Stängda Lusthus För Sommarstugor (71 Bilder): Vinterkonstruktion, Lantligt Täckta Lusthus Av Trä Och Glas, Budgetalternativ, Design Av En Sluten Struktur

Innehållsförteckning:

Video: Stängda Lusthus För Sommarstugor (71 Bilder): Vinterkonstruktion, Lantligt Täckta Lusthus Av Trä Och Glas, Budgetalternativ, Design Av En Sluten Struktur

Video: Stängda Lusthus För Sommarstugor (71 Bilder): Vinterkonstruktion, Lantligt Täckta Lusthus Av Trä Och Glas, Budgetalternativ, Design Av En Sluten Struktur
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Stängda Lusthus För Sommarstugor (71 Bilder): Vinterkonstruktion, Lantligt Täckta Lusthus Av Trä Och Glas, Budgetalternativ, Design Av En Sluten Struktur
Stängda Lusthus För Sommarstugor (71 Bilder): Vinterkonstruktion, Lantligt Täckta Lusthus Av Trä Och Glas, Budgetalternativ, Design Av En Sluten Struktur
Anonim

Stugor är mycket populära bland stadsbor och är idealiska platser för friluftsliv. För att göra det enkelt att spendera tid på landet är det nödvändigt att korrekt planera layouten på sommarstugan och förse den inte bara med ett bostadshus, utan också med en så viktig struktur som ett stängt lusthus.

Denna struktur är en vacker och praktisk byggnad .där du kan njuta av ren luft när som helst på året. Idag är slutna lusthus byggda av olika typer och utföranden, med hjälp av moderna byggmaterial. För att ge en liten storlek rekommenderas det att välja budgetalternativ för konstruktion av trä och glas: det kommer att ge platsen ett komplett utseende och bli ett "andra hem" för ägarna, där du kan ha det bra oavsett väder betingelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stängda sommarstugor betraktas som en av de ursprungliga dekorationerna för landskapsdesign och representerar en ram som är mantlad i botten med plåt, trä, tegel eller sten. Ofta är den övre delen av byggnaden inglasad, vilket på ett tillförlitligt sätt skyddar den från vind och regn. För att de täckta strukturerna ska vara harmoniskt kombinerade med de arkitektoniska formerna för ett bostadshus är det nödvändigt att välja rätt design, inte bara deras designstil, utan också efterbehandlingsmaterialet. Strukturens yttre inredning måste matcha huset helt.

Bild
Bild

Huvuddragen i täckta lusthus är att de kan användas året runt.

Om strukturen görs oberoende enligt ett individuellt projekt, är det viktigt att ta hänsyn till förekomsten av elektriska värmare, en öppen spis eller en spis för det. Det är också bra att förse byggnaden med ett golvvärmesystem eller utföra infraröd filmuppvärmning i den, varefter ett sådant vinter lusthus kommer att fungera som ett utmärkt ställe att koppla av även i hård frost. Naturligtvis kommer priset att visa sig vara högt, men detta kommer att motivera sig själv med tiden. Dessutom finns det täckta lusthus med en fläkt och grillmöjligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sommarstugornas storlekar och former kan vara olika . Som regel väljs ramar bestående av fyra hörn för små ytor. Sexkantiga lusthus ser också vackra ut. Deras omkrets delas enkelt upp i sex delar längs omkretsen, vilket gör strukturen rymlig inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Konstruktionen av ett stängt lusthus för ett sommarresidens kan göras av vilket modernt material som helst, men för att strukturen ska fungera pålitligt i många år och behaga dess utseende måste du välja högkvalitativa råvaror för installationen. Oftast uppförs en täckt struktur av trä, tegel och metall. Var och en av dessa ovanstående material har vissa fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Det är en mångsidig byggprodukt som kan användas för att utföra traditionella efterbehandlingsalternativ. Tegel lusthus väljs vanligtvis för barock, rokoko, imperium och gotiska stilar. Beroende på landskapets utformning av platsen kan både silikat och röda tegelstenar användas. Det är viktigt att notera att silikatbaserade produkter har låg termisk retention, därför är det bäst att föredra naturliga tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kännetecknas av positiva egenskaper:

  • styrka och hållbarhet;
  • bra värmeisolering;
  • förmågan att skapa olika arkitektoniska former inom design;
  • utmärkt kombination med andra typer av finish;
  • fuktmotstånd;
  • miljövänlighet;
  • frostbeständighet;
  • brandmotstånd;
  • hög ljudisolering.

Dessutom tillverkas tegelstenar i olika former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter i form av en romb, fyrkant och sexkant är mycket populära vid konstruktion av täckta lusthus.

När det gäller materialets brister inkluderar de följande:

  • högt pris;
  • tung vikt;
  • installationens komplexitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bjälkar

Efterbehandling med naturligt trä kan inte jämföras med andra designalternativ, eftersom trä inte bara är miljövänligt och vackert, utan också en prisvärd råvara. Dessutom har virket en varierad konsistens och nyanser, har en helande doft. Täckta paviljonger av trä passar harmoniskt in i förortsområdets övergripande sammansättning - de är särskilt väl lämpade för dekoration i skandinavisk stil. För konstruktion av konstruktioner väljs oftast limade och hyvlade balkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lusthusprojektet möjliggör närvaron av en grill eller grill, måste du oroa dig för brandsäkerhetsåtgärder och dessutom bygga ett specialområde. Trädet måste också behandlas med en impregnering som skyddar det från förfall och eld. Installation av en struktur från en stång är inte särskilt svår, så du kan hantera den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med sådana lusthus är:

  • estetik;
  • snabb installation;
  • låg vikt på ramen;
  • miljövänlighet;
  • frostbeständighet;
  • bra värmeisolering;
  • överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots närvaron av många positiva egenskaper, slutna träkonstruktioner har också mindre nackdelar, nämligen:

  • instabilitet att förfalla processer (trä absorberar snabbt fukt, så det måste täckas med ett speciellt skyddsskikt, annars reduceras konstruktionens livslängd avsevärt);
  • brist på brandmotstånd.
  • möjligheten till deformation.
Bild
Bild

Metall

Till skillnad från tegel och trä är detta byggmaterial "inte rädd" för nyckfulla klimatförhållanden, är billigt och har ökad styrka. En sommarstuga av metall kan placeras på valfri bas, även på marken. Metallkonstruktioner kännetecknas av brandsäkerhet och motståndskraft. När du installerar sådana lusthus måste du ta hänsyn till det faktum att de kan värma upp i solen och överföra värme till insidan av strukturen, så på sommaren behöver du oroa dig för god ventilation. När det gäller skötsel av metallen bör den skyddas mot korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektskapande

Innan du bygger ett täckt lusthus för ett sommarboende måste du tänka igenom alla nyanser och skapa ett bra projekt. Den korrekta utformningen av strukturen hjälper inte bara att spara pengar utan också påskynda installationsarbetet. Därför görs först ritningar av det framtida lusthuset, där deras former och storlekar anges.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bestäms med följande lista med frågor

  • Urval och inköp av byggmaterial.
  • Installation av fundamentet. För en struktur med en kraftig finish är det lämpligt att bygga en kaklad eller monolitisk grund. Lätta konstruktioner kan placeras direkt på marken.
  • Val av rätt taktyp. Detta element i lusthuset bör kombineras harmoniskt inte bara med dess design utan också med bostadshusets allmänna utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bestämning av strukturens arkitektoniska form.
  • Kompletterar lusthuset med hjälpelement. Om du planerar att installera en grill eller grill är det viktigt att ta hänsyn till detta i projektet och visa deras plats. Dessutom måste du i det här fallet installera ett bra ventilationssystem och ett speciellt stativ så att alla brandsäkerhetsregler följs.
  • Urval av ljuskällor, design av el- och vattenförsörjningssystem. För att lusthuset ska bli en bekväm plats att koppla av, måste du utföra all nödvändig kommunikation i den.
  • Glasning av strukturen. I lusthus av sluten typ är fönsteröppningar vanligtvis inglasade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av plats för konstruktionen av strukturen kommer också att vara viktigt.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att placera lusthuset nära ett bostadshus, liksom på gränsen till grannar . Strukturen bör inte heller störa fri rörlighet runt platsen. Det är värt att uppmärksamma det faktum att stora lusthus med en yta på över 20 m2 bör placeras i ett öppet område av landet, och miniatyrstrukturer kommer att se bra ut i ett skyddat och pittoreskt hörn. Sådana byggnader ser vackra ut mot bakgrunden av en hemträdgård.

När det gäller utseendet på ett slutet lusthus och dess dekoration, här är det nödvändigt att inte bara föredra personliga önskemål utan också att ta hänsyn till möjligheten att kombinera byggmaterial, liksom de grundläggande principerna för färgharmoni. Till exempel är en trästruktur idealisk för alla typer av platsdesign. När det gäller metallstrukturer är det mycket svårare med dem: du bör korrekt välja elementen i smidd inredning och färgen på deras färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stadier av konstruktion av en struktur från en bar

De mest populära typerna av slutna lusthus anses vara konstruktioner av trä. De har inte bara hög estetik, utan är också lätta att montera, så att de enkelt kan monteras själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att en sådan struktur ska stå pålitligt i många år och behaga med sin komfort, det är nödvändigt att utföra installationen och följa följande steg.

  • Urval och beredning av en plats för att lägga grunden . Eftersom ett lusthus av trä är mycket lättare än strukturer av tegel och metall, kan du helt enkelt göra en remsa eller grunt fundament. Dessutom passar vanliga däck också som bas. I det här fallet är det meningslöst att fylla i monolitiska grunder.
  • Isolering . Flera lager av takmaterial läggs på fundamentet och sängarna fixeras, som är horisontellt placerade balkar. De hjälper till att fördela lasten på basen jämnt. Det rekommenderas att använda ankare som fästelement.
  • Stöd fixering . Pelare monteras på de installerade sängarna. För att göra detta skruvas de i en vinkel med pluggar. Så att strukturen exponeras korrekt och inte förskjuts under konstruktionen, placeras jibs tillfälligt nära pelarna. Stödet ska placeras i alla hörn av ramen. Om lusthuset är stort måste du installera ytterligare pelare och observera avståndet mellan dem på 1,5 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nivåkontroll . Den förmonterade strukturen är föremål för installationskontroll. De exponerade pelarna kontrolleras med en nivå och först därefter görs det övre bandet. Samtidigt måste du vara uppmärksam på att allt arbete med att fixa trädet måste utföras med hjälp av självgängande skruvar och spikar.
  • Montering av botten på lusthuset . Banden hjälper till att ge strukturen maximal styrka. Efterbehandlingsbrädan skruvas fast på ramen. Det resulterande utrymmet mellan räcken och den nedre trimmen är mantlad och får utseende av en svarv.
  • Installation av takdelar . Först placeras spärrben, som ska anslutas med hoppare och förstärkas i hörnen. Åsen är fixerad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fasadbeklädnad . Detta arbetsskede kan utföras med hjälp av ett husblock, foder eller enkla brädor. Ett sådant lusthus kommer att se bra ut även utan mantel.
  • Frambeklädnad . För dem kan samma material vara lämpligt som användes för att dekorera lusthusets nedre del.
  • Takframställning . Överhäng måste sys med ändremsor. Dessutom skruvas OSB -plåtar på taket i ett rutmönster. För denna design kan vanliga brädor, tätt intill varandra, också vara lämpliga. Därefter läggs en wellpapp eller metallplatta på denna bas.
  • Glasrutor . Fönsteröppningar är inglasade i slutet av allt arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationen av det täckta lusthuset måste du också oroa dig för dess inre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera rummet inuti på olika sätt, välja den här stilen efter din smak. Området där brännaren ska placeras kan dekoreras med murverk.

För att betona träets skönhet på ett originellt sätt rekommenderas det att kombinera det med andra naturmaterial. För att rummet inte ska bli mörkt och dystert måste du installera ljusa ljuskällor i det i form av lampor eller strålkastare.

Rekommenderad: