Polycarbonate Lusthus (57 Bilder): Hur Enkelt Och Vackert Det är Att Bygga Ett Lusthus För Ett Sommarboende Och På Gården I Ett Privat Hus Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Polycarbonate Lusthus (57 Bilder): Hur Enkelt Och Vackert Det är Att Bygga Ett Lusthus För Ett Sommarboende Och På Gården I Ett Privat Hus Med Egna Händer

Video: Polycarbonate Lusthus (57 Bilder): Hur Enkelt Och Vackert Det är Att Bygga Ett Lusthus För Ett Sommarboende Och På Gården I Ett Privat Hus Med Egna Händer
Video: Pergola Cover - Polycarbonate Roof System - Alternative to Glass Roof 2024, April
Polycarbonate Lusthus (57 Bilder): Hur Enkelt Och Vackert Det är Att Bygga Ett Lusthus För Ett Sommarboende Och På Gården I Ett Privat Hus Med Egna Händer
Polycarbonate Lusthus (57 Bilder): Hur Enkelt Och Vackert Det är Att Bygga Ett Lusthus För Ett Sommarboende Och På Gården I Ett Privat Hus Med Egna Händer
Anonim

Det finns inget bättre än att tillbringa varma sommarkvällar med familj eller vänner i ditt eget förortsområde. I ett vackert och mysigt lusthus kan du njuta av naturen, frisk luft i alla väder. Men ett lusthus för ett sommarresidens är inte bara ett mysigt och bekvämt ställe att umgås i frisk luft. Det kan bli en riktig dekoration av lokalområdet och harmoniskt passa in i landskapsdesignen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag finns det många byggmaterial för tillverkning av lusthus, men polykarbonat är mycket populärt. Strukturer gjorda av det är hållbara, hållbara och har ett attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots sin yttre lätthet, luftighet och transparens är ett trädgårdspaviljong i polykarbonat en ganska solid och pålitlig design som har ett antal fördelar. Dess huvudsakliga egenskaper beror på egenskaperna hos polykarbonat.

  • Brandsäkerhet . Polykarbonat är ett flamskyddsmedel. Även om en brand uppstår avger materialet inga giftiga ämnen i luften. Temperaturen vid vilken polykarbonat börjar smälta är hundra tjugofem grader Celsius, så du behöver inte oroa dig för att smälta strukturen även under den intensiva sommarvärmen.
  • Hög värmeisolering . Materialets porösa struktur säkerställer kvarhållande av värme inuti strukturen på grund av luftgapet. Därför kan lusthus i polykarbonat, som har ett värmesystem, användas när som helst på året.
  • Ökad materialflexibilitet och dess lätthet gör det möjligt att göra arbors av olika former och konstruktion av den.
  • Lång livslängd . Polycarbonate lusthus kommer att hålla tillräckligt länge och kommer definitivt inte att kräva reparationer inom 10 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hög styrka . Lusthuset deformeras eller kollapsar inte ens under ett tjockt lager snö på vintern.
  • Fuktbeständig och vattentät .
  • Opacitet . Materialet överför uteslutande ljus och förhindrar att ultravioletta strålar tränger in i strukturen.
  • Enkel installation . Ingen grund krävs för installationen av lusthuset. Dessutom är strukturen mobil. Det kan överföras till valfri del av webbplatsen.
  • Stabilitet vid låga temperaturförhållanden . Strukturen kommer inte att förlora sin integritet även under svåra frost.
  • Säkerhet . Materialet behåller sin integritet även i kraftiga vindbyar, vilket garanterar säker drift.
  • Motståndskraftig mot sönderfall och mögel .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots materialets många fördelar har det också ett antal nackdelar:

  • materialet kollapsar över tiden om det ständigt utsätts för ultraviolett strålning, därför är det bättre att installera strukturen i den skuggiga delen av platsen;
  • polykarbonat har låg nötning och är benägen att repa, därför bör man vara särskilt försiktig under arbetet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Först måste du bestämma konstruktionens utformning, dimensioner och funktionella belastning. Det kan vara annorlunda.

  • Efter konstruktionstyp, öppen och stängd. De förra är perfekta för friluftsliv i varmt väder. Om du planerar att använda lusthuset i alla väder är det bättre att designa en sluten byggnad som kommer att bli ett pålitligt skydd mot vind och regn.
  • Med installationsmetoden, stationär och mobil. Den stationära versionen är installerad på en solid grund, därför är det omöjligt att överföra den. Bärbara modeller är lämpliga för dem som gillar att ofta ändra något på webbplatsen, eftersom det inte kommer att vara svårt att flytta det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När det gäller komplexitet, enkla, lätta skjul och komplexa strukturer. Att bygga en vanlig baldakin är snabbt och enkelt och kräver inga speciella kostnader för material. Komplexa byggnader kräver mer tid och pengar, men samtidigt är de inte bara mer pålitliga och hållbara, utan fungerar också som ett utmärkt komplement till webbplatsens övergripande design.
  • Enligt nivån på intern utrustning kan de vara med eller utan grill. Ett enkelt lusthus är perfekt för familjete och middagar med familjen. Om du ska ta emot gäster här är det bättre att välja ett lusthus med grill.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med funktionell belastning är de indelade i modeller med ytterligare funktioner och dekorativa.
  • I form är byggnaderna runda, rektangulära eller fyrkantiga, ovala och polygonala eller som ett fat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När valet av lusthusets typ och form är gjort kan du gå vidare till utvecklingen av projektet.

Projekt

Början av byggandet av lusthuset börjar med att utarbeta ett projekt. Det är skapandet av det rätta projektet som är garantin för att din byggnad kommer att vara hållbar, vacker och bekväm. Redan i designstadiet är det nödvändigt att tänka igenom allt till minsta detalj, så det är värt att genomföra alla dina idéer på papper.

Naturligtvis är det första som bör avgöras i det inledande designstadiet dimensionerna på den framtida strukturen. Ritningen ska utföras i enlighet med alla proportioner, med hänsyn till standardmåtten på polykarbonatarket. Så, bikakematerialet har en bredd på 210 cm och en längd på 600 cm, och ett ark av monolitiskt polykarbonat är 205 cm brett och 305 cm långt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designarbete sker i fyra huvudfaser

Bestämning av platsen där strukturen kommer att ligga

För att göra detta bör du vara uppmärksam på:

  1. förekomsten av oegentligheter på den föreslagna installationsplatsen;
  2. brist på utkast;
  3. förekomsten av buskar, träd, grenar i detta område eller inte långt därifrån.
Bild
Bild
  • Rengöring och utjämning av området under lusthuset.
  • Valet av design när det gäller vikt, enkelhet, dimensioner och form.
  • Ritning skapande.
Bild
Bild
Bild
Bild

I sommarförortsområden byggs oftast enkla lusthus med en baldakin av metallprofiler och professionella rör. Om lusthuset ska användas året om, blir designen mer komplex.

Alla detaljer i konstruktionen bör tänkas ut direkt, eftersom valet av material för konstruktionen av ramen beror på detta.

Bild
Bild

Välja plats och basmaterial

Materialet för att göra basen i ett polykarbonat lusthus kan vara trä, metall eller sten. Varianter med andra typer av material är möjliga, men dessa tre är de vanligaste.

Var och en av dem har både ett antal fördelar och vissa nackdelar

  • Träramar är gjorda av trä. Detta är ganska prisvärt och billigt material. Dess obestridliga fördel är miljövänlighet, naturlighet. Dessutom har träet en vacker naturlig struktur. Nackdelarna med denna design inkluderar bräcklighet, instabilitet mot väderförhållanden och komplexiteten i underhållet.
  • Metallfoten är en ram gjord av en profil eller ett hörn. Sådana arbors är mycket hållbara, pålitliga och har en lång livslängd. Men de har också sina nackdelar: höga kostnader, komplexitet i montering, vilket kräver användning av svetsning.
  • Stenramar är gjorda av natursten, tegel, betong. Stenfundament kommer att hålla mycket länge, dessutom utmärks de av sin naturlighet och estetiska tilltalande. Dessutom är de ganska tunga, deras konstruktion kommer att kräva mycket tid och byte kommer att skapa många svårigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lusthus i polykarbonat är ganska lätt och kan ha olika dimensioner, så nästan alla markskydd är lämpliga för installationen.

Det är bäst att välja en plan, torr yta. Helst om det kommer att ligga något på en kulle, så att fukt från nederbörd inte samlas i byggnadsområdet. Välj en skuggig, dragfri plats. Det kommer att vara bekvämt om byggnaden ligger så nära huset som möjligt. Om det finns en damm är det bra att sätta ett lusthus nära det, detta kommer att ge ytterligare friskhet och svalhet under sommarvärmen.

Bild
Bild

Arbetstrinn

Efter att ha bestämt basmaterialet och platsen för strukturen kan du gå vidare till dess stegvisa konstruktion.

fundament

Stiftelsen presenteras i tre typer.

  • Band . För att skapa en sådan grund är det nödvändigt att gräva en dike, bygga en formning med ett lager armering och fylla den med betongbruk. Detta är den vanligaste och hållbaraste typen av fundament som är lämplig för tunga konstruktioner.
  • Pelar . En sådan grund kan tåla lätta strukturer. Det byggs genom att gräva i pelare, som är sammankopplade med balkar.
  • Monolitisk . Detta alternativ är en solid platta. Dess bas består av en metallram fylld med betong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av en enkel, lätt bås är möjlig utan grund. Detta alternativ installeras direkt på marken. Men för mer komplexa, fasta arbors behövs en grund, särskilt i fallet när jorden är ömtålig.

För lusthus gjorda av metall räcker det bara att betong de stödjande metallrören och fylla platsen. Träbockar är monterade på ett pelarunderlag.

Bild
Bild

Det är byggt i följande sekvens:

  • markeringen överförs till webbplatsen från designritningen;
  • på de angivna platserna gräver de fördjupningar upp till 700 millimeter;
  • ett femtio millimeter lager av spillror och sand hälls på botten av groparna;
  • betong förbereds;
  • stöd, behandlade med en korrosionsskyddande beläggning, installeras i de förberedda groparna;
  • för att ge vattentätning till basen kan du dessutom linda några av stolparna i marken med takmaterial;
  • installationen av alla rack måste utföras på en verifierad nivå;
  • efter att stöden har gjutits med betong är det nödvändigt att förse dem med ett tillfälligt stopp så att de inte rör sig förrän morteln sätter sig;
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden hälls och torkas, du kan börja bygga ramen.

Ram

Tillverkning och montering av ramen är ett mycket viktigt steg i byggandet av lusthuset. Den minsta bristen i ramen kan skapa problem för ytterligare montering, materialskivorna fixas felaktigt, vilket kan leda till att byggnaden snabbt förstörs.

Basen kan vara gjord av metall, sten eller trä.

Beroende på basmaterialet skiljer sig monteringsmetoden:

  • för att skapa en ram av trä behöver du självgängande skruvar, spikar;
  • metallramens bas är ansluten med muttrar, bultar och svetsning;
  • för stenkonstruktioner krävs cementbruk.

Det är bättre att ansluta delarna på marken och installera det färdiga avsnittet på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt byggstadium är montering av golvramen:

  • det är nödvändigt att installera stockar från en stapel tydligt på horisontell nivå;
  • detta följs av installationen av ytterligare stöd för taket;
  • golv är gjorda av kantade brädor behandlade med ett korrosionsskyddande medel;
  • golvbrädor fästs med självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

När golvet och väggramen är klara kan du börja installera taket i polykarbonat.

Tak

Du kan gå vidare till steget med att installera taket endast i fall av fast fixering av ramen. Att arbeta med polykarbonat är ganska enkelt. Materialet kan enkelt skäras med en motorsåg, såg eller sticksåg, om en cirkelsåg finns kan du använda den för att påskynda processen genom att placera ett sågblad för skärning av aluminium.

Tack vare denna lätthet att arbeta med materialet kan taket enkelt formas till vilken form som helst. Den kan vara enkel, gavel, ha en komplex form eller presenteras i form av en båge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enstaka modeller är den enklaste och lättaste versionen av lusthuset. När du väljer en komplex och invecklad design är det nödvändigt att förbereda en mer komplex ram och lägga till ytterligare metallställningar på den övre ramen.

Dessutom kräver den mer komplexa strukturen ytterligare styvhet, som kan förmedlas med hjälp av mellanliggande balkar. Därför bör du välja en design baserad på dina egna förmågor och färdigheter.

Det är viktigt att inte skynda på att ta bort den tunna skyddsfilmen från materialet, det kommer att skydda ytan under sågning och installation från mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taket är tillverkat av cellulärt polykarbonat med en tjocklek av 6 eller 8 millimeter. Beroende på fuktnivån i rummet där materialet lagrades kan kondensat samlas i sina celler, som måste kasseras genom att blåsa. För bearbetning av ändarna efter skärning används ett tätningsmedel, profil eller aluminiumtejp.

När du installerar taket är det förbjudet att trampa på täckplåtarna .eftersom detta kan leda till sprickbildning. För enkel installation används en stege. Det är nödvändigt att borra hål i arken i förväg om de är monterade på en metallram. Arken fästs med ett profilrör, gummibrickor, skruvar och silikontätningsmedel för att skydda arket från förstörelse och lusthusets insida från att läcka.

Först när taket är klart kan du börja installera materialet på lusthusets väggar och fönster med egna händer. Principen för att fästa arken på väggarna är identisk med principen om att fästa på taket, bara det är viktigt att se till att förstyvningarna är i vertikal riktning för att undvika vattenkoncentration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör och exteriör design

När strukturen är helt klar är det dags för intern och extern design och arrangemang av en bekväm plats att koppla av. Inredningsstadiet inkluderar installation av bord, bänkar, bardiskar, en förlängning av en öppen spis i sten. Möjligheterna till inredning är nästan oändliga och låter dig förverkliga alla dina idéer och önskemål.

Det viktigaste är att välja rätt material för din inredning . De måste till fullo uppfylla villkoren för vilka de kommer att användas. Man bör komma ihåg att sommarstugor är en gatubyggnad, därför är temperaturfall och en ökning av luftfuktighet möjliga här, och därför bör möbler och inredning tillverkas av material som är resistenta mot sådana tester. Glasrutan måste vara pålitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, var uppmärksam på dess bekvämlighet och färg när du väljer möbler . Lusthuset är en zon för avkoppling och komfort, så du bör tänka över allt till minsta detalj. Det är bättre att välja stolar och bänkar med rygg, du kan också tänka på löstagbara mjuka sittdynor. Det är mycket bekvämt att koppla av i naturen, sittande i en gungstol, medan det kommer att bli ett speciellt dekorativt element i lusthusets inre.

Olika hyllor kan fästas på väggarna för förvaring av tallrikar och småsaker, liksom dekorativa saker som vaser, klockor, som, förutom att vara dekorativa, också kan bära en funktionell belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt installationen av en grill eller grill. Dess närvaro är valfri, men om ett beslut fattas att installera det, är det först och främst nödvändigt att komma ihåg om säkerhet.

Bärbara alternativ är inte lämpliga för lusthus i polykarbonat, eftersom röken från kolen kommer att ackumuleras under byggnadens tak. Därför bör du planera installationen av grillen i förväg och göra den av sten, tegel eller metall.

När det gäller externt arbete består de i att organisera inte bara den yttre delen av byggnaden, utan också området runt den. Men ändå är det först och främst nödvändigt att göra dekorationen och dekorationen av själva fasaden. Om lusthuset är öppet, är stöden täckta med färger och lacker och dekorerade efter din smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta följs av installation av extern belysning i form av ficklampor , anläggning av stigar som leder från lusthuset till andra byggnader på platsen. Du kan dekorera lusthuset med hjälp av klättring och vävning av växter och plantera rabatter i närheten. Många människor organiserar konstgjorda trädgårdsfontäner nära lusthuset, som inte bara blir en extra dekoration av den personliga tomten, utan också ger en trevlig friskhet i varmt väder.

Allt detta kommer att tillföra lusthuset i polykarbonat visuellt tilltalande och skapa en mysig, bekväm atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller vård av polykarbonat är det ganska enkelt. Det viktigaste är att undvika att materialet kommer i kontakt med slipande ämnen. Använd inte heller klorhaltiga ämnen, salt eller alkaliska föreningar för tvätt. Allt detta kan leda till förstörelse av yttre UV -skydd. För att tvätta lusthuset räcker det bara med tvålvatten.

Ett lusthus i polykarbonat på gården i ett privat hus är en idealisk lösning för dem som vill ha en bekväm och mysig plats på deras webbplats för tysta familjekvällar eller till och med påkostade högtider med vänner. Samtidigt kräver konstruktionen av en sådan struktur inte mycket tid, närvaron av specialkunskaper och stora ekonomiska kostnader. Det kommer att vara möjligt att koppla av bekvämt i naturen när som helst och i vilket väder som helst. En byggnad av hög kvalitet skyddar mot värme, regn, vind och till och med snö och kommer att glädja ägarna i mer än ett år.

Rekommenderad: