Gör-det-själv Lusthus På Landet (113 Bilder): Vackra Designalternativ För Sommarstugor I Trädgården, Ritningar Och En Steg-för-steg-guide Om Hur Man Bygger

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Lusthus På Landet (113 Bilder): Vackra Designalternativ För Sommarstugor I Trädgården, Ritningar Och En Steg-för-steg-guide Om Hur Man Bygger

Video: Gör-det-själv Lusthus På Landet (113 Bilder): Vackra Designalternativ För Sommarstugor I Trädgården, Ritningar Och En Steg-för-steg-guide Om Hur Man Bygger
Video: HOUSE TREE CLOUD DRAWING | HOW TO DRAW A HOUSE 2024, April
Gör-det-själv Lusthus På Landet (113 Bilder): Vackra Designalternativ För Sommarstugor I Trädgården, Ritningar Och En Steg-för-steg-guide Om Hur Man Bygger
Gör-det-själv Lusthus På Landet (113 Bilder): Vackra Designalternativ För Sommarstugor I Trädgården, Ritningar Och En Steg-för-steg-guide Om Hur Man Bygger
Anonim

Lusthuset på sommarstugan tillhör de funktionella och samtidigt dekorativa elementen. Det skyddar mot sol, vind och nederbörd och är ett rekreationsområde. Det kommer inte att vara svårt att bygga ett sådant arkitektoniskt element i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett lusthus i landet kan utföra olika funktioner, och oftast kombineras två eller tre av dem i en version. Funktionerna i dess funktion bestäms av flera viktiga punkter.

Bild
Bild

Först och främst är detta syftet med lusthuset:

  • Skugggivande struktur. Strukturellt är de de enklaste och behövs oftast i de områden där det inte finns höga träd och buskar och som inte är skyddade från den brännande solen. Skugga lusthus används för att vila från jobbet i sängarna och som en plats för att organisera grillar i bra väder.
  • Sommarkök. Sådana alternativ är redan svårare. Deras design ger skydd mot ogynnsamma väderförhållanden, och inuti finns en matgrupp och en grill. Eldstaden upptas ofta av en öppen spis med ugn, lämplig för att förbereda olika rätter i naturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Multifunktionella lusthus. De kombinerar fördelarna med ett kök och en sittgrupp. De är vanligtvis skyddade från alla väderproblem och kan användas vid olika tider på året.
  • Lekplatser. Rymliga lusthus som inte ger närvaro av en grill eller öppen spis inuti. De utrustar många sittplatser, vilket gör det möjligt att använda lusthuset för bardiska sammankomster och för te med ett bärbart bord och för barnlekar.
  • Dekorativa paviljonger. De kompletterar eller korrigerar landskapsdesignen. I vissa fall spelar de rollen som ett objekt och drar uppmärksamheten bort från den problematiska layouten på webbplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra viktiga aspekten är att välja lusthusets placering på platsplanen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta måste göras innan byggstart. Lusthuset kommer att se bra ut mellan pion- och äppelbuskar, men det kan skymma de ljusälskande växterna i sängarna eller kasta en skugga över grannområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats för ett lusthus måste du vägledas av följande principer:

  • Lusthuset passar organiskt in i landskapsdesignen på platsen. Dess plats valdes med hänsyn till avlastningen av marken, området och formen på platsen.
  • Det skuggar inte växter som kräver mycket ljus.
  • Det kränker inte den korrekta uppdelningen av territoriet. Rekreationsområdet står för högst 15-20% av hela territoriet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Byggregler har följts. Detta innebär att byggnaden är minst 3 meter från den närliggande platsen, takets lutning vetter mot insidan av platsen, och inte på grannarnas sida, observeras platsen i förhållande till kommunikationen vid dacha. Vatten- och elförsörjningen måste vara säker. Organisationen av en grill eller öppen spis kräver att vissa regler följs: användning av värmebeständigt material, en ordentligt organiserad skorsten, närvaron av ett skyddande "förkläde" runt eldstaden.
  • De sanitära och hygieniska standarderna observerades: lusthuset togs bort från uthus med 6-7 meter, från nötkreatur - med 8-10, från cesspoolen - med 13 eller mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall kommer ett bärbart lusthus att vara optimalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Att designa är ett svårt och avgörande skede för att skapa ett lusthus.

Planen skapas med hänsyn till många aspekter

  • Syftet med byggandet av byggnaden . Detta bestämmer dess konstruktionsegenskaper och tillverkningsmaterial.
  • Lusthusets dimensioner . Först och främst är dess möjliga övergripande dimensioner korrelerad med webbplatsens område. Sedan beräknas basytan och lusthusets höjd utifrån det faktum att för bekväm placering inuti bör en person ha minst 2 m höjd och 200-220 cm i bredd.
  • Landyta . De optimala parametrarna för ett rekreationsområde är en femtedel eller en sjättedel av den totala arealen. Ju mer kompakt platsen är, desto mindre bör byggnadens storlek vara. Utformningen av ett lusthus i ett litet område bör inte heller göras för komplicerat.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dess form . Vid zonering av ett rektangulärt område kan lusthuset tilldelas vilken lämplig plats som helst. Smala och långsträckta trädgårdar kräver noggrann placering av ytterligare byggnader och deras maskering med grönområden. På "triangeln" i rekreationsområdet är bakgrunden traditionellt tilldelad, osynlig för nyfikna ögon. Den L-formade formen innebär anordningen av ett lusthus i trädgården på en fristående ytterligare plats (överst i bokstaven G).
  • Relief och egenskaper hos jorden . För lusthuset tilldelas det mest ogynnsamma segmentet när det gäller fertilitet på platsen. Ju starkare bas under byggnaden, desto mindre sannolikt är det att strukturen kan tränga in eller luta sig. Lermarker med ett stort antal stenar är mycket mer lämpade för att ordna basen i lusthuset än lösa feta chernozem. Om möjligt måste du välja en torr plats så att trästrukturerna håller längre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats på kardinalpunkterna . Det är inte trevligt när solen slår hela dagen i lusthuset eller det blåses av en sval norrvind då och då. Lusthuset bör placeras mot ljuset med bakväggen eller i sidled, och en barriär bör organiseras på den blåsiga sidan. Barriären är inte nödvändigtvis en fast vägg. En häck, plast, glas, textilier, gardiner och andra dekorativa element kommer att skyddas väl från vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Placera ett nytt objekt med beaktande av de befintliga byggnaderna på egen och närliggande mark. Planschemat ska ta hänsyn till hur lusthuset förhåller sig till resten av föremålen på platsen, hur förorts kommunikation kommer att läggas mellan dem, var takskjul och andra detaljer finns. Det är nödvändigt att ta hänsyn till riktningen på taket på husets tak så att vattnet från det inte rinner ut i lusthuset. Lutningen på lusthusets tak bör inte titta på grannområdet om avståndet mellan dem är mindre än 3 meter.
  • Redovisning för landskapsdesign . Det är svårt att avgöra från en skiss om alternativet visade sig vara optimalt, därför är det bättre att jämföra ritningarna i två eller tre versioner med den efterföljande utföringsformen av den volymetriska modellen.
  • Kompatibilitetsprincip med ett lanthus i stil, design, färger och material som används.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Varje lusthus består av samma element: bas, stöd eller ben, sidoväggar (ibland bara räcken eller skiljeväggar) och ett tak.

Var och en av dessa element är olika i form och typ av konstruktion, och vilket av alternativen att kombinera med varandra beror på önskade byggfunktioner och designidéer.

Det finns bara två typer av lusthusbaser - med och utan grund. Allvarlig förberedelse av platsen för lusthuset krävs inte om strukturen är bärbar eller prefabricerad. Under den kalla årstiden och i dåligt väder kan du helt enkelt ta bort den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden är nödvändig när lusthuset byggs i många år, och du behöver inte ta bort det från platsen.

Det finns flera typer av baser för sådana strukturer

  • Fast . En sådan grund kallas också en monolitisk platta. Den är lämplig för strukturer av varierande komplexitet från olika material, mestadels lätta. Det måste finnas ett gap för ventilation mellan grunden och golvet.

    Plattformen består av flera lager, den används på instabil mark. Det lägsta lagret är täckt med sand, sedan täckt med vattentätningsmaterial, och toppen är fylld med cement eller betongbruk. Eftersom belastningen på den är betydande förstärks fundamentet med ett metallnät. Detta är en pålitlig och hållbar bas.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Band . Designad för mer komplexa och tunga byggnader. Dess design innebär att det finns färdiga block av cement-betongblandning runt fundamentets omkrets. De läggs inuti en liten fördjupning i marken, strös med sand och täcks med vattentätning och fylls sedan med murbruk och förstärks. Fördelen med denna metod är att du inte behöver fylla omkretsen inuti blocken under en vanlig träborr. De är starka på egen hand.
  • Pelar . Funktionsprincipen är densamma som för bandet en, bara blocken bildar inte en kontinuerlig omkrets och utrymmet mellan dem fylls med en lösning. Pelarna gör det möjligt att fylla grunden för arbors av icke-triviala och komplexa former, men materialen ska vara relativt lätta, som ihålig metall, plast, trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På en bar . En massiv eller randig träbas är endast avsedd för konstruktioner av samma material. I hörnen under virket bör det finnas pelarstöd, grävda i marken, gjorda av tegel eller betong.
  • På högar . Detta alternativ är relevant när lusthuset måste höjas ovanför marken för god ventilation. Pålar är också praktiska för användning i områden med ojämn terräng. Sådana metallkonstruktioner installeras enkelt: de "skruvas" i marken och i lusthusets ram runt omkretsen.
  • Från improviserade medel . Användningen av robusta pallar eller bildäck är viktigt. De senare är fyllda med spillror inuti för stabilitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller taket används ofta ett plant eller lutande tak för lusthuset, vars lutning är riktad i motsatt riktning mot ingången. Ett annat alternativ, inte mindre vanligt, är ett gaveltak. Vänster och höger sluttning kan placeras symmetriskt eller asymmetriskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkantiga lusthus kännetecknas av ett tak med en åsknut (har från 4 backar, konvergerar vid en punkt överst). I rektangulära arbors används en höft typ av tak (två långsidor är trapetsformade och två ändsidor är triangulära). Det halvcirkelformade taket är tillverkat av genomskinligt plastark (ser ut som ett växthus).

Runda lusthus är ofta gjorda med avsmalnande och kupoliga tak. Tak täckta med mjukt material (som mjuka kakel) har en komplex figur.

Bild
Bild
Bild
Bild

En extremt sällan använd taktyp i det ryska klimatet är en pergola . Detta är ett tak som inte är täckt med arkmaterial ovanpå. Det ser ut som ett trägitter, som är täckt med tyg eller PVC -material. Tyget ska hänga något nedåt.

Pergola lusthus ser väldigt snygga ut, ger skugga, men är endast lämpliga för torra dagar. Dessutom måste tyget tvättas ofta, eftersom det inte är vanligt att använda en mörk färg för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta alternativ är relevant för prefabricerade lusthus i landet och utomhusevenemang, till exempel utomhusbröllop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva lusthusets design kan vara kvadratisk, rektangulär, polygonal eller rund.

Det enklaste alternativet är öppet, när det förutom basen, taket och stödelementen inte längre kompliceras av någonting. Detta är ett sommarstugalternativ som används under varma sommaren. Ett sådant lusthus blåses av alla vindar, och i regnväder kommer det in vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra typen är halvstängda lusthus . Det här är lusthus eller paviljonger. Som regel har de ett överhängande tak som skyddar den övre delen och sidor upp till hälften av konstruktionens höjd (100-150 cm). Även hamnar med gallerväggar är halvstängda. De används under den varma årstiden under sommarsäsongen.

Det stängda lusthuset är mer som ett litet oisolerat lanthus. Det är ofta glasat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kombinerat lusthus kombinerar vanligtvis ett slutet utrymme och en öppen del under taket, som en ljus veranda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialens tekniska egenskaper påverkar driftskvaliteten och lusthusets livslängd. Till exempel kommer en träbyggnad utan grund att vara mindre hållbar än en stål. Men det är på förhand varmare än ett lusthus av metall, tegel eller andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss börja med grunden.

En mängd olika material kan behövas för att skapa det:

  • Sand . Stenbrott eller flodtorkad sand används för ömtåliga och våta typer av jord för att stärka fundamentets bas och förhindra korrosion av metallbotten och ruttnande av trä. Sandskiktet i sig är naturligtvis inte grunden. Han är bara ett hjälpelement.
  • Vattentätande material . De behövs för att skydda fundamentet från sprickbildning, eftersom det ofta ligger ovanför frysdjupet och kondensat från grundvatten stiger upp till 4 meter i höjd. Rullmaterial (PVC -film, impregnerat bitumenpapper) är populära för vattentätning. De är fodrade direkt på sanden och hålls ihop med mastik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är beläggningsmaterial. De har en flytande konsistens, de appliceras direkt på grunden med en pensel eller rulle, som färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • En sten . Den läggs ut i mosaik på botten av en liten fördjupning för att hälla en monolitisk grund, och uppifrån hälls den med en cementbruk.
  • Cement . Cement-sandbruk kan användas för att fylla grunden för en struktur med relativt låg vikt. Det är viktigt att hälla det över stenplattor som förstärker grundstrukturen istället för ett armeringsnät. När du väljer cement är det bättre att föredra ett varumärke som inte är lägre än M300, och också uppmärksamma dess hydrofoba egenskaper, motståndskraft mot frysning och temperaturförändringar och en tendens att krympa.
  • Betong . Block för "sten" -bältet hälls av betong på egen hand. De bildar den så kallade bandgrunden. Om lusthuset väger lite, kommer blocken runt omkretsen att räcka. Om strukturen är tung fylls omkretsen med en murbruk av cement, sand, grus och mjukgörare. Dessutom används betong- och cementmurbruk för pelarfundament.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Armeringsnät . Detta är ett varmvalsat stålnät som fungerar som stödram för ett betong- eller cementlager. Med det garanteras att fundamentet inte faller sönder under lusthusets vikt, även om det är tegel eller smidd eller det finns en eldstad inuti;
  • Tegel . Tegel av hög kvalitet fungerar som ett stöd vid konstruktionen av en pelargrund. Den kan användas både på egen hand och över betonghällning. Tegelstenen ska vara röd, inte vit, fri från defekter (inte bränd, inte sprucken), från icke-porösa material. För dessa egenskaper, till exempel, är keramik lämplig.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stålarmeringsbur för tillverkning av en grund på pålar. En sådan ram kan beställas av proffs och installeras på plats själv.
  • Träbjälkar att bilda en ram på trähögar.
  • Material till hands: krossad sten, däck, pallar, spik, häftklamrar och andra enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Då måste du välja material för lusthusets ram. Det mest populära materialet är naturligtvis trä. Även nybörjare kan bygga av det, det är mycket svårt att förstöra ett träd, och bland trädgårdens grönska ser det så naturligt och harmoniskt ut som möjligt.

Bild
Bild

För konstruktion av arbors används trä och dess derivat i ett annat format:

  • Massivt virke . Lusthusets ram är gjord av den, ibland väggarna, men inte i en helt stängd byggnad. Det är för tjockt för detta, och det krymper också.
  • Limstång . Dess största skillnad mot vanligt virke är att det inte krymper. Ett stort lusthus (öppet, halvstängt och stängt) kan byggas helt från det.
  • Skivat virke . Sådant material är tunnare än fyrkantigt virke och kan mycket väl användas för att bygga ramen och avsluta lusthuset. Fragment monteras på varandra som lameller av ett foder.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Foder . Hon fylls med luckorna mellan träets bas för att göra ett halvöppet eller stängt lusthus.
  • Hackade stockar . Ett lusthus i rysk stil med fasta tjocka väggar är monterat av sådant material som en konstruktör.
  • Avrundade stockar . Alternativ för konstruktion av ett pålitligt, varmt, halvstängt eller stängt lusthus. Faktum är att det visar sig ett oisolerat hus.
  • Kantade och okantade brädor . De kan användas både för att skapa ramen och för att fylla luckorna mellan rambalken. Bra slipade kantade brädor kan användas för att bygga ett pergola lusthus med ett galler tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plywood . Dess roll är att fylla tomrummen mellan elementen i trädgårdsramen. Själva plywooden är för tunn för att kunna monteras helt från lusthuset.
  • Träfiberskiva . Det används på samma sätt som det tidigare materialet, men för fiberplattor finns det ett viktigt villkor - placering endast i torra och varma klimat.
  • Spånskiva och spånskiva . Ett budgetalternativ till plywood och plankor. Lämplig för användning i torra klimat för konstruktion av skiljeväggar mellan två delar av byggnaden i ett slutet lusthus, för att göra möbler i lusthuset med egna händer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med trä är i dess naturlighet och estetiska egenskaper. Dessutom är det enkelt att bearbeta, bekvämt för både nybörjare och icke-proffs.

Brist på trä som byggmaterial i sin höga kostnad. Om vi pratar om limmade balkar, stockar eller en polerad bräda, kommer byggandet av ett lusthus att kosta en anständig summa. Trädet begränsar också valet av grunden för grunden och kräver bearbetning med skyddande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ är metallkonstruktioner . De är mindre populära av två skäl: metall är svårare att arbeta med och det passar inte bra in i naturlandskapet. Och vikten av en sådan struktur kommer att kräva grundlig förberedelse av grunden, och inuti byggnaden kommer att vara kallt, eftersom stängda metallhöljen inte görs.

Fördelarna med metallhöljen är deras hållbarhet. Du kan beställa strukturen färdig, och om du inte vill pilla med fundamentet, installera den direkt på marken. Men ett sådant lusthus kommer endast att utformas för varma och torra årstider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar: metallen värms upp kraftigt i solen, så det är omöjligt att göra strukturen stängd eller halvstängd, och materialet för taket måste väljas mycket noggrant så att det inte är täppt och varmt i lusthuset. Metall lämpar sig också för korrosion och kräver inte mindre omsorg än trä.

Det finns en tegelsten i samma rad med metallen. Det väljs av dem som vill ha ett fast och fast lusthus på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med tegel: styrka, lång livslängd, förmågan att bygga av det inte bara ett lusthus utan också en öppen spis inuti, med en sluten version av ett tegel lusthus, det kan fungera som ett pensionat och användas när som helst året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar: tegel och relaterade material kommer att bli mycket dyra, arbetet med dess konstruktion är tidskrävande och kräver vissa byggkunskaper. Det är nödvändigt att bygga en fullvärdig grund och att använda lusthuset på vintern, isolera väggarna.

Att kombinera några av dem hjälper till att spara på material. Det ser intressant ut, och det tar mindre tid än ett noggrant arbete med en tegelsten, och kostnaden för lusthuset minskar omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta bygger jack of all trades polykarbonatpaviljonger på sina trädgårdstomter . Detta material är flexibelt och smidigt i arbetet, det kan användas för att göra både väggar och tak i olika former. Det skyddar perfekt mot fukt och vind, fryser inte och spricker inte under den kalla årstiden, överför ljus, målad i polykarbonatfärg, bleknar inte, är lätt att rengöra och kräver ingen särskild omsorg. På vintern kommer det att vara kallt i ett sådant lusthus, men för höst, vår och sommar är detta det bästa alternativet. Kostnaden för polykarbonat i form av ark är billigare än något annat material per kvadratmeter konstruktion.

Speciellt ekonomiska och originella ägare bygger lusthus av skrotmaterial. De kan vara plast- eller glasflaskor (de håller värmen väl på grund av luftkamrarna inuti), trädstammar, pallar och fruktlådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista elementet är taket. Sådana material används för dess konstruktion.

  • Polykarbonat (sluttande och halvcirkelformade tak).
  • Professionell lista (gavel, höft, tak med flera lutningar). Det är ett mångsidigt material för ett lusthus med högt i tak (värms upp i solen). Det har två nackdelar: det kan läcka vid lederna, det ger mycket ljud när det regnar.
  • Takmaterial (för alla typer av tak). Det är ett elastiskt material som ger högkvalitativt skydd mot vind, fukt och solljus. Gör inte buller under regn, välbevarad på vintern.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ondulin . Dess egenskaper är nära takmaterial, men det är billigare.
  • Skiffer . Det används för samma ändamål som det professionella bladet. Den har en liknande nackdel - läckage, så det kräver försiktighet vid arbete.
  • Keramiska och metallplattor (för sluttande tak). De har alla samma nackdelar med den präglade beläggningen - läckage, buller, höga kostnader, installationssvårigheter.
  • Mjuka plattor (för tak av alla former, inklusive komplexa). Ger perfekt skydd, stör inte i regn. Håller bra, ser estetiskt tilltalande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Valet av design för lusthuset påverkas av personliga preferenser, landskapsdesignens stil och inredningen av lanthuset. Det bör matcha i stil antingen med trädgårdens dekoration, eller med husets dekoration, eller bli ett förenande element i kompositionen.

Sommar lusthus kan kombineras med en trädgård när platsen är liten och den används som ett element i rymdzon. I det här fallet är det vettigt att vända sig till halvstängda versioner av lusthuset, utrusta en levande vägg på en av dess väggar eller låta klättrande växter längs taket. Således kommer det att visa sig att kombinera det visuellt med det gröna massivet och göra det så att trädgården inte ses helt från en punkt, och detta är en av de viktigaste metoderna för att öka utrymmet på grund av landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för att dekorera ett lusthus i ett litet område är användning av glas och transparent eller grönt polykarbonat för taket och väggarna i lusthuset. Det gröna materialet kommer att smälta samman med den levande massan, och det transparenta, tvärtom, kommer att skapa effekten av luftighet och låta dig se vad som finns på andra sidan lusthuset. Det är praktiskt, billigt och bekvämt, eftersom det är lätt att böja eller skära ut delar från polykarbonat och göra de mest ovanliga lusthusen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att inte överdriva det när du inreder lusthuset. Om trädgården är gjord i en vanlig stil (klassisk, strikthet, strikt symmetri, spegelarrangemang av planteringar längs den centrala vägen, grön färgfördel, skurna buskar och andra element som är typiska för stadsparker), bör lusthuset vara lika enkelt och tydligt som möjligt. Vi gör färgen på finishen så att den matchar den dominerande färgen i landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera trädgården i en mer pittoresk stil behöver du ett lämpligt lusthus . Landskapsstilen uppmuntrar till användning av rått trä och mjuka bältros för taket. I fransk stil bör vit, lavendel eller lila färg råda (till exempel färger för lusthus och tak), små dekorativa element i form av lyktor. Platsen måste använda en gammal cykel som rabatt bredvid lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orientaliska stilar tenderar att vara enkla. Här kan du använda element från asiatisk kultur, shojodörrar, lämplig form och finish på lusthusstaket (röda plattor, tak på flera nivåer).

Country, Provence, Chalet, ryska och rustika stilar är enkla och okomplicerade mönster baserade på praktiska och tillgängliga material. Timmerhus, halmtak, en grillspis, hampa istället för stolar, korgar och inredning kommer att vara lämpligt här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör

Inredningsidéer är också baserade på trädgårdens stil eller husets inredning, bara inuti lusthuset är det förenklat.

Av de nödvändiga elementen - sittplatser . Dessa kan vara bänkar runt lusthusets eller stolarnas omkrets. Stolar är bekväma genom att de kan flyttas, och bänkar är lättare att skapa med egna händer.

Det här är pallar hemifrån, som fick ett nytt liv som ett resultat av förändringar, och praktiska plastmöbler och korgstolar och stolar från lådor och hampapallar och konstruktioner från brädor och pallar och allt som har tillräckligt med fantasi och skicklighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra möblerna bekväma för långa sammankomster kan de utrustas med mjuka skumkuddar i täta omslag . Avlånga kuddar av dessa material passar också perfekt på bänkarna. Inuti bänkar och stolar av brädor är det bekvämt att organisera lådor för de små sakerna du behöver i lusthuset: engångsfat, servetter, tändstickor, spett, ved och mer.

Glöm inte saker som skapar komfort: ljus, filtar, textilgardiner, korg eller snidade lyktor, girlander kommer att vara mycket användbara. Du kan dekorera lusthuset med kinesiska vindklockor, drömfångare eller gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnad

En steg-för-steg-guide till hur man bygger ett bra lusthus med egna händer behöver inte letas efter i speciallitteratur. Det viktigaste är att utföra åtgärder i etapper, utan att försumma reglerna, för att påskynda processen.

Ett enkelt alternativ är att köpa ett prefabricerat lusthus . Deras produktion är ganska utvecklad idag, och varje produkt levereras med monteringsanvisningar och fästelement. Det är inte nödvändigt att fylla grunden under den, och du kan montera strukturen själv på en dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hemlagat lusthus kommer att ta längre tid, men det kommer också att hålla längre.

Det första byggstadiet är att göra grunden. Den monolitiska gelébasen är mångsidig. För att göra det måste du gräva ett urtag i marken i flera tiotals centimeter i lusthusets form, fylla botten med sand, klä det med stora stenar med en jämn överkant, lämna luckor mellan fragmenten och fyll det med cementbruk. Vänta 3-4 veckor tills det är helt torrt, installera sedan lusthuset ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra steget är tillverkningen av ramen. För varje typ av lusthus är processen individuell.

Det tredje steget är konstruktionen av taket. Dess installation beror på form och material, som beskrivs precis ovan.

Bild
Bild

Tips

  • Lusthuset bör uppföras i torrt och varmt väder.
  • Platsen under byggnaden behöver förstärkas för nästan alla typer av byggnader.
  • Möbler i ett öppet lusthus används bäst av plast. I slutet av sommarsäsongen måste den tas in i huset för förvaring.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Budgetbyggnadsmaterial måste väljas med omsorg. Ibland för att bygga en byggnad i ekonomiklass är det bättre att använda material till hands än att till exempel bygga av begagnade tegelstenar med lågkvalitativ cement.
  • Lusthuset utsätts för väderförhållanden, så material måste väljas som är resistenta mot föränderliga väderförhållanden och dessutom skyddade. Trä behöver antibakteriell impregnering och järn behöver korrosionsskydd.
Bild
Bild

Vackra exempel

Lusthusens inredning är lika varierad som själva sommarstugorna. Du kan göra det med enkla tekniker. Använd till exempel en icke-trivial form. Lusthusets och takets sexkantiga struktur på orientaliskt sätt kommer att göra lusthuset till en höjdpunkt för landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väggarna dekoreras spelar en viktig roll. Sommar lusthus ser bra ut i det gröna av klättrande trädgårdsväxter. Du kan alltid skydda dig mot vinden i en öppen byggnad med hjälp av tjocka textilgardiner. Det är vackert, praktiskt och väldigt mysigt.

Internt innehåll är också viktigt . Intressanta möbler, dekorativa föremål, filtar och små kuddar skapar en romantisk och bekväm atmosfär. Och närvaron av en öppen spis i ett rymligt lusthus ökar dess funktionella och estetiska kvaliteter.

Rekommenderad: