Anthurium Black (37 Foton): Växande Sorter "Black Queen" Och "Black Paris", "Black Love" Och "Black Beauty"

Innehållsförteckning:

Video: Anthurium Black (37 Foton): Växande Sorter "Black Queen" Och "Black Paris", "Black Love" Och "Black Beauty"

Video: Anthurium Black (37 Foton): Växande Sorter
Video: Антуриум "black queen" уход в домашних условиях / цветок мужское счастье 2024, Maj
Anthurium Black (37 Foton): Växande Sorter "Black Queen" Och "Black Paris", "Black Love" Och "Black Beauty"
Anthurium Black (37 Foton): Växande Sorter "Black Queen" Och "Black Paris", "Black Love" Och "Black Beauty"
Anonim

Släktet Anthurium av Aroid -familjen har mer än 800 växtsorter som växer i tropiska skogar. De varierar i storlek, men de har alla färgglada hjärtformade blommor och mörkgröna läderaktiga blad. Svartblommiga sorter är särskilt populära på grund av deras unika karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av sorter

Av de vanligaste typerna med svarta blommor det finns flera.

Svart drottning . Skiljer sig i närvaro av en röd nyans på blommorna och överkastet. Knopparna öppnas och gläds med sin mörka körsbärston. Odlare uppskattade sorten för sina ljusgröna blad som inte ändrar färg oavsett årstid.

Detta är en hybrid, så du bör inte bli förvånad om blommor i olika nyanser visas på samma buske. De kan vara djupa svarta eller röda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svart kärlek . Denna buske, som är vintergrön, kommer att glädja dig med sin höjd och spridning. Den kan växa upp till 0,5 m hemma. Bladen har en jämn mörkgrön nyans, blomknoppen är först beige, sträcker sig uppåt, så snart den börjar mogna och blomma, ändrar den nyans. Överkastet är rödbrunt, det har en hjärtformad form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart skönhet . Det finns inte bland växtförädlare lika ofta som andra sorter. Det kan bara särskiljas genom överkastets form: det liknar en tulpan. När du skapar perfekta förhållanden inomhus kan blomman nå en höjd av 65 cm. Bladen är gröna, på baksidan kan du se vinröda vener.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart drake . Det är en av de stora sorterna, den kännetecknas av dekorativa svarta blommor och ett långsträckt överkast. Petioles är små, lansettformade blad bildas på dem. Busken, med rätt vård, visar sig vara ganska frodig. Med tiden kan bladplattan ändra färg: vinröda ränder och fläckar visas på den gröna ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart Paris . Det motiverar fullt ut sitt sofistikerade namn; denna sort kan kännetecknas av bladens lockar. Bladen är ganska stora, överkastet är hjärtformat. På framsidan är bladen mörka, på baksidan, tvärtom ljusa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart kärlek . Växten kan växa till medelstorlek: högst 50 cm. Bladen är hjärtliknande, rikgröna, täckta med sammet på baksidan och har knappt märkbara ådror. Knoppen är grön till en början, men mörknar när den mognar.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Svart prins ". Lyxig hybridbuske. Den skiljer sig genom att den kan nå en höjd av mer än 1 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Det finns flera sätt att sprida anthurium:

  • dela busken;
  • luftrötter;
  • frön;
  • sticklingar.

En ung växt måste separeras tills den når mognad, eftersom dess rotsystem ständigt växer. Vartannat år har odlaren möjlighet att dela blomman. För att göra detta behöver du bara frigöra rotsystemet från jorden, sedan försiktigt sträcka det i två delar och plantera i separata behållare. Det måste man komma ihåg den planterade delen kommer inte att blomstra rejält under det första året.

När anthurium växer kommer rötterna ut till ytan. De kan helt enkelt täckas med jord, eller de kan klippas av och planteras för att bilda en ny buske. Instrumentet måste desinficeras, snittet behandlas med en lösning av aktivt kol för att förhindra infektion med en svamp- eller bakterieinfektion. Roten placeras i en vanlig jord för anthurium, vattnas, ibland skapar en växthuseffekt. Efter 4–6 veckor börjar de första stjälkarna och bladen dyka upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anthurium växer lätt från sticklingar. Skärning utförs steg för steg:

  • välj en stjälk minst 15 cm lång med 2 eller 3 uppsättningar löv;
  • sänka slutet av snittet till tillväxtrotande hormon;
  • några timmar senare planteras skärningen i marken;
  • grundligt vattnas när jorden torkar;
  • Sticklingarna kan täckas för att skapa önskade fuktförhållanden, men ventileras en gång om dagen i 15 minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så snart de första bladen dök upp betyder det att skärningen har börjat. Det svåraste är att odla anthurium från frön, eftersom det inte är så lätt att få plantmaterial av hög kvalitet. Det är bäst att ha mer än en växt i ditt hem eftersom manliga och kvinnliga sorter blommar vid olika tidpunkter.

Efter pollinering tas fröna bort från de mogna bären. Ta bort fruktköttet, lägg det på en torr plats i 1-2 timmar. Sedan planteras de i marken och täcker dem knappt med jord. Blandningen måste förbehandlas. Med tillräcklig värme och fuktighet kommer fröna att gro på 5-7 dagar. Anthuriums, som odlas av frön, kommer att blomma först efter 2-3 år.

För att få ett högkvalitativt resultat är det värt att följa följande krav:

  • placera krukan på en plats med diffust solljus;
  • det är bättre att använda en blandning av torv och sphagnumoss som jord;
  • krukan måste vara med dränering av hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man uppnår blomning

Även under idealiska odlingsförhållanden producerar anthurium i genomsnitt 4 till 6 blommor per år. Mogna växter blommar oftare och producerar större blommor än yngre. För blomning måste du skapa gynnsamma förhållanden.

  • Blomman kräver rik, väldränerad jord.
  • För lite ljus kan minska eller stoppa blomningen.
  • Vattning sker varje vecka under växtsäsongen.
  • Om bladen tappar sin glans är luftfuktigheten i rummet mycket låg. Växten sprutas med vatten flera gånger i veckan.
  • Gödselmedel med hög fosforhalt appliceras varje månad.
  • Anthurium transplanteras vartannat år.
  • De ackumulerade salterna efter utfodring tvättas ur jorden med bra vattning med destillerat vatten.

Man bör alltid komma ihåg att anthurium är giftigt, så du bör hålla växter utom räckhåll för barn och husdjur. Var noga med att använda handskar när du arbetar med en blomma och tvätta händerna i slutet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Anthurium växer bra i krukor, men de kräver noggrant underhåll och underhåll för att vara friska och blomma året runt. Dessa blommor föredrar lite fuktig, lätt jord, varm luft med måttlig luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Till skillnad från många andra blommande växter som vägrar att blomma inomhus på grund av otillräcklig belysning, är anthurium mycket lojala mot skuggan. Indirekt solljus är perfekt för blomman.

Jorden

Anthurium föredrar väldränerad sand till lerig jord. Torvmossa, perlit och vermikulit kan tillsättas för bättre luftning. Växten älskar sura jordar med pH i intervallet 5, 5–6, 5.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattning

Anthurium har ett ganska lågt vattenbehov. Låt inte jorden bli för våt , eftersom bladen kan bli gula, ökar sannolikheten för rotröta.

Men bladen ska fuktas så att du kan använda en sprayflaska.

Gödsel

Applicering av gödningsmedel med hög fosforhalt främjar tillväxt och blomning. Även om många krukväxter föredrar balanserade blandningar, växer anthurium bäst. med gödning med kväve, fosfor och kalium i en andel av 5X10X5.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parasiter och sjukdomar

Anthurium lider inte av ett stort antal skadedjur, men mjölkfiskar, nematoder och kvalster festar på växten då och då. Några av dem tenderar att samlas i ganska stora grupper och orsaka allvarliga skador. Om något sådant händer, bör du använda neemolja . Det är svårt att se nematoder med blotta ögat: de skadar växternas rötter.

Gulning av bladen och deras curling kan särskiljas från huvudtecknen på infektion. För att slåss måste du bearbeta rotsystemet, klippa av skadade skott och transplantera växten i en annan behållare. Insekticider är utmärkta för att behandla insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anthurium lider ibland av sjukdomar som är typiska för inomhusbehållarväxter, såsom rotröta och mjöldagg. De flesta sjukdomar kan förebyggas genom att ge växten tillräcklig vattning . Om svampen visar sig fungerar fungicider som innehåller svavel eller koppar bäst.

När det gäller bakterieinfektion finns det inga effektiva kontrollåtgärder, det är bättre att eliminera blomman innan den har infekterat andra växter.

Rekommenderad: