Skänk (83 Bilder): Exklusiva Låga Skåp För Rätter Och Moderna. Vad Det är? Vi Väljer Ett Sommarboende Och Ett Hus. Hur Ordnar Jag Disken Vackert?

Innehållsförteckning:

Video: Skänk (83 Bilder): Exklusiva Låga Skåp För Rätter Och Moderna. Vad Det är? Vi Väljer Ett Sommarboende Och Ett Hus. Hur Ordnar Jag Disken Vackert?

Video: Skänk (83 Bilder): Exklusiva Låga Skåp För Rätter Och Moderna. Vad Det är? Vi Väljer Ett Sommarboende Och Ett Hus. Hur Ordnar Jag Disken Vackert?
Video: Tog tjänstledigt ett år och byggde till själva 2024, April
Skänk (83 Bilder): Exklusiva Låga Skåp För Rätter Och Moderna. Vad Det är? Vi Väljer Ett Sommarboende Och Ett Hus. Hur Ordnar Jag Disken Vackert?
Skänk (83 Bilder): Exklusiva Låga Skåp För Rätter Och Moderna. Vad Det är? Vi Väljer Ett Sommarboende Och Ett Hus. Hur Ordnar Jag Disken Vackert?
Anonim

Det är mycket viktigt att korrekt förstå vad det är - en skänk. Denna typ av möbler kan inte betraktas som något gammaldags och gått i glömska. När allt kommer omkring kan du skapa en inredning som helt uppfyller de grundläggande designkraven när du vet hur du väljer en bra skänk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Det är svårt att hitta en person som kan säga exakt vad skänken är och hur den ser ut i livet. Det finns till och med en populär stereotyp att alla sådana möbler är gammaldags. Faktum är att skänk användes aktivt under 1940-60 -talen. Men de kan fortfarande tillämpas idag om du hittar en bra modell. Den exakta synonymen för ordet "skänk" är uttrycket "låg skänk".

Skänk hålls vanligtvis:

  • maträtter;
  • bordsduk;
  • mat produkter;
  • drinkarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför är det traditionella stället för installation av en skänk kök och rummen intill dem.

Och i de lyxigaste husen, där det fanns många rum, placerades skänk i matsalar. Det var trots allt det som de behövdes.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha behandlat den huvudsakliga användningen av skänk är det värt att överväga att denna typ av möbler dock skiljer sig något från skänk.

Traditionellt hade skänkarna bara ett enda fack, medan skänkarna använde en glasad topp.

Nu är dock denna linje ganska suddig. Vissa skänkmodeller är medvetet tillverkade enligt gamla ritningar . Då blir de en utmärkt fyllning för lägenheter i retrostil. Men de försöker använda huvudsakligen moderna material och begränsar sig till sin antika dekoration. Bekvämligheten med en sådan möbel bevaras helt som ett resultat av detta tillvägagångssätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Låt oss prata om de befintliga sorterna av denna möbel.

Standard

Det typiska köks- och matbordet i dessa dagar är mer i linje med det gamla skåpet. Det är också uppdelat i 2 huvuddelar . En glasram placeras vanligtvis ovanpå, som täcker disken eller några andra föremål. Alla människor ägnar sin huvudsakliga uppmärksamhet åt denna del. I botten finns ett stängt rymligt skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Saker som inte är av estetiskt värde sätts där:

  • bestick;
  • olika underkläder;
  • dukar, servetter;
  • handdukar och liknande tillbehör.

Höjden på en skänk för ett standardprov är högst 2 m. Vissa modeller överstiger inte 1 m. De övre hyllorna är huvudsakligen gjorda av transparent glas. I botten är de gjorda av trä så att de tål mycket stress.

Bild
Bild

Några av skänkmodifieringarna innebär användning av utdragbara lådor snarare än vanliga hyllor.

Gapet som skiljer de två nivåerna är inte tillgängligt på alla modeller. Men om det tillhandahålls kan du lägga dit:

  • en vas;
  • en låg kruka med blommor;
  • korg;
  • frukt;
  • tidningar.
Bild
Bild

Några av den senaste generationens skänk kan skapas med plats för en TV (hemmabio, bärbar dator, etc.). Antalet möbeldörrar kan vara olika - 2, 3 eller 4. Dörrarna är dekorerade med mönster och beslag. Vissa designers rekommenderar att du använder målat glasfönster för att dekorera skåpet . Skåp placeras vanligtvis på 4 ben, men det är inte svårt att hitta modeller utan ben alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett enkelt golvskåp i köket har vanligtvis ett vitrinskåp. Det låter dig skryta med allt som är placerat inuti och till och med på mezzaninen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reflektionen av den inre volymen i den speglade bakväggen förstorar visuellt utrymmet i skåpet och gör det mer imponerande.

Separat är det värt att nämna köksskänkarna, som tillsammans med redskapen rymmer:

  • te, kaffe, kakao;
  • konfektyr;
  • sötsaker;
  • spannmål;
  • salt, socker.
Bild
Bild
Bild
Bild

På bibliotek, skolor, bokhyllor används ofta. Alla tryckta och handskrivna utgåvor förvaras längre bakom glasade hyllor. De är pålitligt skyddade mot fukt och damm. Att ta hand om böcker med sådana möbler förenklas till ett minimum. En bokskänk är mer praktisk än fristående hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

Den här typen av fristående skänk låter dig uppnå:

  • maximal funktionell användning av utrymme;
  • attraktivt utseende;
  • demonstration av den yttre skönheten hos alla föremål inuti.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnskåp kan designas för porslin, böcker eller vin . Funktionen hos sådana möbler är ganska stor. Hörnskåpstypen är dock övervägande lämplig för stora rum. På ett litet område är det till liten nytta. Dessutom är urvalet av hörnskåp för utformningen av rummet mycket svårt.

Bild
Bild

Inbyggd

Denna typ av skänk var en gång extremt populär. Men nu upplever han en återfödelse efter en tillfällig nedgång. Vissa moderna modifieringar görs till och med med en bar och andra attraktiva tillägg . Mycket beror på designens omtanke. Endast en noggrant utvald, adekvat layout av skåpet kan garantera komfort i vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glida

Denna typ av skänk är förknippad med något gammaldags, och det verkar som att den inte kan användas i en modern inredning. Det fanns "bilder" under den pre-revolutionära perioden. Deras namn beror på att disken staplas inuti bara en bild. Designers använder alltmer skänk-rutor för att dekorera vardagsrum, kök-matsalar och andra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fans av originaldesign bör uppmärksamma antika versioner av sådana möbler: de är dyra och finns sällan, men varje bit är unik.

Dimensioner

Höjden på en typisk skänk är vanligtvis 1,5-2 m. Denna lösning är perfekt även för små lägenheter . Men en skänk av större höjd kan också göras på beställning. Typiska smala produkter har en bredd (upptill) på cirka 0,3 m. Från botten når den 0,5 m; både större och mindre skänk kan göras på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Ett traditionellt skåp i sovjetisk stil ser ut så här:

  • en kantsten med utrullningsbara lådor eller öppningsbara dörrar placeras nedan (dessa alternativ kombineras ibland);
  • öppna hyllor eller ett öppningsskåp placeras ovanpå;
  • det fria området mellan den övre och nedre nivån är en bordsskiva eller ett visningsplan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tror dock inte att en sådan prestation utvecklades just i Sovjetunionen. Den dök upp i en mer eller mindre fullvärdig form i slutet av 1600-talet . Ändringar i skänk sedan dess har varit extremt små. Anledningen är enkel - den klassiska lösningen har bevisat sin perfektion och bekvämlighet i praktiken. Även produkter i minimalismens anda tenderar att dras mot den traditionella enheten.

Naturligtvis finns det många andra modeller som uttrycker moderna designtrender mycket mer fullständigt. Men det är svårt att säga i vilken utsträckning deras användning är motiverad. Skillnaden mellan de gamla och modernistiska modellerna uttrycks vanligtvis i mindre användning av dekorativa skär och mer kortfattad.

De flesta av skänkarna på marknaden idag är inte uppdelade i delar eller utrustade med buffertar; i båda fallen försvinner klyftan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men oavsett vilka exklusiva drag möbeldesigners använder bör de inte bryta mot huvudkravet: enkel användning av skänk. Det behövs trots allt för rent köksarbete. Och om produkten visar sig vara opraktisk, hjälper inga designtrick här. Oftast är skänken designad i exakt överensstämmelse med utformningen av alla möbler och rummet som helhet . Du måste välja mycket noga om du vill kombinera garderoben med bord, stolar, fåtöljer och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett djärvt och originellt designmönster innebär ofta användning av en ljus, iögonfallande skänk . I detta fall bör det bli den enda accenten i hela rummet. Det är lämpligt att använda material som är neutrala i färg och struktur för efterbehandling. Ett naturligt trämönster är också bra. Kontrast bildas också på ett annat sätt - genom att införa en antik skänk i de mest moderna designkompositionerna.

Bild
Bild

Designers, som använder detta tillvägagångssätt, fokuserar medvetet på skav och till och med sprickor. Ju mer och mer uttrycksfulla de är, desto bättre. Ibland praktiseras ibland målmedvetet skapande av sprickor och andra tecken på en respektabel ålder för att göra möbler mer prestigefyllda. Då kan skänk eller skänk bli kompositionens semantiska centrum . Det är användbart att närmare beskriva några av de individuella stilarna på skänk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiker brukar innebära användning av naturligt trä. Och inte bara trä, utan dyra, vackra arter.

Det är bara löjligt att prata om spånskiva eller MDF, uteslutande naturligt massivt trä kommer att göra. De som försöker komma ur situationen med hjälp av fanerade strukturer bedrar sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en klassisk skänk är lagring mest lämpligt:

  • kristall;
  • porslin;
  • porslin av venetianskt glas.

Om det inte finns sådana tjänster i huset (och inte ens förväntat), är det värt att välja produkter som är enklare och billigare. En perfekt klassisk garderob uppmärksammar omedelbart:

  • mättnad av texturer och färgrikedom;
  • frekvent användning av sniderier och dekorativa detaljer;
  • med böjda och vridna ben;
  • lockiga element;
  • övervägande av gyllene, mjölkiga eller chokladfärger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig grön (gräsbevuxen) färg kommer att vara ganska lämplig i det provensalska rummet. Skåp för en sådan inredning är också målade i lila, mjölkiga eller rosa färger. Bilderna på fasaderna är varierade - det här är enstaka blommor och stora städer och gräsmattor täckta med blommor . I den provensalska interiören kan du använda relativt billiga MDF -strukturer. Vissa designers tillhandahåller dekorativa träelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många förvirrar felaktigt shabby chic med Provence . Men möbler av denna stil började användas inte tidigare än i slutet av 1900 -talet. Shabby chic skänkformar är enkla och medvetet oförskämda. Sand- och myntfärger råder.

Det är inte nödvändigt att överdriva prestandaens grovhet, eftersom stilen med shabby chic fortfarande förutsätter att romantiska toner bevaras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De föredrar ofta modeller som inte har dörrar. Öppna hyllor är ett typiskt inslag i engelsk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera: oavsett vilken stil du väljer måste du använda svarta skänk med största försiktighet.

Olämplig användning av dem kan överbelasta rummet med mörka nyanser. Resultatet är en mörk, obehaglig känsla.

Bild
Bild

Loftets stil väljs av dem som uppskattar samtidigt:

  • praktiskhet;
  • enkelhet;
  • stort utrymme i rummet;
  • överflöd av ljus;
  • enkel hantering av möbler.

Med tanke på allt detta kan förresten inte mycket mörka eller skrymmande strukturer placeras i ett rum i loftstil. Överflödet av snidade detaljer och graciösa skär är kontraindicerade. Dessa designtrick distraherar bara ur perspektivet. Men användningen av betonat grovt, lagrat trä uppmuntras mycket. Det kommer att passa effektivt in i loftsmiljön.

Bild
Bild

Separat bör det sägas hur man väljer möbler för stilen under ett visst decennium . Växande nostalgi gör denna stund desto mer relevant. Så människor som är inspirerade av exemplen från de lättsinniga 80 -talet bör välja polerade produkter - och säkert på tunna stöd. Toppen måste vara glasad; inuti sätter de olika prydnadssaker, dekorativa figurer och ju mer utrymme för en sådan "hemutställning", desto bättre.

Bild
Bild

Möbler i andan av "raket 60 -tal" uttrycker frihetens och ungdomsandens motiv, obeveklig rörelse framåt . Du kan säkert experimentera med rika färger och till och med helt icke-standardiserade nyanser. Det är logiskt att välja en skänk inredd i stil med abstrakt impressionism. Var inte rädd för "stilchock" - imitationen av 60 -talet drabbas av de mest extraordinära kombinationerna i interiören. Men vi får inte glömma bort andra karakteristiska egenskaper:

  • aktiv användning av geometriska och blommiga ornament;
  • färgmättnad;
  • graciös och ergonomisk geometri för alla möbler som helhet;
  • triangulära eller konformade ben;
  • kombinerar fasta och rörliga element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möblerna i stil med 50 -talet är också anmärkningsvärda . Sedan använde de aktivt ljusa färger och djärva kombinationer. Det var fullt möjligt att hitta röda och gula, orange och blå, mörkbruna skåp och skänk. Grafiska tryck kommer att vara vanligt i 1950 -talets stil. Imitation av henne tvingar oss att överge dyra material.

Bild
Bild

I 1950 -talets kök användes glansiga ytor i stor utsträckning för första gången . De försökte göra benen tunnare så att alla möbler verkade lättare och verkade sväva i luften. Strävan att runda hörnen var också ett symboliskt inslag i eran. Det skulle vara logiskt att sätta en skivspelare eller en medelstor vas inuti skänken (även om de visar sig vara i en rent dekorativ roll). Skåp i 50 -talets anda är ofta utrustade med skjutglas.

Hur väljer man?

Valet av skänk i köket, i vardagsrummet och i hallen är alltid föremål för ett enda krav: det måste motsvara rummets allmänna anda och dess syfte. Det är därför i köket är det nödvändigt att använda fuktresistenta möbler som inte skadas av varmvattenångor och till och med stänk av olja eller fett … Enkel rengöring är också viktigt. Men i vardagsrum kommer möblernas yttre nåd i första hand (även om det i köket också är relevant). På dacha kan du till och med välja de enklaste och billigaste modellerna, om de bara passar in i funktionaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa stund är valet mellan hopfällbara och icke hopfällbara skåp . Det andra alternativet är starkare och stabilare. Det är dock osannolikt att glädja de människor som tvingas flytta ofta. För ekostil är endast en skänk baserad på naturligt trä av hög kvalitet lämplig. Det ska dekoreras med sniderier och målade element.

Naturligtvis, ju fler saker du planerar att lagra, desto större ska garderoben vara. Du bör dock inte beställa för stora möbler. Det är ibland mer lämpligt att köpa en andra skänk eller ytterligare lagringssystem. När du köper en färdig produkt i en butik bör du inte omedelbart ge företräde åt kopior med reducerade priser . Rabatter utlöses ofta av önskan att sälja defekta artiklar som inte är i ordning.

Ju mindre rummet, desto enklare ska möbeldesignen vara . Självklart, i den mån det passar stilen. Det är mycket viktigt att kontrollera materialets kvalitet och tillförlitligheten hos alla anslutningar. Du måste utvärdera egenskaperna hos både huvudramkonstruktionerna och glaset. Och som med val av andra möbler är det bättre att gå till en ansedd butik eller en stor möbelfabrik för en skänk.

Bild
Bild

Hur ordnar jag disken vackert?

När en skänk köps eller görs på beställning måste du också ordna disken ordentligt i den för förvaring. Vad som är tyngre, det ska alltid vara på den nedre nivån. Som en sista utväg - på den andra från botten. Saker som ständigt används, eller som är utformade för att bli rymdens huvudsakliga fyllning, placeras på höjden av en uppsträckt hand. De övre hyllorna är reserverade för regelbundet använda föremål.

Men keramik kan inte förvaras i ett slutet fack, eftersom leran behöver luft. De tyngsta rätterna fixas dessutom. Detta gäller särskilt om de bara kan placeras på instabila platser. Det som är högre placeras bakåt, och det som är lägre placeras framåt.

Du ska inte bara visa rätter - det ska alltid finnas ljusstakar, statyetter och andra dekorativa föremål.

Bild
Bild

Men det finns ingen plats för konstgjorda blommor i skänken. De kommer bara att dra all uppmärksamhet och förstöra kompositionen. Det rekommenderas att späda enfärgade maträttsrader med flerfärgade inneslutningar . Symmetriskt placerade parade objekt ger balans och harmoni. Men alla dessa regler "kommer inte att fungera" om det inte finns ledigt utrymme och disken inte är synlig från alla sidor, eller något läggs även med små chips.

Vackra exempel i inredningen

Så här ser en fantastisk skänk ut i vardagsrummet. Uppdelat i två delar (öppen maträtt och stängd botten) ser skåpet väldigt attraktivt ut. Det passar harmoniskt in i ett ljust rum. Samtidigt visar sig även kombinationen av en ljus färg på det övre planet och ett relativt mörkt golv vara attraktivt. Den diskreta fyllningen av utrymmet är känslomässigt avkopplande.

Bild
Bild

Om den tidigare versionen är mer inriktad på Provence -stilen, så är detta redan en oklanderlig klassiker. Pampigt och pompöst, men klassiskt. Stuck och ristningar skapar ett optimalt intryck. Det är värt att betona att designers aktivt använder kontrastprincipen. Måttligt ljus skänk matchar perfekt golvets och väggarnas mörka färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och så här ser en skänk av ädel mahogny ut. Interiören och bakgrunden på skåpet ser väldigt bra ut. De "mejslade" benen och flera snidade element används skickligt. Skänken är i perfekt harmoni med golvet i rummet. Det bildar en lika bra kombination med gråa väggar.

Rekommenderad: