Ett Lusthus Fäst Vid Huset (52 Bilder): Hur Man Enkelt Fäster Det Och Vackert Med Egna Händer, Fördelarna Med En Förlängning, Ett Lusthus Under Samma Tak Med Huset

Innehållsförteckning:

Video: Ett Lusthus Fäst Vid Huset (52 Bilder): Hur Man Enkelt Fäster Det Och Vackert Med Egna Händer, Fördelarna Med En Förlängning, Ett Lusthus Under Samma Tak Med Huset

Video: Ett Lusthus Fäst Vid Huset (52 Bilder): Hur Man Enkelt Fäster Det Och Vackert Med Egna Händer, Fördelarna Med En Förlängning, Ett Lusthus Under Samma Tak Med Huset
Video: Svenska för nyanlända, Verktyg 2024, Maj
Ett Lusthus Fäst Vid Huset (52 Bilder): Hur Man Enkelt Fäster Det Och Vackert Med Egna Händer, Fördelarna Med En Förlängning, Ett Lusthus Under Samma Tak Med Huset
Ett Lusthus Fäst Vid Huset (52 Bilder): Hur Man Enkelt Fäster Det Och Vackert Med Egna Händer, Fördelarna Med En Förlängning, Ett Lusthus Under Samma Tak Med Huset
Anonim

Rekreation i frisk luft är nödvändig för en person, medan han vill spendera det med fullständig komfort. Vägen ut blir byggandet av ett lusthus, som ska anslutas till huset. Det är inte svårt att göra en sådan struktur på egen hand, eftersom det inte kommer att ta mycket pengar, men resultatet kommer säkert att glädjas, och arbetet kan vara roligt.

Bild
Bild

Alternativ och fördelar

Lusthuset fäst vid huset har ett antal fördelar.

  • Kompakthet . Vanligtvis tar en sådan struktur inte lika mycket plats som en oberoende struktur. Detta är en bra väg ut för små tomter.
  • Multifunktionalitet . Ett stängt lusthus kan fungera som ett sommarkök eller ett extra rum.
  • Lätt att använda och enkelt att underhålla . På grund av att lusthuset ligger nära huset är det mycket bekvämt att använda det, eftersom du kan ta med vatten hit från köket, och detta öppnar ytterligare möjligheter för att använda ett sådant rum.
  • Lägre byggkostnader . På grund av att en sådan struktur har en färdig vägg (husvägg), sänks byggkostnaderna automatiskt.
  • Enkel installation . Det är alltid lättare att bygga en tillbyggnad än en fristående byggnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthuset fäst vid huset kan göras i flera versioner

  • Öppen . Dess konstruktion kommer att kräva mycket lite byggmaterial och tid. En annan fråga är att en sådan struktur praktiskt taget inte skyddar mot vinden. Därför måste du noggrant välja på vilken sida av huset du vill göra en sådan förlängning. Bristen på närhet kan också kompenseras med tjocka gardiner.
  • Stängd . Kostnaderna, både fysiska och materiella, för konstruktion kommer att vara högre i detta fall, men ett sådant lusthus kan användas under längre tid än öppet. Ibland förvandlas ett sådant rum till nästan ett riktigt rum där du kan spendera tid till sen höst. Således visas ytterligare kvadratmeter i ett land eller lantligt hus.
  • Med grill . Lusthuset som är fäst vid huset kan göras i form av ett tak över spisen eller grillen. För ett stort företag som älskar att spendera sin semester med grillmat och andra nöjen, kommer detta att vara en attraktiv plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nederbörd kommer inte att kunna komma upp på spisen, vilket är mycket bekvämt. Men man måste komma ihåg att ett anständigt område måste tillhandahållas för ett sådant lusthus så att människor inte tränger runt härden.

Och enheten för en sådan "värmare" möjliggör skapandet av ett genomtänkt rökavlägsnande system och en speciell grund.

Bild
Bild

Projekt

Även för att göra en så lätt struktur som ett lusthus fäst vid ett hus måste du noggrant närma dig förberedelsen av ett projekt som inte bara bestämmer dess utseende utan också strukturens hållbarhet.

Bild
Bild

Tänk på ett antal faktorer:

  • jorddrag;
  • strukturens storlek;
  • tillståndet i husets vägg som valts för tillbyggnaden;
  • material för konstruktion;
  • grundfunktioner;
  • ett sätt att lägga till ett lusthus;
  • närvaron eller frånvaron av en öppen spis, spis, grill, handfat och andra delar av vardagen i den;
  • typ: öppet eller stängt lusthus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektet med ett rektangulärt lusthus med sluttande tak blir enkelt att genomföra. Du kan begränsa dig till att skapa en struktur i form av en baldakin under samma tak som huset, eller bygga något som en veranda eller terrass. Några av dessa alternativ kommer att vara en bra väg ut för ett sommarboende eller bara ett litet förortsområde.

Bild
Bild

Ingen kommer att begränsa valet av former. Ovanlighet kan uppnås genom att skapa ett originaltak eller välja för lusthuset är inte en enkel struktur, men en polygonal.

Om själen längtar efter något ovanligt är det vettigt att överväga de många bilderna på bifogade lusthus och teckningar som är offentliga. Du kan välja en design för att skapa en struktur av det material som det blir lättast att arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

En mängd olika material kan användas för att skapa ett lusthus: från nymodiga till traditionella.

Även om den glaserade versionen liknar ett växthus i sitt utseende, kan du tillbringa tid här nästan året runt . Och om du gör ett transparent tak i det, kan det användas som ett växthus. Det är trevligt att spendera ledig tid i en sådan botanisk trädgård och njuta av dofter av blommor.

Du kan göra ett lusthus av polykarbonat. Det är starkt, flexibelt, hållbart, billigt och även visuellt attraktivt. Detta gör att den kan användas för konstruktion av både väggar och takets (skjul) av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthusets väggar kan även spännas med plast. Det är ganska enkelt att göra detta, men om en sådan struktur kommer att visa sig vara hållbar är en stor fråga.

Det vanligaste materialet vid konstruktion av sådana strukturer är trä.

Ägarna till förortsområden uppmuntras att göra detta val av materialets bevisade positiva egenskaper i århundraden: dess miljövänlighet, låg vikt, utmärkta prestanda när det gäller konstruktionens funktion, samt tillgänglighet.

På arbetstid lärs varje pojke att hantera ett träd, så konstruktionen av en struktur från den skrämmer inte någon som i princip vet hur man hanterar ett verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tall används oftare än andra material i konstruktionen. Det är ett lättanvänt material som finns i Ryssland. För konstruktion av lusthus används brädor, lameller och träbjälkar.

När det gäller fundamentet krävs betong, ankare för att skapa rack, tegel eller högar. Du behöver också fästelement och material för takläggning efter val av ägare till det framtida lusthuset.

Bild
Bild

Av verktygen behöver du:

  • cirkelsåg och såg för skärning av hörn;
  • plan;
  • mejsel;
  • en hammare;
  • elektrisk hyvel och sticksåg;
  • borra med borrar;
  • roulette och nivå.
Bild
Bild

DIY -konstruktion

Enheten i en träförlängning, till exempel till ett lanthus, börjar med arbetet med att skapa grunden.

Bas

Du kan fylla i grunden som är gemensam med huset i förväg, och om tanken på att bygga ett lusthus kom efter byggnaden av huvudbyggnaden, är det fortfarande möjligt att bygga en hög eller kolonnbas, även om ingen stör det i form av en kontinuerlig betongbeläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet lusthus kan du göra en pelargrund.

Olika material används för det:

  • Tegel. Det är ett bra alternativ för torr sandig jord.
  • Stockar som tidigare avfyrats eller behandlats med ett antiseptiskt medel.
  • Monolitisk betong, som kräver formning av trä eller takmaterial.
  • Asbeströr. Perfekt för att flytta mark.
  • Stålrör. De används, vars väggtjocklek inte är mindre än 4 mm. De har stor bärighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Processen för att utföra arbete med skapandet av stiftelsen kan vara följande.

Till att börja med måste platsen för tillbyggnaden rengöras från skräp och gräs och sedan jämnas ut. Markera platserna där stöden kommer att installeras - detta görs vanligtvis med pinnar och rep.

I hörnen av den framtida strukturen grävs hål under pelarna . Ett lager av spillror hälls på botten, följt av sand till en höjd av 20 cm. En bit takmaterial läggs ovanpå och 10 cm betong hälls. Efter det måste du vänta två dagar tills blandningen stelnar och sedan börja lägga tegelstenarna i två rader. Tegelstenarna fästs med cementbruk, varje nytt lager läggs vinkelrätt mot det föregående.

För att skapa en bas för ett lusthus med en storlek på 3x3 m eller 4x5 räcker det med 4-6 pelare. Efter att alla pelare har installerats skapas byggnadens första krona.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Den nedre selen är gjord av en stång. För ytterligare golvbildning läggs stockar som kan vila på stolparna. Hörn- och mellanstolpar är av trä. De av dem som gränsar till väggen bör vara en halv meter högre än resten, så att taket sedan sluttar.

Den övre selen är gjord. Sedan installeras en räcke på en meters höjd. Takbjälkar monteras på balkens ovansida.

När du skapar golvet rekommenderas att du använder samma material som på verandan. Du kan också göra trä- eller cementgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Lusthuset på lusthuset i form av en förlängning bör vila på väggens stödbalk. Skiffer, ondulin eller ett liknande material är monterat på gitterkonstruktionen. Det är bra om taket matchar golvet i själva huset.

Dränering tillhandahålls naturligt av takets lutning , även om det är bättre att inte vara lat och ordna speciella rännor, längs vilka, vid kraftiga regn, kommer vatten att organiseras på ett organiserat sätt från lusthuset.

I slutet av allt arbete lackeras strukturen. Detta är först och främst nödvändigt för att säkerställa dess hållbarhet. Dessutom får trä, lackerat i flera lager, ett behagligt skimmer som glädjer ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

När du inreder lusthuset är det bättre att hålla fast vid den stilistiska enheten i denna förlängning med huvudbyggnaden. I fallet när byggnaden är av trä, bör lusthuset också vara av trä, och om huset är klart med tegel, bör detta material också finnas i lusthuset.

Lusthuset kan återfuktas med lameller på vilka det blommar en blomma eller någon annan trädgårdsgröda. Det kommer att vara trevligt att samla sina frukter utan att lämna platsen. Hur som helst kommer denna växt att ge välkommen skugga på en varm sommardag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthuset kan mantlas med träfaner eller eurofoder - på detta sätt kommer strukturen att förvärva skydd mot vinden, och samtidigt ett ädelt modernt utseende.

Med ett transparent tak kommer strukturen att verka ljusare, mer ljus kommer att kunna tränga in i den. Om du bara behöver ett sådant alternativ kan du använda samma polykarbonat eller till exempel ordna fönster i taket.

Det är bra att förutse möjligheten att förvandla ett slutet lusthus till en öppen version.

Detta görs med hjälp av avtagbara väggkonstruktioner, vilket gör att byggnaden kan användas under en tillräckligt lång period och oavsett vad sommaren är: i varmt väder kan du använda ett öppet lusthus, och om den varma säsongen inte blev för att vara så i själva verket kommer en sluten struktur att vara frälsning …

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taket kan också göras avtagbart . En markis av plast eller tätt, vattentätt tyg ersätter helt ett fullvärdigt tak på sommaren. Ibland fästs tyget med karabiner i takområdet under spärren och lådan. Den rör sig och expanderar på begäran av ägarna, som kan reglera solens tillgång till lusthuset, samt stänga förlängningsutrymmet från nederbörd eller i extrem värme.

Du kan enkelt och vackert dekorera ett öppet lusthus med romerska gardiner. Det kommer att bli mycket trevligt att gömma sig bakom sina dukar från den svala vinden en sommarkväll.

För en bekväm tidsfördriv är det bättre att ta hand om att skapa en bekväm och snygg inredning i förlängningen. Du kan sätta bänkar och ett bord i det, tillverkat med träsnideri och med hänsyn till storleken på själva strukturen. Korgstolar och ett bord kommer också att finnas på plats här - sådana möbler passar bra med den öppna versionen av lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör noga överväga frågan om belysning på denna webbplats. Här kan du använda en mängd olika lampor eller bordslampor.

Den bifogade strukturen kommer att se bra ut i ljuset av en dekorativ lykta, som samtidigt kan belysa innergården och lusthusets inre utrymme och skapa en atmosfär av intimitet i den på en sommarkväll.

Förlängningen kan se särskilt pittoresk och mysig ut omgiven av rabatter. Därför måste du kompetent närma dig frågan om extern floristisk design. Om medel tillåter, kan du i denna fråga tillgripa en landskapsdesigners tjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Du kan göra en sådan struktur både vid en tom vägg och på den med ett fönster eller en dörröppning. Det andra alternativet är mer fördelaktigt eftersom det blir mycket mer bekvämt för värdinnan att servera rätter till bordet för gäster som samlats i bilagan.

Själva lusthuset kan placeras inte bara mot en vägg, utan också förlängas till den andra.

En förlängning, uppförd på en plats nära ytterdörren, kan också spela rollen som en veranda, som avskärmar huset från dåligt väder under en kall period.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är olönsamt att göra ett bifogat lusthus med ett sluttande tak av för stor storlek - det kommer att se onödigt skrymmande ut mot bakgrunden av ett vanligt hus. Den optimala storleken anses vara en 3x6 m struktur.

Om lusthuset byggs med en grill eller en spis, är det bättre att behandla träelementen med en brandbekämpning, eftersom du annars kan förlora inte bara förlängningen utan också förlora hela huset.

Rekommenderad: