Lusthus-tält (46 Bilder): Lantligt Lätta Lusthus 3x3, Trädgårdstält, Paviljonger Och Markiser, Ett Tält Med Golv 2x3 M För Sommarstugor

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus-tält (46 Bilder): Lantligt Lätta Lusthus 3x3, Trädgårdstält, Paviljonger Och Markiser, Ett Tält Med Golv 2x3 M För Sommarstugor

Video: Lusthus-tält (46 Bilder): Lantligt Lätta Lusthus 3x3, Trädgårdstält, Paviljonger Och Markiser, Ett Tält Med Golv 2x3 M För Sommarstugor
Video: Adapt Affairs Gazebo Tent Installation of 3x3 m/ 10x10 ft in Less than 2 mins 2024, Maj
Lusthus-tält (46 Bilder): Lantligt Lätta Lusthus 3x3, Trädgårdstält, Paviljonger Och Markiser, Ett Tält Med Golv 2x3 M För Sommarstugor
Lusthus-tält (46 Bilder): Lantligt Lätta Lusthus 3x3, Trädgårdstält, Paviljonger Och Markiser, Ett Tält Med Golv 2x3 M För Sommarstugor
Anonim

Ett tält-lusthus är ett originellt och vackert tillägg till både ett sommarboende och ett vanligt förortsområde. Det är bra genom att det kan flyttas när som helst eller tas bort under perioden med kallt väder.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vackra lusthus-tält har sina fördelar och nackdelar.

  • Den viktigaste fördelen med en sådan tillfällig byggnad är dess rörlighet. Det tar initialt inte så mycket plats, plus att det kan tas bort från webbplatsen när som helst.
  • Den andra fördelen är tillgänglighet och enkel installation. Dessa lusthus liknar ofta vanliga tält och är billiga att sätta upp. Du kan spara på mängden material och på arbetarnas tjänster.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plusserna inkluderar ett ögonblick som enkel vård. Tält lusthus behöver inte rengöras, torkas osv. Speciellt om materialet från vilket tältstrukturen är gjord dessutom behandlas med antiseptiska medel.
  • Den största nackdelen med användarna kallas utseendets funktioner. Många vill se ett mer klassiskt lusthus på sin webbplats. Dessutom är det inte uppmuntrande att tältet är en design som bara är lämplig för varmt väder. På senhösten eller tidig vår blir det för kallt för att vila helt och bekvämt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Idag finns det ett stort utbud av lusthus, tält. Om så önskas kan du hitta billiga markiser, som används för skydd mot solen eller lätt regn, och dyra mönster som används för att fira födelsedagar eller bröllop, till exempel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer ett lusthus som passar din webbplats måste du först bestämma vad det är till för

Det vanligaste alternativet är ett kompakt lusthus som installeras i en sommarstuga. Taket eller det töjda tyget används i detta fall uteslutande för att skydda mot solens eller regnets brännande strålar

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet är lämpligt för dem som är vana vid att leva vackert och koppla av till fullo. Det här är lyxiga tält som mer ser ut som fullfjädrade lusthus. Ofta är dessa hopfällbara strukturer, som klassiska byggnader, dekorerade med sniderier eller smidda delar, till exempel

Bild
Bild
Bild
Bild

En separat kategori är tält lusthus, som används för att dekorera platsen. Det mest populära alternativet är den så kallade rotundan. Detta är ett verkligt arkitektoniskt verk, bestående av pelare, med ett konformat tak

Bild
Bild
Bild
Bild

En pergola kan också bli en dekoration av platsen. Ett sådant mini-lusthus är mer som en båge dekorerad med levande växter. Det är klätterväxterna som väver över hela pergolans yta som ger detta lusthus en speciell charm

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna tält lusthus kan tillverkas av olika material. Det mest populära alternativet är metall eller formade rörstrukturer, kompletterade med specialbehandlade tyger. Men det finns andra materialkombinationer också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Mycket ofta är taket på lusthus-tält gjorda av tyg. Detta är det billigaste materialet. Otäcka konstgjorda tyger väljs för många lusthus. Efter ytterligare bearbetning blir de hållbara, bleknar inte i solen och låter inte regnet falla.

Bild
Bild

Du kan dock gå den andra vägen och göra ett klassiskt tak av trä, metall och andra välbekanta material. I det här fallet visar sig konstruktionen vara dyrare, men samtidigt pålitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Det är mycket viktigt att välja rätt material för att skapa tältets ram.

  • Många föredrar en metallbas . En sådan ram anses vara den mest hållbara och hållbara. Speciellt om stolparna är gjorda av hög kvalitet duralumin. Faktum är att detta material inte behöver bearbetas på något sätt, eftersom rost inte visas på det.
  • Ofta är ramen av trä . Det är sant att så att lusthuset inte utsätts för ruttnings- och skadedjurattacker måste du behandla träbasen med en speciell beläggning. Det kommer att förlänga lusthusets livslängd och kommer inte att låta ramens botten torka ut eller ruttna. Med rätt vård räcker ett lusthus i trä inte mindre än ett metalltält.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men utseendemässigt gynnas trä lusthus på många sätt. De ser attraktiva ut och ger en mysig atmosfär till platsen. Och naturligtvis är trä miljövänligt, vilket är goda nyheter.

Bild
Bild
  • Hamnar är gjorda av sten mycket mindre ofta . Detta material kännetecknas av sin hållbarhet och estetiska dragningskraft. Av nackdelarna är det värt att notera applikationens komplexitet och den höga kostnaden för detta material.
  • Det sista alternativet är glasfiberramar . Deras fördel är att lusthuset är lätt, men samtidigt motståndskraftigt mot mekaniska skador och påfrestningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bygga eller köpa?

Eftersom denna typ av lusthus är en ganska enkel design kan du bygga den själv. Men om du inte vill slösa tid och ansträngning på detta kan du helt enkelt beställa en färdig konstruktion.

Färdiga lusthus . Det finns många fördelar med kommersiella markisdesigner. Det viktigaste är utseendet. Byggnaden som skapats av hantverkare kommer definitivt att se vacker ut och uppfylla alla krav. Det kommer att bli väldigt svårt att bygga något sådant här på egen hand, och även utan erfarenhet.

Bild
Bild

Det andra pluset är att det inte behövs slösa tid på byggnadsarbete. Det färdiga tältet kommer att levereras och vid behov installeras på platsen. Ett plus är det faktum att tillverkaren ger en garanti för ett lusthus köpt i en bra butik.

Bild
Bild

Handgjord . Men handgjorda paviljonger har också fördelar. Det viktigaste är förmågan att göra allt i enlighet med dina idéer. Om du gör ett lusthusstält från grunden kan du beräkna allt till minsta detalj: det kommer att vara massivt eller lätt och kompakt, enkelt eller dekorerat med ett stort antal dekorativa element. Allt begränsas endast av förmågan hos den person som tar upp jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning på beställning . Med tanke på allt ovan kan vi dra slutsatsen att det bästa alternativet är att göra ett tält på beställning. Här kan du diskutera alla detaljer och självständigt välja material och inredningsmetoder. Samtidigt behöver du inte vara upprörd över att något inte fungerade under byggprocessen. Den enda nackdelen är priset, eftersom du måste betala för mästarens arbete, för det individuella tillvägagångssättet och för materialen.

Bild
Bild

Var ska man installera?

Den rätta platsen för lusthuset är en av de viktigaste punkterna, eftersom det beror på hur skrymmande strukturen kommer att verka och om det kommer att vara bekvämt att vila där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst måste du ta hand om din egen säkerhet . För att göra detta behöver du inte bara välja material av hög kvalitet, utan också att ta hänsyn till markens särdrag i förortsområdet. En negativ faktor när du installerar ett lusthus är jordfuktighet. Om det är förhöjt, kommer lusthuset, även ett ljust, att sjunka med tiden. Detta problem kan dock hanteras på ett ganska enkelt sätt - att fylla området under markisen med spillror eller sand.

Bild
Bild

Valet av plats beror till stor del på byggnadens storlek. Vackert trädgårdstält på 3x3 kvm. m kan placeras även i ett litet område, men ett stort lusthus måste placeras antingen i mitten av platsen eller fästas vid huset. Därför föredrar de flesta att välja lusthus på 3x3 eller 2x3 kvadratmeter. m. De kan placeras i trädgården, och nära ingången till huset, och närmare köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Attraktiva lusthus-tält kan bli en fullvärdig dekoration av vilken plats som helst.

Modern modell

Detta exempel visar att lusthus mycket väl kan se modernt ut. Istället för klassiska pelare används här originalträkonstruktioner som påminner om skåpdörrar. Och istället för det klassiska taket sträcks ett tätt lätt tyg. Det ser enkelt ut, men samtidigt charmigt och luftigt.

Bild
Bild

Ljust hörn

Det andra alternativet är ett ljust lusthus med samma ljusa golv, kompletterat med ett mörkt myggnät. Denna kontrast ser intressant och ovanlig ut. Konstruktionens ljushet ges inte bara genom att använda ljusa nyanser, utan också av att alla stolpar är mycket tunna och taket inte är för massivt. Möblerna är också mycket väl valda.

Bild
Bild

I rysk stil

Det sista exemplet är en massiv byggnad i rysk stil. Det ser mer ut som att det inte är ett lätt tält, utan ett fullvärdigt klassiskt lusthus. Allt görs här väldigt enkelt - basen, taket och till och med möblerna är gjorda av timmerstugor, drivved och grenar. Det ser väldigt snyggt ut, så inga ytterligare dekorationer behövs - täck bara träet med ett skyddande lager lack.

Bild
Bild

Paviljonger-tält är en bekväm lösning för både ett fullvärdigt förortsområde och för ett sommarboende. Du kan enkelt välja ett alternativ som passar landskapsdesignen i storlek och stil. Det kommer att visa sig inte bara funktionellt, men också mycket vackert.

Rekommenderad: