Hur Kontrollerar Jag Min TV När Jag Köper Den? Vilka Parametrar Bör Du Vara Uppmärksam På? Hur Väljer Man Rätt När Man Köper?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Kontrollerar Jag Min TV När Jag Köper Den? Vilka Parametrar Bör Du Vara Uppmärksam På? Hur Väljer Man Rätt När Man Köper?

Video: Hur Kontrollerar Jag Min TV När Jag Köper Den? Vilka Parametrar Bör Du Vara Uppmärksam På? Hur Väljer Man Rätt När Man Köper?
Video: Starta Eget Företag: 4 Vanliga Misstag 2024, April
Hur Kontrollerar Jag Min TV När Jag Köper Den? Vilka Parametrar Bör Du Vara Uppmärksam På? Hur Väljer Man Rätt När Man Köper?
Hur Kontrollerar Jag Min TV När Jag Köper Den? Vilka Parametrar Bör Du Vara Uppmärksam På? Hur Väljer Man Rätt När Man Köper?
Anonim

TV, trots den ökande spridningen av Internet och digital teknik varje år, är fortfarande ledande inom försäljning av utrustning för att titta på tv -innehåll. Modeller med tung vikt och en omfattande bakpanel har länge avbrutits. Och moderna flytande kristallpaneler presenteras i många modeller i alla hushållsapparater.

Priserna för vissa modeller av LCD -skärmar når mycket höga priser. Och om frågan uppstår om att köpa en ny TV, blir det svårt att klara sig utan förberedande information, medan det är viktigt att kontrollera utrustningen vid köpet.

Bild
Bild

Visuell inspektion

Innan du går in i studien av de funktionella egenskaperna hos en viss TV -modell måste du visuellt inspektera den. Detta är särskilt viktigt vid köp av utställningsprover. Men även när du köper en modell från ett lager, innan du betalar, måste du se till att det inte finns några yttre defekter. När man undersöker det är det värt att uppmärksamma ett antal faktorer.

  1. Brist på flis, repor, nötning på fodralet.
  2. Inga skador på LCD -skärmen.
  3. Det finns inga spår efter att lossa fästbultarna på TV: ns baksida. Om färgen är sliten kan det tyda på att TV: n har genomgått eventuell demontering eller reparation.
  4. Produktens fullständighet. Vad som ingår i uppsättningen för den valda modellen kan spåras genom att ta bruksanvisningen för hushållsapparaten. Denna information finns på denna broschyrs framsidor.
  5. Närvaron av fabriksförpackningar och insatser som fixerar TV: n i lådan och skyddar panelen från eventuella stötar.
Bild
Bild

Om modellens externa tillstånd är tillfredsställande kan du fortsätta testa den inbyggda funktionen.

Vilka parametrar bör du vara uppmärksam på?

Innan du köper en TV bör du tydligt definiera vilken funktionalitet som kommer att behövas … Om det finns flera ytterligare funktioner i en viss modell kan kostnaden öka med flera tiotusentals rubel. Men om denna funktionalitet inte är viktig för användaren, bör du inte betala för mycket för den.

Varje tillverkare som designar och tillverkar TV -apparater strävar efter att locka så mycket uppmärksamhet som möjligt till sina produkter. Tillverkaren kan ofta lägga till mindre innovationer under tillverkningen av en ny TV -modifiering och kan höja priset på en förbättrad modell flera gånger. Och faktiskt kan den tidigare versionen när det gäller de viktigaste tekniska egenskaperna inte skilja sig från den nya artikeln.

Innan du väljer en lämplig modell, du måste vara uppmärksam på ett antal parametrar som kvaliteten på bilden, ljudet och lättheten kommer att bero på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmstorlek

Det första kriteriet enligt vilket köparen väljer den modell som passar honom är skärmdiagonalen. Instanser av både sin lilla storlek och stora väggpaneler säljs. Tron att ju större panelens diagonal desto bättre blir fel . Eftersom TV: n är för stor, placerad i ett litet rum, blir det obehagligt att titta på.

För att veta exakt vilken diagonal på LCD -panelen som är idealisk för ett visst rum, måste du mäta avståndet från platsen för TV: n till den punkt från vilken den kommer att ses.

Bild
Bild

Den resulterande siffran i centimeter måste multipliceras med 0, 54. Och sedan måste det resulterande resultatet divideras med 2, 54. Därefter måste det resulterande värdet avrundas uppåt . Den resulterande siffran är storleken på TV -skärmen, som kommer att vara mest bekväm att titta på i detta rum.

Bild
Bild

Lov

Nästa viktiga mått är skärmupplösning. Bildens kvalitet beror direkt på denna indikator .… Denna indikator måste beaktas när du väljer en enhet från vilken en signal kommer att skickas till en TV -panel. Om de huvudsakligen kommer att använda en CD-spelare eller en satellitantenn set-top box, då bör en modell av HD-klassen väljas, där skärmupplösningen är minst 1366x768 pixlar. Denna siffra är optimal för små TV -apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om panelens diagonal är mer än 40 cm, kommer en högkvalitativ bild att visas, om skärmupplösningen är minst 1920 x 1080 pixlar … Sådana TV -apparater tillhör Full HD -klassen.

De mest moderna TV -modellerna har en bildöverföringsklass Ultra HD 4K . Sådana exemplar kostar flera gånger dyrare än sina föregångare. Det är dock värt att veta att det finns få TV -innehållssändningar som släpps i denna kvalitet, och TV: ns funktioner kommer inte att utnyttjas fullt ut.

Bild
Bild

Ljusstyrka och kontrast

Bildens kvalitet, liksom färgåtergivningens noggrannhet, beror på indikatorerna för ljusstyrka och kontrast. Eftersom belysningen i olika rum och beroende på tid på dagen kan variera avsevärt, för att bilden ska förbli ljus, oavsett detta, måste ljusstyrkan och kontrastindikatorerna vara så höga som möjligt. Minsta ljusstyrka måste vara minst 450 cd / kvm. m. Minsta kontrastförhållande bör vara minst 600: 1.

Bild
Bild

Modeller med ljusstyrka och kontrastindikatorer under de lägsta angivna värdena bör inte köpas för rum med dålig eller inkonsekvent belysning.

Betraktningsvinklar

En viktig indikator är TV: ns betraktningsvinkel. Eftersom det är osannolikt att du kommer att kunna titta på TV hela tiden från samma punkt, bör du noga överväga de indikatorer som säljaren deklarerat. Undvik att köpa en modell där betraktningsvinkeln är mindre än 170 °.

Bild
Bild

Reaktionshastighet och matris typ

Denna indikator är ansvarig för bildens integritet vid snabba bildhastigheter. Den impuls som det mänskliga ögat får när man byter bild överförs av nervändar med en hastighet av 4 m / s. därför den perfekta indikatorn för TV: ns reaktionshastighet kommer att vara exakt den som är så nära reaktionshastigheten som möjligt för de mänskliga synorganen.

Bild
Bild

Moderna paneler använder 2 typer av matriser

  1. TN + film … Det anses vara den vanligaste typen. Reaktionshastigheten är 5 m / s. Bildkvaliteten i TV -apparater med denna typ av matris beror på vilken typ av bakgrundsbelysning som används.
  2. IPS -matriser … Reaktionshastigheten är 1 m / s. Bilden på sådana TV -apparater är så tydlig som möjligt. Priset för en modell med en liknande matris blir dock mycket högre.
Bild
Bild

I de modeller där reaktionshastigheten är under 10, 12 m / s, med en skarp förändring i ramen, ser bilden suddig ut och ljusstyrkan vid dessa ögonblick försämras avsevärt.

Bakgrundsbelysningstyp

Varje TV -modell har en bakgrundsbelysning, dess plats påverkar också kvaliteten på den överförda bilden. Det finns tre vanligaste typerna av bakgrundsbelysning.

Direkt LED … I enheter som använder denna typ av belysning belyses hela matrisens yta jämnt. Bilden på dem är ljusare på grund av samma bakgrundsbelysning på hela skärmen. Dessa TV -apparater är dock de mest skrymmande.

Bild
Bild

Edge LED . Med denna typ av bakgrundsbelysning är lysdioderna inte placerade över hela skärmen, utan fixeras i vissa delar av skärmen med separata block. Bilden på sådana produkter är mindre ljus, men kroppen på en sådan TV kommer att vara så tunn som möjligt.

Bild
Bild

OLED - Detta är en teknik där varje pixel i matrisen är utrustad med sin egen LED. Bilden på TV -apparater med denna typ av bakgrundsbelysning är perfekt, men prislappen är mycket högre än modeller med en annan typ av bakgrundsbelysning.

Bild
Bild

När du väljer typ av bakgrundsbelysning måste du basera på din egen tittarupplevelse. Du måste testa några av dina favoritmodeller.

Bilden med vilken typ av bakgrundsbelysning som blir bekvämare att titta på, den modellen bör väljas för köp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljud

Alla moderna TV -modeller har det mest platta fodralet. Därför är det inte möjligt att installera fullfjädrade högtalare i dem. Det kommer att vara korrekt att självständigt utvärdera ljudkvaliteten för den instans du gillar.

När man undersöker en viss modell du måste be säljaren att höja ljudet till maxvärdena och sänka det till ett minimum … Om väsande andning, skarpa ljudhopp i processen med dessa manipulationer inte fångas och dess kvalitet inte orsakar negativa känslor, kan denna modell föredras.

Bild
Bild

Anslutningsportar

En viktig faktor är tillgängligheten av gränssnitt för anslutning av ett headset eller ytterligare tillbehör. Fördelarna med modellen inkluderar närvaron av:

  1. rund kontakt för anslutning av extern akustik;
  2. HDMI -port;
  3. USB uttag;
  4. portar för anslutning av analoga ljud- och videosystem;
  5. VGA, SCART, S-Video, D-SUB.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tja, om den valda modellen har flera ingångar med HDMI och USB, kan du samtidigt ansluta en videobandspelare, digital set-top-box, dator, flash-enheter till TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

Digitala möjligheter

Möjligheten att ansluta TV: n till externa digitala källor gör att du kan arbeta med flash-enheter och andra externa datalagringsenheter, komma åt en dator och se internetresurser, parabolantenner, Wi-Fi-routrar och analoga digitalboxar. Därför bör du i de konventioner som anges i instruktionerna kontrollera förekomsten av sådana funktioner som:

  1. avkodning av ljud- och videofiler;
  2. DLNA -teknik;
  3. stöd för PCMCIA -kort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om alla tre teknikerna finns i den valda modellen kommer en sådan TV med en relativt låg kostnad att vara nära dyra modeller med inbyggd Smart TV.

3D -stöd

De senaste TV-apparaterna har en inbyggd 3D-visningsfunktion. För att bilden ska bli tredimensionell krävs dock en lämplig utsignal eller speciella skivor. I frånvaro kan bildkvaliteten i modeller med inbyggd 3D försämras avsevärt. därför Innan du ger pengar för möjligheten att se en tredimensionell bild, bör du vara säker på att det finns en signalkälla med denna teknik.

Bild
Bild

Rekommendationer

När du väljer en så tekniskt komplex enhet som en TV måste du ta hänsyn till alla tillgängliga funktioner och förstå alla möjligheter för modern teknik. Kampanjer från tillverkare och säljare av utrustning, rabatter och särskilda villkor för försäljning av en viss modell bör inte vara av största vikt.

Företräde bör endast ges till instanser med den funktionalitet du verkligen behöver . Eftersom överbetalningen för ytterligare funktioner, om de inte används under drift, blir meningslös.

Rekommenderad: