Färgskrivare (50 Foton): Betyg På Det Bästa För Hemmet. Hur Väljer Jag En Enhet För Hemmabruk? Hur Gör Jag Svartvit Utskrift På En Färgskrivare?

Innehållsförteckning:

Video: Färgskrivare (50 Foton): Betyg På Det Bästa För Hemmet. Hur Väljer Jag En Enhet För Hemmabruk? Hur Gör Jag Svartvit Utskrift På En Färgskrivare?

Video: Färgskrivare (50 Foton): Betyg På Det Bästa För Hemmet. Hur Väljer Jag En Enhet För Hemmabruk? Hur Gör Jag Svartvit Utskrift På En Färgskrivare?
Video: GUIDE: Såhär skriver jag ut - hela mitt arbetsflöde för utskrift 2024, April
Färgskrivare (50 Foton): Betyg På Det Bästa För Hemmet. Hur Väljer Jag En Enhet För Hemmabruk? Hur Gör Jag Svartvit Utskrift På En Färgskrivare?
Färgskrivare (50 Foton): Betyg På Det Bästa För Hemmet. Hur Väljer Jag En Enhet För Hemmabruk? Hur Gör Jag Svartvit Utskrift På En Färgskrivare?
Anonim

Färgskrivare är populära enheter, men även efter att ha studerat rankningen av de bästa modellerna för hemmet kan det vara extremt svårt att fatta ett slutgiltigt beslut när du väljer dem. Denna teknik kännetecknas av en mängd olika modellserier, den kan vara bläckstråleskrivare eller laser, produceras av de flesta stora märkena och låter dig skapa utskrifter med hög definition och ljusstyrka. En detaljerad studie av alla viktiga punkter hjälper dig att förstå hur man väljer en enhet för hemmabruk, hur man gör svartvitt utskrift på en färgskrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En färgskrivare fungerar på samma principer som en svartvit skrivare och producerar utskrifter på papper med flera typer av toners eller bläck. Ett antal faktorer kan hänföras till dess uppenbara fördelar.

  1. Utökat användningsområde . Du kan skapa inte bara textdokument utan också skriva ut grafer, foton, tabeller.
  2. Stort utbud av . Du kan välja lämpliga modeller för olika utskriftsintensiteter, hem och kontor.
  3. Tillgänglighet av modeller med trådlösa moduler . Stöd för kommunikation via Bluetooth, Wi-Fi gör det möjligt att skicka data utan att ansluta med hjälp av kablar.
  4. Möjligheten att variera färgen . Beroende på vilka funktioner enheten behöver utföra kan det vara en hemfärgsmodell eller en komplett 7 eller 9-tonad version. Ju fler det finns, desto mer komplex utskriftsteknik kommer att kunna producera.

Nackdelarna med färgskrivare inkluderar svårigheten att tanka, särskilt om utrustningen inte är utrustad med CISS. De förbrukar mer resurser, du måste övervaka hur snabbt materialen slutar.

Dessutom finns det många fler tryckfel i sådana enheter, de är svårare att exakt identifiera och diagnostisera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Färgskrivare är ganska varierande. De finns i stort format och standard, universella - för att skriva ut foton, för kartong och visitkort, broschyrer, samt fokuserade på att lösa en smal lista med uppgifter. Vissa modeller använder termotryck och är inte större än en handväska, andra är massiva, men produktiva . Du måste ofta välja mellan ekonomiska och effektiva modeller. Dessutom kan antalet färgämnesbehållare också variera - en sexfärg kommer att vara väldigt annorlunda när det gäller antalet nyanser från den vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bläckstråleskrivare

Den vanligaste typen av färgskrivare. Färgämnet dispenseras och kommer in i matrisen i flytande form, sedan överförs det till papper. Sådana modeller är billiga, har tillräckligt med arbetsresurser och är brett representerade på marknaden . De uppenbara nackdelarna med bläckstråleskrivare inkluderar låg utskriftshastighet, men hemma är denna faktor inte så viktig.

I färgskrivare för bläckstråleskrivare levereras bläck med en termisk strålmetod . Det flytande färgämnet upphettas i munstycken och matas sedan till trycket. Detta är en ganska enkel teknik, men förbrukningsmaterial förbrukas snabbt och du måste fylla på pigmentbehållarna ganska ofta. Dessutom, när det blir igensatt, visar det sig också vara ganska svårt att rengöra enheten, vilket kräver en viss ansträngning från användarens sida.

Bläckstråleskrivare är bland de mest kompakta . Det är därför de oftare än andra betraktas som apparater för hemmabruk. Många modeller är utrustade med moderna trådlösa kommunikationsmoduler, kan skriva ut från en telefon eller surfplatta via speciella applikationer.

Modeller av skrivare med CISS - system för kontinuerlig bläckförsörjning tillhör också bläckstråleskrivare. De är mer ekonomiska i användningen av den senare, lättare att underhålla och tanka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laser

Denna typ av färgskrivare producerar en bild med en laserstråle som markerar områden på papperet där bilden ska visas. Istället för bläck används torra toner här, vilket ger ett avtryck. De främsta fördelarna med sådana enheter inkluderar hög utskriftshastighet, men när det gäller överföringskvalitet är de sämre än sina bläckstråleskrivare. Alla laserenheter kan delas in i klassiska och MFP -enheter, kompletterat med alternativet en skanner och kopiator.

Funktionerna hos sådana skrivare inkluderar ekonomisk förbrukning av färgämne samt låga utskriftskostnader - kostnaden för utskrift av dokument reduceras avsevärt . Underhåll av utrustning orsakar inte heller några svårigheter: det räcker med att regelbundet uppdatera tonern. Men på grund av den övergripande höga kostnaden och större dimensioner betraktas sådana modeller oftast som ett kontorsalternativ. Här motiverar de alla kostnader på lång sikt, garanterar långsiktig problemfri drift och praktiskt taget tyst drift. Utskriftskvaliteten på laserskrivare ändras inte beroende på pappersvikt och papperstyp, bilden är fuktbeständig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sublimering

Denna typ av färgskrivare är en teknik som kan producera färgglada och skarpa utskrifter på olika medier, från papper till film till tyg. Utrustningen är väl lämpad för att skapa souvenirer, applicera logotyper. Kompakta skrivare av denna typ skapar levande foton, bland annat i de mest populära A3-, A4-, A5 -formaten. De resulterande utskrifterna är mer motståndskraftiga mot yttre påverkan: de bleknar inte, de förblir färgstarka.

Alla märken tillverkar inte skrivare av denna typ. För att använda sublimeringstryckteknik är det nödvändigt att bläckförsörjningen i enheten utförs med den piezoelektriska metoden och inte med termisk bläckstråle. Epson, Brother, Mimaki har sådana enheter. Dessutom är den minsta bläckdroppsvolymen viktig här.

I termosublimeringsmodeller bör det vara minst 2 pikoliter, eftersom en mindre munstycksstorlek oundvikligen kommer att leda till igensättning på grund av densiteten hos det fyllda färgämnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

De olika modellerna av färgskrivare kräver ett särskilt tillvägagångssätt för deras val. Det är bättre att bestämma redan från början vilken priskategori utrustningen kommer att tillhöra och sedan bestämmas med resten av parametrarna.

Bild
Bild

Bästa budgetbläckstråleskrivare

Bland de billiga, men högkvalitativa och produktiva modellerna av färgskrivare finns det många värdiga alternativ. Det finns flera alternativ för ledare.

Canon PIXMA G1411 . Överlägset bäst i sin klass. Mycket kompakt, endast 44,5 × 33 cm, med hög utskriftsupplösning. Det låter dig skapa tydliga och levande foton, tabeller, grafer. Modellen kännetecknas av tyst drift, ekonomisk på grund av den inbyggda CISS, och har ett tydligt gränssnitt. Med en sådan skrivare, både hemma och på kontoret, kan du få utskrifter av önskad kvalitet utan extra kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP OfficeJet 202 . Den enkla och kompakta modellen fungerar framgångsrikt med alla nuvarande operativsystem; Wi-Fi eller AirPrint kan anslutas med smartphones och surfplattor. Skrivaren klarar sig bra med att skriva ut foton och skapa dokument, tar inte mycket plats och är lätt att underhålla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon SELPHY CP1300 . En skrivare riktad till finsmakare av mobilbilder. Den är kompakt, har ett inbyggt batteri, skriver ut bilder i vykortformat 10 × 15 cm, ansluts enkelt till andra enheter via Wi-Fi, USB, AirPrint. I närvaro av en plats för minneskort och en inbyggd display med ett intuitivt gränssnitt. Den enda nackdelen är behovet av att använda ganska dyra förbrukningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP bläckbehållare 115 . Tyst och kompakt färgskrivare från en känd tillverkare. Modellen använder bläckstråleskrivare i fyra färger, du kan välja storlekar upp till A4. Den inbyggda LCD-panelen och USB-gränssnittet gör att du enkelt kan övervaka alla processer och ta emot data från flash-enheter. Ljudnivån för denna modell är under genomsnittet, det är möjligt att arbeta med ganska tjockt papper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson L132 . Bläckstråleskrivare med piezoelektrisk teknik, lämplig för sublimeringstryck. Modellen har en bra driftshastighet, stora bläckbehållare, det är möjligt att ansluta ytterligare reservoarer via CISS. Ett arbetsliv på 7 500 sidor i färg kommer att imponera även på kontorsarbetare. Och även den här kompakta skrivaren är mycket enkel att använda och underhålla, lätt att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är billiga enheter som är väl lämpade för att skriva ut fotografier och andra färgbilder. De är fokuserade på behoven hos moderna köpare, nästan alla modeller fungerar framgångsrikt med smartphones och surfplattor.

Bästa färglaserskrivare

I den här kategorin är sortimentet inte så varierat. Men när du investerar kan du få nästan problemfri och ekonomisk utrustning. Flera modeller kan särskiljas bland de entydiga ledarna i toppen.

Ricoh SP C2600DNw . Kompakt skrivare med en kapacitet på upp till 30 000 ark per månad, ett stort pappersfack och en utskriftshastighet på 20 sidor per minut. Modellen fungerar med olika media, är lämplig för att bilda bilder på etiketter, kuvert. Av de trådlösa gränssnitten finns AirPrint, Wi-Fi, kompatibilitet med alla populära operativsystem stöds.

Bild
Bild

Canon i-Sensys LBP7018C . Pålitlig kompakt skrivare med genomsnittlig produktivitet, 4 utskriftsfärger, max A4 -storlek. Enheten fungerar tyst, skapar inte onödiga underhållsproblem och förbrukningsvaror är billiga. Om du behöver en billig hemskrivare är detta alternativ definitivt lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xerox VersaLink C400DN . Kompakt, snabb, produktiv, den är perfekt för en liten annonsbyrå eller mini-tryckeri hemma. Skrivaren har ett fack med 1 250 sidor med hög kapacitet och patronen räcker till 2 500 utskrifter, men från gränssnitten är det bara kabel USB och Ethernet. Bekvämhet i arbetet med enheten lägger till en stor informationsdisplay.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utöver dessa modeller förtjänar Kyoceras enheter i ECOSYS -serien med ett bredare utbud av gränssnitt, AirPrint -stöd för att arbeta med Apple -enheter och en minneskortplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

De grundläggande kriterierna för att välja färgskrivare är ganska uppenbara. Det första att börja med är att avgöra var exakt tekniken ska tillämpas. För hemmet väljs vanligtvis kompakta bläckstråleskrivare . De är lämpliga att använda som fotoskrivare och har ett brett utbud av modeller. Om du skriver ut i stora volymer, men sällan, är det värt att överväga laserskrivare med billiga förbrukningsmaterial och ingen risk för bläcktorkning i munstycket. När du skapar souvenirer till salu eller för hemmabruk är det bättre att omedelbart göra ett val till förmån för en teknik av sublimeringstyp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det flera andra viktiga kriterier

  1. Pris . Det är viktigt att inte bara ta hänsyn till de tillfälliga inköpskostnaderna, utan också till ytterligare underhåll, såväl som utrustningens arbetsresurs. Billiga färgskrivare uppfyller kanske inte förväntningarna när det gäller utskriftskvalitet och drifttid. Men med rätt tillvägagångssätt kan du hitta anständiga alternativ bland billiga modeller.
  2. Utskriftshastighet . Om du regelbundet måste skriva och skapa häften, broschyrer med nya produkter, andra reklamprodukter, kommer laserskrivare definitivt att vara det föredragna alternativet. Bläckstråleskrivare är lämpliga för periodisk utskrift av abstrakt och bilder. Du bör inte förvänta dig hastighetsregistreringar när du skapar ett stort antal utskrifter i rad.
  3. Nivån på de maximala motståndslasterna . Detta är vanligtvis viktigt när du väljer en bläckstråleskrivare med begränsad tankkapacitet - tillräckligt för att producera 150-300 utskrifter. I modeller med CISS elimineras problemet med snabb bläckförbrukning praktiskt taget. I laserenheter för 1 tonerpåfyllning är det möjligt att skapa avtryck under ganska lång tid utan några manipulationer - patronen håller i 1500-2000 cykler. Dessutom är det inga problem med bläcktorkning i munstyckena under långvarig driftstopp.
  4. Prestanda . Det bestäms av antalet visningar en enhet kan göra per månad. Enligt detta kriterium är apparater indelade i professionella, kontors- och hushållsapparater. Ju högre prestanda desto dyrare blir köpet.
  5. Funktionalitet . Det är ingen idé att betala för mycket för ytterligare funktioner som du inte planerar att använda. Men om tillgängligheten av Wi-Fi, Bluetooth, platser för USB-flash-enheter och minneskort, är möjligheten att skriva ut stora formatbilder grundläggande, måste du genast leta efter en modell med önskade parametrar. Närvaron av en skärm med beröringskontroll ökar avsevärt informationsinnehållet när du arbetar med enheten och gör att du kan justera dess parametrar mer exakt.
  6. Lätt att underhålla . Även en användare som aldrig tidigare har hanterat sådan utrustning kan hälla bläck i en CISS eller en bläckpatron. När det gäller laserteknik är allt mycket mer komplicerat. Hon behöver en professionell tankning, du kan bara arbeta med toner själv i ett specialutrustat rum och följa alla försiktighetsåtgärder - komponenterna är giftiga och kan skada din hälsa.
  7. Varumärke . Utrustning från välkända företag - HP, Canon, Epson - är inte bara den mest pålitliga utan uppfyller också alla säkerhetskrav. Dessa företag har ett brett nätverk av servicecenter och försäljningsställen, och det blir inga problem med inköp av märkesvaror. Litet kända märken har inte sådana fördelar.
  8. Tillgänglighet och garantiperioder . Vanligtvis tar de slut i 1-3 år, under vilken användaren kan få diagnostik, reparationer, byte av defekt utrustning helt gratis. Det är också bättre att förtydliga villkoren för garantin, liksom platsen för närmaste servicecenter.
  9. Förekomsten av en sidräknare . Om det finns en, kommer du inte att kunna fylla på den använda patronen på obestämd tid. Enheten låses tills användaren installerar en ny uppsättning förbrukningsmaterial.
Bild
Bild

Dessa är de viktigaste parametrarna för att välja färgskrivare för hemmet eller kontoret. Dessutom är mängden inbyggt minne, antalet färger som används vid utskrift och inställningarna för bildkvaliteten.

Med tanke på alla viktiga faktorer kan du enkelt hitta en lämplig modell för användning.

Bild
Bild

Användarmanual

När du använder färglaser- och bläckstråleskrivare finns det ibland ögonblick som är svåra för en nybörjare att förstå. Hur man gör svartvitt utskrift eller gör en testsida för att kontrollera enhetens funktion ges vanligtvis i instruktionerna, men det är inte alltid till hands. De viktigaste punkterna som en användare kan stöta på är värda att överväga mer detaljerat.

Bild
Bild

Skriv ut testsida

För att kontrollera att skrivaren fungerar kan du köra en testsida på den som enheten kan skriva ut även utan att ansluta till en dator. För att göra detta måste du sätta ett speciellt läge som startas av en tangentkombination. I laserenheter utförs denna funktion vanligtvis på framsidan, i form av en separat knapp med en bladikon - oftast är den grön. I jet måste du agera så här:

  1. tryck på avstängningsknappen på fodralet;
  2. på framsidan av enheten, hitta knappen som motsvarar arkikonen, håll den intryckt;
  3. tryck samtidigt på "Slå på" -knappen en gång;
  4. vänta på utskriften, släpp knappen "Ark".
Bild
Bild
Bild
Bild

Om denna kombination inte fungerar är det värt att ansluta till en dator. Efter det, i avsnittet "Enheter och skrivare", hitta den önskade modellen för maskinen, ange "Egenskaper", välj "Allmänt" och "Testutskrift".

Om kvaliteten på skrivarens färgåtergivning sjunker är det värt att kontrollera det med hjälp av ett speciellt avsnitt på servicemenyn. På fliken "Underhåll" kan du köra en munstycke . Det avgör om det finns en blockering, vilka färger inte passerar genom utskriftssystemet. För verifiering kan du också använda en tabell som är relevant för en specifik modell eller märke av utrustning. Det finns separata alternativ för 4 och 6 färger, rätt hudton på fotot, för en grå lutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svartvitt tryck

För att skapa ett svartvitt ark med en färgskrivare räcker det med att ställa in rätt utskriftsinställningar. I objektet "Egenskaper" väljs objektet "Svartvit bild". Men detta är inte alltid möjligt: med en tom behållare med en färgbläckpatron kan enheten helt enkelt inte starta driftsprocessen.

I Canon -enheter löses detta genom att installera tilläggsfunktionen "gråskala " - här måste du kryssa i rutan och klicka på "OK". HP har sina egna inställningar. Z

Bild
Bild
Bild
Bild

Här måste du använda utskriftsåtgärden: "Endast svart bläck" - både foton och dokument skapas utan tillägg, i svartvitt. Epson måste hitta fliken "Färg" och välja objektet "Grå" eller "Svartvitt" i den, men funktionen stöds inte av alla färgskrivare av märket.

Valet av papper spelar också stor roll. För att skapa en riktig bild med exakt färgåtergivning är det bara möjligt att skriva ut foton på vissa enheter när man väljer ganska tjocka ark.

För laserenheter produceras i allmänhet specialpapper, anpassat för uppvärmning till höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Vid arbete med färgskrivare kan användarna uppleva tekniska svårigheter och tryckfel som kräver korrigering, reparation och ibland fullständigt bortskaffande av utrustningen. Ett antal problem kan pekas ut bland de vanligaste punkterna.

  1. Skrivaren skriver ut gult istället för rött eller svart . I det här fallet kan du börja rengöra patronerna eller leta efter eventuell blockering. Om problemet är torkat bläck eller smuts på skrivhuvudet måste du rengöra det med en speciell förening. Och även de munstycken genom vilka färgen passerar kan få mekaniska skador.
  2. Skrivaren skriver bara ut i blått och ersätter den med svart eller någon annan färg . Problemet kan vara att ställa in färgprofilen - relevant när du arbetar med fotografier. När du skriver ut dokument kan denna ersättning indikera att svart bläcknivå är för låg och har bytts ut automatiskt.
  3. Skrivaren skriver bara ut i rosa eller rött . Oftast är problemet detsamma - det finns inget bläck av önskad ton, enheten tar helt enkelt det från en mer komplett patron. Om munstyckena är igensatta eller bläcket har torkat, men inte i alla behållare, kan utskriften också bli monokromatisk - den nyans som fortfarande är lämplig för arbete. Gamla modeller Canon, Epson har också en defekt i vilken bläck kvar i munstycket på skrivarhuvudet. Innan du börjar arbeta med dem måste du skriva ut några testsidor för att ta bort onödiga färgpigment.
  4. Skrivaren skriver bara ut grönt . Det är värt att starta skapandet av en testsida för att förstå vilken bläckförsörjning som har problem. Om en blockering eller en tom behållare inte hittas är det värt att kontrollera kompatibiliteten mellan bläck och papper, ladda ner motsvarande utskriftsprofiler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera nästan alltid är färgdefekter uteslutande förknippade med långvarig driftstopp i utrustningen eller användning av icke-originalförbrukningsmaterial . Dessutom, i bläckstråleskrivningsmodeller, är problem av detta slag inte ovanliga, men laser förmedlar nästan alltid toner exakt. Alla dessa punkter bör beaktas när du använder färgskrivare, då kommer det definitivt inte att vara några problem med att återställa deras prestanda.

Rekommenderad: