Smidda Lusthus (54 Bilder): öppet Trädgårdsprodukter Med Grill, Exklusiva Modeller Med Smide, Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Lusthus (54 Bilder): öppet Trädgårdsprodukter Med Grill, Exklusiva Modeller Med Smide, Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert

Video: Smidda Lusthus (54 Bilder): öppet Trädgårdsprodukter Med Grill, Exklusiva Modeller Med Smide, Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert
Video: Viarpsdagarna 2019 Smide 2024, April
Smidda Lusthus (54 Bilder): öppet Trädgårdsprodukter Med Grill, Exklusiva Modeller Med Smide, Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert
Smidda Lusthus (54 Bilder): öppet Trädgårdsprodukter Med Grill, Exklusiva Modeller Med Smide, Hur Man Ordnar Det Enkelt Och Vackert
Anonim

Ägarna till stora lanthus bjuder ofta in landskapsdesigners att utrusta sin webbplats. Ett vackert lusthus i smidesjärn i trädgården kommer att bli en plats för möten med vänner, tedryck med familjen och bara en plats för ensamhet och eftertanke.

Särdrag

Ett vackert lusthus kan dekorera alla områden, och ljust, graciöst konstnärligt smide kommer att bli dess dekoration. Sådana lusthus kommer att se mest organiska ut om det finns element av smide på fönstren i huset, trädgårdsmöbler eller andra detaljer.

Bild
Bild

Lusthusets ljusa eller känsliga design kan skydda mot den stekande solen på en svalkande dag, men kommer inte att rädda dig från kraftigt regn eller hård vind. Sådana strukturer kan se väldigt vackra ut, särskilt om arbetet anförtros erfarna hantverkare som kommer att göra produkten inte bara vacker, utan också original.

Bild
Bild

I stängda lusthus i smidesjärn kan du spendera tid inte bara på varma sommardagar. Sådana byggnader är också praktiska under den kalla årstiden; du kan förbereda en plats för en grill eller öppen spis i dem.

De bygger massiva lusthus oftare på grunden .… Smidda konstruktioner installeras på betongunderlag eller plattor, på ett trägolv eller helt enkelt på grus, gräs.

Bild
Bild

Erfarna konstsmideshantverkare kan skapa mönster av vilken form, storlek och design som helst.

Du kan göra ett lusthus själv om du vet hur du använder en svetsmaskin. En metallram bör göras, smidda dekorativa delar bör redan svetsas till den. De kan köpas i specialbutiker.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du väljer ett lusthus i smidesjärn för din trädgård bör du ta reda på vilka fördelar det har och om det finns nackdelar med sådana byggnader.

Fördelar med ett lusthus i smidesjärn:

  • används för rekreation och som en plats där du kan hålla viktiga möten, ta emot gäster;
  • sådana byggnader kompletterar harmoniskt trädgårdens vegetation med en mängd olika dekorativa sängar med blommor, buskar och träd;
  • smidesjärn lusthus passar bra med andra byggnader utformade i en viss stil;
  • gå bra med mörkt och ljust trä, rött tegel, natursten;
Bild
Bild
  • materialet har en lång livslängd - metallstrukturen och delarna ska vara belagda med en primer och specialfärg som skyddar mot ogynnsamma väderförhållanden;
  • den färdiga strukturen, med korrekt underhåll, kräver inte regelbundna reparationer;
  • när du installerar lusthuset kan du välja vilken typ av grund som helst eller bara lägga den på gräset eller stenarna;
  • du kan göra lusthus i olika priskategorier, från en gör-det-själv-ramstruktur till elitstrukturer gjorda på beställning av erfarna smeder.
Bild
Bild

Smidda lusthus är målade i olika färger, med hänsyn till ägarens önskemål och byggnadernas allmänna färgschema. Metallytor är målade med emalj eller alkydfärg. För att ge effekten av en åldrad yta används patina.

Metallprodukter är helt säkra ur eldsmässig synvinkel och är lämpliga för installation av grillar, grillar eller eldstäder i lusthus.

Bild
Bild

Sådana mönster har många fördelar, men smidda produkter har också nackdelar:

  • Stark värme kan spricka svetssömmar. Detta gäller särskilt för öppningsdelar som sammanflätas med varandra och därigenom orsakar deformation av materialet.
  • Nackdelarna inkluderar det höga priset på strukturer. Att skapa skräddarsydda smidda produkter kan öka den slutliga kostnaden avsevärt.
  • Under påverkan av fukt kan metalloxidation och förstörelse uppstå. En sådan nackdel kan elimineras genom att måla ytan och regelbundet inspektera den för att se om det finns rost. Behandla med korrosionsskyddande material eller måla delarna med specialfärger.
Bild
Bild

Typer och former av strukturer

När du väljer det mest lämpliga alternativet för en webbplats bör du överväga vilka typer av smidda strukturer och deras form.

De vanligaste är:

  • lusthus;
  • pergolor;
  • altanka.

Ordet "belvedere " kommer från det italienska ordet belvedere, som översätts som "vacker utsikt". Lätta byggnader på en kulle låter dig utforska omgivningarna, beundra naturens skönhet. Belvederes kallas även torn med öppna hål eller glasfönster.

Sådana lusthus kan byggas på höjder eller till och med på balkonger i en byggnad. För basen tas betongblock som väsentligt höjer byggnaden över ytan. Belvederes är ofta dekorerade med trappsteg och räcke i smidesjärn som accentuerar lusthusets övergripande stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den blommiga inredningen kompletterar framgångsrikt det vackra genombrutna mönstret i den smidda trädgårdsdesignen. Belvederes är lämpliga för dem som är vana vid att beundra skönheten i den omgivande naturen, gömma sig i skuggan av öppna eller slutna strukturer.

Bild
Bild

Pegrolami ursprungligen kallade skjul av klätterväxter, som under varma sommardagar var skyddade från den stekande solen. Pergolor är konstruerade av valv och sektioner som är förbundna med tvärbalkar.

Denna design har särdrag:

  • strukturen består av sektioner;
  • har ett stöd och bågelement;
  • har en gitteröverlappning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pergolas är vanligtvis ganska höga. Höjden på dessa strukturer kan nå upp till 2, 6 meter. Ursprungligen var sådana lusthus endast avsedda att skydda mot solen och stödja klättrande växter och vinstockar. Med smidda dekorativa element används de för att dekorera ett rekreationsområde, maskera uthus som inte riktigt passar in i konceptet med den valda designen för platsen, för att dekorera grindar, grindar och ingångar till trädgården.

När du väljer en pergola för en trädgårdstomt bör du i förväg välja var du ska plantera klätterväxter och annat grönska.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära typerna av lusthus är arbors .… De placeras i ett öppet område, där det kommer att vara bekvämt att närma sig från olika sidor. Altanka kan vara stängd eller öppen, de kännetecknas av en mängd olika former, genomarbetade dekorativa smidda detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En plats bör förberedas för berså, eftersom bårorna ska monteras på en plan yta .… För att göra detta, förbered en platt plattform av sten, gör en bas av golvplattor eller bygg en träbas. Alkovernas yta är från 5 till 20 kvm. m.

De är en kompakt öppen struktur under taket, inuti vilken de sätter ljusa och enkla möbler. Här kan du spendera tid och koppla av, använda rummet för att äta. Ett tebord med ben i smidesjärn passar perfekt in i den övergripande designen och är perfekt för kvällsfester.

Bild
Bild

Altanka skiljer sig åt i typen av tak:

  • det vanligaste anses vara projektet med den klassiska versionen av taket, som är monterat från triangulära strukturer;
  • mindre ofta kan du hitta ett gaveltak, sådana strukturer finns oftare i långsträckta rektangulära arbors;
  • Ganska ofta kan du se alkover med ett konkavt tak - denna design liknar en kinesisk pagod och har en komplex struktur. Sådana alternativ används dock ofta, eftersom de gör ett mycket stort intryck på andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer byggnadens form bör du ta hänsyn till de typer av strukturer som finns i närheten och utvärdera området för den valda platsen. När du väljer formen på ett lusthus i smidesjärn måste du ta hänsyn till hur många som kan rymma rummet och vad är dess syfte. Alla typer av byggnader är indelade i slutna, halvöppna eller helt öppna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda lusthus är:

  • fyrkant;
  • rektangulär;
  • i form av en polyhedron;
  • rund eller oval.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulära lusthus perfekt för stora evenemang där många gäster samlas. Inuti förbereder de en plats för ett långbord, ordnar stolar, bekväma bockar eller små soffor.

Bild
Bild

Oval eller rund smidd design ekologiskt ser in i en igenväxt trädgård, där gröna områden omger den på alla sidor. Ett bord eller en grill, en grill är vanligtvis placerad i mitten.

Bild
Bild

Ofta får lusthus också ovanliga former .… Dessa strukturer rymmer fler människor än vad som kan rymmas i standardbyggnader. På begäran kan hantverkarna göra komplexa strukturer, göra övergångar mellan sektioner, dekorera med genomarbetade smidda detaljer.

Bild
Bild

Trädgårdshus kan inte bara dekorera platsen utan också ha en praktisk funktion. Det är att föredra att stanna på en sluten struktur . och använda lokalerna inte bara på sommaren, utan vid någon annan tid på året.

Efter att ha installerat en öppen spis eller grill i ett smidesjärn lusthus kan du bo där när som helst på året och i alla väder.

Bild
Bild

Vid tillverkning av smidda arbors används koppar, järn eller mjuka stålkvaliteter .… Byggtiden beror på många faktorer.

Det bör förstås hur komplex designen är och ta hänsyn till tiden för tillverkning av smidda delar. Några av elementen för smidda produkter måste tillverkas från grunden.

Bild
Bild

Stil och design

Ett lusthus i smidesjärn på en personlig tomt är inte bara avsett för skydd mot väderförhållanden. En sådan byggnad kan bli ett verkligt konstverk. Genom att korrekt välja en byggnadsmodell kan du omvandla vilken design som helst och effektivt dekorera platsen.

Tänk på vad byggnaden kommer att vara, ta hänsyn till i vilken stil den kommer att upprätthållas, om andra byggnader på platsen kommer att kombineras med den.

Bild
Bild

Öppna lusthus med smideselement skapar känslan av att gästerna är i rymliga vardagsrum med öppen spis och andra eleganta mönster. Om du installerar en öppen spis, grill eller grill i lusthuset kan du avsevärt diversifiera resten av både ägare av webbplatsen och de inbjudna gästerna.

Bild
Bild

Bland de många typerna av lusthus sticker ut smidda strukturer särskilt. De är de mest hållbara, konstruerade för långvarig drift, deformeras inte under påverkan av regn eller sol.

Bild
Bild

Sådana byggnader utmärks av särskild nåd, de kommer att dekorera vilken landskapsdesign som helst. Dekorerade byggnader i smidesjärn med en mängd olika designlösningar gör ett stort intryck. Sådana exklusiva produkter hjälper till att skilja byggnaden från vanliga lusthus.

Vackert och ovanligt smide hjälper till att ge lusthuset en speciell charm och göra det unikt.

Bild
Bild

Vackra exempel

Det är inte alltid lätt att välja önskat alternativ bland ett så stort antal lusthus. Du kan vägledas av råd från vänner som redan har utrustat sin webbplats eller hitta det bästa alternativet baserat på de föreslagna fotona. Efter att ha tittat igenom de olika alternativen är det bättre att välja en av dem du gillar bäst, ta den som grund eller kopiera individuella inredningsdetaljer till ditt lusthus.

Bild
Bild

För älskare av ljus och graciös design är viktlösa öppningsstrukturer lämpliga, där det på en varm dag finns tid att betrakta omgivningen eller läsa en intressant bok.

Bild
Bild

Vissa människor gillar mer massiva strukturer som är placerade på en pålitlig och hållbar grund. Ett vackert lusthus i smidesjärn kan bli en favoritplats för avkoppling efter en hektisk dag.

Bild
Bild

Du kan välja en öppen struktur för din webbplats och installera den på gräsmattor eller gräs.

Bild
Bild

Den enklaste smidda konstruktionen kan göra din vistelse oförglömlig. Här kan du sätta originalmöbler, som kompletteras med pretentiösa smidda detaljer, vilket kommer att ge byggnaden en speciell charm.

Bild
Bild

Ett fantastiskt vackert öppet lusthus. Det finns inget överflödigt i det, allt är enkelt och koncist.

Bild
Bild

Detta alternativ är lämpligt för personer som värdesätter sin tid. Här är bara allt du behöver för att koppla av med vänner.

Bild
Bild

Erfarna hantverkare kommer att kunna förkroppsliga alla idéer och göra arbetet, enligt den valda stilen. Du kan beställa ett lusthus med fyrkantigt eller rektangulärt tak. Trädgårdslokaler med ett runt eller ovalt tak är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant lusthus kan dekorera vilken plats som helst, du måste bara titta, dess design är så ovanlig och intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant rum kan vara ett bra ställe för affärsförhandlingar.

Bild
Bild

I ett sådant öppet lusthus är det trevligt att tillbringa en lugn kväll med din familj över en kopp aromatiskt te.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis bör det sägas att med hjälp av de föreslagna alternativen för smidda strukturer, efter att ha studerat funktionerna i deras design, kan du skapa ett paradis på din webbplats för en trevlig tidsfördriv. En vacker, snygg och sofistikerad struktur kommer att vara en dekoration av platsen och en källa till stolthet för ägaren av den ursprungliga byggnaden.

Rekommenderad: