
Bild

Takform . För förortsanvändning rekommenderas att köpa baldakiner med ett mångfacetterat tak. Denna form ger strukturen större styrka. Enkelt uttryckt, i en stark vind, flyger kapellet inte bort.

Bild
Bild

Vikt . Denna parameter bör beaktas av resenärer. För att komma till viloplatsen måste du övervinna mer än 1 km med en ryggsäck på axlarna och en vikad baldakin i handen.

Bild
Bild

Insektsskydd . Ett viktigt krav för strukturer som täcker inte bara taket på taket, utan också väggarna. Myggnät bör finnas i öppningarna på de improviserade fönstren. De släpper inte igenom insekter, men samtidigt kommer det inre rummet att ventileras.

Bild
Bild

Komponenter . När du köper är det nödvändigt att kontrollera klippen så att de inte går sönder eller har en defekt.

Rekommenderad: