Grillhus (62 Bilder): Ett Finskt Lusthus För En Grill Med Egna Händer, Ritningar Av En Byggnad Med Badhus Och Grill, En Veranda Med Härd För Ett Sommarresidens

Innehållsförteckning:

Video: Grillhus (62 Bilder): Ett Finskt Lusthus För En Grill Med Egna Händer, Ritningar Av En Byggnad Med Badhus Och Grill, En Veranda Med Härd För Ett Sommarresidens

Video: Grillhus (62 Bilder): Ett Finskt Lusthus För En Grill Med Egna Händer, Ritningar Av En Byggnad Med Badhus Och Grill, En Veranda Med Härd För Ett Sommarresidens
Video: Byggbeskrivning - Utvändigt - Altan 2024, April
Grillhus (62 Bilder): Ett Finskt Lusthus För En Grill Med Egna Händer, Ritningar Av En Byggnad Med Badhus Och Grill, En Veranda Med Härd För Ett Sommarresidens
Grillhus (62 Bilder): Ett Finskt Lusthus För En Grill Med Egna Händer, Ritningar Av En Byggnad Med Badhus Och Grill, En Veranda Med Härd För Ett Sommarresidens
Anonim

Hur tar man emot gäster och familj under den kalla årstiden med minimal risk för frysning? Vilken typ av trädgårdskonstruktioner kan skapas på platsen så att familjetraditionerna för utomhusmatlagning inte lider och inte sjunker i glömska? Det finns svar på dessa frågor. Och de är gömda i det ursprungliga finska grillhuset Grillikota.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den största skillnaden mellan en sådan byggnad och ett klassiskt isolerat lusthus är att en grill, en öppen spis, i ett ord, en härd för matlagning och uppvärmning av rummet är byggd inuti den.

Bild
Bild

Idén om ett grillhus kommer från Skandinavien. Den liknar helt en lappsk iglo med sin form och ibland fyllning.

Huvuddragen i de så kallade "finska lusthusen" kan definieras av följande punkter:

  • konstruktionens mångsidighet under alla tider på året;
  • möjligheten att laga mat inomhus;
  • den magiska formen av en vanlig sexkant;
  • ett litet och mysigt rum med en dörr och ett par fönster (i sällsynta fall är ett sådant lusthus utrustat med stora fönster);
  • bas - en solid armerad betongfundament, starka högar, i en lätt sommarversion - en uteplats i trä;
  • en härdugn för tillagning av olika typer av rätter: från traditionell grill och grillade grönsaker till rökning av fisk och kött hemma.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att det finska lusthusets huvudsyfte är att förbereda grillar och sammankomster i en smal familjecirkel när som helst på året, har denna typ av byggnad flera olika typer. Hur skiljer de sig från varandra och vad tjänar de? Vi läser vidare.

Bild
Bild

Visningar

Typerna av grillhus skiljer sig från varandra i storlek (6 m2, 9 m2, 11 m2, 16, 5 m2) och materialen från vilka de är byggda.

Bild
Bild

Trä

Den klassiska versionen av det finska lusthuset, som inte bara gör komplexet miljövänligt, utan också behåller och avger värme väl. När du bygger ett grillhus av trä är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att en kraftig temperaturförändring kan förstöra det. Därför är den yttre beklädnaden som regel gjord av fuktbeständiga material (till exempel OSB-ark), och ramen och basen behandlas med speciella lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Dessa grillhus på trädgårdstomter ser väldigt sofistikerade och eleganta ut. Ett lusthus i metall kommer att se väldigt bra ut med stora fönster eller polykarbonatväggar. Glöm inte heller att behandla metallen med korrosionsskyddande medel så att grillhuset håller så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten

Ett utmärkt material för att skapa grundläggande byggnader. Ett sådant vinter lusthus kommer alltid till nytta och kan tjäna dig inte bara som en plats att koppla av med möjlighet till omedelbar matlagning på plats. Det är också perfekt för att ta emot gäster när som helst på året, använda det som ett hemmakontor och till och med en stängd lekplats för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skum och luftbetong

Praktiskt taget okänslig för skiftande årstider och temperaturer, fuktbeständig och brandsäkerhet är på högsta nivå. Kostnaden för dessa byggmaterial är mycket ekonomisk. En annan fördel med att använda skum och luftbetong för att bygga ett grillhus är dess lätthet. Det gör att du kan klara dig utan ett tungt armerat betongfundament.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett grilla lusthus i Ryssland har ofta en öppen form . Men grundläggande byggnader med ett sommarkök är extremt populära. Sådana gemensamma byggnader är utformade för att minska lufttemperaturen i huvudhuset under sommarvärmen. Ett finskt grillhus för ett sommarresidens har ett stort antal alternativ: med en härd, med en grill, med en grill eller med en hel universalugn i mitten av byggnaden. Om det behövs kan ett sådant lusthus enkelt kombineras med ett bad eller bastu i samma byggnad. I det här fallet fungerar lusthuset som ett slags omklädningsrum med ytterligare funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en inomhus lekplats eller ett extra rekreationsområde, avlägset från matlagningsområdet, kan du utrusta ett finskt hus med en förlängning. I det här fallet kommer det naturligtvis att förlora sin äkthet, men det kommer att vara mer praktiskt och rymligt.

Bild
Bild

Det är anmärkningsvärt att sådana underbara lusthus kan byggas lika enkelt och bekvämt självständigt och köpas färdiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köper färdiga alternativ

Hemlandet för grillhusens lusthus - Finland - har förberett en stor överraskning för alla som vill få en egen täckt uteplats med en spis inuti.

När du köper färdiga grillhus bör du vara uppmärksam på två huvudalternativ: standard ekonomi alternativ och utökad premie. Trots att den första är den mest ekonomiska och billigaste (priset når vanligtvis högst 200-300 tusen rubel), lämnar dess kvalitet inga frågor. I detta avseende är finländarna ett mycket ansvarsfullt folk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekonomi lusthus är som regel små i området, avsedda för ett litet antal människor (högst 6). Vanligtvis är det här klassiska träbyggnader med den enklaste okomplicerade härden. Det ekonomiska designutbudet innehåller billiga, men mycket vackra finishelement, men alla modeller liknar varandra både externt och internt. Du måste montera ett sådant hus själv, men det är inte alls svårt. Detaljerade monteringsanvisningar på ryska hjälper dig att montera ett lusthus med härd så snabbt och exakt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner av finska utökade premiumgrillhus är mycket kontroversiella . Vissa noterar den stora ytan av det färdiga lusthuset och den icke-standardiserade formen (ibland är stora byggnader gjorda i form av en åttkant). Andra reagerar negativt på alla samma standardtekniker och konstruktioner till ett ofattbart pris (500-700 tusen rubel).

Bild
Bild

Därför kommer ett mycket mer unikt och originellt alternativ att vara ett grillhus av vår egen produktion. Hur man gör ett universellt lusthus med en härd kommer vi att överväga vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ändå väljer att köpa ett färdigt grillhus föreslår vi att du tittar på följande video där du kan se hur du monterar det korrekt.

Egenproduktion

Innan du börjar göra ett finskt grillhus på egen hand måste du studera alla huvudkomponenter i denna typ av struktur, samt skaffa alla nödvändiga material och verktyg. Valet av måldestination kommer också att vara viktigt. Vad blir det: ett öppet sommar lusthus / veranda för avkoppling, eller kanske ett rejält stenhus för sammankomster året runt? Efter att ha svarat på dessa frågor kan du börja designa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningar

Som alla arkitektoniska projekt kräver en sommarstuga grill-lusthus en noggrann konceptutveckling. Först och främst är det nödvändigt att bestämma platsen för byggnaden, dess område. Så för att skapa ett finskt lusthus med egna händer måste du göra ritningar baserade på preliminära beräkningar. Här är en grov skiss av den enklaste byggnaden:

Bild
Bild

Av detta kan man se att beräkningarna bör göras både på den plana ytan på platsen där grillhuset kommer att ligga, och i tredimensionellt utrymme. Ett vanligt grillhus har en höjd av tre till tre och en halv meter (inklusive taket). Ena sidan av basen (sexkant) kan vara 3, 5-4 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du är klar med ritningarna och beräkningarna kan du börja välja material för att bygga ett underbart hus.

Materialval

Moderna finska lusthus är gjorda av räfflade tallbrädor - minibarer. Trots sin luft- och vindgenomsläpplighet kommer sådant material att behålla värmen i ett lusthus med en mittgrillugn i alla väder och vid vilken lufttemperatur som helst.

Bild
Bild

För konstruktionen av grillhuset används flerskikts väggpaneler. Utanför består väggarna av limmat eller profilerat virke; för inredning är foder eller annat enkelt material av trä mer lämpligt. En särskild obrännbar isolering läggs mellan dessa lager.

Bild
Bild

Alla träytor på grillhuset måste behandlas med Pinotex, som har brand- och fuktbeständiga egenskaper. Detta är nödvändigt för att användningen av spisen i ett trärum inte ska bli katastrof.

Bild
Bild

Var hittar man ugnen?

Det klassiska utseendet på ett grillhus innebär placeringen av ugnen i mitten av rummet. Innan du installerar det är det nödvändigt att grundligt förbereda grunden och basen för kaminen.

Ofta är fundamentet en betongplattform ovanpå vilken en sockel är installerad . Detta är nödvändigt för att placera ett lusthus i golvet för att ordna en fläkt - ett rör som tar luft från utsidan och levererar det inuti härden, samtidigt som det skapar dragkraft och frigör rummet från kolmonoxid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om grillhuset är planerat att byggas på pålar av armerad betong, behövs inget fläktrör, eftersom rummet ventileras naturligt genom golvet.

Ovanför spisen måste det finnas en avgaskåpa och en skorsten, vars rör går ut genom taket. Naturligtvis är det idealiska alternativet för ett sådant hus den så kallade smörgåsskorstenen. Visuellt kan man se det genom att vara uppmärksam på luckorna i takterrassen på grillhytten genom vilken den uppvärmda luften kommer att fly från rummet.

Bild
Bild

Grunden för kaminen är som regel ett runt bord, där gäster och ägare av huset villigt kommer att sitta.

De viktigaste byggstadierna

Låt oss ta en titt på flera grundläggande steg som gör att du kan bygga ditt drömgrillhus så exakt som möjligt.

  • Pålägg låter dig välja en plats för byggnaden där grunden ska läggas ut. Först avlägsnas matjorden med vegetation. Sedan är platsen täckt med sand, krossad sten och grus, som måste tampas. Vid behov läggs ett fläktrör. Webbplatsen är igen fylld med de tidigare ingredienserna. Underlaget hälls.
  • Installera ramen grillhuset ger en solid grund för den framtida strukturen. Eftersom lusthuset har formen av en sexkant är det nödvändigt att installera sex vertikala staplar i varje hörn av den geometriska figuren. Dessa staplar är anslutna på tre platser: vid basen, i mitten och upptill. Ramen anses vara korrekt installerad när vinkeln mellan de fästa vertikala stavarna är 60 grader.
  • Taktillverkning och installation . Den består av två huvuddelar: ramen och spärren. Den första har sex balkar, var och en med två takbjälkar.
  • Grillhusbeklädnad utsidan ska vara gjord av fuktbeständigt OSB-material. Efter installation av karm och beklädnad kan du ta itu med dörrar och fönster.
  • Installation av härden i mitten av rummet är det sista steget i skapandet av ett grillhus. Installationen av ugnen är enkel, men strikt enligt instruktionerna för den. Glöm inte att installera huven och skorstenen.
Bild
Bild

Utrustningen som du kan behöva när du bygger ett grillhus på din webbplats har inga speciella funktioner.

De viktigaste sakerna som kan komma till nytta:

  • handverktyg (yxa, skruvmejsel, spade, mejsel, fyrkant, hacksåg, hammare);
  • förbrukningsmaterial (spik, bultar och muttrar, skruvar, metallhörn);
  • elverktyg (motorsåg, borr, skruvmejsel, sticksåg).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsidéer

Eftersom tanken på att skapa grillhus kom till oss från kalla Lappland, var huvudidén att återskapa värmen i rummet, inte bara genom den härliga spisens centrala läge.

Breda soffbänkar i trä är en utmärkt lösning för gäster som stannar sent uppe. Det vanliga grillhuset rymmer upp till 3 personer. Mycket ofta är sittplatser dekorerade med överkast och kuddar med naturliga motiv, djurskinn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den finska grillugnen i sig ser väldigt imponerande ut, med en överlappning av antiken och nationaliteten. Det tjänar dock snarare en dekorativ funktion.

All charm med grillhuset är att rummets ägare självständigt kan välja både den yttre bilden och det interna innehållet i hans pensionat.

Bild
Bild

Vackra exempel för inspiration

Ett klassiskt grillhus, mantlat med OSB, målat i tegelfärg. Fönster finns på varje lusthusets vägg, så att en stor mängd solljus tränger in i rummet. Taket är täckt med mjuka mörkgrå brickor.

Bild
Bild

Rymligt premiumgrillhus med en yta på 17 kvadratmeter. Klassisk finsk dörr med fönster och stora panoramafönster.

Bild
Bild

Arbor i skandinavisk stil, fäst vid badet. Den har bara två fönster och är perfekt för vinterfamiljer och trevliga kvällar.

Rekommenderad: