Lusthus Med öppen Spis (48 Bilder): Vinterstängd Byggnad Med Grill, Varma Verandor Med Egna Händer, Steg-för-steg-instruktioner För Design Och Arrangemang

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus Med öppen Spis (48 Bilder): Vinterstängd Byggnad Med Grill, Varma Verandor Med Egna Händer, Steg-för-steg-instruktioner För Design Och Arrangemang

Video: Lusthus Med öppen Spis (48 Bilder): Vinterstängd Byggnad Med Grill, Varma Verandor Med Egna Händer, Steg-för-steg-instruktioner För Design Och Arrangemang
Video: Skorstenslös spis 2024, April
Lusthus Med öppen Spis (48 Bilder): Vinterstängd Byggnad Med Grill, Varma Verandor Med Egna Händer, Steg-för-steg-instruktioner För Design Och Arrangemang
Lusthus Med öppen Spis (48 Bilder): Vinterstängd Byggnad Med Grill, Varma Verandor Med Egna Händer, Steg-för-steg-instruktioner För Design Och Arrangemang
Anonim

De som har en sommarstuga har möjlighet att koppla av i frisk luft när som helst på året. Lusthusets öppna gatudesign är inte lämplig för detta, eftersom det inte ger pålitligt skydd mot olika atmosfäriska påverkan. Många föredrar att välja ett stängt vinter lusthus med öppen spis, eftersom det alltid är mysigt och varmt. Låt oss ta reda på hur vi väljer det mest lämpliga projektet, hur man rustar en sådan struktur på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden?

Inte alla vet hur en eldstadskonstruktion skiljer sig från en grill, grill eller spis. Eldstäder är utformade för att ge värme i rummen. De skapar en atmosfär av mys och komfort. Eldstaden kan beskrivas som liknar en grillugn, men eldstaden är ganska hög. Det är bekvämt att laga mat i den på ett speciellt galler. I en sådan anordning finns också en grill, tandoor, rökhus, ugn.

Komplex som kombinerar flera enheter säljs , men de kan inte användas utomhus. Det finns grilleldar: sådana mönster väljs av människor som inte bara vill ge värme i rummet med sin hjälp, utan också att laga mat. Med hjälp av grillen kan du tillaga kött med spett avsedda för detta. En sådan anordning liknar visuellt en låda med ben. Det finns kol inuti den, som gör att du kan uppnå önskad effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Eldstadskonstruktioner är olika. Låt oss överväga huvudtyperna.

  • Stängd design . En sådan öppen spis är ett bra alternativ för ett tegel lusthus i landet. För att stänga eldstaden kan du använda en glasdörr som är resistent mot låga temperaturer.
  • Öppen armatur . Dessa eldstäder är mer dekorativa än någon annan. Gitteret fungerar som ett staket: alla runt omkring kan beundra den ljusa elden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstäder är indelade i flera typer, beroende på plats.

Flera sorter kan särskiljas:

  • Väggmonterad. Dessa eldstäder lutar mot väggarna.
  • Ö. Sådana strukturer är placerade separat, de kan placeras i mitten av rummet. Lågan i eldstaden är tydligt synlig från varje sida.
  • Inbyggt. Sådana enheter verkar vara rätt i väggen.
  • Hörn. Strukturer som tillhör denna typ låter dig spara utrymme så mycket som möjligt, de är placerade så kompakt som möjligt.

För lusthus passar väggmonterade och inbyggda eldstäder bättre. Vanligtvis är en sådan enhet initialt en del av projektet, så den är omedelbart ansluten till huvudstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skapande stadier

Om ägaren till en sommarstuga har lust, tid och uthållighet kan han mycket väl klara byggandet av ett lusthus med öppen spis utan hjälp av specialister. Det kommer inte att vara svårt att göra sådant arbete på egen hand. För att i slutändan förbli nöjd med resultaten måste du dock ta hänsyn till vissa rekommendationer, allt från planering och val av verktyg och slutar med att färdigställa strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man planera?

Först måste du skapa en detaljerad ritning. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till brandsäkerhetskraven, normerna i den nuvarande lagstiftningen. Särskild uppmärksamhet måste ägnas träkonstruktioner. Ett sådant lusthus måste skyddas med flamskyddsmedel.

Det rekommenderas inte att installera apparater med eldstäder nära växthus, liksom lekplatser för barn.

Om eldstaden är öppen, bestäm var den ska placeras . Rök bör inte störa de människor som bor i ditt grannskap. Det ska inte finnas några träd, torra buskar nära eldstadens struktur. För att säkerställa säkerheten, kom ihåg att se upp för lågor. Om lusthuset är av trä måste du ta hand om säkerheten för de boende själva. Täck golvet framför eldstaden med en galvaniserad plåt.

Bild
Bild

Verktyg, material

Om du vill garantera maximal säkerhet för människor som kommer att vara i lusthuset är det bättre att välja en stängd eldstad.

Förbered följande innan byggnadsarbeten:

  • efterbehandlingsmaterial (sten, kakel);
  • gipskomposition;
  • sand;
  • mejsel;
  • behållare för blandning av lösningen;
  • en hammare;
  • tegel;
  • lera;
  • vatten;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kvarn;
  • bajonettspade;
  • nivå;
  • högtemperaturbeständigt glas;
  • cementkomposition;
  • murslev;
  • svetsanordning;
  • kontursåg.
Bild
Bild
Bild
Bild

För en eldstad är det bättre att inte använda cement, utan lerbruk. Cement är inte resistent mot höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggarbete

Lusthuset måste byggas i en specifik sekvens med fokus på steg-för-steg-instruktioner.

De viktigaste stadierna i byggnadsarbetet ser ut så här:

  • grundskapande;
  • murverk;
  • skapa ett skelett;
  • arbeta med golvet, taket, väggarna (om lusthuset är stängt);
  • efterbehandling, dekoration.
Bild
Bild
Bild
Bild

fundament

Eldstaden är en ganska tung struktur, så du måste se till att basen tål det. Det är värt att stoppa valet på en monolitisk tejpyta. Pinnar av trä bör drivas in längs omkretsen: detta kommer att markera territoriet. Dra sedan repet mellan dem. Gräv en grund gräv (högst 40 cm djup). Låt den vara placerad tvärs över och längs webbplatsen.

Du kan fylla öppningen med trasigt tegel eller spillror . Fyll den med vatten och tampa ordentligt. Utför installationen av formen, varefter du kan hantera betong.

Man bör komma ihåg att grunden måste vara helt torr: det tar vanligtvis ungefär en vecka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Murverk

Om en pålitlig grund har skapats för huvudstrukturen är det inte alls nödvändigt att göra en separat grund för eldstaden. Det är nödvändigt att börja skapa en skorsten och en eldstad. Blanda sand och lera i förhållandet en till tre. Den resulterande lösningen bör skilja sig åt i plasticitet och viskositet.

När du gör murverk är det värt att överväga några av nyanserna:

  • Sömmarna ska inte vara bredare än 5 mm.
  • Om bredden på eldstadskonstruktionen är lika med sex tegelelement bör djupet vara minst tre.
  • Sockeln bör skapas med tegelstenar.
  • Skorstenen måste tillverkas uteslutande av brandsäkra material. Det rekommenderas att använda lermortel.
  • På skorstenens bakvägg kan du göra en röktand. Så du kan lägga ut dragkraften.
  • Linda en asbestsladd runt glasdörrens ram av gjutjärn. Fäst glödgad tråd i dörrens hörn, göm den mellan tegelstenarna.
  • Skorstenens väggar måste göras tjockare där skorstenen öppnar mot taket. Således, när eldstaden är i drift, kommer ytan inte att värmas upp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla rader bör styras med hjälp av en byggnivå för detta. Annars kan strukturen vara skev. När kaminen är klar väntar du en stund (två veckor räcker).

Efter det kan du försöka värma det. Använd halm eller flis för detta. Elden bör inte brinna längre än 15 minuter.

Värm eldstaden i flera dagar, upprepa proceduren upp till 10 gånger. Om det inte finns någon kondens på ett metallföremål som tidigare befunnits ovanför skorstenen, betyder det att eldstaden är helt torr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv, ram och tak

Standardalternativet är att använda kakel, beläggningsstenar för golvet. Med marken ligger sådana beläggningar på samma nivå. Trägolvet måste göras högre. Golvet kommer att bestå av en slipad kantad bräda. Det är nödvändigt att slipa en sådan beläggning, applicera lack, antiseptisk på den.

Ramen kan skapas av följande material:

  • en sten;
  • tegel;
  • trä;
  • metallprofil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra atmosfären naturlig och mysig bör du välja trä eller sten. En aluminiumram är ett budgetalternativ. Sådant material är resistent mot olika väderförhållanden, korrosion, lätt vikt. Om lusthuset är stängt kan du sätta en öppen spis mot en tom vägg. Så i kylan kommer du att bli mycket varmare.

Tänk på hur du bäst placerar dörrar och fönster . För att undvika en brand, installera inte ett trätak i ett lusthus med en eldstadskonstruktion. I sådana fall är det bättre att välja en ram av metall med kakel, skiffer. Ett bra alternativ skulle vara ett professionellt ark.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kommunikation, belysning

När du väljer belysningsarmaturer för ett lusthus är det bättre att föredra punktelement. Om utrymmet är litet räcker det med två eller tre belysningsenheter. Ledningarna ska vara av högsta kvalitet. Du bör välja kablar som är pålitligt skyddade från exponering för vätskor. Ytterligare elektriska apparater kan installeras med eluttag. Om det finns ett handfat eller handfat i lusthuset, tänk på hur du bäst dränerar avloppet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Komforten och atmosfären i lusthuset beror på dess inredning. Du kan dekorera eldstaden med hjälp av flagsten, vild sten, texturerat tegelmaterial. Om lusthuset är stängt kan tvåglasfönster användas. De kommer att skapa illusionen att du är i frisk luft, de kommer att kunna ge skydd mot nederbörd och vind.

Du bör inte dekorera ett lusthus med en eldstadskonstruktion med plast och syntetmaterial. Annars ökar du risken för brand betydligt. Det är tillräckligt för att skapa en atmosfär av komfort med hjälp av flamsäkra material.

När man bestämmer formen och stilen på eldstadens design är det att föredra att välja naturliga färger för arrangemanget. De kommer att smälta in väl med omgivningen och härden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation i en färdig konstruktion

Om du inte vill spendera pengar på byggnadsarbete, ständigt förbereda ved, lukta rök, kan du välja en kompakt eldstad från fabriken.

Flera sorter är populära:

  • Bio eldstad . Sådana mönster är ganska ovanliga för konsumenter, men de är högt betygsatta. Sådana eldstäder är miljövänliga, de använder vegetabiliskt bränsle, från vilket det inte brinner och rökas. Du behöver inte oroa dig för att installera skorstenen. Bio eldstäder är lämpliga för en mängd olika miljöer.
  • Gas . Inuti en sådan struktur framträder elden från gasen, som ständigt tillförs.
  • Elektrisk öppen spis . Denna konstruktion drivs av nätet och kräver inte bränsle. Sådana enheter är relativt billiga, vilket gör dem efterfrågade bland köpare.

Vilket alternativ du väljer beror på din ekonomiska förmåga och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan omedelbart beställa ett lusthus med öppen spis.

Kostnaden för den färdiga strukturen påverkas av följande faktorer:

  • ett slags eldstadskonstruktion;
  • typ av lusthus (stängt eller öppet);
  • byggnadens storlek;
  • typ av efterbehandling och grundmaterial;
  • typ av grund.

Du får inte köpa en vanlig öppen spis, men beställa en struktur för inredningen enligt en designerns skiss eller din egen ritning. För ett enskilt projekt måste du betala ett betydande belopp. När du skapar ett lusthus med en öppen spisstruktur med egna händer måste du tänka efter och beräkna en mängd detaljer. Hur snabbt byggnadsarbeten kommer att utföras beror på projektets komplexitet och skickligheten hos den person som är involverad i dem.

Rekommenderad: