Lusthus Med Grill (142 Bilder): Tegelhuv, Strukturer Med Spis, Grill Spis Med Skorsten, Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus Med Grill (142 Bilder): Tegelhuv, Strukturer Med Spis, Grill Spis Med Skorsten, Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert

Video: Lusthus Med Grill (142 Bilder): Tegelhuv, Strukturer Med Spis, Grill Spis Med Skorsten, Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert
Video: Björn bygger bo – Murad eldstad med rök 2024, April
Lusthus Med Grill (142 Bilder): Tegelhuv, Strukturer Med Spis, Grill Spis Med Skorsten, Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert
Lusthus Med Grill (142 Bilder): Tegelhuv, Strukturer Med Spis, Grill Spis Med Skorsten, Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert
Anonim

Ett privat lusthus med grill är inte bara en plats att laga grill. Många av de moderna byggnaderna kombinerar alla bekvämligheter för en bra familjesemester eller för att ta emot gäster: braziers, möbler, rökhus, tandoor och mycket mer. För att välja det lämpliga alternativet för din webbplats från alla sorter, bör du bekanta dig med sorter, funktioner och funktioner i lantgårdar för rekreation.

Bild
Bild

Byggmaterial

Det finns väldigt många alternativ för att bygga ett lusthus, här begränsas frågan endast av fantasi och budgetens storlek. Lyckligtvis finns det en möjlighet att göra ett originalprojekt utan att spendera mycket pengar. Oftast används trä, metall eller sten (tegel) för konstruktion. Användning av skumblock är tillåtet.

Bild
Bild

Trä

Trädet låter dig bygga strukturer med absolut vilken som helst, även den mest invecklade formen och geometrin. På ett sådant lusthus kan du klippa öppet mönster, vilket gör det unikt. Men oftare används färg eller lack för att täcka ytan.

Innan stödbalkarna installeras är det viktigt att behandla dem med sönderfall och insektsmedel . I avsaknad av den önskade kompositionen kan du helt enkelt sveda dem i ett par minuter på elden.

Bild
Bild

Golvet i lusthuset av trä kan ersätta gräsmattan. Att ta hand om det är enkelt, och känslan av färskt gräs under fötterna är mycket trevligare än en hård yta. Träramar med glasväggar ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med att använda trä:

  • lågt pris på själva materialet och konstruktionsverktyg som krävs i arbetet;
  • ett lusthus i trä (med högkvalitativ bearbetning) kommer att hålla i många år;
  • relativt okomplicerad och snabb byggprocess.
  • ingen massiv grund krävs.
Bild
Bild

Metall

Om du vill att lusthuset ska stå i årtionden, så bör du naturligtvis välja metall för konstruktion. Detta är ett ganska dyrt alternativ, men det är mer lönsamt att spendera bra en gång på en hållbar struktur än att eliminera defekter vart femte år. Dessutom är metall bekvämt eftersom det inte är problematiskt att utforma en hopfällbar struktur från den, som om det behövs kan enkelt monteras (till exempel på vintern).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet till förmån för metall gör det möjligt att skapa ett verkligt exklusivt objekt på din webbplats.

Metall kan kombineras med polykarbonat under konstruktionen, vilket ger transparenta väggar i lusthuset och en stark ram. Det är sant att du bör vara försiktig när du ställer in en grill: du måste ta hänsyn till alla brandsäkerhetsregler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

Ett lusthus av sten kräver grundlig förberedelse av grunden och stora materialkostnader, men de praktiska fördelarna med en sådan konstruktion är nästan obegränsade.

Här kan du bygga en fullvärdig ugn med en tandoor och en grill, tilldela en separat plats för matlagning, sätta bord och stolar eller en country swing. Ofta läggs själva lusthuset med tegelstenar, och stenen fungerar redan som dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det här alternativet är också bekvämt eftersom det kan användas på vintern och ta hand om glas- och värmeenheterna.

Fördelarna med att använda tegel:

  • lusthuset kommer inte att skadas av gnistor från grillen - elden kommer definitivt inte att hända;
  • Tegelbyggnader kräver inte särskilt underhåll och frekventa reparationer;
  • Möjligheten att använda lusthuset för sitt avsedda ändamål under hela året.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta i sommarstugor kan man se "levande" lusthus - byggnader med stöd och klätterväxter, som expanderar, omsluter väggar och tak. De täta gröna av vilda druvor är de snabbaste att klara denna uppgift. Även om många sommarinvånare föredrar att använda pil som material. I detta fall fastnar grenarna helt enkelt i marken längs byggnadens omkrets så att de sammanflätas. Om ett par år kommer denna design att göra lusthuset till en riktigt fantastisk viloplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mindre ofta väljs skumblock för konstruktion, men detta material har också ett antal fördelar:

  • Block väger mindre än tegel. Det betyder att belastningen på fundamentet minskar.
  • Skumbetongens värmeledningsförmåga ligger nära träets. På vintern kommer ett sådant lusthus att vara mycket varmare än i en tegelbyggnad.
  • Materialets porösa struktur ger bra ljudisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plattor används oftast för att dekorera golvet . Det är ganska hållbart och enkelt att installera. Dessutom kommer brickan att skydda ytan från eld, till skillnad från till exempel ett träfoder.

Det finns också tyg lusthus. Detta är ett slags presenningstält som inte behåller fukt och låter vatten rinna fritt från taket. Myggnät kan läggas till dekorationen och därmed lösa problemet med insekter. Men i det här fallet måste grillen placeras på gatan, eftersom tygpaviljongerna inte är avsedda för matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Eftersom mat i lusthus med grill tillagas över öppen eld, måste man se till att den är ordentligt isolerad.

I designstadiet är det värt att bestämma vilken typ av framtida lusthus . De viktigaste sorterna kan kallas öppna (det finns kanske inga huvudväggar, men det finns ett gångjärntak) och stängt (ett universellt alternativ för användning på vintern). En design med en spis inuti kan också vara halvöppen - med delvis inglasning eller väggutrustning endast i matlagningsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finska lusthuset är ett litet trädgårdshus med en grill i mitten. Brännaren placeras i sin tur på en stenpall. För att undvika ackumulering av rök i ett sådant lusthus installeras en speciell huva.

För att konstruktionen ska kunna ske utan överlägg är det nödvändigt att rita upp en ritning. Detta tar hänsyn till det ungefärliga antalet personer som behöver placeras i det framtida lusthuset, eventuella möblers dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller platsfrågan skulle det bästa stället vara nära huset, bredvid vattenkällor eller i skuggan av ett stort träd. Det är nödvändigt att tillhandahålla ledigt utrymme före konstruktionen, så att det inte står nära huset. Vanligtvis är detta ett område på cirka 2-4 kvadratmeter. Den kan beläggas med kakel eller stenar.

Vid planering kommer det att vara användbart att ta hänsyn till rådande vindriktning i ett visst område . Om du följer denna enkla regel kan du avsevärt minska risken för plötsliga bränder.

En tegelstruktur ger en pålitlig grund. Det bästa alternativet är en förstärkt tejp, vars storlek måste väljas baserat på ugnens dimensioner och lusthusets önskade rymlighet.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att applicera vattentätning på grundlagret och sedan fortsätta med konstruktionen av väggarna. De brukar börja lägga tegel från ingången och längre ut i omkretsen. Användningen av ihåliga tegelstenar i konstruktionen kommer att minska konstruktionens totala vikt avsevärt.

Byggnivån kontrollerar varje väggs jämnhet, varefter du kan installera träställ och forma takbjälkar för det framtida taket.

Nästa steg är arrangemanget av själva grillen . Först och främst läggs basen och eldstaden ut. Efter konstruktionen av grillen kan du börja installera ett skärbord, en nisch för rätter, om det föreskrivs i projektet. Metallplattan i eldstaden fungerar perfekt som ersättning för hällen. De sista byggstadierna är en skorsten (helst tre-kanalig), taköverlappning och golvläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den färdiga byggnaden ska stå en stund och något "sätta sig". För att skydda mot alla väderförhållanden måste hela lanthuset impregneras med en fuktavvisande lösning.

Typer av foci

På planeringsstadiet för byggandet av ett lusthus måste du förstå att en grillpanna och en grill inte är samma sak. Det är värt att bestämma vad jag exakt skulle vilja placera i det framtida rekreationsområdet.

Både brazier och grill används för samma ändamål, men de har många skillnader

Brazier är en apparat med glödande kol, för tillagning av kött där spett används. Vid grillning stekas maten på en speciell grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det säregna med grilldesignen är att du kan styra höjden på gallret i det och därmed justera temperaturen under tillagningen. Vid grillen är avståndet mellan kol och spett ofta inte reglerat.

Brazier -designen ger inget omslag. Grillen kan i sin tur ha ett lock eller en speciell baffel för att uppnå den idealiska temperaturen och luftflödet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Braziers kan vara stationära och hopfällbara. De senare är praktiska för sällsynta picknick, eftersom de inte kan kallas pålitliga. För ett privat hus med ett lusthus på gården, där människor ofta samlas, är ett stationärt alternativ idealiskt.

Grill finns också i en mängd olika former och typer, men är ofta lättare att sätta upp och demontera. Ett annat plus - det är bekvämt att laga mat på grillen, vilket inte kan sägas om spett. Grillen kan också vara gas och elektrisk, vilket underlättar matlagning under vinteraktiviteter utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av design påverkar inte smaken - köttets kvalitet är mycket viktigare här . (och andra produkter), kockens upplevelse och receptet. Så när du väljer mellan grill och grill, lita främst på vilken matlagningsmetod som verkar mer bekväm.

Idag har tillräckligt många grillvarianter uppfunnits, så när du väljer behöver du bara ta hänsyn till alla dina preferenser, din favoritlagningsmetod och tillgängligheten för den här enhetens rörlighet.

Bild
Bild

Elektrisk

Den elektriska bråkaren kombinerar spett och spett monterade horisontellt på dem. För tillverkning av sådana modeller används rostfritt stål och brandsäkert glas. Den otvivelaktiga plusen med elmotorn är enkel transport. Jag är också nöjd med möjligheten inte bara för gatukokning, utan också inom husets (lägenhetens) gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar:

  • maten kommer att smaka mycket annorlunda än den som tillagades på veden;
  • höga energikostnader;
  • det är stor sannolikhet för skador på trådarna under tillagningen.
Bild
Bild

Elektromangaler har redan uppfunnits, för vilka kol kan användas som bränsle, men priset är många gånger högre än konventionella metallkonstruktioner.

Gjutjärn

Gjutjärnsgrillar kan vara ganska stora (för professionella kockar i cateringkök) eller bärbara och ganska kompakta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med en gjutjärnsgrill:

  • lång livslängd;
  • materialet är inte hotat av korrosion;
  • över tid, det finns ingen deformation från brand, som kan vara fallet med braziers av andra material;
  • temperaturhopp och fukt skadar inte heller.

Det är säkert att säga att gjutjärnsalternativet är perfekt om picknick hålls i samma grillplats. Det är inte särskilt bekvämt att bära på grund av sin tunga vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

En sådan grill är vanligast bland utomhusentusiaster och är inte svår att göra själv. De enklaste modellerna ser ut som en rektangulär ihålig struktur med ben. För enkel rörelse är vissa modeller utrustade med hjul.

Bild
Bild

Enligt transportalternativet och dess tillgänglighet utmärks de som bärbara (bärs för hand), mobila (med specialhjul) och stationära (inte flyttade). Fördelar och nackdelar med sådana braziers kan inte kallas generaliserade, eftersom mycket beror på typen och tjockleken på metallen som de är gjorda av.

Tegel

För en stationär ugn är en standardugnsten det optimala materialet. Det tolererar lätt konstanta temperaturförändringar och tjänar med rätt vård under mycket lång tid. Genom att installera en rökuppsamlare kan du underlätta tillagningen mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med en tegelgrill:

  • Slitstyrka. Tegelsten lider inte av korrosion, till exempel metall.
  • Värmekapacitet. Det håller värmen bättre och längre än andra material.
  • Låg kostnad. Tegel är mycket billigare än metall och alla sommarboende som har startat ett byggprojekt har råd.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar massivitet, orörlighet och en relativt lång konstruktionstid. Men om dessa funktioner inte är grundläggande, är tegelversionen av grillen ett idealiskt val för att ordna ett lusthus.

Hopfällbar

Sådana grillar är mycket praktiska för att gå utomhus. De är lätta att demontera och passar in i bagageutrymmet på alla bilar. En hopfällbar rektangulär brännare är lätt att göra själv, innan du ritar en ritning.

Bild
Bild

Fördelar med hopfällbara grillar:

  • lättviktig;
  • kompakthet;
  • lång livslängd;
  • överkomligt pris;
  • grillens förmåga att hålla önskad temperatur.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan modell kan enkelt förvandlas till en grill med tillägg av en grill eller en grill med extra utrustning.

Stationär

En sådan grill rör sig inte och innehåller inte bara ett galler och en urtagning för bränsle, utan också ett skåp, bänkskiva, fläkt, tandoor - vad ägaren vill.

En kapell krävs för stationära produkter för att skydda strukturen från regn och snö och därmed förlänga dess livslängd. Du kan också göra ugnen inbyggd i en av väggarna i ett slutet lusthus, så att tillagningsprocessen sker under samma tak som sittgruppen. Förutom de vanliga prylarna kan du drömma om och lägga till dina uppfinningar till grillplatsen. Till exempel kompletterar vissa sommarboenden kaminen med en avtagbar metalldel från slutet. Detta kommer att göra det lättare att rengöra när tillagningen är klar. Att leda en skorsten eller installera en avgaskåpa är inte heller överflödigt, och ett tennrör kan förbättra dragkraften och förhindra att rök hänger kvar i lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med sådana strukturer är kanske bara en: transportens omöjlighet.

För maximal säkerhet under sommarstugor har spisar med vulkaniska stenar skapats . Dessa stenar värms upp och fungerar som värmekälla för matlagning. Det är intressant att värmeöverföringen av sådana stenar är flera gånger högre än för ved eller kol, och det finns ingen rök och sot alls. Livslängden är vanligtvis cirka tre år när den används flera gånger i veckan. Sedan behöver de bara bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Eftersom lusthuset är en fullvärdig del av förortsområdet, kommer det att vara lämpligt att ordna det i samma stil som huset och andra strukturer. Med hänsyn till detta är de mest mångsidiga arbors gjorda av trä, eftersom de harmoniskt kan passa in i alla landskap.

Om du vill betona arkitekturen i ett lanthus, kommer en byggnad av sten och trä att klara detta . Till exempel ser ett polykarbonattak väldigt modernt ut. Du kan också leka med kontrast och måla lusthuset vitt.

För att dekorera metallstrukturer kan du plocka upp en mängd olika smidda element gjorda i en genombruten stil. Du behöver inte vara smed för att göra detta - du kan köpa sådana tillbehör till ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du dekorerar med hjälp av sågade trädstammar bör du se till att bevara deras naturlighet och inte klippa av alla grenar och rötter. En sådan struktur kommer att se bra ut utan ytterligare bearbetning, men under alla omständigheter kommer lackering att förlänga dess livslängd. Ett tak täckt med tätt bundet halm eller vass kommer att se väldigt organiskt ut. Träplattor är också lämpliga för dekoration.

Bild
Bild

De vanligaste formerna av sommarstugor är rektangulära, runda och polygonala.

Den rektangulära byggnaden passar bra in i platsens geometriska design . Detta är ett idealiskt alternativ för ett sommarboende där stora företag samlas på semester. Ett rektangulärt stort bord kommer organiskt att passa in i det, där alla vänner passar.

Bild
Bild

Runda lusthus görs ofta inte stora och grillen placeras i mitten eller till och med på gatan under en baldakin. För detta alternativ är ett runt bord och strömlinjeformade möbler idealiska.

Ett månghörnigt lusthus ger vanligtvis en åttkantig form , men alla alternativ är möjliga för vilka det finns tillräckligt med fantasi. Glöm inte att en sådan byggnad kommer att sticka ut i alla fall, och det är bättre att se till att den inte ser malplacerad ut mot bakgrunden av till exempel ett gammalt hus med skalad färg.

Bild
Bild

Om det inte finns några specifika idéer för att dekorera en byggnad, måste du vända dig till befintliga stilar och välja lämplig.

Funktionerna i den ukrainska stilen inkluderar ett halmtak och en vit spis . Med hjälp av dessa element hänvisas till den ukrainska kojan, beskriven i detalj och upprepade gånger av Gogol. Inredningen inuti lusthuset väljs också i enlighet med det förflutna bondelivet.

Bild
Bild

Den ryska stilen ger en stock eller snidad struktur. Ett timmerhus är gjort som en rysk hydda, och snidningen hänvisar till designen av handelshus.

Ett finskt lusthus är vanligtvis ett slutet trädgårdshus . Den är vanligtvis rund, mindre ofta fyrkantig eller rektangulär. Kaminen placeras ofta i mitten och inredningen görs i lugnande färger. För yttre dekoration är träfoder vanligast. Sådana byggnader är sällan isolerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skandinaviska stilen är lätt att känna igen för sin enkelhet och minimalism. Överdrivenhet bör undvikas både i yttre dekoration och i interiörarrangemang. Windows installeras som regel panoramautsikt, och dekorationen innehåller inte mer än tre färger.

Den provensalska stilen betonar användningen av vita och blå färger . Resten av färgerna när du dekorerar måste du välja mjuka pastellfärger. Om textilier väljs för dekoration är det bättre att föredra medelstora ritningar och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lantlig stil involverar enkla former och naturmaterial. Inredningen kan innehålla antika möbler, grova ytor, färgglada textilier, blomkrukor.

Den orientaliska stilen är mycket igenkännlig . Vanligtvis är dessa eleganta mönster med ett minimum av möbler inuti och små detaljer. I princip är det tillräckligt för att skapa östatmosfär för att göra ett tak med hörn upp mot himlen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk stil är mjuka linjer, korgmöbler, folk prydnad, lerdiskar. Alla antika inredningselement - figurer, klockor, ovanliga mattor, ljusstakar - är lämpliga för att skapa dekoration i etno -stil.

Lantgårdar är ofta gjorda i skogsstil . Det förutsätter minimal bearbetning av materialet och approximation till de naturliga formerna av alla dekorativa element. I sådana lusthus dominerar trämöbler, det är möjligt att dekorera med djurskinn eller uppstoppade djur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en viss traditionell uppsättning möbler för lusthus: ett bord, stolar eller bänkar. Men när du dekorerar kan du lägga till alla element som passar in i interiören. Det här är stoppade möbler, hyllor, skåp, målningar, blomkrukor med färska blommor. Om utrymme tillåter kan du installera en gunga eller hänga en hängmatta.

Bild
Bild

Zonindelning

Ofta byggs lusthus inte bara i form av ett trädgårdshus, utan som multifunktionella strukturer, uppdelade i flera zoner. Detta är ofta en matlagnings-, ät- och relaxavdelning.

Matsalen har ett stort bord och stolar , i "köket" finns en brännare, en skorsten och hyllor för tallrikar och köksredskap, ibland ett kylskåp. Utformningen av en plats för vila beror bara på ägarnas möjligheter och uppfinningsrikedom.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att avgränsa områden finns det enkla zoneringstekniker

  • Efterbehandling med kontrasterande material. Så till exempel kan köksdelen göras med tegel eller konststen, och textilier kan användas för rekreationsområdet.
  • Kompetenta möbelarrangemang kan också framgångsrikt dela utrymmet.
  • Utrustning för hängande dekorativa element i form av krukor med blommor eller målningar.
  • Användning av olika partitioner. Det är bättre att göra dem tvärgående så att det visuella utrymmet ser mer rymligt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Separation genom belysning. Dessa kan vara höga golvlampor eller till exempel en LED -remsa.
  • Golvutrustning i nivåer kan också visuellt hantera zonindelning.

Den vanligaste formen av en skiljevägg för zonering av en sommarstuga är en pergola . Detta är en slags ram gjord av metall eller trä med skiljeväggar. Klätterväxter planteras vid basen, ganska snart kommer en sådan ram att förvandlas till en levande vägg. På grund av det stora antalet variationer av denna design kan den ingå i vilken design och landskap som helst. Populär är tanken på en "grön korridor" i form av en lång båge som leder till lusthuset. Det finns många lämpliga klätterväxter, men ofta väljer sommarboende druvor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pergolan måste vara mycket stabil, för i kraftiga vindbyar kan den tunna strukturen falla.

Tips

  • I ett lusthus med grill behövs ett skorstenssystem för att undvika ackumulering av sot och rök.
  • Om grillen används för att förbereda en stor mängd mat, hjälper en fläkt mycket för kontinuerlig och intensiv bränning av stockarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den optimala storleken på eldstaden motsvarar bredden på de spett som används.
  • Genom att blötlägga tegelstenen i vatten innan du skär, blir processen mycket enklare.
  • På vintern, för att skydda lusthuset, kan du helt enkelt linda det i en tjock film och skapa flera hål för ventilation.
Bild
Bild
  • På hösten måste du se till att fallna löv inte samlas i lusthuset eller i närheten av det. Ruttnande trä kan börja från fuktigt lövverk.
  • Med tiden kan träbyggnader spricka, vilket måste repareras med kitt.
  • För ett lusthus i tegel är en grund med en höjd av 30 cm på marknivå och ett djup på cirka 40 cm optimal.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer en plats för ett lusthus måste du komma ihåg att det inte ska stå nära kraftledningar och en gasledning.
  • För alla typer av lusthus ska kaminen placeras under taket. Detta är nödvändigt inte bara för att förhindra ansamling av fukt, utan också för att förlänga livslängden på grillstrukturen.
  • En viktig fråga är valet av metall för grillelement. Gjutjärn blir det säkraste, mest hållbara och motståndskraftiga mot höga temperaturer.
  • Det finns ett material som inte ska användas för något grillelement - stål. Det brinner ut snabbt och oxiderar vid uppvärmning.
Bild
Bild
  • Det rekommenderas inte att lägga mycket möbler runt spisen i lusthuset; det kommer snabbt att försämras från den konstanta värmen.
  • När du själv ställer upp ugnen måste du ange det idealiska djupet för eldstaden. Avståndet från värmekällan till spettarna / grillen är optimalt och tillåter inte mat att brinna.
  • Om trä väljs som material, glöm inte att det kan utsättas för förfall. Därför måste trädet skyddas med bitumen eller helt enkelt smetas med ett tjockt lager oljefärg innan du begraver pelarnas (balkar) bas på detta sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För konstruktion av ugnen krävs 1: a klass eldfast tegel. Det ska inte vara några sprickor på det, och ljudet när du trycker på det ska vara klart.
  • En skiss är en oumbärlig del av förberedelserna för byggandet. I figuren måste du avbilda (du kan schematiskt) en framtida byggnad med alla särdrag: form, färg, spisens läge, inredningens huvudelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du bestämmer dig för att blanda flera stilar i utformningen av ditt lusthus måste du göra det noggrant och komma ihåg att absolut inte alla stilar är kompatibla med varandra. Så till exempel kommer en bänk gjord av stockar inte att kunna passa in i den orientaliska stilen, och en öppnad smidd struktur kommer inte att dekorera en inredning i skogsstil.
  • Det är värt att komma ihåg att lusthusets huvudsyfte är avkoppling och vila. Designen ska motsvara detta mål och det är oönskat att ha element i den bara för inredningens skull eller helt obekvämt att använda. Prioriteringar bör placeras till förmån för praktiskt, inte utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En samvetsgrant gjord tegelugn med en ganska stor och bekväm bänkskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finska huset är idealiskt för älskare av vintersamlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på ett halvöppet lusthus på en träpall - det finns bara en vägg, på grund av vilken byggnaden ser väldigt modern ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana geometriska strukturer finns sällan, eftersom ett sådant lusthus i sig är osannolikt att kunna designa och bygga.

Bild
Bild

Ett levande grill lusthus kommer att se ekologiskt ut i alla sommarstugor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthuset i natursten ser underbart och majestätiskt ut. Öppningar i form av bågar ger designen romantik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan huvudmöblerna placeras utanför, så att lusthuset huvudsakligen tjänar till matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan smidd brännare måste göras på beställning, men med hjälp av en sådan lösning kan du göra din webbplats unik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket framgångsrik kombination av tegel och smidda genombrutna prydnader som imiterar en klätterväxt.

Bild
Bild

Detta lusthus är utformat som ett slags tält. Gardiner låter dig göra strukturen stängd om så önskas. Ett mycket praktiskt alternativ för att njuta av solen och värmen under dagen, och för att skydda dig mot insekter och kyla på kvällen.

Bild
Bild

Ett sådant miniatyrrundt lusthus är inte lämpligt för att installera en grill, men det kommer att passa mycket organiskt i den klassiska stilen och dekorera alla områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnaden kan delas upp i två delar och dekorera dem i samma stil. Denna zonteknik ser väldigt snygg ut och gör att du kan laga mat medan gästerna vistas i matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av enkelhet är detta alternativ perfekt. Det finns inget överflödigt, du behöver inte tänka på design och dekoration, och ett bord med stolar kan helt enkelt placeras på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på att kombinera skogsstil med country. Inte alla stilar kombineras med varandra, men med korrekt inredning kommer kontrast bara att dekorera byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av korgmöbler är också lämpligt i orientalisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Runda lusthus är perfekta för avkoppling i ett stort företag. Det viktigaste är att välja rätt möbler och komma på vad som kommer att vara centrum för kompositionen i en sådan byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skapar en tegelbrännare i ett lusthus beskrivs i videon.

Rekommenderad: