Pall Lusthus (41 Bilder): Pallkonstruktion, Hur Man Gör Ett Lusthus I Trä För Sommarstugor Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Pall Lusthus (41 Bilder): Pallkonstruktion, Hur Man Gör Ett Lusthus I Trä För Sommarstugor Med Egna Händer

Video: Pall Lusthus (41 Bilder): Pallkonstruktion, Hur Man Gör Ett Lusthus I Trä För Sommarstugor Med Egna Händer
Video: The boy Who harnessed the wind 2019 Netfilx Series with English Subtitles 2024, Maj
Pall Lusthus (41 Bilder): Pallkonstruktion, Hur Man Gör Ett Lusthus I Trä För Sommarstugor Med Egna Händer
Pall Lusthus (41 Bilder): Pallkonstruktion, Hur Man Gör Ett Lusthus I Trä För Sommarstugor Med Egna Händer
Anonim

Om du snabbt vill bygga ett vackert lusthus är det inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. En original och enkel metod är alternativet där lusthuset är skapat av pallar. Idag används de ofta av sommarboende, eftersom de fungerar som ett billigt byggmaterial som gör att du kan designa ett staket eller små strukturer. Med hjälp av pallar kan du avsevärt minska kostnaden för att bygga ett lusthus samtidigt som du får en originaldesign. Det är möjligt att bygga ett lusthus av detta material på kortast möjliga tid, eftersom pallarna endast behöver anslutas enligt den utvecklade ritningen.

Bild
Bild

Vad är pallar?

Pallar ska förstås som en struktur bestående av träplankor och balkar anordnade i 2 nivåer. Dessa produkter är nödvändiga för att transportera material / föremål. Träet som används för att skapa pallarna bearbetas, så risken för svamp är extremt låg.

Pallar används i lager under en längre tid , så träet hinner torka bra. Många företag slänger helt enkelt bort dessa produkter eftersom de inte längre behöver dem, men vissa företag säljer dem till låg kostnad. Du kan köpa dem som ved eller som material för konstruktion av strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns 4 typer av pallar för sommarstugor, som skiljer sig åt i storlek, men den vanligaste typen har en höjd av 15 centimeter. Av de produkter som övervägs kan du enkelt lägga golvet, eftersom du bara behöver fylla de befintliga luckorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan du hitta pallar?

Att hitta produkterna i fråga för att bygga ett lusthus är inte svårt. Det finns flera sätt.

  • Vi monterar själva pallar . För att göra detta måste du hitta ett lämpligt material och sedan ta reda på produktens dimensioner.
  • Inköp . Många företag säljer dessa produkter som har använts ett tag.
  • Vi får det gratis . För att få pallar gratis måste du kontakta de företag som använder dem och fråga om de återvinner dem. Om företaget bara slänger dem kan du förmodligen ordna med att hämta materialet, eftersom det även kostar en kostnad för företaget att ta ut pallarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi förbereder materialet

Innan du fortsätter med byggandet av lusthuset är det nödvändigt att bestämma dess plats och skapa ett konstruktionsschema. Efter att ha bestämt dimensioner kan du beräkna hur många pallar du behöver arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar bygga ett lusthus är det viktigt att göra följande:

  • inspektera noggrant alla mottagna pallar, reparera och rengör dem vid behov;
  • dela pallar i delar, om de tillhandahålls av projektet;
  • det rekommenderas att slipa pallarna före användning, särskilt de delar som kommer att finnas inuti lusthuset;
  • använd en antiseptisk impregnering som skyddar materialet från bakterier och svampar;
  • så snart den applicerade impregneringen är torr kan pallarna målas i önskad färg.

Om du ignorerar ovanstående steg kommer det uppförda lusthuset att vara av lägre kvalitet och kommer att bli oanvändbart inom en snar framtid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med pallar

Pallar är gjorda av trä, därför har de följande egenskaper:

  • miljövänlig och säker för människokroppen;
  • träprodukter och strukturer har ett vackert utseende;
  • lätt att bearbeta.

Pallar som är IPPC -märkta ska inte användas eftersom de har behandlats med kemikalier. De kan inte användas som byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av pallar vid konstruktionen av ett lusthus har många fördelar. Det finns många fördelar med denna satsning.

  • Lusthuset har en öppen design, så luften cirkulerar bra. Detta har en gynnsam effekt på atmosfären inuti.
  • Kostnaden för materialet är relativt låg. Du kan skapa pallar själv från brädor. Det är också möjligt att köpa begagnat material till ett bra pris. Dessutom har inte nya pallar en hög kostnad.
  • Den uppförda byggnaden kommer att vara miljövänlig och säker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de många fördelarna finns det en betydande nackdel. Träet har bearbetats, men det är inte inriktat på hållbar användning, så du måste periodiskt täcka lusthuset med speciella föreningar för att förlänga dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -konstruktion

Oavsett vilken typ av pallar du väljer kommer du definitivt att bli nöjd med resultatet. Lusthuset blir inte bara en dekoration av din webbplats, utan blir också en mysig plats. På sommarkvällarna kan du koppla av här med familj och vänner, och under dagen kan du hitta skydd mot den brännande solen. Det trevligaste är att detta lusthus byggs mycket snabbt. Det kommer att ta max 2 dagar för hela jobbet. Därefter kommer vi att berätta hur du korrekt bygger ett lusthus, var du ska börja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inledningsvis måste du skapa en plan som du definitivt kommer att följa under ditt arbete.

Du måste göra allt följande i rad:

  • vi väljer byggmaterial;
  • tänk hur lusthuset ska se ut;
  • vi utvecklar en ritning;
  • vi bygger ett lusthus;
  • vi gör lusthuset så bekvämt som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bestämmer den optimala platsen

Först och främst måste du bestämma platsen för lusthuset. Det valda området måste rensas för stenar och det höga gräset måste klippas. Om platsen är ojämn måste den jämnas innan byggstart påbörjas.

Detta är särskilt viktigt om golvet kommer att sättas upp direkt över marken . Experter rekommenderar inte att du går den här vägen, eftersom en sådan konstruktion inte kommer att vara hållbar. Det är bäst att skapa en bas som vårt lusthus kommer att ligga på. När du har rensat det önskade området, markera sedan med en pinne och rep vilken storlek ditt lusthus kommer att vara.

Bild
Bild

Projekt

Nu är det dags att vända sig till din fantasi för att designa ett framtida lusthus. Detta steg kräver din uppfinningsrikedom. När allt kommer omkring kan ett stort antal element tillverkas av pallar som fyller ditt lusthus med mysighet och bekvämlighet. Pallar är idealiska för att skapa bord eller bänkar, men detta måste ingå i din plan. Det är bättre att göra möbler till lusthuset innan det sätts upp. När du redan har bestämt vad designen ska vara kan du gå vidare till ytterligare åtgärder, nämligen börja utveckla ritningen.

Bild
Bild

Teckning

Oroa dig inte för att du inte är arkitekt och inte har den kunskap som krävs för att skapa en korrekt och vacker ritning. Vanliga grafiska redaktörer kan hjälpa dig i den här situationen. Din uppgift är inte att idealiskt skildra lusthuset på papper, utan att korrekt implementera idén. Det är nödvändigt att utveckla en ritning av lusthuset, med hänsyn till de strukturella sektionerna. Detta hjälper dig senare när du börjar göra projektet till verklighet.

Bild
Bild

fundament

I det här skedet börjar vi redan arbetet direkt med webbplatsen. Här behöver du bygga grunden för det framtida lusthuset. Stiftelser är av olika slag. Du kan stoppa ditt val på en av dem, beroende på den tid du planerar att lägga på byggandet av lusthuset. Om du behöver klara dig snabbt verkar betongblock installerade på den ramade jorden vara det bästa alternativet.

Att lägga tegelpelare tar längre tid än föregående alternativ den mest tidskrävande metoden är dock gjutning av betongpelare. Det är viktigt att notera att den senare metoden är den mest pålitliga och hållbara. Tänk på att om jorden är mjuk, behöver den en remsbas, vilket kommer att förlänga konstruktionen något, eftersom du måste vänta tills cementen torkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När grunden har lagts är det nödvändigt att installera en bas från en stång runt dess omkrets. Den fästs med skruvar. Stängerna fästs ihop med en sele.

Det är viktigt att endast högkvalitativa brädor är i basen, eftersom de kommer att utsättas för intensiv stress.

Om du placerar en skyddsfilm under basen kan du på så sätt skydda grunden från fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapa golv och väggar

När du redan har en solid grund kan du börja installera hörnstolparna. De måste installeras inte bara i hörnen, utan också på framsidan, vilket markerar ingången. Bjälkar är anslutna uppifrån med band. Se till att ställen är exakt vertikala, annars leder det till att lusthuset är snett.

Efter att ha ställt upp och säkrat alla ställen kan du gå vidare till den övre remmen . Det rekommenderas att förstärka den med hörn för att minska risken för raster. Sedan kan du börja lägga brädorna på golvet.

De måste först behandlas med ett särskilt ruttningsmedel. Om detta inte görs kan de ruttna och lusthuset sjunker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ditt projekt innebär en medium bandning, kan du fortsätta till det här stadiet efter att du har skapat golvet. Om denna artikel inte tillhandahålls kan du fortsätta bygga väggar. De kan vikas i 1 rad eller i flera. Fäst med ankare eller träskruvar. I vissa fall används naglar, men detta är inte en helt pålitlig metod för fastsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Taket ska göras sist. Av vilket material du gör det bestämmer du. Du kan välja kakel, takpapp eller polykarbonat. Var och en av de presenterade materialen har sina egna fördelar och nackdelar.

Bältros har ett attraktivt utseende, men det kommer att ta lång tid att installera dem . Takmaterial kännetecknas av snabb installation, men visuellt ser taket väldigt specifikt ut. Polykarbonat verkar vara det genomsnittliga alternativet. Den passar relativt snabbt och ser ganska snygg och attraktiv ut. I vissa fall används själva pallarna för taket, men det här är inte det bästa alternativet. Du kan ta isär dem och använda dem för att bygga taket på lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutningsskede

Efter att lusthuset har rests kan du gå vidare till det trevligaste stadiet - vi dekorerar och lägger sista handen. I detta skede måste du göra allt för att lusthuset ska se vackert ut, tjäna länge och vara bekväm. Först och främst måste du behandla golvet med en hållbarhetsprodukt och sedan måla eller lackera det.

Väggar kan också målas eller lämnas i sitt ursprungliga utseende . Kom ihåg att om du bestämmer dig för att ändra lusthusets färg efter att det byggdes, måste du använda antingen bets eller måla på trä. De låter dig inte bara få önskad färg, utan betonar också materialens naturlighet.

Bild
Bild

Oavsett hur hög kvalitet det valda träet var måste väggarna och golvet täckas med ett skyddande lack. Detta kommer att skydda dem från olika skadedjur och behålla sitt ursprungliga utseende under en lång tid.

Du kan dekorera på olika sätt . Till exempel kan du hänga gardiner på fönstren och placera flera vaser med blommor inuti. Bänkarna ska täckas med en mjuk trasa eller kompletteras med flerfärgade kuddar. Ett miniatyrbord kommer att vara ett bra komplement till lusthuset.

Bild
Bild

Om du vill spendera mycket tid här, inklusive på kvällen, är den bästa lösningen att lägga el i lusthuset. Stigen är bäst dekorerad med stenar eller trä. Om beslutet fattas på en träbana kan resten av pallarna användas.

Om du följde instruktionerna så har du ett sommarstuga av hög kvalitet där du kan njuta av din fritid!

Rekommenderad: