Gazebos (99 Foton): Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert, Typer Och Storlekar Av Moderna Lusthus, Ett Lusthus På Gården I Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Gazebos (99 Foton): Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert, Typer Och Storlekar Av Moderna Lusthus, Ett Lusthus På Gården I Ett Privat Hus

Video: Gazebos (99 Foton): Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert, Typer Och Storlekar Av Moderna Lusthus, Ett Lusthus På Gården I Ett Privat Hus
Video: Så monterar du ett lusthus från Polhus! 2024, April
Gazebos (99 Foton): Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert, Typer Och Storlekar Av Moderna Lusthus, Ett Lusthus På Gården I Ett Privat Hus
Gazebos (99 Foton): Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert, Typer Och Storlekar Av Moderna Lusthus, Ett Lusthus På Gården I Ett Privat Hus
Anonim

Lusthus är det bästa alternativet för att ordna ett rekreationsområde på din hemman. Dessa arkitektoniska föremål kan ge territoriet en känsla av lugn och avkoppling. Innan du börjar ordna din webbplats, studera designidéer och vackra exempel som hjälper dig att göra din sommarstuga perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det: funktioner

Ett lusthus är en fristående arkitektonisk enhet på gården till ett privat hus eller sommarstuga. Denna trädgårdsstruktur används för avkoppling och skydd mot regn. I den kan du bara spendera tid med vänner, äta lunch, spela brädspel. Lusthus är öppna, delvis eller helt stängda. Många människor ordnar terrasser bredvid sådana föremål. Det finns inga begränsningar i utformningen av dessa strukturer, så du kan utrusta en strand, en grill, en plats att sova och spela på ditt territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje person vill ha ett hörn på sin webbplats där du kan gömma dig från brännande solstrålar och kalla vindar . Sittgruppen är ofta omgiven av grönska och doftande blommor för att skapa en avkopplande miljö. När det gäller ett litet arkitektoniskt objekt menar de flesta exakt närvaron av lusthus på platsen.

Bild
Bild

I århundraden har friluftsliv anordnats som en uttrycksfull del av trädgårdsdesign och den mest eftertraktade dekorationen, som har en ledande position bland små arkitektoniska föremål. Med hjälp av lusthus kan du betona riktningen för det inre av webbplatsen och väsentligt förändra någon del av territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du fortsätter med arrangemanget av rekreationsområdet bör du studera egenskaperna hos sådana strukturer

  • med hjälp av ett originellt tillvägagångssätt och inredning kan du göra lusthuset till det bästa stället på din webbplats där du kan koppla av och chatta med nära och kära.
  • dessa arkitektoniska former är multifunktionella, eftersom du inte bara kan koppla av i dem utan också använda dem som ett område för att äta;
Bild
Bild
  • varje lusthus bör vara utrustat med ett pålitligt tak som skyddar dig från dåligt väder;
  • planera storleken på den framtida byggnaden. Trots den yttre kompaktheten bör alla hushållsmedlemmar passa inuti;
  • så att lusthuset upprepar husets stil och förortsområdet, bör du allvarligt överväga frågan om att välja en design.
Bild
Bild

Om vi jämför byggandet av ett lusthus med byggandet av ett lanthus, åtföljs installationen av en så liten arkitektonisk form av mindre pengar och ansträngning. Du måste dock ta hänsyn till alla små detaljer för att objektet ska vara av hög kvalitet och uppfylla de angivna förväntningarna. Köp endast beprövade byggmaterial för att göra lusthuset attraktivt och praktiskt.

Bild
Bild

Visningar

Lusthus kan vara väldigt olika. Valet av önskad typ baseras på syftet med att använda byggnaden.

Altanka ser vacker och attraktiv ut på webbplatsen. Det är en liten arkitektonisk form av trä. I den kan du koppla av i varmt väder och koppla av i kvällens svala. Översatt från den italienska trädgården - en balkong eller avsats. För närvarande har moderna föremål genomgått modifieringar och är lusthus, som ligger på speciella avsatser. Grunden är en förutsättning för sådana strukturer.

Bild
Bild

Fat lusthus betraktas som ett budgetalternativ. Det är skapat av ett ark av polykarbonat som fungerar som en vägg och tak. En sådan struktur skyddar på ett tillförlitligt sätt ryggen på människor inuti från regn och vind.

Bild
Bild

De flesta sommarboende installerar små arkitektoniska former på sin webbplats för en bekväm tidsfördriv. Alla vet att en dacha utan grill inte är en dacha. Av denna anledning är de populära grillkonstruktioner … De kan vara av vilken form som helst och gjorda av olika material. Om du vill att din byggnad ska se original ut, välj träprodukter.

Bild
Bild

Fällbara strukturer är efterfrågade, eftersom sommarsäsongen kännetecknas av en kort tid. Inte varje sommarbo kommer till sin plats på vintern, så det stationära lusthuset kommer att vara ledigt. Dåliga väderförhållanden förstör materialet, varje år är det nödvändigt att övervaka byggnaden för att förlänga dess livslängd. Och mobila strukturer är praktiska eftersom alla element i slutet av sommarstugan tas bort till ladan och förvaras till nästa vår.

Bild
Bild

Skjutfönster i lusthus kommer att tilltala människor som vill förlänga tiden att njuta av naturen under hösten. Denna typ av glas blir allt populärare eftersom den är praktisk och kompakt. Ett sådant system låter dig maximera lusthusets yta, eftersom öppningen av bågen inte kräver extra utrymme. Bekvämligheten med glidesystemet motiveras av det faktum att skärmarna inte dyker upp i en hård vind.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Sommarhus är gjorda av olika material. Beroende på dina planer kan du välja det alternativ som passar dig bäst.

Bild
Bild

Från plankor

Ett lusthus i trä är den enklaste och mest bekväma modellen. För att utföra installationen av ett sådant föremål behöver du inte bygga en monolitisk grund, eftersom den kan ersättas med enkla slagblock, betongblock, en träram och gamla däck.

Bild
Bild

Trä lusthus har många fördelar:

  • miljövänlighet av materialet;
  • användarvänlighet: hopfällbara modeller kan bäras;
  • multifunktionalitet;
  • lusthuset passar in i vilken inredning som helst;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med sådana objekt:

  • så att materialet inte försämras bör det behandlas med speciella medel;
  • trä är en brandfarlig råvara.
Bild
Bild
Bild
Bild

För arbete kan du använda allt material som finns tillgängligt. Det är möjligt att göra ett föremål av ek, lind, tall. Många väljer blockhouse lusthus. Runt virke är populärt. Föremål gjorda av detta material har olika design. Utseendet beror på dess storlek och träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Det är ett hållbart och pålitligt byggmaterial. Med hjälp av dessa råvaror kan du skapa ett lusthus i många år framöver. Ett sådant föremål bör placeras på en solid grund. Kan vara tejp eller monolitisk bas. De flesta använder sådana lusthus som ett sommarkök, en plats att koppla av med en grill.

Bild
Bild

Sten

Sten lusthus är också populära. Kalksten och andra naturmaterial är lämpliga för arbete. Stenbyggnader är pålitliga och solida. Experter rekommenderar dock inte att göra små lusthus av sten, eftersom du kommer att förlora effekten av fundamentalitet.

Bild
Bild

Från skumblock

För att göra ett lusthus av skumblock bör flera regler följas. Detta beror på blockens höga absorptionsförmåga. För att skapa en kompetent struktur måste du utrusta intern vattentätning. Skumblock anses vara det bästa alternativet för att bygga ett vinter lusthus, eftersom materialet håller värmen väl.

Bild
Bild

Polykarbonat

Polykarbonat lusthus är lätta och opretentiösa strukturer som kan utrustas på valfri grund och ram.

Bild
Bild

Objektet har följande fördelar:

  • låg kostnad;
  • rörlighet;
  • motståndskraft mot temperaturförändringar;
  • ljust och färgstarkt utseende;
  • brandmotstånd;
  • motståndskraft mot mekanisk stress;
  • flexibilitet och fuktbeständighet;
  • bra ljudisolering av materialet och värmehållande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar följande:

  • låg nötningsbeständighet;
  • känslighet för UV -strålar.
Bild
Bild

Metallisk

Metallstrukturer är de mest hållbara lusthusen. Om du bestämmer dig för att skapa en metallkonstruktion, var säker på att en sådan struktur kommer att tjäna dig i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall lusthus är en tillverkningsmetod för en person som har en svetsmaskin, en elektrisk slipmaskin och en perforator till hands. Som grund kan du använda tegel, monolitisk fyllning, rör och stenar. Med en väldesignad ritning kan du snabbt montera din struktur. Det finns lätta alternativ för din sommartid. För vinterevenemang kan du isolera strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med metallhöljen:

  • motståndskraft mot miljöpåverkan;
  • enkel installation;
  • brandsäkerhet för materialet.
Bild
Bild

Negativa egenskaper:

  • värme i solen;
  • mottaglig för korrosion;
  • på vintern fryser metallen starkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från plaströr

Standard lusthus har kapitalkonstruktion. Men förutom det vanliga tegel och trä började många människor använda PVC -rör.

Bild
Bild

Fördelarna med detta material inkluderar följande egenskaper:

  • lång användningstid;
  • motståndskraft mot aggressiva miljöpåverkan;
  • enkel installation;
  • möjligheten att modifiera byggnaden;
  • rörlighet;
  • överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Delar och tillbehör

I lusthusets projekt bör alla komponenter i den framtida konstruktionen beaktas. Tänk igenom varje detalj. Om vi pratar om rummets komponenter bör flera funktioner beaktas.

Golvet måste vara stabilt och hållbart . Detta beror på frågor om säkerhet och komfort för gästerna. Spår och hål i basen är inte tillåtna. Du kan välja vilken råvara som helst beroende på din designstil. Som råmaterial kan du använda: trä, betong, stenplattor och andra vanliga material. I vissa fall utrustar de ett lusthus precis på marken. Men i en sådan struktur kan du inte gå barfota.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Windows spelar en viktig roll . De ansvarar för att ljuset tränger in i rummet. Välj öppna alternativ så att du inte slår på elen under dagen. För enkelhets skull kan du utrusta fönster med fönsterluckor.

Bild
Bild

Dörren är en komponent i alla byggnader att ta hand om. Beroende på den valda typen av lusthus kan du installera dörren eller utesluta dess användning. De tillhandahålls inte för öppna strukturer; i andra situationer bör du lita på konstruktionsstilen. I många fall kommer ett myggnät att vara aktuellt för ett sommarhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överväg staket för ditt objekt. Det är inte nödvändigt att använda ett kedjelänk eller ett fullvärdigt staket som staket. Du kan markera området med ett lågt staket, marklyktor och till och med en blommande trädgård.

Bild
Bild

Tak väljs utifrån lusthusets stil. Hur som helst, oavsett design, måste den vara av hög kvalitet och säker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Innan du designar ett nytt lusthus bör du bestämma strukturens form, liksom egenskaperna för varje typ. Det finns flera varianter.

Sexkantiga lusthus . Dessa konstruktioner är endast gjorda av trä. Först och främst krävs det att man utvecklar ett schema, vars sammanställning innefattar kunskap inom geometri. Inledningsvis installeras ramen på den förberedda grunden, varefter taket installeras. Sexkantiga mönster är svåra att skapa, men slutresultatet av arbetet är extremt attraktivt. Sådana byggnader kan dekorera vilken plats som helst, ge landskapet en känsla av hög stil och festlighet.

Bild
Bild

Rektangulär design . Denna variation anses vara universell. Du kan göra arkitektoniska former av valfritt material. Metall, sten och trä används aktivt. Du kan använda sådana strukturer på vintern och sommaren. Formuläret kommer att tilltala kategorin människor som värdesätter komfort och praktiska egenskaper.

Bild
Bild

Fyrkantigt lusthus - det vanligaste alternativet, så färdiga mönster finns ofta på rea.

Bild
Bild

Tak . Den enklaste och billigaste typen av konstruktion. Som regel väljs det av ägarna av små tomter, eftersom ett sådant objekt kräver lite utrymme. Byggnaden är prefabricerad, påminner om ett modulärt tält som kan transporteras. För att skapa en baldakin behöver du inte hälla grunden, själva strukturen är enkel. För dess konstruktion behöver du bara ansluta rören korrekt, vilket kommer att fungera som en ram och bas. Presenningar eller speciella tyger används som tak.

Bild
Bild

Runda alternativ är lämpliga för dem som är konservativa, uppskattar atmosfären av lugn och komfort. I en sådan struktur kan du sätta ett runt bord där du kommer att spendera tid med dina nära och kära. För en komplett komposition kan du installera träbänkar runt rummets omkrets. Runda mönster anses vara mångsidiga, eftersom de passar alla mönster.

Bild
Bild

Åttkantigt lusthus . Åttkantiga trästrukturer är mycket efterfrågade. Strukturer har många fördelar, med strömlinjeformade hörn som spelar en nyckelroll. På grund av detta finns det mycket utrymme i lusthusen; upp till 15 personer kan enkelt få plats i ett sådant rum. Vissa människor går för glastak alternativ, andra går för de öppna alternativen. Det är viktigt att föremålen är gjorda av naturliga råvaror. Du kan använda: ek, al, tall.

Bild
Bild

Triangulärt lusthus - en sällsynt sak. Som regel är de öppna skjul, som är tillverkade i skandinavisk eller korsvirkesstil. Detta formulär används ofta i pergolaprojekt. Det finns praktiskt taget inga slutna triangulära arbors, eftersom de har för mycket icke-funktionellt utrymme i hörnen.

Bild
Bild

Hörn lusthus installeras sällan i sommarstugor. Sådana ovanliga mönster kan dock förvandla alla oansenliga hörn. Du kan sätta lusthuset på en avskild plats och spendera din tid med nära och kära i det. Vissa användare tror att en ramstruktur är lämplig för detta arrangemang.

Bild
Bild

Även lusthus kan skilja sig åt i takets form

  • Gavel tak . Detta är det enklaste och billigaste alternativet, som består av två lutande plan. En ås bildas i den övre delen av dessa plan. På sidorna begränsas en sådan struktur av fronten. Du kan skapa ett lusthus med samma eller olika vinklar på backarna, beroende på dina önskemål och idéer.
  • Skjultak det anses också vara ett enkelt och billigt alternativ. Strukturen är ett lutande plan som ligger på väggar med olika höjder. Lutningen bör vara placerad på konstruktionens vinddel.
  • Kupoltak ser ut som en halv boll, som vilar sin omkrets på en vägg i form av en cylinder. Sådana tak är praktiska, eftersom snö inte stagnerar på dem, och det ser väldigt imponerande ut. När du väljer en sådan struktur, kom ihåg att designen av ett objekt åtföljs av vissa svårigheter.
Bild
Bild

Tak i kinesisk stil anses vara det svåraste. Detta är en original skapelse som garanterat kommer att locka uppmärksamhet hos alla runt omkring. På grund av de upphöjda hörnen tenderar ett stort och högt tak med böjda former att "flyga iväg" till himlen, vilket ger platsens inre en speciell atmosfär. Utifrån kan det tyckas att taket är knutet av hörn till molnen.

Bild
Bild

Dimensioner

Många sommarinvånare funderar på vilka dimensioner man ska skapa ett lusthus. Dessa små arkitektoniska former kan ha valfri storlek och utseende. Genom att installera strukturen i skuggan av trädgården och dekorera den med växter får du det bästa stället att koppla av, där du kan umgås med dina nära och kära. Någon kommer att gilla ett stort och rymligt lusthus, någon väljer en ministruktur där det är bekvämt att umgås.

Bild
Bild

Trots att lusthus kan ha vilken stil och form som helst, är det nödvändigt att på förhand bestämma måtten på den framtida byggnaden. Kom ihåg att byggnaden är avsedd för människor, så varje person som kommer att vara i lusthuset ska känna sig bekväm och rymlig. En bekväm inställning till bordet och bänkarna bör tillhandahållas.

Bild
Bild

Ju mindre trädgården är, desto mer ljus och graciös måste strukturen vara . Lusthuset ska inte undertrycka andra komponenter i trädgården, men huvudindikatorn som bestämmer byggnadens storlek är antalet personer som kommer att använda föremålet åt gången. Experter rekommenderar att fokusera på det faktum att varje besökare måste tilldelas ett område på 3x3 eller 4x4 meter.

Bild
Bild

Storlek är nyckeln , som de uppmärksammar när de köper färdiga strukturer. Du måste bestämma i förväg vad du vill få. Det kommer att vara synd om du efter en viss tid inser att det köpta lusthuset inte är lämpligt för din trädgård eller inte kan rymma hela företaget. De ungefärliga måtten på lusthuset är 10-20 kvadratmeter. Dessa siffror anses vara ungefärliga. För en liten familj är ett alternativ lämpligt, vars område är 5 gånger 3 eller 6 gånger 3 meter.

Bild
Bild

Det är omöjligt att föreställa sig ett lusthus utan möbler. Om du vill att ett bord och stolar för ett företag på fyra ska passa fritt i byggnaden, se till att innerdiametern är större än tre meter. Minsta höjd bör vara 2,3 meter.

Bild
Bild

Stilar, mönster och tillbehör

Moderna lusthus kan utformas i olika stilar, upprepa konceptet med webbplatsen och förkroppsligar designern. För att bestämma stilen för den framtida arkitekturen, kolla in de mest efterfrågade variationerna.

japansk stil

Det är alltid enkelt och vackert. Denna design är lämplig för dem som vill skapa en atmosfär av lugn på sin webbplats. I ett sådant lusthus kommer det alltid att vara trevligt att koppla av, nedsänkt i dina egna tankar. När du väljer den här bilden för en struktur, kom ihåg att den inte bör innehålla onödiga detaljer.

Bild
Bild

När du skapar ett lusthus ska du bara använda naturmaterial: trä och sten. Stora fönster och slutna skiljeväggar med fyrkantiga ramar är välkomna i sådana strukturer. Dekor kan användas på väggarna, vilket kommer att fungera som en estetisk komponent och hjälpa till att skydda objektet från solens strålar.

Bild
Bild

Lusthus i japansk stil har ett speciellt tak, som är flera nivåer. Du kan välja mellan spetsiga former eller rundade, fläktformade alternativ. Sätt upp ikebana, golvlampor och småstenar i flodstil på gränserna för att återskapa den japanska atmosfären så mycket som möjligt.

Bild
Bild

Kinesiska

Denna stil i utformningen av lusthus är efterfrågad. Den skiljer sig från japansk design genom att den innehåller rymdplanering baserad på filosofin och läran om Feng Shui. Varje detalj i strukturen bör vara ansvarig för gynnsamma energiflöden och skapa en känsla av harmoni.

Bild
Bild

När du använder kinesisk stil, kom ihåg att det är oacceptabelt att använda stoppade möbler i ett sådant lusthus. Var uppmärksam på intarsia -bord, ortopediska variationer av rottingsoffor, rottingstolar.

Bild
Bild

Taket på en sådan struktur kommer att skilja sig i komplexa former, eftersom flera nivåer måste finnas i den. Glöm inte att byggnadens väggar ska vara öppna och ljusa.

Bild
Bild

Chalet

Sådana lusthus kallas herdestugan. Det är bäst att göra strukturer av trä och stenar. Användning av metall- och plastelement är inte tillåtet.

Bild
Bild

Taket på en sådan struktur kommer att vara icke-standard. Välj gavel och sluttande alternativ som kommer att hänga över fastighetens väggar. Golvet ska vara av sten eller trä.

Bild
Bild

Interiören ska vara diskret. En av väggarna kan lackeras eller dekoreras med sniderier. Dekorera rummet med en krans av torkade blommor och örter. Vissa användare hänger djurhorn på väggarna och upprepar utformningen av herdens bostad.

Bild
Bild

Rysk stil

Det borde finnas mycket trä i sådana strukturer. Du kan använda för att skapa timmerstugor monterade i bänkens väggar, massiva träbord. För att upprepa den ryska stilen kan du installera ett gammalt bröst i lusthuset.

Bild
Bild

Provence

Lusthus inredda i denna stil kännetecknas av arkaism. Gör byggnaden rymlig. Provence betyder avkoppling, så byggnadens yta bör vara tillräcklig för att rymma soffa, bord och fåtöljer. Det bästa alternativet är en täckt konstruktion med stängande fönsterluckor. Spetsgardiner ska hängas på fönstren.

Bild
Bild

Högteknologisk

Denna stil används ofta för trädgårdsdekoration. Lusthus i denna stil anses vara vanliga och fashionabla. Denna riktning innebär modernitet, innovativa idéer.

Bild
Bild

Tänk igenom ditt projekt, kom ihåg att du kommer att behöva mycket utrymme, mycket luft och ett minimum av väggar. Laconicism är lämplig för denna stil. Här ska du inte dekorera väggarna med träsniderier, smidesjärnelement och blommiga ornament. Endast strikta och raka linjer är tillåtna. I arbetet kan du använda metall, betong eller polymer.

Bild
Bild

Tänk på belysning, eftersom på kvällen lusthuset ska bli huvudobjektet på din webbplats. Använd LED -remsa för väggdekoration, infällda lampor och lyktor.

Bild
Bild

Vackra exempel

För att bestämma alternativet för att dekorera din webbplats, studera vackra exempel på lusthus. Med hjälp av levande bilder kan du tänka över ett unikt projekt, låna designidéer eller späda lusthuset med dina fantasier. Således kan du skapa ditt eget exklusiva lusthus, som kommer att locka andras uppmärksamhet och prata om ägarens stora smak.

Bild
Bild

Lusthus kan vara väldigt olika. Det finns enkla alternativ riktade till familjesemestrar, och det finns också elitexempel som är lämpliga för unga människor och dem som gillar att ha kul. Beroende på uppsatta mål bör ett val göras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla arbors, som ligger i trädgårdens snår, är efterfrågade. Typiskt är sådana strukturer dekorerade med blommande växter och träd för att bilda en nyans. Bredvid strukturen kan du organisera en plats för avkoppling, placera en eldstad och en stock i närheten för bekväma sammankomster. I den här zonen kan du ha det bra med vänner medan du pratar, njuter av utsökt grill och spelar gitarr.

Bild
Bild

Originalidéer kan dyka upp i ditt huvud efter att ha sett nästa lusthus. Ett sådant föremål bör placeras i ett avlägset område och gömma sig för nyfikna ögon. Placera byggnaden bredvid poolen för maximal produktivitet. Lusthusets väggar ska vara öppna, sand eller flodstenar ska spridas runt. Med denna variant kan du skapa en ministrand vid din sommarstuga.

Bild
Bild

Lusthuset ser bra ut i ett komplex med terrass . De kan till och med vara värd för stora evenemang, till exempel en födelsedag eller ett bröllop. Med hjälp av snidat trä kan du skapa en bra bakgrund för en fotografering och annan underhållning. Sådana strukturer kan kombinera en mängd olika former. Det är bäst att använda stängda anläggningar så att du och dina gäster i dåligt väder kan gömma sig inomhus och semestern inte blir bortskämd.

Rekommenderad: