Bästa Laserskrivare: Klassificering Av Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet. Hur Väljer Man Dem För Hemmabruk?

Innehållsförteckning:

Video: Bästa Laserskrivare: Klassificering Av Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet. Hur Väljer Man Dem För Hemmabruk?

Video: Bästa Laserskrivare: Klassificering Av Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet. Hur Väljer Man Dem För Hemmabruk?
Video: Best Home Printers in 2021 - How to choose a Printer to print from the comfort of your home? 2024, April
Bästa Laserskrivare: Klassificering Av Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet. Hur Väljer Man Dem För Hemmabruk?
Bästa Laserskrivare: Klassificering Av Färg- Och Svartvita Skrivare För Hemmet. Hur Väljer Man Dem För Hemmabruk?
Anonim

Nyligen är användningen av skrivaren populär inte bara på kontor utan också hemma. Nästan varje hem har någon form av utskriftsenhet, eftersom den kan användas för att skriva ut rapporter, dokument, fotografier. Det är lätt att hitta en sådan enhet i en butik som specialiserat sig på att sälja elektronik, men ibland kan det vara svårt att bestämma modellen. Denna artikel presenterar de mest populära modellerna av laserskrivare för hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära märken

Idag är laserutskriftsenheter särskilt efterfrågade. Bland de mest populära märkena som tillverkar skrivare är det värt att lyfta fram:

  • Xerox;
  • Samsung;
  • Bror;
  • Kanon;
  • Ricoh;
  • Kyocera.

Varje märke, liksom varje modell, har sina egna fördelar och nackdelar. Nedan kommer vi att överväga vilka modeller som av användarna anses vara de bästa på många sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Laserskrivare finns i flera kategorier: budget (billigt), mellanprissegment och premiumklass.

Budget

HP Officejet Pro 8100 ePrinter (CM752A) . Ett stort plus med denna skrivare är att den är nätverksanpassad och inte behöver kablar. Du behöver inte ansluta den med kablar till din dator och ständigt stofta av dem. Enheten kan skriva ut dokument på båda sidor av arket, och alla användare kan byta patroner i det, även utan erfarenhet, eftersom detta görs mycket enkelt. Skrivaren låter dig välja flera pappersstorlekar, är ganska tyst och tar lite plats och kan skriva ut foton av bra kvalitet. Nackdelen med denna modell är att efter byte av patron uppstår det ibland problem med den.

Förberedelserna för utskrift tar mycket tid.

Bild
Bild

Ricoh SP 212w . En utmärkt monokrom laserenhet från en populär tillverkare. Det är ekonomiskt och lätt att fylla på. Fungerar tack vare en trådlös anslutning till Wi-Fi, vilket gör utskrift tillgänglig från en surfplatta eller telefon. Den har också den hastighet som den fungerar med: upp till 22 sidor på en minut och 150 ark kan läggas i pappersfacket samtidigt. Dess storlek är också tilltalande: den kommer att passa mycket kompakt både i huset och på kontoret. Skrivaren är utrustad med ett speciellt kylsystem utan fläktar, vilket gör den helt tyst. Tyvärr stöder denna modell inte kommunikation med iOS -enheter.

Bild
Bild

Canon Selphy CP910 . En utmärkt färgskrivare som passar även för utskrift av 10 * 15 bilder i bra kvalitet. Utrustad med LCD -display där all utskriftsinformation visas. Den väger bara 810 gram och kan användas inte bara med ett nätverk, utan också med ett batteri. För att göra detta behöver du bara sätta i ett USB-minne eller minneskort i det, varefter du enkelt kan skriva ut foton med både blank och halvblank effekt utan att byta ut papperet. Nackdelen är att om du börjar välja format kan den beskära bilden.

De förbrukningsvaror han använder är ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brother HL01212WR . Om du väljer bland svartvita skrivare är denna modell en av de bästa i sitt slag. Den kan skriva ut upp till 20 sidor på en minut och dess patron är klassad till 1000 sidor. Dess stora fördel är att den snabbt svarar på kommandon: inom 10 sekunder efter att du har satt tätningen börjar den fungera, så den här modellen kommer att tilltala dem som ofta har bråttom. Allt som rör driften av denna enhet anges i form av bilder, och därför kan alla förstå dess arbete. Det fungerar från Wi-Fi eller Usb 2.0. Dess storlek är också bekväm: den passar väldigt kompakt på skrivbordet i alla hem eller kontor. Toner fyller på det ganska snabbt. Det har bara en nackdel, och även då är det inte nödvändigt: en inbyggd strömkabel.

Bild
Bild

HP Laser Jet Pro P1102 . En utmärkt svartvit laserenhet med hög prestanda: den kan skriva ut upp till 5000 sidor per månad utan problem. Utskriften av det första arket börjar inom några sekunder efter att du har gett det ett kommando. Förutom papper är det möjligt att skriva ut på en film, etikett, kuvert, kort, samt skriva ut glansiga och matta foton. Nackdelen med denna modell är att enheten ibland "glömmer" att skriva ut absolut alla sidor: den kan hoppa över en eller två eller tre. Men då korrigerar han själv sitt misstag - efter att "uppvaknandet" kommer återvänder han igen till trycket. En annan nackdel, men också obetydlig: den levereras inte med en USB -kabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kyocera ECOSYS P2035d . Fin laserskrivarmodell. Produktiviteten är 35 sidor på en minut. Den stora fördelen med det är valet av format, men A4 är max. Uppvärmningen tar 15 sekunder, vilket är mycket snabbt för en utskriftsenhet. Du kommer att få det första tryckta arket inom 8 sekunder efter att du ställt in "print" -kommandot. Pappersmatningsfacket rymmer 50 ark. Enheten är ansluten via USB 2.0, skriver ut direkt. Att fylla på patroner är väldigt enkelt, alla klarar det. Tonern passar dock rätt mycket, och om du planerar att använda utrustningen hela tiden måste patronen bytas ofta. En annan nackdel med denna modell: skrivaren kan inte alltid ta ett pappersark om det är ganska tunt.

Som ett resultat kan papperstrassel och skrivarfel till och med uppstå när du använder tunt papper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

Canon PIXMA MG3040 . Skrivaren är mycket kompakt, bekväm och multifunktionell. Förutom att den skriver ut dokument kan den också skriva ut fotografier och den är av mycket bra kvalitet. Den har en maximal färgutskriftsupplösning på 4800 * 1200 och svartvitt - 1200 * 1200 pixlar. Förutom vanligt papper kan det skriva ut på glansigt och fotopapper, och till och med på kuvert. Den har också en inbyggd Wi-Fi-modul och en liten display. Under sitt arbete använder den 10 watt och stör inte.

Bild
Bild

Ricoh SP 150w . En mycket ekonomisk utskriftsenhet med tanke på dess pris. Det tar inte mer än 25 sekunder att förbereda för utskrift (uppvärmning). Upplösningen för svartvita bilder är 1200 * 600 pixlar. Kan skriva ut på etiketter, kuvert, kartong och naturligtvis vanligt papper. Har en inbyggd Wi-Fi-modul och förbrukar 800 watt och skriver ut nästan tyst. Det är enkelt och enkelt att installera, alla, även en oerfaren användare, klarar det. Nackdelen med denna modell är att den inte har AirPrint -teknik.

Du kan naturligtvis ladda ner en speciell applikation för att skriva ut utan att använda trådar, men bara bilder och foton kan skrivas ut.

Bild
Bild

Xerox Phraser 3020Bl . Denna enhet är mycket lätt att använda och tar inte mycket plats. Lämplig för dig som skriver ut i små mängder. Fungerar tyst, kommer inte att störa någon med dess buller eller distrahera. Mycket pålitlig och funktionell. Den kan skriva ut i blå och svarta färger, dessutom kommer de båda med köpet. Lasertryckens densitet - 1200 dpi. Det betyder att det tryckta materialet är lättläst och kommer att vara i gott skick länge. Denna maskin kan skriva ut cirka 500 sidor dagligen. Varje sida tar cirka 3 sekunder. Enheten är mycket rymlig: facket rymmer 150 ark åt gången. Kroppen är gjord av matt plast, som är något grov och tål även höga temperaturer. Den stora fördelen med denna enhet är att den inte samlar damm i den. Det inbyggda minnet har en kapacitet på 128 MB - det räcker för att snabbt skriva ut även "tunga" bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP LaserJet Pro M15w . Den här enheten är mycket kompakt; den tar nästan inget utrymme i ditt hem eller kontor. En bra modell för både en lägenhet och ett företag (litet). Enhetens vikt är 3,8 kg, vilket gör det till och med möjligt att ta den på vägen. Bekvämt för dem som rör sig ofta. Utskriftshastighet - 18 ark på en minut. Formatet som enheten fungerar med är bara A4, men som tillverkaren säger kan den skriva ut på både kuvert och vykort. Facket rymmer 100 ark åt gången. Enheten är mycket ekonomisk, vilket är ett obestridligt plus. Dess nackdel är att kabeln måste köpas separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson L120 . Skrivarens produktivitet är 1250 ark per månad. Perfekt för hemmabruk om du inte skriver på det särskilt ofta. Om du köper det för ett företag bör kontoret vara litet - högst 4 eller 5 anställda. Bläckstråle -teknik med konstant bläckleveranssystem. Behållarna som innehåller tonern finns inte under enheten utan utanför den. Detta ökar enhetens storlek, men gör det lättare att underhålla, vilket gör att ett mycket större antal dokument kan behandlas på en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon i-SENSYS LBP110Cw . Den maximala volymen som denna skrivare kan skriva ut per månad är 30 000 A4 -sidor. Men det fungerar inte i andra format. Den högsta upplösningen är 600 * 600 pixlar, vilket gäller både färg- och svartvita bilder. Nackdelen med enheten är att det tar lång tid att värma upp: det tar cirka 20 sekunder innan en sida skrivs ut. Pappersutmatningsfacket rymmer 150 ark och utmatningsfacket rymmer 100 ark. Enheten stöder papper i olika vikter: från 60 till 220 g / m2. m. Den ansluter till nätverket med både en trådlös anslutning via en Wi-Fi-modul och en USB 2.0-kontakt. Tyvärr måste du ladda ner drivrutinerna för det själv och justera färgöverföringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

HP Color LaserJetPro M252n . Den har en liten storlek och fin design. Väger 14 kg, har en upplösning på 600 * 600. Enheten skriver ut med en hastighet av 18 sidor på en minut och kan skriva ut upp till 1400 sidor per månad. Nackdelarna inkluderar det faktum att patronerna är ganska dyra för honom, men de torkar inte ut tidigare än förväntat. Det finns inte heller någon skannerfunktion. Den skriver ut snabbt och med hög kvalitet. Den är ansluten till routern med hjälp av en LAN -kabel, och dokument kan också skickas för utskrift på distans, även från vilken mobil enhet som helst.

Bild
Bild

Kyocera Ecosys P5021cdn . Den har en lakonisk design och bra prestanda. Upp till 1200 sidor kan skrivas ut per månad, 21 per minut. Den väger 21 kg, har en upplösning på 100 * 1200 och kan skrivas ut på båda sidor av arket. Patronerna är lätta att byta men svåra att anpassa. Tar mycket plats, men det lönar sig tack vare prestandan.

Toner används ekonomiskt och behöver inte bytas ut ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xerox Phaser 6020 . Laserskrivare med vit kropp. Väger 10,9 kg, har en upplösning på 2400 * 1200, skriver ut med en hastighet av 10 A4 -sidor på en minut. Facket rymmer 100 sidor åt gången, enheten fungerar nästan tyst, uppsättningen innehåller originalförbrukningsmaterial, men de är ganska dyra. Fördelen med enheten är att fjärrutskrift är möjlig på den, programvaran är på ryska, vilket gör den tillgänglig och begriplig.

Bild
Bild

HP Color LaserJetPro MFP M377dw . Utåt ser det väldigt vackert och dyrt ut. Egenskaperna misslyckas inte heller. Skriver ut med en hastighet av 24 sidor på en minut, har en upplösning på 600 * 600, väger 26,8 kg. Facket rymmer 2 300 sidor åt gången. Den stora fördelen är att den inte bara kan skriva ut, utan också skanna dokument. Utskriften är ganska snabb och bilden kommer ljus ut och i bra kvalitet. Du kan ansluta till den från nästan vilken modern enhet som helst, och anslutningen tar inte mer än 2 minuter. Nackdelarna inkluderar det faktum att det är omöjligt att skriva ut PDF -filer på den här skrivaren, vilket till exempel kommer att orsaka besvär för studenter som ofta måste arbeta med just sådana dokument. En annan nackdel - under driften av enheten känns lukten av ozon tydligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja den bästa skrivaren för hemmabruk finns det vissa kriterier

  1. Formatera … Vanligtvis skriver dessa skrivare ut i A4 -format och är praktiska att använda hemma. Det finns också de som skriver ut i A3 -format - dessa skrivare är dyrare, och om du inte behöver den här funktionen är det bättre att inte betala för mycket, det är ingen mening med det.
  2. Lov … Detta kriterium är mycket viktigt när du väljer en enhet för utskrift av fotografier. Ju högre upplösning skrivaren är, desto bättre blir fotona. Men om du bara behöver en skrivare för att skriva ut textdokument spelar detta kriterium egentligen ingen roll.
  3. Internminne … Om du ska skriva ut stora filer, var noga med att uppmärksamma detta kriterium. Ju mer minne du har, desto bättre presterar din enhet.
  4. Moderna skrivarmodeller är oftast kompatibel med nästan alla enheter och operativsystem , men det är bättre att återigen fråga säljaren om dess kompatibilitet med något specifikt, för att inte göra ett misstag med köpet.
  5. Patronvolym . Om du planerar att använda den köpta skrivaren ofta är det viktigt att vara uppmärksam på hur mycket av patronen den har, för om denna volym är liten måste patronerna bytas ofta, och de är inte billiga. Ibland kan en ny patron prissättas nära hälften av priset på en ny skrivare.
  6. Prestanda . När du köper, var noga med att ange hur många ark en modell kan skriva ut per månad. Detta är viktigt eftersom varaktigheten för korrekt användning av skrivaren direkt beror på detta. Om du överskrider enhetens månatliga utskriftshastighet kommer den att bryta med tiden, och om du överskrider den för mycket kommer den ganska snabbt.

Således har vi analyserat de bästa modellerna av moderna skrivare och några av nyanserna när vi väljer dem. Du måste vara försiktig när du köper och hanterar enheten försiktigt, då kommer den att fungera länge och korrekt.

Rekommenderad: